Datum: 25-27 mei 2018 (Vol!)
Datum: 14-16 september 2018 (alleen nog op indeling)
Datum: 21-23 september 2018

Prijs: € 350,-- p.p.

Fotoweekend Ameland

Bos, duin, kwelder, strand en wad. Het waddeneiland Ameland biedt veel verschillende landschappen. Maak onder leiding van een natuurgids en een professioneel fotograaf kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op het mooie eiland Ameland. Deze natuurgids is ook nog eens een enthousiast amateurfotograaf, dus hij weet alle mooie plekjes van het eiland te vinden. Voor dag en dauw staat hij normaliter op om de natuur in al haar schoonheid te fotograferen. Ook wij plukken de dag tijdens het Fotoweekend Ameland.

Tijdens dit Fotoweekend Ameland staat dit maar liefst twee keer op het programma. Evenals het fotograferen van een schitterende zonsondergang op ‘Sunset Beach’. Maar ook wordt de flora en fauna in de duinen en op het strand gefotografeerd. We bezoeken zowel de oostkant als de westkant van het eiland. En dat allemaal gezond op de fiets. Gedurende het hele Fotoweekend Ameland krijg je professionele fotografietips. Ieder uiteraard op zijn eigen niveau. Spiegelreflex- of compactcamera, dat maakt niet uit. We maken er een gezellig, ontspannen en zeer leerzaam weekend van, waarbij fotografie op de eerste plaats staat.

Minimum aantal deelnemers: 6 personen.
Fotografie-reizen.nl is lid van de branchevereniging VvkR en het reisgarantiefonds GGTO.

Zonsondergang bij de haven van Nes - Fotoweekend AmelandEchtpaar op bankje op strand Ameland tijdens FotoweekendAmateurfotografen bezig op het strand bij Hollum - Fotoweekend Ameland

Dag 1 (vrijdag)

We vertrekken voor het Fotoweekend Ameland met de boot vanaf Holwerd naar Ameland. De overtocht duurt 45 minuten, waarbij de eerste mooie foto’s al geschoten kunnen worden. We halen onze fietsen en brengen onze bagage naar ons hotel. In het hotel volgt een eerste briefing, zodat we de eerste fototips van dit Fotoweekend Ameland krijgen. We maken foto’s in de buurt, waarbij vooral de beginnende fotografen intensief begeleid worden. Zij krijgen in de praktijk uitgebreid uitleg over diafragma’s en sluitertijden en wanneer wat te gebruiken. In de namiddag fietsen we naar Hollum, om later op de avond op ‘Sunset Beach’ de schitterende zonsondergang te kunnen fotograferen. Gevorderden kunnen hiervoor gebruik maken van aanwezige filters of krijgen uitleg over HDR-fotografie.

Honderden fietssturen bij aankomst met de boot in de haven van Nes Ameland Paarden op het strand van Nes Ameland Rode bolder in de haven van Nes Ameland

Dag 2 (zaterdag)

Vroeg opstaan tijdens het Fotoweekend Ameland om de zonsopkomst te fotograferen. Camera’s op statief en dan die mooie rode ochtendgloed op de foto zetten. Het gouden uurtje voor zonsopkomst. Na het ontbijt wacht een natuurgids op ons, om samen met ons de flora en fauna van de mooie oostkant van het eiland te laten zien. De wandeling geschiedt rond de Kooiplaats. Na de natuurwandeling fietsen we door de duinen en stappen geregeld van ons vervoersmiddel om mooie opnamen van het strand, de zee en de duinen te maken. Aan het eind van de middag bespreking van de gemaakte foto’s. ’s Avonds hebben we een nieuwe kans om de ondergaande zon te fotograferen.

Paarse zonsopkomst met paaltjes - Fotoweekend AmelandFotohobbyisten in de duinen - Fotoweekend Ameland Groene kikker in het gras - Fotoweekend Ameland

Dag 3 (zondag)

Als de zon gisteren niet mooi opkwam, hebben we vandaag een nieuwe kans tijdens het 3-daagse Fotoweekend Ameland. De oostkant van het eiland met de vuurtoren, Hollum en een vogelkijkhut staan vandaag op het programma. We fietsen via de duinen heen en langs de waddenkant met haar grote vogelkolonies terug naar ons hotel. Daar volgt een laatste fotobespreking. Aan het eind van de middag nemen we de boot terug naar het vasteland. Met een schat aan nieuwe fotografiekennis en een berg mooie foto's eindigt hier ons Fotoweekend Ameland.

Deelnemers op een duin - fotoweekend Ameland Deelnemer Fotoweekend Ameland fotografeert met telelens - fotografie-reizen.nlRood wit gestreepte vuurtoren tijdens het Fotoweekend Ameland

Inbegrepen:
 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer
 • Bootticket Holwerd-Ameland v.v.
 • Transfer naar het hotel
 • 3 Dagen fietshuur
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Natuurgids

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
Niet inbegrepen:
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1 persoonskamer (niet meer beschikbaar voor mei)
 • Elektrische fiets 10 euro per dag extra
Fotoapparatuur:
 • Tijdens dit Fotoweekend Ameland komen we allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Naast een standaardlens, groothoeklens en telelens, kan ook een macrolens van pas komen. Een zonnekap helpt niet alleen tegen zonnevlekken, maar ook tegen regenspetters. Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken. De fotograaf heeft ook wat filters bij zich.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave.
 • Neem voldoende geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg, want het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Een regenhoes voor de camera is handig tegen opstuivend zand.
Kleding:
 • Het kan ’s avonds afkoelen, dus neem ook warme kleding mee. Laagjes kleding is aan te raden, maar ook een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen bij de uitrusting.
Aanbetaling:
 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking. 25 procent van de reissom met een minimum van 100 euro. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.
Algemene voorwaarden:
 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Wat onze deelnemers zeggen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Carla Eggens Ten Boer

Deze fototrip naar Ameland was helemaal te gek! Ik vond het een heel leuke ervaring om met andere foto-enthousiastelingen een weekend lang een gezamenlijke hobby te beleven.  De sfeer was uiterst relaxed, het eiland zeer fotogeniek en bij thuiskomst een schat aan mooie foto’s!

Cobie Pimmelaar Appingedam

Een heel weekend met gelijkgestemden op pad én genieten van de prachtige natuur op Ameland. Geleerd hoe je gebruik kunt maken van het licht of de omgeving, de spiegeling in het water, zonsopkomst en –ondergang, etc. Een combinatie van natuur, sport (heerlijk gefietst en gewandeld), hobby uitoefenen en leren; en dat alles in de relaxte setting van een weekendje weg op Ameland.

Jaap Bruintjes Delfzijl

Het fotoweekend naar Ameland heb ik als zeer leerzaam ervaren. Alle facetten van andere cursussen komen aan de orde: zonsondergang, zonsopkomst, natuurfotografie, avondfotografie. Met de praktische tips en begeleiding van Yolanda maak je in no-time waanzinnige foto’s. Na afloop stond ik versteld van het resultaat. De verzorging en begeleiding waren goed geregeld, wat er in heeft geresulteerd, dat we dit jaar nogmaals met Yolanda mee gaan met de workshop Ameland.

%d bloggers liken dit: