Fotoreis Lissabon – fotostedentrip

Samen met een fotograaf door historisch Lissabon en excentriek Sintra

Fotoreis Lissabon – fotostedentrip

Samen met een fotograaf door historisch Lissabon en excentriek Sintra

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: 19 t/m 24 maart 2025 (6 dagen)

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 1649,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotostedentrip Lissabon:

Avondfotografie in verlichte stad

Vlucht en logies/ontbijt inclusief

Entrees en lokaal vervoer inclusief

Architectuur- en interieurfotografie

Bijzondere paleizen in Sintra

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: 19 t/m 24 maart 2025 (6 dagen)

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 1649,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotostedentrip Lissabon:

Avondfotografie in verlichte stad

Vlucht en logies/ontbijt inclusief

Entrees en lokaal vervoer inclusief

Architectuur- en interieurfotografie

Bijzondere paleizen in Sintra

Tram in avondlicht tijdens fotoreis Lissabon
Tram op Placa de Commercia Lisabon fotoreizen
Deelnemers bij Sintra Fotoreizen Lissabon

Fotoreis Lissabon: Historie en lekkere gebakjes

Een fotoreis geschikt voor echte cultuurliefhebbers. Dat is de foto stedentrip naar Lissabon. De fotogenieke hoofdstad van Portugal is een stad met prachtige historische gebouwen, knusse wijken en een prettige sfeer. De historische houten trams brengen je naar alle uithoeken. Je gaat met je mede-fotografen aan de 6-daagse fotoreis Lissabon op stap om al dat moois wat de stad te bieden heeft vast te leggen met je fotocamera.

Tussen alle historie en fotografie door is er zeker ook tijd om af en toe even te genieten van een terras of de overbekende Pastel de Belém gebakjes bij een van de vele bakkerijtjes. Met onze fotoreis Lissabon proef je zowel de historie als de lekkere gebakjes van deze heerlijke stad.

Het voorjaar en najaar zijn qua temperatuur heerlijk om lekker een terrasje te pakken. Hoogzomer is het veel te warm in Portugal, daarom hebben wij bewust voor het voor- en najaar gekozen.

Lachende deelnemers in Sintra Fotoreis Lissabon
Tram voor kathedraal Sé in Lissabon fotografiereis
Convento do Carmo fotoreis Lissabon
Straatzanger Lissabon Fotoreizen

Fotografeer de oude historie

Je fotografeert tijdens deze fotoreis uiteraard de highlights in de oude historische delen van Lissabon zoals het Castelo da São Jorge, Torre de Belém, Mosteiro dos Jerónimos en Convento do Carmo. Om in de hoger gelegen stadsdelen te komen pak je de nostalgische tram, de kabeltram of de Santa Justa Lift. Alle entrees en vervoer zitten uiteraard in de reissom inbegrepen, zoals je van ons gewend bent. Ook ga je naar het moderne Parque das Nações waar in 1998 de wereldexpo gehouden werd. Je kunt hier naast architectuurfotografie ook prima aan de slag met belichtingsbracketing (HDR fotografie) waarbij onze fotografen je graag op weg helpen.

Paca de Commercia Lissabon fotoreizen
Tram Lissabon in avondlicht fotoreizen
Sintra fotografiereizen Lissabon

Je blijft knippen bij kleurrijk Sintra

Tijdens jouw 6-daagse verblijf in Lissabon maak je ook een uitstap naar het nabij gelegen Sintra. Een bijzondere plek die zeker niet onterecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst vanwege zijn kleurrijke excentrieke paleizen die hier te vinden zijn. Een schitterend onderwerp om te fotograferen. Rondom de paleizen liggen verbazingwekkend aangelegde tuinen met een nieuwe verrassing om elke hoek. Je blijft doorknippen met je camera.

Tijdens de reis ontdek je weer nieuwe fototechnieken en kom je met de mooiste foto’s thuis waarop iedereen met zekerheid jaloers is.

