Datum: 9 t/m 16 mei 2019 (8 dagen)

Prijs: € 1995,- p.p.
(inclusief vlucht en alle excursies!)

Highlights

 • Fotolessen en vakantie in één
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Hoogtepunt: Sete Cidades, het meer met de twee kleuren
 • Geisers en kokende modderpoeltjes bij Furnas met de camera vastleggen
 • Walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottrip (Inclusief!)
 • Een adembenemend landschap met kliffen en watervallen

Fotoreis naar de kleurenpracht van de Azoren!

Heb je ooit nagedacht over een reis naar de Azoren? Het vulkanische eiland Sao Miguel herbergt in het voorjaar een schitterende kleurenpracht. In de meimaand zijn alle bloemen mooi in bloei. Een lust voor het oog en voor jouw fotocamera. Deze fotoreis doet alle wonderschone plekjes van Sao Miguel aan: Sete Cidades met haar blauwe en groene meer, de vulkanische borrelende moederpoeltjes en geisers bij Furnas en de schitterend kliffen en baaitjes langs de kuststrook. Daarnaast zijn de Azoren één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. De kans dat je ze ziet is hier erg groot. Het mooie ochtend- en avondlicht proberen we geregeld mee te pakken, alsmede zonsopkomsten en zonsondergangen. Dat alles gecombineerd met de deskundigheid van de professionele fotograaf die als reisbegeleider met jou meereist en continu aanwijzingen geeft om de meest schitterende foto’s te maken, zal deze reis tot een onvergetelijke ervaring maken. Reizen en fotolessen in één.

Ieder fotoniveau

Je wordt individueel op jouw eigen fotografieniveau begeleid. Dat betekent dat de reis zowel geschikt is voor de beginnend als de gevorderde fotograaf. Termen als diafragma, sluitertijd en iso-waarde zijn voor de beginner na afloop geen onbekend terrein meer. Gevorderde fotografen kunnen aan de slag met gevorderde technieken, zoals HDR-fotografie, avondfotografie of langesluitertijdenfotografie. Lijkt het je leuk om met filters te werken? De professionele fotograaf neemt filters mee, die je mag uitproberen tijdens deze reis.

Niet-fotograferende partner

Gezien de vele mooie (foto)locaties die je aandoet, is deze reis tevens geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Genieten met je ogen is namelijk ook een prima optie. Wel moet je er rekening mee houden, dat je soms wat langer op één locatie bent, aangezien je met (hobby)fotografen op stap bent.

Minimum aantal deelnemers: 5

 

Dag 1

Zonsopkomsten en zonsondergangen fotograferen

Bepakt met onder andere jouw fotocamera vlieg je vandaag met jouw medereizigers en de professionele fotograaf van Schiphol naar Ponta Delgada op het eiland Sao Miguel op de Azoren. Ponta Delgada is de hoofdstad van Sao Miguel en herbergt een aantal mooie gebouwen en tuinen, alsmede een haven. Je pakt deze week diverse zonsopkomsten en zonsondergangen op verschillende locaties mee, om met jouw camera vast te leggen.

Een groene vallei gefotografeerd op de Azoren tijdens een fotoreis van Fotografie-reizen.nl   Kerken in allerlei stijlen zijn te vinden op de Azoren tijdens de fotoreis.  Groene valleien op Sao Miguel.Sete Cidades met twee kleuren meren, blauw en groen, op Soa Miguel.

Dag 2

Traditionele vissersboten met rieten hengels

Vroeg uit de veren. Je begint de eilandtour met een dagexcursie naar het oosten van het eiland. Je rijdt via mooie kleine dorpjes aan de noordkant, waar je diverse stops zult maken en komt langs adembenemende uitzichtpunten in de bergen en schitterende vergezichten langs de grillige kuststrook met prachtige kliffen en een waterval. Nadat je Nordeste gepasseerd bent, rijdt je terug langs de oostkant en zuidkant met wederom mooie uitzichtpunten om foto’s te maken. Bij Caloura zie je traditionele vissersboten met rieten hengels aan het werk. Altijd een fotogeniek plaatje.

Kratermeer op de Azoren.  Mooie landschapsfoto van een kratermeer op de Azoren.  Berglandschap op de Azoren.

Dag 3

Fotografeer hotsprings en kokende modderpoeltjes

Furnas staat vandaag op het programma. In de vruchtbare groene vallei bij Furnas is een groot kratermeer, er zijn hotsprings en kokende modderpoeltjes. Vulkanische verschijnselen kom je overal rond het meer tegen. Maar liefst 22 bronnen zorgen voor geneeskrachtig water. Furnas staat bekend om de Cozido, dit is een rijk gevulde stoofpot die ondergronds wordt gegaard met behulp van de hitte door vulkanische activiteit. Er zijn verder geisers, mooie tuinen en er is een mogelijk om te zwemmen in natuurlijke hot springs, waarbij het water geothermisch verwarmd wordt.

Furnas op de Azoren   Hete bronnen bij Furnas op de Azoren.  Groene meer bij Furnas.  Furnas met haar kokende modderpoeltjes.

Dag 4

Sete Cidades: absoluut hoogtepunt

Eén van de hoogtepunten van deze reis is Sete Cidades. Sete Cidades is een enorme vulkaankrater bestaande uit twee meren, die door een brug van elkaar gescheiden zijn: Lago Azul en Lago Verde. De naam zegt het al: het ene meer is glinsterend groen en het andere meer is azuurblauw. Heel bijzonder. Je neemt de bergweg naar deze tweelingmeren en stopt bij een uitzichtpunt. Om Sete Cidades optimaal te kunnen fotograferen maak je een wandeling langs de meren.

Het blauwe en groene meer van Sete Cicades op de Azoren.  Mooie blik over Sao Miguel een van de eilanden van de Azoren.  Blik over de kuststrook.

Dag 5

Walvissen en dolfijnen van dichtbij fotograferen

Als er één plek op de wereld is waar je walvissen goed kunt spotten, dan is het wel bij de Azoren. Vandaag maak je een 3 uur durende boottrip, waarbij je in de wateren rond de Azoren op zoek gaat naar deze zoogdieren in het water. De kans is groot dat er dolfijnen rond jouw boot komen tuimelen. Een unieke mogelijkheid om walvissen en dolfijnen van dichtbij te zien en te fotograferen. De rest van de dag besteed je samen met de andere fotografiedeelnemers aan het fotograferen van Ponta Delgada. Je ziet kenmerkende gebouwen met renaissance-architectuur, kerken zoals de Igreja do Colegio die prachtig gedecoreerd is in barokstijl en diverse tuinen en parken met een werkelijk schitterende bloemenpracht. Ook doe je vandaag aan avondfotografie. De schitterend verlichte kerken nodigen uit om in het sfeervolle avondlicht vast te leggen.

Orca springt uit het water.  Avondfoto Ponta Delgado. Fontein in avondlicht in Ponta Delgada.

Dag 6

Adembenemende uitzichten en Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is te bereiken via een schitterende route over een bergweg. Op een hoogte van 900 meter kun je over het hele eiland uitkijken. Ook het meer Lagoa do Fogo is weer een schitterende locatie om te fotograferen. Je rijdt vervolgens door naar Ribeira Grande met de schitterende kerk Igreja Matriz, één van de mooiste kerken van de Azoren. Hier groeit ook de enige thee van Europa. Bij Pinhal da Paz fotografeer je kleurrijke thematuinen met camelia’s, azalea’s, clivia’s en hortensia’s. Hier is ook een miradouro met een schitterend uitzicht over Ponta Delgada.

Rode vogeltjes op de Azoren.  Bloemenpracht op de Azoren.    Bloemen en uitzicht op de Azoren.  Schitterende tuinen in Ponta Delgada.

