Fotoreis Valencia - fotostedentrip

Fotoreis Valencia: Struin samen met een fotograaf door de oude steegjes of zet de futuristische stad Ciutat y de las Artes op de foto.

Datum: 30 september – 4 oktober 2019
(op aanvraag, ivm beschikbaarheid vliegtuigstoelen)
(Vertrek gegarandeerd)
Fotografen: Johan Omlo en Yolanda Wals
Datum: 6 t/m 10 april 2020
Datum: 5 t/m 9 oktober 2020

Prijs: 950,- p.p.

Highlights Fotostedentrip Valencia:

Leer de voordelen van HDR-fotografie

Architectuur- en interieurfotografie

Spiegelingen tijdens avondfotografie

Gebouwen ‘recht zetten’ in Photoshop

Foto’s met een verbluffend resultaat

Even een paar dagen helemaal uit je dagelijkse sleur. Nieuwe fototechnieken leren, maar ook genieten van het heerlijke weer en af en toe neerploffen op een van de vele terrasjes die Valencia rijk is. Dat is pas een echte foto vakantie. Valencia is een stad die nog niet massaal ontdekt is door toeristen, maar zeker de moeite waard is om er met de camera op uit te trekken.

De Fotoreis Valencia is een pareltje onder onze fotoreizen. Dompel je onder in de weldaad van deze schitterende Spaanse stad. Struin samen met onze fotograaf en de andere deelnemers aan de Fotoreis Valencia door de oude, smalle straatjes van de stadswijk El Barrio of zet de futuristisch uitziende gebouwen van Ciutat y de les Artes op de foto. Vooral in de avonduren geven de spiegelingen in het water een magische uitstraling aan de supermoderne bouwwerken. Je krijgt een verbluffend resultaat. Geen fotograaf kan deze pracht en praal weerstaan.

Uitpuffen met een verkoelend drankje

Maar ook de schitterende gotische en romantische gebouwen ga je fotograferen. Dit met verschillende belichtingen die je leert samen te voegen tot een HDR-foto in een fotobewerkingsprogramma. Ook leer je in Photoshop spits toelopende gebouwen weer rechtop zetten. Maar ook: hoe maak je eigenlijk een goede architectuurfoto. Waar moet je op letten?

En natuurlijk breng je ook een bezoek aan het strand. Wat is er lekkerder dan met een koel drankje even uitblazen van de vermoeienissen van het fotograferen op de strandboulevard. En last but not least ga je bezig met lange sluitertijden fotografie. Je maakt tijdens de fotostedentrip Valencia gegarandeerd ongelooflijk mooie foto’s, waar iedereen jaloers op zal worden.

Op zoek naar een ander soort fotografie reis? We hebben veel keus. Kijk bijvoorbeeld bij onze Fotoreizen SchotlandFotoreizen IJsland Noorderlicht, Fotoreis IJsland Zomer, Tanzania, Costa Rica, fotosafari Kenia-Tanzania of fotoweekend Ameland.

Dag 1

Maak foto’s met het wow-effect

Thuisblijvers zullen jaloers worden als ze jouw foto’s van deze eerste avond zien. Je maakt tijdens het blauwe kwartiertje waanzinnige avondfoto’s bij de futuristische stad van de Kunst en Wetenschappen. Door de aanwezigheid van water rondom de gebouwen krijg je een magnifieke spiegeling in je foto. Daarbij opgeteld de mooie kleuren van de verlichting en je hebt beauty’s van plaatjes.

Dag 2

Lange sluitertijden fotografie

Een spiegelglad wateroppervlak met mooie spiegelingen krijg je door lange sluitertijden te gebruiken. Dat ga je vanmorgen bij de moderne stad oefenen. Zet je statief dus maar uit en ga aan de slag. Heb je zelf geen geschikte filters? De fotograaf heeft ND-filters bij zich die je mag uitproberen. Weet je niet hoe het moet? Uiteraard helpen wij je. Vervolgens loop je door de oude rivierbedding, die tegenwoordig een mooi aangelegd Turia-park is, naar de oude binnenstad. Onderweg kom je veel fotografische onderwerpen tegen. Je zult dan ook geregeld stoppen om foto’s te maken.

De zon staat ‘s middags goed op de gevel van de kathedraal om te fotograferen. Achter de kathedraal is een fontein die je mooi met tegenlicht op de foto kunt zetten. Vervolgens wandelen we door de nauwe steegjes van de oude wijk Barrio del Carmen. Omdat we inmiddels een aardige wandeling achter de rug hebben, pakken we de taxi terug naar het hotel die vlakbij de Stad van de Kunst en Wetenschappen ligt. Vanavond dus opnieuw een mogelijkheid om daar te oefenen met avondfotografie.

Dag 3

Bracketing (verschillende belichtingen)

Pak je statief maar weer, want deze dag staat in het teken van bracketing. Daarmee wordt het maken van dezelfde foto met verschillende belichtingen bedoeld. De foto’s leggen we later in de computer in Photoshop over elkaar heen. Deze methode gebruiken we bijvoorbeeld in de kerken en de Mercado Central met veel door de ramen invallend licht.