Fotoreis Lissabon
Nauw steegje met tramrails in Lissabon fotografiereizen
Sintra Fotoreis Lissabon
Steegje in Lissabon tijdens de fotografiereis
Lissabon by night fotografie reis
Torre de Belem fotoreis Lissabon
Station Oriente fotoreis Lissabon
Torre de Belem als de zon bijna onder is. Lissabon fotoreizen
Avondzon over Lissabon tijdens een van de fotoreizen
Praca do Comercio in Lissabon tijdens fotoreis

Dag 1

Fotoreis Lissabon: Sfeervol verlichte straten en pleinen

Jouw fotoreis Lissabon begint met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Lissabon. Je camera-apparatuur komt na aankomst in het centraal gelegen hotel, meteen uit de tas want je gaat direct aan de slag met avondfotografie. De sfeervol verlichte straten en pleinen van de historische stad met hun bijzondere trammetjes geven je een mooi voorproefje van wat de komende dagen te wachten staat.

Vlieg je al in de ochtend, dan wordt er gestart met een kop koffie/thee op het Praca da Comercio en loop je vervolgens via een prachtige route langs een openluchtgalerij met portretten terug naar je hotel (zie ook dag 6).

Lissabon staat onder andere bekend om zijn grote aantallen Azulejos die je verspreid door de stad kunt vinden. Deze keramieken siertegels zijn bedrukt met verschillende soorten figuren en personen, veelal religieus. Hoewel voor deze tegels allerlei kleuren werden gebruikt was blauw (azul) veruit de meest gebruikt kleur. Heb jij ze al op de foto?

Torre Vasco da Gama fotoreis Lissabon
Castelo de Pena in Sintra fotovakanties
Sintra Pena fotovakanties

Dag 2

Laat historie herleven in je foto’s

Jouw fotoreis begint nu echt. Je gaat de kathedraal en de knusse, historische volkswijk Alfama fotograferen, waar je de prachtige oude trams die nog steeds in gebruik zijn vastlegt. Om in de hoger gelegen wijk te komen, pak je zo’n ouderwetse houten tram ook zelf als vervoersmiddel. Je vindt in deze wijk een steeg met schitterende streetart. Daarnaast zijn er veel prachtige uitzichtpunten, waar vandaan je de stad uitstekend vast kunt leggen.

Vanaf het fotogenieke Castelo de São Jorge heb je op diverse plekken een magnifiek uitzicht over de stad. Je gaat hier in de loop van de middag met een ouderwets trammetje naartoe, zodat je een prachtige zonsondergang vanaf het bordes van het kasteel kunt fotograferen. Ook blijf je in het blauwe kwartiertje actief met je camera. Het kasteel is in de avonduren verlicht en heeft veel mooie plekjes.

Torre de Belem in Lissabon in avondlicht
Tram in de avond Fotoreis Lissabon
Avondzon boven Lissabon met een fotografiereis
Tram in Lissabon
Blik vanaf Sao Jorge op Lissabon fotografie reis
Klooster in Fotoreis Lissabon
Sjouke Hietkamp helpt deelnemer tijdens Fotoreis Lissabon

Dag 3

Proef de historie en de gebakjes

Met de Santa Justa lift laat je je vervoeren naar een hoger gelegen stadsdeel, waar de Convento do Carmo fotogeniek op je staat te wachten. In de stadswijk Alto Barrio zijn ook diverse kerkinterieurs te fotograferen. Vervolgens laat je je met de bijzondere kabeltram weer naar de lager gelegen stadsdelen vervoeren.

Het stadsdeel Belém is historisch gezien een heel interessante locatie voor deze fotoreis. Hier fotografeer je het prachtige enorme klooster Mosteiro dos Jerónimos. Het klooster leent zich perfect voor een artistieke vorm van fotografie. Laatst genoemde is ook de plek waar de tombe van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama te vinden is. Ook is er tijdens de fotoreis Lissabon tijd om de originele, overheerlijke Pastais de Belém(pastel de nata) te proeven tijdens een koffiepauze of een lunch bij de beroemdste bakker van Lissabon. Pastel de nata zijn pasteitjes met een zachte roomvulling afgetopt met kaneel. Deze moet je zeker geproefd hebben als je in Lissabon bent.

De Torre de Belém staat als een van de laatste fotografie-onderwerpen op het programma van deze fotoreis dag in Lissabon. De zon gaat namelijk precies achter/naast de toren onder. Met een mooie oranje lucht achter de toren heb je geheid een foto met een wow-effect. Ook is de Torre de Belém in de avonduren verlicht en zijn er dus prachtige foto’s in het blauwe kwartiertje te maken.

