Foto vakantie

Bekijk ons aanbod foto vakanties

Fotografie-reizen.nl organiseert foto vakanties over de hele wereld, van een foto vakantie in Nederland en Europa tot fotoreizen in andere continenten. De fotografen van Fotografie-reizen.nl kenmerken zich door een enorme passie voor hun vak en hun gedrevenheid om hun fotografiekennis op anderen over te brengen. Daarnaast is Fotografie-reizen.nl officieel touroperator en aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO en de branchevereniging VvKR. Met onze foto vakantie maken wij het onderscheid. Bekijk hieronder onze bestemmingen. Lees en beluister de reviews van deelnemers en overtuig jezelf!

Fotoreis IJsland Noorderlicht

Dame in Japanse kleding bij het IJsschotsen meer tijdens en foto vakantie.

Beleef een betoverende foto vakantie in de woeste natuur van IJsland en aanschouw het magische Noorderlicht!

Fotoreis Costa Rica

Kikker op blad tijdens foto vakantie Costa Rica

Costa Rica is voor natuurliefhebbers een must. Ontdek de rijke natuur onder leiding van natuurgidsen en onze professionele fotograaf.

Fotoreis New York

Kikker op blad tijdens foto vakantie Costa Rica

Central Park, Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Top of the Rock… het zit allemaal in de Fotoreis New York.

Fotoreis Tanzania

Fotograferende jongeren in een jeep tijdens foto vakantie Tanzania

Tijdens de foto vakantie door Tanzania ga je op zoek naar de ‘big five’, fotografeer je het straatleven en ontdek je unieke plekjes.

Fotoreis Valencia

Een landschap tijdens de foto vakantie op de Azoren.

Valencia is een ongelooflijke mooie stad. Oude en nieuwe architectuur harmoniëren mooi met elkaar. Ontdek dit zelf tijdens de Fotoreis Valencia.

Fotoreis IJsland Zomer

Een landschap tijdens de foto vakantie op de Azoren.

Een schitterende, gezellige fotovakantie naar IJsland in de zomer? Ga dan met ons mee en laat je overweldigen door het prachtige landschap.

Fotoweekend Ameland

Deelnemer foto vakantie Ameland in de duinen

Struin door de duinen en over het strand en maak onder leiding van een fotograaf kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op Ameland.

Fotosafari Kenia-Tanzania

Deelnemer foto vakantie Ameland in de duinen

Ga mee op fotosafari door Kenia en Tanzania. Zie ongelooflijk veel wildlife vanuit onze safari-jeeps en mogelijk de rivercrossing van gnoes.

Fotoreis Schotland

Kikker op blad tijdens foto vakantie Costa Rica

Een fotoreis Schotland is een reis door ruige landschappen, langs woeste rivieren en schitterende watervallen. Echt een topper!

Wij doen net iets meer!


Camera stuk? Er gaat een reserve-camera mee

Geen statief? Je kunt eentje van ons lenen

Geen filters? Ook die mag je van ons lenen

Een lens uitproberen? Ook dat mag


Vergelijk onze prijzen gerust:

 Vlieg/boottickets zijn inbegrepen in de reissom

Logies/ontbijt altijd inbegrepen

Alle (fotografie)excursies zijn inbegrepen

Begeleiding van professionele fotografen

Vragen of meer weten?
Yolanda Wals, jouw reisadviseur

Yolanda Wals van Fotografiereizen.nl geeft advies over een foto vakantie.

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTOGRAFIE REIZEN!

Wat onze deelnemers zeggen

Waarin onderscheidt onze foto vakantie zich?

 

Continu foto-adviezen en besprekingen

Onze professionele fotografen geven continu, maar op een zeer gemoedelijke manier, aanwijzingen tijdens de fotoreizen. Dat betekent dat je gedurende de foto vakantie steeds beter gaat fotograferen. Ook worden regelmatig tijdens de fotografie reizen de gemaakte foto’s gezamenlijk besproken. Van de fotobesprekingen leer je namelijk enorm veel.

Ruim tijd om te fotograferen

De foto vakantie zo ingedeeld, dat er overal ruimschoots tijd is om foto’s te maken en de omgeving in je op te nemen. Ben je nog niet klaar, dan wachten we rustig. Niemand die zeurt dat je op moet schieten. Je hebt immers allemaal dezelfde passie: fotografie.

