CO2 compenseren via Trees for All

Trees for all logo
CO2 compensatie Fotografie-reizen.nl
CO2 compensatie fotoreis

Over Trees for All
Al meer dan 20 jaar zet Trees for All zich in voor het creëren van een wereld met meer bossen. Dit doen ze door nieuwe bossen te planten en bestaande bossen te herstellen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast vinden ze het belangrijk om mensen bewust te maken van de waarde van bomen. Hun duurzame bosprojecten dragen bij aan het verbeteren van het klimaat, vergroten van de biodiversiteit en bevorderen van gezonde leefomstandigheden voor zowel mens als dier. Op deze manier investeren we samen in een groene en gezonde planeet voor iedereen! Trees for All is een erkende stichting met een CBF-erkenning en een ANBI-status.

Wat is CO2-compensatie?

CO2-compensatie is een proces waarbij de CO2 die jij uitstoot, elders uit de lucht wordt gehaald. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door bomen te planten, zodat de CO2 door de bomen wordt opgenomen. Een andere mogelijkheid is dat elders op een andere locatie minder CO2 wordt uitgestoten ter compensatie voor de hoeveelheid die jij hebt uitgestoten. Dit kan onder andere door duurzame energieprojecten zoals windenergie te ondersteunen, maar ook door het planten van bomen en beschermen van natuurgebieden. Er zijn dus meerdere manieren om je CO2-uitstoot te compenseren.

Hoe werkt CO2-compensatie via bomen?

Bomen hebben CO2 nodig om te kunnen groeien. Met behulp van zonlicht en water halen ze koolstofdioxide (CO2) uit de lucht en zetten het om in koolstof (C) en zuurstof (O2). Deze koolstof wordt opgeslagen in de biomassa van de boom, zoals de stam, takken en wortels. Zolang de boom blijft groeien, wordt er CO2 uit de atmosfeer gehaald. Wanneer een boom uiteindelijk afsterft, komt de CO2 geleidelijk weer vrij. In een bos worden de bomen en struiken die op de plek van de oude boom groeien, gebruikt om deze CO2 op te nemen en zo wordt het bos als geheel een belangrijk hulpmiddel in het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van een gezonde leefomgeving.

Wat doet Trees for All met mijn donatie?

Bij Trees for All compenseer je je CO2-uitstoot door middel van CO2-credits. Dit wordt gecertificeerde compensatie genoemd. Trees for All ondersteunt bosprojecten voor CO2-compensatie die gecertificeerd zijn volgens de internationale Plan Vivo-standaard. Deze standaard richt zich op lokale gemeenschappen en garandeert niet alleen de opslag van CO2, maar draagt ook bij aan duurzaam landbeheer, het behoud van biodiversiteit en het verbeteren van leefomstandigheden voor de lokale gemeenschappen. Diverse onafhankelijke controles stellen vast dat het bedrag voor jouw CO2-uitstoot ook daadwerkelijk is benut ten behoeve van CO2-compensatie en dat de beoogde impact wordt gerealiseerd. Door via ons een bijdrage te doen aan Trees for All, kun je er zeker van zijn dat je bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

Wat doet Fotografie-reizen.nl om haar CO2 uitstoot te compenseren?

Naast het aanbieden van de mogelijkheid aan onze deelnemers om (een deel van) hun CO2 uitstoot te compenseren, willen wij ook zelf een steentje bijdragen om de CO2 uitstoot van onze reizen te compenseren. Daarom doneert Fotografie-reizen.nl met ingang van 2023 jaarlijks 100 bomen aan Trees for All. Door samen met onze deelnemers de schouders eronder te zetten verkleinen we zo onze impact op het milieu.

Wil je zelf nog meer CO2 compenseren? Klik dan hier.