Leer ‘spannende’ architectuurfoto’s te maken

Het wordt vandaag vroeg je bed uit, want in de vroege ochtenduren is de overdekte markt het levendigst. Kramen vol met grote serranohammen wisselen de fleurige fruitmarkt af. Je fotografeert vandaag meerdere kerkinterieurs, de oude zijdebeurs La Lonja de Seda en het oude station. Dit zowel van binnen als van buiten. Je leert hoe je ‘spannende’ architectuurfoto’s maakt en waar je op moet letten. Geen simpele kiekjes, maar bijzondere foto’s.

Om het foto vakantie-gevoel te hebben, lunch je heerlijk op een terrasje in de voorjaarszon en geniet je met een drankje of kopje koffie voor je neus in de ochtend en de middag van de mooie gotische gebouwen en de pleinen om je heen. De zon staat aan het einde van de middag weer heel anders op de Stad van de Kunst en Wetenschappen, dus vereer je deze markante bouwwerken nogmaals met een bezoek en ga je weer met lange sluitertijden aan de gang. ‘s Avonds ga je ‘schrijven met licht’. Voorbijrazende auto’s zorgen voor lange gekleurde strepen in jouw avondopnamen. Het winkelcentrum is tevens een dankbaar foto-object.

Dag 4

Minicursus Photoshop en avondfoto’s in Valencia

Hoe moet je nou gebouwen die spits toelopen recht zetten in de computer? En hoe maak je van een serie dezelfde foto’s met allemaal verschillende belichtingen één mooie goed uitgebalanceerde foto? Dat leer je vanmorgen in een workshop fotobewerking. Je leert hoe je op verschillende manieren kunt komen tot een HDR-foto (High Dynamic Range) afhankelijk van jouw eigen voorkeur. En je leert perspectief aan te passen. Ook via diverse wegen. Tevens gaan we gelijktijdig de foto’s van de afgelopen dagen analyseren en elkaar van tips voorzien.

Vervolgens ga je weer naar de oude stad om de gebouwen te bezoeken, die je nog niet gehad hebt, waaronder het oude postkantoor met de hoge gewelven, het gemeentehuis met de verborgen raadszaal – echt een pareltje- en de met veel goud versierde basiliek. Statief mee, want de mooie verlichte pleinen en romantische bouwwerken nodigen uit om daarna sfeervolle avondfoto’s te maken.

Dag 5

Samen foto’s beoordelen

Jouw foto stedentrip naar Valencia wordt afgesloten met een ontspannend bezoek aan het strand. Fotografeer het strand en de zee of ontspan gewoon lekker met een drankje en een lunch op de strandpromenade. Door het kijken naar andermans foto’s leer je enorm veel. Vandaag is hier nogmaals de tijd voor. Je gaat elkaars foto’s beoordelen. In de loop van de avond vlieg je terug naar Amsterdam met heel veel nieuwe foto-inspiratie erbij.

Wil je ook dat wow-gevoel bij jouw foto’s krijgen? Boek dan snel de foto stedentrip Valencia.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • Vlucht naar Valencia (retour)
 • Transfer naar het hotel
 • Gedeelde ruimbagage voor de statieven
 • 4x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Diverse taxiritjes in Valencia
 • Entree La Lonja de Seda
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Workshops Fotografie

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
 • Boekingskosten 30,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer (45 euro p.p.p.n.)
 • Eigen ruimbagage indien gewenst (ca. 30,- per enkele reis)

Fotoapparatuur:

 • Een fotocamera met een groothoek en standaardlens volstaat, maar mooier is als jouw lens ook nog in kan zoomen.
 • Klein, licht statief (reisstatief).
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Filters, indien je deze hebt.

Kleding:

 • Overdag is het lekker weer, maar ‘s avonds bij de avondfotografie kan het behoorlijk afkoelen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: de gemiddelde vliegticketprijs plus 25 procent van de resterende reissom met een minimum van 500 euro p.p. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis Valencia. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden..

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Wat onze deelnemers zeggen

Bernadette Bouhuijs

“Ik ben met Fotografie-reizen naar Valencia geweest. Was een stedentrip van 5 dagen waarbij we elke dag een andere gedeelte van de stad fotografisch onderzochten. De groep bestond uit 7 cursisten en er was voor iedereen voldoende tijd om vragen te stellen en begeleiding te krijgen. Ik vond het zelf erg leuk om vooral ideeën op te doen hoe je het wow-effect in een foto kan laten uitkomen. Yolanda vindt het erg leuk om daar in mee te denken en kijk ook met veel plezier terug op deze reis en de wow-foto’s die ik heb weten te maken.”

Susan Mulder

Valencia! Met een groep van 7 en Yolanda in April 2019 een mooie, leuke en gezellige fotoreis gemaakt. Wat was Ciudad de las Artes y Ciencias geweldig om te fotograferen. We zijn er dan ook vaak geweest, gelukkig dat het hotel in de buurt was. Ook zijn we naar de oude stad en de de visserswijk, Cabanyal geweest. Al met al verscheidene en bonte plaatjes om te fotograferen. Yolanda gaf vaak advies vanuit welke hoek en met welke instellingen je het mooiste plaatje kon schieten.

Bevalt onze website? Dan wil je vast op de hoogte blijven! Laat je gegevens achter.

We hebben regelmatig blogs met interesante fotografietips en brengen jou op de hoogte van nieuwe data van fotoreizen en fotocursussen. Dus je mist niets meer.

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!