Veel extra fotostops tijdens de foto vakantie

Je maakt tijdens de foto vakantie veel extra fotostops. Onze fotografen weten voor jou de mooie fotogenieke plekjes. Als onze fotograaf iets moois ziet, laat hij het voertuig aan de kant zetten, zodat je de gelegenheid krijgt een mooie foto te maken. Vaak maken we gebruik van het mooie warme licht in de ochtend of de avond.

Bestemmingen van de foto vakantie

De bestemmingen van onze foto vakanties zijn zeer divers, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. Van natuurfotografie tot architectuur en van wildlife tot landschapsfotografie. Maar alle bestemmingen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal fotogenieke locaties waar onze fotografen de mooiste plekjes weten te vinden. Je komt gegarandeerd met honderden, zo niet duizenden schitterende foto's weer thuis.

Foto vakantie in Nederland

Wil je niet te ver van huis en een foto vakantie eerst eens uitproberen of gewoon er even lekker een paar dagen tussenuit, dan is ons Fotoweekend Ameland heel geschikt. Je gaat samen met een fotograaf mooie zonsopkomsten en zonsondergangen vastleggen. Jou wordt geleerd hoe je van een 'normale zonsopkomst' iets heel bijzonders maakt. Een beauty van een plaatje om thuis aan de wand te hangen. Ook gaan we op pad met een natuurgids die zelf ook een enthousiast amateurfotograaf is. We snuiven de frisse zeelucht op tijdens een fietstocht door de duinen, we struinen over het strand en gaan aan de slag met themafotografie in het pittoreske plaatsje Nes. Het wordt tijdens deze fotodriedaagse alleen maar genieten.

Foto vakantie Europa

In Europa gaan we zowel naar het noorden als naar het zuiden met onze foto vakanties. Op IJsland hopen we het magische Noorderlicht te aanschouwen en met onze fotocamera vast te leggen. Daarnaast staan werkelijk adembenemende landschappen ons op te wachten om gefotografeerd te worden. De foto vakantie door IJsland is intensief. Je bent van 's morgens vroeg tot 's avonds met fotografie bezig. Dat zorgt er wel voor dat jij aan het einde van de Fotoreis IJsland alle knopjes op jouw camera naadloos weet te vinden.

Houd je meer van architectuurfotografie en van steden? Dan hebben we een superleuke Foto stedentrip Valencia in ons fotoreizen programma opgenomen. HDR-fotografie en avondfotografie zijn onder andere fotografie skills die je daar leert van onze professionele fotograaf.

Of ga jij meer voor de ruige landschappen en woeste leegtes? Dan raden wij de Fotoreis Schotland aan.

Foto vakantie Afrika

Afrika en safari gaan hand in hand. Tijdens onze foto vakanties in Afrika bezoeken we dan ook meerdere nationale parken. Spot samen met ons de big five: de buffel, de olifant, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Onze foto vakantie door Tanzania is een mix van natuur, cultuur en landschappen. De reis is niet alleen geschikt voor (hobby)fotografen, maar ook zeer geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Omdat deze foto vakantie twee weken duurt, worden de fotolessen en fotobesprekingen verspreid over de twee weken en kan je al het geleerde wat rustiger in je opnemen. De februarireis staat in het teken van pasgeboren dieren. De zomerreis is speciaal opgezet om de rivercrossing van de gnoes te zien. Hierbij hebben we een combinatie fotoreis door zowel Kenia als Tanzania.

Foto vakantie Costa Rica

Voor natuurliefhebbers is Costa Rica een 'must'. De flora en fauna is overweldigend. De foto vakantie naar Costa Rica is ook heel geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Het tempo is relaxed. Er staan maar liefst veertien natuurexcursies op het programma, maar de reisafstanden in Costa Rica zijn niet heel erg groot. Daardoor kan je optimaal genieten van het land en haar natuurschoon. Uiteraard staat bij deze foto vakantie het verhogen van jouw fotografiekennis op de eerste plaats, Daarnaast leer je ook enorm veel over de natuur van Costa Rica met haar rijke dieren- en plantenleven.

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTO VAKANTIES!

Bevalt onze website? Dan wil je vast op de hoogte blijven! Laat je gegevens achter.

We hebben regelmatig blogs met interesante fotografietips en brengen jou op de hoogte van nieuwe data van fotoreizen en fotocursussen. Dus je mist niets meer.

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!