Cursus Fotobewerking

Datum: Voorjaar 2019
Duur: 9.30 – 16.30 uur
Lokatie: Delfzijl

Prijs: € 95,– per persoon

Mislukte foto’s bestaan niet meer

Fotograferen is leuk, maar soms vallen de resultaten achteraf toch tegen. Je hebt de zaken net even anders gezien, dan de camera heeft vast gelegd. Jouw foto’s zijn te donker, te licht of niet fris genoeg. Het gebouw loopt spits toe of de horizon staat scheef. Kleine problemen, die via een fotobewerkingsprogramma in de computer, gemakkelijk te verhelpen zijn. Je zult zien dat je na afloop van de cursus Fotobewerking nog enthousiaster gaat fotograferen, omdat je weet hoe je foto’s in de computer op kunt knappen. Zelfs foto’s die op het eerste gezicht mislukt lijken!

Veel verschillende technieken bij cursus fotobewerking

Onderwerpen die in de cursus Fotobewerking aan bod komen zijn basisprincipes als aanpassen van de densiteit, kleurcorrecties en uitsnijden van foto’s. Maar ook gevorderde technieken als  RAW-bewerkingen, doordrukken/tegenhouden, verscherpen en delen van een foto selecteren en bewerken krijg je tijdens de cursus fotobewerking. De laatste avond doe je ook vergevorderde technieken, zoals teksten in foto’s, verslepen, lenscorrecties, rechttrekken en dat wat men altijd onder ‘Photoshoppen’ verstaat, namelijk het wegwerken van oneffenheden in foto’s, zoals een puistje in het gezicht.

We gebruiken Adobe Photoshop Elements. Dit is het ‘kleine broertje’ van het professionele Adobe Photoshop, maar je kunt er bijna net zoveel mee als het ‘grote’ Photoshop. We hebben hier bewust voor gekozen, omdat je van dit programma een gratis proefversie kunt downloaden als je nog twijfelt met welk programma je verder wilt gaan. De overstap naar Adobe Lightroom of Photoshop is vervolgens heel gemakkelijk.

Ook met een oudere versie van Photoshop of Photoshop Elements kan je mee doen. De functies zitten vrijwel allemaal nog op dezelfde plaats. Je werkt op je eigen laptop (of geleende laptop) en doet tijdens de cursus Fotobewerking meteen alle handelingen mee. Daardoor raak je direct vertrouwd met het programma.

Nu ook als dagcursus fotobewerking

Op veler verzoek bieden we de cursus fotobewerking nu ook als dagcursus aan. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan een dergelijke cursus fotobewerking, maar voor velen ligt Delfzijl wat ver weg en zijn drie avonden niet te doen. Maar voor een dag is het de moeite waard. Of maak er gewoon een leuk fotoweekend van. Wij kunnen eventueel hotels regelen en je op de mooie plekjes in de regio wijzen.

Dus schrijf je nu in!

Inbegrepen:
  • Handleiding cursus Fotobewerking Adobe Photoshop Elements
  • Thee / Koffie
  • Koek
  • Bij de dagcursus: lunch
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.