Castelo dos Mouros Sintra fotoreis
Uitzicht vanaf Pena Sintra fotoreis
Fotoreis Lissabon
Lissabon vanuit de kabeltram

Dag 4

Fotografeer de juwelen van Sintra

Je laat Lissabon voor een dagje achter je en gaat met de trein richting het nabij gelegen Sintra. Deze plaats is het meest excentrieke stukje Portugal wat te vinden is. Vele bijzondere kastelen en landhuizen zijn hier in de 19e eeuw geplaatst, wat Sintra uiteindelijk een welverdiende plek op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft opgeleverd. Kastelen met torens in allerlei opmerkelijke vormen en kleuren. Een weldaad voor je lens. Prachtig aangelegde tuinen, niets is hier te gek, en alles stuk voor stuk een juweeltje. Je brengt zeker een bezoek aan het kleurrijke Palacio da Pena en het Quinta da Regaleira om de beroemde spiraalvormige wenteltrap te fotograferen.

Avondfotografie tijdens de fotografiereis Lissabon
Christusbeeld in klooster Fotoreis Lissabon
Mosteiro Lissabon fotovakanties

Vanuit verschillende locaties heb je prachtige overzichten over de omgeving van Sintra en zie je ook de Castelo dos Mouros vanuit diverse plekken op de berg boven de stad uit torenen. Vanaf hier hadden de Moren een goed zicht over zowel land als zee om dit gebied goed te kunnen beschermen. In de avond keer je met volle geheugenkaarten en lege batterijen weer terug in je hotel in Lissabon. Daar volgt nog een fotobespreking, een zeer leuk onderdeel van deze fotoreis.Je doet namelijk van elkaar ideeën op.

Kabelbaan Lissabon fotografiereizen
Fotoreis Lissabon
Grafitti in Lissabon fotovakanties
`Lissabon fotografiereizen

Dag 5

Moderner dan modern op de Expo

Het wat modernere deel van Lissabon is vandaag het onderwerp tijdens jouw fotoreis. Via het Gare do Oriente station van de bekende architect Calatrava bezoek je het Parque das Nações waar in 1998 de wereld expo werd georganiseerd. Hier is onder meer ook de bekende 145 meter hoge Torre Vasco da Gama te fotograferen. Je kunt optioneel een rit maken met de kabelbaan. Vanuit de kabelbaan heb je een uitzicht over de Taag rivier en de langste brug van Europa, de Vasco da Gama brug.

Kijk ook eens omhoog. Sommige torenflats hebben van boven de vorm van een schip. Ook het commerciële centrum is uiterst bijzonder, modern en fotogeniek. In de omgeving zijn ook vele vormen van moderne kunst te vinden.

Heb je zelf zaken die je graag wilt zien in Lissabon, maar die niet opgenomen zijn in de fotoreis? Dan kan je daar vanmiddag naartoe gaan. De middag is vrij ter besteding. Ook kan je ervoor kiezen te relaxen in het hotel.

Ruim voordat het blauwe kwartiertje begint sta je met je camera op statief klaar op het prachtige plein Praca da Comercio. Aansluitend ga je op dit plein ook eten bij een van de vele gezellige eetgelegenheden.

Lissabon verlicht in de avond
Convento do Carmo fotoreis Lissabon
Castelo Sao Jorge in avondlicht fotovakanties
Fotoreis Lissabon
Klooster Lissabon fotoreizen
Castelo Sao Jorge bij ondergaande zon Lissabon

Dag 6

Openluchtgalerij met zwartwit foto’s

Voordat de Fotoreis Lissabon eindigt en je weer terug naar Nederland vliegt, ga je nog met je fotogroep naar een ‘openluchtgalerij’ met zwartwit foto’s van 25 oudere buurtbewoners. De foto’s op houten panelen hangen in een nauw steegje. Ze zijn gemaakt door Camilla Watson voor haar project ‘A Tribute’. De bewoners meldden zich vrijwillig aan voor dit kunstproject en kozen zelf de foto uit die tentoongesteld werd.

Ook vind je hier vlakbij een van de bekendste straatkunstwerken van Lissabon, uitbeeldend de fado, het Portugese levenslied. Ter afsluiting van deze mooie fotoreis Lissabon staat nog een interessante fotobespreking op het programma.

