Datum: Zaterdag 1 september 2018

Prijs: € 95,-- p.p.

Een spiegelreflexcamera is tegenwoordig binnen ieders handbereik gekomen. De mogelijkheden zijn ontelbaar, maar je moet ze wel kunnen benutten. Daarom organiseer ik regelmatig een Praktijkdag Fotografie in Biessum en Uitwierde. Natuurlijk kan je een spiegelreflexcamera op automaat zetten en dan krijg je vanzelf bruikbare foto’s. Maar dan haal je niet uit de camera wat erin zit. Als je weet wat zaken als scherptediepte en sluitertijden zijn, kun je zelf aan het spelen. Je zult zien dat na deze basiscursus fotografie de foto’s ineens tien keer mooier worden dan op de automaatstand. Mensen die de basiscursus fotografie gevolgd hebben, zijn super enthousiast en vinden het een gezellige, uiterst leerzame dag.

Onderwerpen als scherp en onscherp, sluitertijden, beeldopbouw en compositie en belichting komen aan de orde. Ook gaan we aan de slag met continu-opnamen, enkelvoudig scherpstellen en handmatig de belichting plussen en minnen.

De basiscursus fotografie duurt van 9.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor mensen die de basisprincipes van fotograferen met een spiegelreflexcamera onder de knie willen krijgen. Er gaat een model mee, waarop de deelnemers verschillende diafragma’s en sluitertijden kunnen oefenen. Ook staat de schitterende natuur van de wierdedorpjes Biessum en Uitwierde ons ter beschikking. Gedurende de dag geef ik constant aanwijzingen naar aanleiding van de beelden op de cameraschermpjes, zodat je al tijdens de dag zelf steeds beter gaat fotograferen. Na afloop van de Praktijkdag Fotografie heeft de camera geen geheimen meer voor jou.

Ook mensen met een compact- of systeemcamera, die betere vakantiefoto’s willen leren maken, kunnen aan de basiscursus fotografie meedoen!

Cursisten bezig met opdracht tijdens Praktijkdag Fotografie - basiscursus fotografieHobbyfotografen tijdens Praktijkdag Fotografie in actie - basiscursus fotografieCursisten bezig tijdens Praktijkdag Fotografie - Fotografie-reizen.nl

Inbegrepen:
  • Handleiding basisfotografie
  • Thee / Koffie / Chocolademelk
  • Lunch

 

Wat onze deelnemers zeggen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Coby Pimmelaar Appingedam

De praktijkdag bij vakvrouw Yolanda Wals sloot mooi aan op een eerder gevolgde basiscursus (theorie): we oefenden in de praktijk, op verschillende locaties. Doordat we de hele dag door steeds uitleg en oefenopdrachten kregen, met daarop meteen op plezierige wijze feedback van Yolanda, had deze cursusdag voor mij een hoog leerrendement.

Dick van der Laan Groningen

Een plezierige manier om bestaande kennis op te frissen en een hoop nieuwe dingen te leren op leuke locaties. En de broodjes waren lekker!

%d bloggers liken dit: