Foto vakanties

Haal samen met professionele fotografen het beste uit je fotovakantie

Bekijk ons aanbod foto vakanties

Fotografie-reizen.nl organiseert foto vakanties over de hele wereld, van een foto vakantie in Nederland en Europa tot fotoreizen in andere continenten. De fotografen van Fotografie-reizen.nl kenmerken zich door een enorme passie voor hun vak en hun gedrevenheid om hun fotografiekennis op anderen over te brengen. Daarnaast is Fotografie-reizen.nl officieel touroperator en aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO en de branchevereniging VvKR. Met onze foto vakantie maken wij het onderscheid. Bekijk hieronder onze bestemmingen. Lees en beluister de reviews van deelnemers en overtuig jezelf!

Fotoreis IJsland Noorderlicht:

Beleef een betoverende foto vakantie in de woeste natuur van IJsland en aanschouw het magische Noorderlicht!

Meer Informatie

Fotoweekend Drentse Heide

Het Fotoweekend Drenthe staat garant voor prachtige bloeiende heidegebieden die je gaat verkennen met een fotograaf en natuurgids.

Meer Informatie

Fotoreis New York

Central Park, Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Top of the Rock… het zit allemaal in de Fotoreis New York.

Meer Informatie

Fotoreis Brazilië Pantanal

De jaguar, ocelot, reuzenmiereneter en tapir. Wil jij die ook in het wild zien? Ga dan mee naar de Pantanal tijdens de fotovakantie Brazilië.

Meer Informatie

Fotoreis Costa Rica

Costa Rica is voor natuurliefhebbers een must. Ontdek de rijke natuur onder leiding van natuurgidsen en onze professionele fotograaf.

Meer Informatie

Fotoreis Valencia:

Valencia is een ongelooflijke mooie stad. Oude en nieuwe architectuur harmoniëren mooi met elkaar. Ontdek dit zelf tijdens de Fotoreis Valencia.
Meer Informatie

Fotoweekend Ameland:

Struin door de duinen en over het strand en maak onder leiding van een fotograaf kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op Ameland.
Meer Informatie

Fotoreis IJsland Zomer:

Een schitterende, gezellige fotovakantie naar IJsland in de zomer? Ga dan met ons mee en laat je overweldigen door het prachtige landschap.
Meer Informatie

Fotosafari Kenia-Tanzania

Ga mee op fotosafari door Kenia en Tanzania. Zie ongelooflijk veel wildlife vanuit onze safari-jeeps en mogelijk de rivercrossing van gnoes.
Meer Informatie

Fotoreis Schotland:

Een fotoreis Schotland is een reis door ruige landschappen, langs woeste rivieren en schitterende watervallen. Echt een topper!
Meer Informatie

Fotosafari Tanzania

Tijdens de foto vakantie door Tanzania ga je op zoek naar de ‘big five’, fotografeer je het straatleven en ontdek je unieke plekjes.
Meer Informatie

BEKIJK AL ONZE FOTOREIZEN

Wij doen net iets meer!

Camera stuk? Er gaat een reserve-camera mee

Geen statief? Je kunt eentje van ons lenen

Geen filters? Ook die mag je van ons lenen

Een lens uitproberen? Ook dat mag

Vergelijk onze prijzen gerust:

Vlieg/boottickets zijn inbegrepen in de reissom

Logies en ontbijt altijd inbegrepen

Alle (fotografie)excursies zijn inbegrepen

Begeleiding van professionele fotografen

Vragen of meer weten? Jouw adviseur fotografiereizen Yolanda Wals

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTOGRAFIE REIZEN!

Wat onze deelnemers zeggen

Waarin onderscheidt onze foto vakantie zich?

 

Continu foto-adviezen en besprekingen

Onze professionele fotografen geven continu, maar op een zeer gemoedelijke manier, aanwijzingen tijdens de fotoreizen. Dat betekent dat je gedurende de foto vakantie steeds beter gaat fotograferen. Ook worden regelmatig tijdens de fotografie reizen de gemaakte foto’s gezamenlijk besproken. Van de fotobesprekingen leer je namelijk enorm veel.

Ruim tijd om te fotograferen

De foto vakantie zo ingedeeld, dat er overal ruimschoots tijd is om foto’s te maken en de omgeving in je op te nemen. Ben je nog niet klaar, dan wachten we rustig. Niemand die zeurt dat je op moet schieten. Je hebt immers allemaal dezelfde passie: fotografie.

Veel extra fotostops tijdens de foto vakantie

Je maakt tijdens de foto vakantie veel extra fotostops. Onze fotografen weten voor jou de mooie fotogenieke plekjes. Als onze fotograaf iets moois ziet, laat hij het voertuig aan de kant zetten, zodat je de gelegenheid krijgt een mooie foto te maken. Vaak maken we gebruik van het mooie warme licht in de ochtend of de avond.

Bestemmingen van de foto vakantie

De bestemmingen van onze foto vakanties zijn zeer divers, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. Van natuurfotografie tot architectuur en van wildlife tot landschapsfotografie. Maar alle bestemmingen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal fotogenieke locaties waar onze fotografen de mooiste plekjes weten te vinden. Je komt gegarandeerd met honderden, zo niet duizenden schitterende foto’s weer thuis.

Foto vakantie in Nederland

Wil je niet te ver van huis en een foto vakantie eerst eens uitproberen of gewoon er even lekker een paar dagen tussenuit, dan is ons Fotoweekend Ameland heel geschikt. Je gaat samen met een fotograaf mooie zonsopkomsten en zonsondergangen vastleggen. Jou wordt geleerd hoe je van een ‘normale zonsopkomst’ iets heel bijzonders maakt. Een beauty van een plaatje om thuis aan de wand te hangen. Ook gaan we op pad met een natuurgids die zelf ook een enthousiast amateurfotograaf is. We snuiven de frisse zeelucht op tijdens een fietstocht door de duinen, we struinen over het strand en gaan aan de slag met themafotografie in het pittoreske plaatsje Nes. Het wordt tijdens deze fotodriedaagse alleen maar genieten.

Foto vakantie Europa

In Europa gaan we zowel naar het noorden als naar het zuiden met onze foto vakanties. Op IJsland hopen we het magische Noorderlicht te aanschouwen en met onze fotocamera vast te leggen. Daarnaast staan werkelijk adembenemende landschappen ons op te wachten om gefotografeerd te worden. De foto vakantie door IJsland is intensief. Je bent van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds met fotografie bezig. Dat zorgt er wel voor dat jij aan het einde van de Fotoreis IJsland alle knopjes op jouw camera naadloos weet te vinden.

Houd je meer van architectuurfotografie en van steden? Dan hebben we een superleuke Foto stedentrip Valencia in ons fotoreizen programma opgenomen. HDR-fotografie en avondfotografie zijn onder andere fotografie skills die je daar leert van onze professionele fotograaf.

Of ga jij meer voor de ruige landschappen en woeste leegtes? Dan raden wij de Fotoreis Schotland aan.

Foto vakantie Afrika

Afrika en safari gaan hand in hand. Tijdens onze foto vakanties in Afrika bezoeken we dan ook meerdere nationale parken. Spot samen met ons de big five: de buffel, de olifant, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Onze foto vakantie door Tanzania is een mix van natuur, cultuur en landschappen. De reis is niet alleen geschikt voor (hobby)fotografen, maar ook zeer geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Omdat deze foto vakantie twee weken duurt, worden de fotolessen en fotobesprekingen verspreid over de twee weken en kan je al het geleerde wat rustiger in je opnemen. De februarireis staat in het teken van pasgeboren dieren. De zomerreis is speciaal opgezet om de rivercrossing van de gnoes te zien. Hierbij hebben we een combinatie fotoreis door zowel Kenia als Tanzania.

Foto vakantie Costa Rica

Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een ‘must’. De flora en fauna is overweldigend. De foto vakantie naar Costa Rica is ook heel geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Het tempo is relaxed. Er staan maar liefst veertien natuurexcursies op het programma, maar de reisafstanden in Costa Rica zijn niet heel erg groot. Daardoor kan je optimaal genieten van het land en haar natuurschoon. Uiteraard staat bij deze foto vakantie het verhogen van jouw fotografiekennis op de eerste plaats, Daarnaast leer je ook enorm veel over de natuur van Costa Rica met haar rijke dieren- en plantenleven.

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTO VAKANTIES!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!