Wil je ook dat wow-gevoel bij jouw foto’s krijgen? Boek dan snel de foto stedentrip Lissabon.

Christusbeeld Fotoreis Lissabon
Fotoreis Lissabon
Deelnemers fotograferen tijdens Fotoreis Lissabon

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Lissabon (retour)
 • Handbagage en ruimbagage
 • Shuttle (busje/taxi) met de groep vliegveld-hotel v.v.
 • 5x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Lokaal transport met metro of tram in Lissabon
 • Lokaal transport in Sintra
 • Trein Lissabon-Sintra (retour)
 • Entree Mosteiro dos Jerónimos
 • Entree Convento do Carmo
 • Entree São Jorge kasteel
 • Entree Palacio de Pena
 • Entree Quinta de Regaleira
 • Santa Justa Lift
 • Ascensor da Bica
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Naslagwerk fotografie
 • Fotobesprekingen

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien reisleiding
 • Toeslag 1-persoonskamer € 300.-
 • Op aanvraag kan er ook vanaf een ander Nederlands vliegveld of Brussel worden gevlogen
 • Fotografie-reizen.nl kan ook een eerdere of latere vlucht op een andere dag met extra hotelovernachtingen voor je regelen.

Fotoapparatuur (aanbevolen):

 • Een fotocamera met een groothoek- en standaardlens, maar mooier is als jouw lens ook nog in kan zoomen of dat je een kleine telelens meeneemt.
 • Zonnekap.
 • Liefst licht statief (bijvoorbeeld reisstatief), omdat je deze de hele dag bij je hebt.
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Eventueel regenhoes voor je camera.
 • Als je hierover beschikt: ND-filters, polarisatiefilter en eventueel andere filters. Wij hebben deze ook bij ons en die mag je lenen en uitproberen.
 • Schoonmaakdoekjes/schoonmaakpennen
 • Kleine zaklantaarn of licht van de smartphone om ’s avonds de camera in te stellen.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Er wordt voornamelijk met het openbaar vervoer gereisd, maar uiteraard wordt er ook geslenterd door de straten van Lissabon.

Temperatuur:

 • Gemiddelde maximumtemperatuur in het voorjaar en najaar is 18 tot 20 graden.
 • Het kan ’s nachts afkoelen tot 13 graden.

Kleding:

 • De temperatuur is aangenaam. Dus neem ook wat luchtige kleding mee voor een mooie dag. Het is slim om laagjes kleding aan te doen. Wordt het warm dan kan je een bovenlaag uitdoen.
 • Omdat het ’s avonds af kan koelen tijdens de fotoreis Lissabon is een vest of jas aan te raden.
 • Goede wandelschoenen
 • Regenjasje

Bagage:

 • Handbagage: TAP Portugal: Als handbagage is toegestaan 1 stuk handbagage met maximale afmeting van 55x40x25 cm (max 8 kilo). En een handtas of laptop met de maximale afmeting 30x40x10 (max 2 kilo).
 • Ruimbagage: TAP Portugal: H x B x L maximaal 158 cm en een maximaalgewicht van 23 kilo.

Elektriciteit:

 • 220 Volt
 • Dezelfde stekkers als in Nederland en België. Je hebt dus voor de fotoreis Lissabon geen verloopstekker nodig.
 • Heb je veel oplaad/stekkerpunten nodig, neem dan een extra stekkerdoos mee.

 Geldzaken:

 • Je kunt tijdens de fotoreis Lissabon gewoon met de euro betalen.
 • Met de pinpas kun je geld bij de automaat pinnen en in veel winkels ook betalen
 • Met de creditcard kan je op veel plekken betalen. Geld pinnen bij een automaat is met een creditcard duur.

Tijdsverschil:

 • In Lissabon is in de wintertijd 1 uur vroeger dan in Nederland en België.

Reisdocumenten:

 • Geldig EU-paspoort of ID-kaart die tot en met het hele verblijf geldig is.
 • Neem ook een kopie van je paspoort of ID-kaart mee

Geneesmiddelen:

 • Gebruik je medicijnen, neem dan een Europees Medisch Paspoort mee. Het is tegen een geringe vergoeding onder meer verkrijgbaar bij huisartsen en apotheken.
 • Voor het meenemen van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet je een medische verklaring bij je hebben. Vraag de verklaring minimaal 4 weken voor vertrek aan.

Fooien:

 • Een fooi is meestal bij de restaurant- of hotelrekening inbegrepen.
 • Je kunt indien gewenst 10 procent fooi geven.
 • Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de fotoreis Lissabon binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis Lissabon. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden..

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis Lissabon Oktober 2021

Torre de Belem in Lissabon in avondlicht

Fotoreis Sintra Oktober 2021

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar Lissabon!

Tram in avondlicht tijdens fotoreis Lissabon
Tram op Placa de Commercia Lisabon fotoreizen
Deelnemers bij Sintra Fotoreizen Lissabon

Fotoreis Lissabon: Historie en lekkere gebakjes

Een fotoreis geschikt voor echte cultuurliefhebbers. Dat is de foto stedentrip naar Lissabon. De fotogenieke hoofdstad van Portugal is een stad met prachtige historische gebouwen, knusse wijken en een prettige sfeer. De historische houten trams brengen je naar alle uithoeken. Je gaat met je mede-fotografen aan de 6-daagse fotoreis Lissabon op stap om al dat moois wat de stad te bieden heeft vast te leggen met je fotocamera.

Tussen alle historie en fotografie door is er zeker ook tijd om af en toe even te genieten van een terras of de overbekende Pastel de Belém gebakjes bij een van de vele bakkerijtjes. Met onze fotoreis Lissabon proef je zowel de historie als de lekkere gebakjes van deze heerlijke stad.

Het voorjaar en najaar zijn qua temperatuur heerlijk om lekker een terrasje te pakken. Hoogzomer is het veel te warm in Portugal, daarom hebben wij bewust voor het voor- en najaar gekozen.

Lachende deelnemers in Sintra Fotoreis Lissabon
Tram voor kathedraal Sé in Lissabon fotografiereis
Convento do Carmo fotoreis Lissabon
Straatzanger Lissabon Fotoreizen

Fotografeer de oude historie

Je fotografeert tijdens deze fotoreis uiteraard de highlights in de oude historische delen van Lissabon zoals het Castelo da São Jorge, Torre de Belém, Mosteiro dos Jerónimos en Convento do Carmo. Om in de hoger gelegen stadsdelen te komen pak je de nostalgische tram, de kabeltram of de Santa Justa Lift. Alle entrees en vervoer zitten uiteraard in de reissom inbegrepen, zoals je van ons gewend bent. Ook ga je naar het moderne Parque das Nações waar in 1998 de wereldexpo gehouden werd. Je kunt hier naast architectuurfotografie ook prima aan de slag met belichtingsbracketing (HDR fotografie) waarbij onze fotografen je graag op weg helpen.

Paca de Commercia Lissabon fotoreizen
Tram Lissabon in avondlicht fotoreizen
Sintra fotografiereizen Lissabon

Je blijft knippen bij kleurrijk Sintra

Tijdens jouw 6-daagse verblijf in Lissabon maak je ook een uitstap naar het nabij gelegen Sintra. Een bijzondere plek die zeker niet onterecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst vanwege zijn kleurrijke excentrieke paleizen die hier te vinden zijn. Een schitterend onderwerp om te fotograferen. Rondom de paleizen liggen verbazingwekkend aangelegde tuinen met een nieuwe verrassing om elke hoek. Je blijft doorknippen met je camera.

Tijdens de reis ontdek je weer nieuwe fototechnieken en kom je met de mooiste foto’s thuis waarop iedereen met zekerheid jaloers is.

Fotoreis Lissabon
Nauw steegje met tramrails in Lissabon fotografiereizen
Sintra Fotoreis Lissabon
Steegje in Lissabon tijdens de fotografiereis
Lissabon by night fotografie reis
Torre de Belem fotoreis Lissabon
Station Oriente fotoreis Lissabon
Torre de Belem als de zon bijna onder is. Lissabon fotoreizen
Avondzon over Lissabon tijdens een van de fotoreizen
Praca do Comercio in Lissabon tijdens fotoreis

Dag 1

Fotoreis Lissabon: Sfeervol verlichte straten en pleinen

Jouw fotoreis Lissabon begint met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Lissabon. Je camera-apparatuur komt na aankomst in het centraal gelegen hotel, meteen uit de tas want je gaat direct aan de slag met avondfotografie. De sfeervol verlichte straten en pleinen van de historische stad met hun bijzondere trammetjes geven je een mooi voorproefje van wat de komende dagen te wachten staat.

Vlieg je al in de ochtend, dan wordt er gestart met een kop koffie/thee op het Praca da Comercio en loop je vervolgens via een prachtige route langs een openluchtgalerij met portretten terug naar je hotel (zie ook dag 6).

Lissabon staat onder andere bekend om zijn grote aantallen Azulejos die je verspreid door de stad kunt vinden. Deze keramieken siertegels zijn bedrukt met verschillende soorten figuren en personen, veelal religieus. Hoewel voor deze tegels allerlei kleuren werden gebruikt was blauw (azul) veruit de meest gebruikt kleur. Heb jij ze al op de foto?

Torre Vasco da Gama fotoreis Lissabon
Castelo de Pena in Sintra fotovakanties
Sintra Pena fotovakanties

Dag 2

Laat historie herleven in je foto’s

Jouw fotoreis begint nu echt. Je gaat de kathedraal en de knusse, historische volkswijk Alfama fotograferen, waar je de prachtige oude trams die nog steeds in gebruik zijn vastlegt. Om in de hoger gelegen wijk te komen, pak je zo’n ouderwetse houten tram ook zelf als vervoersmiddel. Je vindt in deze wijk een steeg met schitterende streetart. Daarnaast zijn er veel prachtige uitzichtpunten, waar vandaan je de stad uitstekend vast kunt leggen.

Vanaf het fotogenieke Castelo de São Jorge heb je op diverse plekken een magnifiek uitzicht over de stad. Je gaat hier in de loop van de middag met een ouderwets trammetje naartoe, zodat je een prachtige zonsondergang vanaf het bordes van het kasteel kunt fotograferen. Ook blijf je in het blauwe kwartiertje actief met je camera. Het kasteel is in de avonduren verlicht en heeft veel mooie plekjes.

Torre de Belem in Lissabon in avondlicht
Tram in de avond Fotoreis Lissabon
Avondzon boven Lissabon met een fotografiereis
Tram in Lissabon
Blik vanaf Sao Jorge op Lissabon fotografie reis
Klooster in Fotoreis Lissabon
Sjouke Hietkamp helpt deelnemer tijdens Fotoreis Lissabon

Dag 3

Proef de historie en de gebakjes

Met de Santa Justa lift laat je je vervoeren naar een hoger gelegen stadsdeel, waar de Convento do Carmo fotogeniek op je staat te wachten. In de stadswijk Alto Barrio zijn ook diverse kerkinterieurs te fotograferen. Vervolgens laat je je met de bijzondere kabeltram weer naar de lager gelegen stadsdelen vervoeren.

Het stadsdeel Belém is historisch gezien een heel interessante locatie voor deze fotoreis. Hier fotografeer je het prachtige enorme klooster Mosteiro dos Jerónimos. Het klooster leent zich perfect voor een artistieke vorm van fotografie. Laatst genoemde is ook de plek waar de tombe van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama te vinden is. Ook is er tijdens de fotoreis Lissabon tijd om de originele, overheerlijke Pastais de Belém(pastel de nata) te proeven tijdens een koffiepauze of een lunch bij de beroemdste bakker van Lissabon. Pastel de nata zijn pasteitjes met een zachte roomvulling afgetopt met kaneel. Deze moet je zeker geproefd hebben als je in Lissabon bent.

De Torre de Belém staat als een van de laatste fotografie-onderwerpen op het programma van deze fotoreis dag in Lissabon. De zon gaat namelijk precies achter/naast de toren onder. Met een mooie oranje lucht achter de toren heb je geheid een foto met een wow-effect. Ook is de Torre de Belém in de avonduren verlicht en zijn er dus prachtige foto’s in het blauwe kwartiertje te maken.

Castelo dos Mouros Sintra fotoreis
Uitzicht vanaf Pena Sintra fotoreis
Fotoreis Lissabon
Lissabon vanuit de kabeltram

Dag 4

Fotografeer de juwelen van Sintra

Je laat Lissabon voor een dagje achter je en gaat met de trein richting het nabij gelegen Sintra. Deze plaats is het meest excentrieke stukje Portugal wat te vinden is. Vele bijzondere kastelen en landhuizen zijn hier in de 19e eeuw geplaatst, wat Sintra uiteindelijk een welverdiende plek op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft opgeleverd. Kastelen met torens in allerlei opmerkelijke vormen en kleuren. Een weldaad voor je lens. Prachtig aangelegde tuinen, niets is hier te gek, en alles stuk voor stuk een juweeltje. Je brengt zeker een bezoek aan het kleurrijke Palacio da Pena en het Quinta da Regaleira om de beroemde spiraalvormige wenteltrap te fotograferen.

Avondfotografie tijdens de fotografiereis Lissabon
Christusbeeld in klooster Fotoreis Lissabon
Mosteiro Lissabon fotovakanties

Vanuit verschillende locaties heb je prachtige overzichten over de omgeving van Sintra en zie je ook de Castelo dos Mouros vanuit diverse plekken op de berg boven de stad uit torenen. Vanaf hier hadden de Moren een goed zicht over zowel land als zee om dit gebied goed te kunnen beschermen. In de avond keer je met volle geheugenkaarten en lege batterijen weer terug in je hotel in Lissabon. Daar volgt nog een fotobespreking, een zeer leuk onderdeel van deze fotoreis.Je doet namelijk van elkaar ideeën op.

Kabelbaan Lissabon fotografiereizen
Fotoreis Lissabon
Grafitti in Lissabon fotovakanties
`Lissabon fotografiereizen

Dag 5

Moderner dan modern op de Expo

Het wat modernere deel van Lissabon is vandaag het onderwerp tijdens jouw fotoreis. Via het Gare do Oriente station van de bekende architect Calatrava bezoek je het Parque das Nações waar in 1998 de wereld expo werd georganiseerd. Hier is onder meer ook de bekende 145 meter hoge Torre Vasco da Gama te fotograferen. Je kunt optioneel een rit maken met de kabelbaan. Vanuit de kabelbaan heb je een uitzicht over de Taag rivier en de langste brug van Europa, de Vasco da Gama brug.

Kijk ook eens omhoog. Sommige torenflats hebben van boven de vorm van een schip. Ook het commerciële centrum is uiterst bijzonder, modern en fotogeniek. In de omgeving zijn ook vele vormen van moderne kunst te vinden.

Heb je zelf zaken die je graag wilt zien in Lissabon, maar die niet opgenomen zijn in de fotoreis? Dan kan je daar vanmiddag naartoe gaan. De middag is vrij ter besteding. Ook kan je ervoor kiezen te relaxen in het hotel.

Ruim voordat het blauwe kwartiertje begint sta je met je camera op statief klaar op het prachtige plein Praca da Comercio. Aansluitend ga je op dit plein ook eten bij een van de vele gezellige eetgelegenheden.

Lissabon verlicht in de avond
Convento do Carmo fotoreis Lissabon
Castelo Sao Jorge in avondlicht fotovakanties
Fotoreis Lissabon
Klooster Lissabon fotoreizen
Castelo Sao Jorge bij ondergaande zon Lissabon

Dag 6

Openluchtgalerij met zwartwit foto’s

Voordat de Fotoreis Lissabon eindigt en je weer terug naar Nederland vliegt, ga je nog met je fotogroep naar een ‘openluchtgalerij’ met zwartwit foto’s van 25 oudere buurtbewoners. De foto’s op houten panelen hangen in een nauw steegje. Ze zijn gemaakt door Camilla Watson voor haar project ‘A Tribute’. De bewoners meldden zich vrijwillig aan voor dit kunstproject en kozen zelf de foto uit die tentoongesteld werd.

Ook vind je hier vlakbij een van de bekendste straatkunstwerken van Lissabon, uitbeeldend de fado, het Portugese levenslied. Ter afsluiting van deze mooie fotoreis Lissabon staat nog een interessante fotobespreking op het programma.

Wil je ook dat wow-gevoel bij jouw foto’s krijgen? Boek dan snel de foto stedentrip Lissabon.

Christusbeeld Fotoreis Lissabon
Fotoreis Lissabon
Deelnemers fotograferen tijdens Fotoreis Lissabon

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-Lissabon (retour)
 • Handbagage en ruimbagage
 • Shuttle (busje/taxi) met de groep vliegveld-hotel v.v.
 • 5x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Lokaal transport met metro of tram in Lissabon
 • Lokaal transport in Sintra
 • Trein Lissabon-Sintra (retour)
 • Entree Mosteiro dos Jerónimos
 • Entree Convento do Carmo
 • Entree São Jorge kasteel
 • Entree Palacio de Pena
 • Entree Quinta de Regaleira
 • Santa Justa Lift
 • Ascensor da Bica
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Naslagwerk fotografie
 • Fotobesprekingen

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien reisleiding
 • Toeslag 1-persoonskamer (ca. € 275.-)
 • Op aanvraag kan er ook vanaf een ander Nederlands vliegveld of Brussel worden gevlogen
 • Fotografie-reizen.nl kan ook een eerdere of latere vlucht op een andere dag met extra hotelovernachtingen voor je regelen.

Fotoapparatuur (aanbevolen):

 • Een fotocamera met een groothoek- en standaardlens, maar mooier is als jouw lens ook nog in kan zoomen of dat je een kleine telelens meeneemt.
 • Zonnekap.
 • Liefst licht statief (bijvoorbeeld reisstatief), omdat je deze de hele dag bij je hebt.
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Eventueel regenhoes voor je camera.
 • Als je hierover beschikt: ND-filters, polarisatiefilter en eventueel andere filters. Wij hebben deze ook bij ons en die mag je lenen en uitproberen.
 • Schoonmaakdoekjes/schoonmaakpennen
 • Kleine zaklantaarn of licht van de smartphone om ’s avonds de camera in te stellen.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Er wordt voornamelijk met het openbaar vervoer gereisd, maar uiteraard wordt er ook geslenterd door de straten van Lissabon.

Temperatuur:

 • Gemiddelde maximumtemperatuur in het voorjaar en najaar is 18 tot 20 graden.
 • Het kan ’s nachts afkoelen tot 13 graden.

Kleding:

 • De temperatuur is aangenaam. Dus neem ook wat luchtige kleding mee voor een mooie dag. Het is slim om laagjes kleding aan te doen. Wordt het warm dan kan je een bovenlaag uitdoen.
 • Omdat het ’s avonds af kan koelen tijdens de fotoreis Lissabon is een vest of jas aan te raden.
 • Goede wandelschoenen
 • Regenjasje

Bagage:

 • Handbagage: TAP Portugal: Als handbagage is toegestaan 1 stuk handbagage met maximale afmeting van 55x40x25 cm (max 8 kilo). En een handtas of laptop met de maximale afmeting 30x40x10 (max 2 kilo).
 • Ruimbagage: TAP Portugal: H x B x L maximaal 158 cm en een maximaalgewicht van 23 kilo.

Elektriciteit:

 • 220 Volt
 • Dezelfde stekkers als in Nederland en België. Je hebt dus voor de fotoreis Lissabon geen verloopstekker nodig.
 • Heb je veel oplaad/stekkerpunten nodig, neem dan een extra stekkerdoos mee.

 Geldzaken:

 • Je kunt tijdens de fotoreis Lissabon gewoon met de euro betalen.
 • Met de pinpas kun je geld bij de automaat pinnen en in veel winkels ook betalen
 • Met de creditcard kan je op veel plekken betalen. Geld pinnen bij een automaat is met een creditcard duur.

Tijdsverschil:

 • In Lissabon is in de wintertijd 1 uur vroeger dan in Nederland en België.

Reisdocumenten:

 • Geldig EU-paspoort of ID-kaart die tot en met het hele verblijf geldig is.
 • Neem ook een kopie van je paspoort of ID-kaart mee

Geneesmiddelen:

 • Gebruik je medicijnen, neem dan een Europees Medisch Paspoort mee. Het is tegen een geringe vergoeding onder meer verkrijgbaar bij huisartsen en apotheken.
 • Voor het meenemen van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet je een medische verklaring bij je hebben. Vraag de verklaring minimaal 4 weken voor vertrek aan.

Fooien:

 • Een fooi is meestal bij de restaurant- of hotelrekening inbegrepen.
 • Je kunt indien gewenst 10 procent fooi geven.
 • Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de fotoreis Lissabon binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis Lissabon. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden..

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis Lissabon Oktober 2021

Torre de Belem in Lissabon in avondlicht

Fotoreis Sintra Oktober 2021

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.