Een nacht om nooit te vergeten

🖍 Een nacht om nooit te vergeten
Onze fotografen vertellen: Nando Harmsen
 

Tijdens het verblijf bij het Polar Light Center in Laukvik, op Lofoten, werd er door de eigenaars Rob en Therese een flinke activiteit van het noorderlicht voorspelt. Maar de weer apps voorspelden ook flinke sneeuwbuien, zodat er weinig hoop was op het fotograferen van magische licht. Toch wilden we niet afwachten en elke kans nemen die we hadden. Rob en Therese keken vreemd op toen we besloten om er toch op uit te gaan, ondanks dat de sneeuw begon te vallen.

Ik had een plekje in gedachten, niet ver van het dorp. Toch duurde de rit er naartoe langer dan normaal. Het sneeuwde zo hard dat we stapvoets moesten rijden en de hoop dat we deze avond iets zouden zien werd kleiner met de minuut. Tot we op de plek arriveerden. De sneeuwbui dreef over, de bewolking brak, en het maanlicht wierp een fantastisch licht op het maagdelijk witte landschap. En toen begon het te kleuren aan de horizon, en werden we met een fantastisch schouwspel onthaald.
Die nacht bleef het noorderlicht actief en bleef het lichtspel in de lucht dansen, terwijl wolken en korte sneeuwbuien overtrokken. Het was een duidelijke les. Ook al zijn de weersvoorspellingen niet altijd even ideaal, ga er toch op uit. Dit was een nacht om nooit te vergeten.”

Fotoreis Lofoten Nando HarmsenFotoreis Lofoten Nando Harmsen 3

Fotoreis Lofoten nando harmsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!