Dag 7

Wandelend langs spectaculair kustlandschap

Een wandeling van 2,5 uur over een goed aangelegd pad ontsluit het spectaculaire kustlandschap aan de westkant van het eiland. De wandeling is niet zwaar. De route gaat langs een steile rotswand omlaag naar de smalle strandvlakten. Je ziet fruitbomen en wijnranken. Het majestueuze uitzicht bij Vista do Rei sla je natuurlijk niet over. Het ‘koningszicht’ biedt het allerbeste uitzicht op de kraterwand van Sete de Cidades. De kleine haven van Capelas is te vinden aan de ruige noordkust. Een overhangende rotswand zorgt voor een spectaculair beeld, wat jouw ongetwijfeld veel mooie plaatjes oplevert.

Dag 8

Met veel nieuw opgedane fotografiekennis terug naar huis

Vanmorgen kun je nog even de laatste souvenirs kopen alvorens je met een berg aan foto’s en veel nieuw opgedane fotografiekennis terugvliegt naar Amsterdam.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:
 • Economy Class vlucht naar Ponta Delgada (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per minibus
 • Walvisexcursie
 • Koffie/thee onderweg
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto's
Bijkomende kosten:
 • Boekingskosten 30,- euro
 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
Niet inbegrepen:
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1-persoonkamer (ca. 300 euro, alleen indien voorradig)
 • Fooien
Foto-apparatuur:
 • Omdat we op de Azoren zowel landschappen als bloemen en planten en dieren gaan fotograferen is het handig om alle lenzen mee te nemen, waar je over beschikt. Dus als je ze hebt: groothoek- en standaardlens voor de landschappen, macrolens voor de bloemen en telelens voor de walvissen. Neem ook de zonnekap van de lens mee en als je gaat walvisspotten een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee.
 • Een statief is tijdens deze vakantie aan te raden, zeker als je een enigszins gevorderd fotograaf bent. Deze kun je eventueel van Fotografie-reizen.nl lenen.
 • Neem voldoende geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Een draadontspanner of infrarood-ontspanner is superhandig, maar niet strikt noodzakelijk. Je kunt bij lange sluitertijden de camera ook op zelfontspanner zetten.
Aanbetaling:
 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: de gemiddelde vliegticketprijs plus 25 procent van het restant van de reissom met een minimum van 800 euro per persoon. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.
Paspoort of identiteitskaart:
 • Azoren is onderdeel van Portugal. Nederlanders hebben een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart nodig. Er gelden op de Azoren dezelfde douaneregels als in Portugal.
Reis- en annuleringsverzekering:
 • Een annuleringsverzekering moet bij de meeste verzekeringsmaatschappijen binnen twee weken na de definitieve boeking afgesloten worden. Let daarop!
Vliegtuigklasse:
 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat er bij ons geboekt wordt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient je reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.
Algemene voorwaarden:
 • Klik hier voor de algemene voorwaarden
Klimaat:
 • Op de Azoren is het in mei gemiddeld 2 graden warmer dan in Nederland. De hoeveelheid neerslag is echter groter dan bij ons in de maand mei.
Kleding:
 • Neem kleding in laagjes mee. Overdag kan het heerlijk weer zijn (19 graden gemiddeld in mei), maar in de bergen of in de avonduren kan het afkoelen. Dus iets lekker warms mee voor de avonden is aan te raden.
 • Vergeet ook je regenkleding niet.
 • Goede wandelschoenen.
Zwemkleding:
 • Vergeet ook vooral je zwemkleding niet!!!
Tijdsverschil:
 • Op de Azoren is het in de zomer 1 uur vroeger dan in Nederland. In de winter 2 uur.
Elektriciteit
 • Op de Azoren is het voltage hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt. Wel hebben we veel stopcontacten nodig voor alle telefoons en voor het opladen van de camera-accu’s. Stekkers waar meerdere telefoons tegelijk in opgeladen kunnen worden of een stekkerdoos zijn handig. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen!! Voor zowel de camera als de telefoon.
Valuta/betalen:
 • Op de Azoren wordt net als in Nederland met euro's betaald. Pinnen kan bij de geldautomaten. In veel hotels en restaurants worden creditcards geaccepteerd.
%d bloggers liken dit: