Fotoreis New York – fotostedentrip

Alle topattracties van New York ga je bezoeken tijdens deze fotografie reis naar the big city: New York.

Fotoreis New York – fotostedentrip

Alle topattracties van New York ga je bezoeken tijdens deze fotografie reis naar the big city: New York.

Datum: 1 t/m 8 mei 2022
Aantal deelnemers: 3
Fotografen: Bas Meelker en/of Yolanda Wals

 

Prijs: 2495,- p.p.

Schrijf je nu in

Highlights Fotostedentrip New York:

Avondfoto’s vanaf Top of the Rock

 Brooklyn Bridge bij zonsondergang

 Ochtendgloren vanaf Empire State Building

 Incl. New York City Pass met alle topattracties gratis

 Incl. vlucht, 7-dagen metrokaart, treinretour vliegveld en overnachtingen

Fotoreis New York Brooklyn Bridge bij avond
Fotoreizen New York Ground Zero herinneringsmonument
Fotoreizen New York Times Square met dreigende zwarte lucht

Alle hoogtepunten van New York in één fotoreis

Empire State Building, Top of the Rock, 9/11 Memorial & Museum, Brooklyn Bridge, Vrijheidsbeeld… het zijn slechts enkele van de vele topattracties die je bezoekt tijdens deze 8-daagse fotoreis naar New York. Suis in een paar seconden tientallen verdiepingen omhoog om vanaf Top of the Rock de zon onder te zien gaan en de lampen van New York langzaam te zien ontsteken. Of sta bij ochtendgloren op het dak van het Empire State Building op de 102de verdieping om een schitterend stadsgezicht bij zonsopkomst te fotograferen. Natuurlijk worden tijdens deze fotografiereis de felle neonverlichting van Times Square en Broadway ook niet overgeslagen. Eigenlijk te veel hoogtepunten om in een paar zinnen te noemen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan het hele dagprogramma van de Fotoreis New York.

Avondfoto met Empire State Building
Fotoreis New York vrijheidsbeeld bij ondergaande zon
Fotoreis New York skyline in zwartwit

Fotoreis New York: van architectuur- tot avondfotografie

Tijdens de Fotoreis New York kom je veel verschillende facetten van fotografie tegen. Uiteraard architectuurfotografie, maar daarnaast ook avondfotografie en het fotograferen van stadsgezichten bij zonsopkomst en zonsondergang. Daarnaast is de felle neonverlichting op Broadway en Times Square een echte uitdaging voor elke fotograaf. Het contrast is namelijk onoverbrugbaar groot voor jouw camera. En ook het fotograferen vanaf een varend schip vergt de juiste instellingen, om met prachtige foto’s weer huiswaarts te keren. Kortom, deze Fotoreis New York is een uitdaging voor jou als (amateur)fotograaf. Uiteraard hoef je niet zelf alles uit te vinden. Onze meereizende fotograaf helpt jou met de juiste camera-instellingen en de juiste beeldposities. Dus geschikt voor zowel beginner als gevorderde.

Fotoreis New York Brooklyn Bridge bij ondergaande zon
Fotoreis New York avondfoto vanaf Top of the Rocks
Fotoreis New York spiegeling op Times Square

Dag 1

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Divers. Zo kan je de Fotoreis New York wel noemen. Je gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt. Je zit op het ene moment in de drukte van Times Square en Broadway en het andere moment in de rust van Central Park. Een reis met uitersten. Daardoor zijn de fototechnieken die je tijdens deze fotoreis gebruikt ook zeer uiteenlopend. En dat maakt het juist leuk. Omdat jouw hotel in het hartje van Manhattan gesitueerd is, en daarnaast metrostations om de hoek liggen, ben je in een mum van tijd op alle belangrijke plekken die je tijdens deze fotografiereis gaat bezoeken. Meteen al de eerste avond pak je een stukje avondfotografie mee. Althans, als je na de lange vlucht de energie nog hebt. En anders geen nood, want je hebt ruim de tijd om tijdens deze 7-daagse foto stedentrip New York alle prachtige attracties bij langs te gaan met jouw fotocamera.

Fotoreis New York - Vrijheidsbeeld
Fotoreizen New York World Trade Center
Fotoreizen New York Times Square met dreigende zwarte lucht
Avondfoto Manhattan vanaf Top of the Rock

Dag 2

Avondfotografie vanaf Top of the Rock

Eén van de meest indrukwekkende zaken die je in New York te zien krijgt, is het 9/11 Memorial en het bijbehorende museum. Met de New York City Pass die je van ons krijgt, bezoek je het museum gratis. Een ‘must’ als je in New York bent en dit hoort zeker in jouw fotoreis te zitten. Het metrostation naast het nieuwe World Trade Centre is uiterst fotogeniek. Je creativiteit wordt hier helemaal uitgedaagd. Vervolgens maak je een wandeling over WallStreet met haar imposante, markante bouwwerken.

Top of the Rock is één van de hoogste gebouwen van New York. Het ligt op de bovenste verdieping van het Rockefeller Centre. Een lift brengt je in luttele seconden naar het observatiedek op de 70-ste verdieping. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over de stad én op Empire State Building, die in de avonduren prachtig verlicht is. Je gaat hier al voor zonsondergang naartoe, zodat je zowel het mooie rode avondlicht als het blauwe kwartiertje meemaakt. Twee prachtige momenten van de dag om te fotograferen.

Fotreis New York - Grand Central Station loketten
Manhattan in het avondlicht met ontstoken verlichting
Yellow cab in Manhattan - Fotoreis New York

Dag 3

Voor dag en dauw op Empire State Building

Het is vandaag vroeg opstaan, want we zorgen dat we voor dag en dauw bovenop de 102de etage van het Empire State Building staan om de zon boven New York op te zien komen. De wolkenkrabber is 381 meter hoog en dat geeft je een fantastisch panoramabeeld van de stad om te fotograferen. Er is zoveel te zien van bovenaf dat je niet uitgekeken en uitgefotografeerd raakt.

Brooklyn Bridge is één van de hoogtepunten van New York. Het is al een hele belevenis om erover te lopen, maar het is bijna nog imposanter om eronder te staan aan de overkant van het water en dan de zonsondergang te fotograferen met de skyline van New York op de achtergrond. Om vervolgens als de lampen op de brug aan gaan, prachtige avondfoto’s in het blauwe kwartiertje te maken. Het zal één van de topplaten zijn, die je deze Fotoreis New York maakt.

Fotoreis New York - Overzicht Manhattan vanaf Empire State Building
Fotoreis New York - Staalkabel van Brooklyn Bridge Manhattan
Fotoreis New York - Avondfoto Manhattan vanaf Top of the Rock
kerkinterieur New York fotoreis

Dag 4

Chinatown en Little Italy

Chinatown is dé plek waar je op zondag moet zijn. De Chinese bevolking van de stad New York trekt massaal naar het park om gezamenlijk te recreëren. Je kijkt je ogen uit. Om de paar meter wordt muziek gemaakt en dansen mensen in het park. Dat het allemaal dwars door elkaar heen gaat, maakt niet uit. Er wordt gesport en met bierdoppen als pionnen worden bordspelen gedaan. Verse vis ligt op straat en er is een drukke handel bij de groentekramen. Ook de Italiaanse wijk, Little Italy, die vlak naast Chinatown ligt is een kleurrijk geheel en zeer fotogeniek.

In de avonduren worden Broadway en Timessquare bezocht. Felle neonverlichting probeert het publiek te interesseren voor de aankoop van allerlei luxe producten of het bezoeken van een broadwaymusical. De enorme lichtbakken op de gevels zorgen voor een fotografische uitdaging. Tel daarbij op het langsrijdende verkeer, die voor mooie lichtstrepen in onze foto zorgen, en je maakt vanavond beauty’s van foto’s.

Fotoreis New York stadsgezicht vanaf Empire State Building zwart-wit
Fotoreizen New York World Trade Center
Fotoreis New York monument bij Ground Zero

Dag 5

Per boot naar vrijheidsbeeld

Met de boot vaar je naar het Stature of Liberty, oftewel het Vrijheidsbeeld. Onderweg krijg je een prachtige skyline van New York voor je lens. Het vrijheidsbeeld zelf is imposant en daagt uit om creatief op de foto vast te leggen. Of we deze boottocht overdag of ‘s avonds bij ondergaande zon maken, hangt van de wens van de fotogroep af en uiteraard ook van de weersverwachting.

Andere markante bouwwerken die je tijdens deze fotografiereis  vastlegt met je camera zijn het oude Trainstation Grand Central, Washington Arch, prachtige kerkinterieurs en de Manhattan Bridge om er maar een paar te noemen. Eigenlijk zijn er ontelbare fotogenieke gebouwen, variërend van monumentale tot supermoderne. Genoeg om te fotograferen en te veel om allemaal op te noemen.

Fotoreis New York stadsgezicht vanaf Empire State Building zwart-wit
Fotoreis New York vrijheidsbeeld bij ondergaande zon staand
Fotoreis New York metrostation hoge zuilen
Fotoreis New York muurschildering

Dag 6

Verrassende rustmomenten in een drukke stad

Je verwacht het niet in een drukke stad als New York, maar er zijn ook zeker plekken waar je ‘rust’ kunt vinden. Eentje daarvan is Central Park. Na alle hectiek van de afgelopen dagen een heerlijke plek om even op adem te komen en op een relaxte manier aan het fotograferen te gaan. Je ziet onder andere ‘Strawberry Fields’ van John Lennon, alsmede het huis Dakota aan de rand van Central Park waar deze legendarische Beatles-zanger gewoond heeft en waar hij later vermoord is. Daarnaast bezoek je de mooie tuinen en vijvers van Central Park.

Tevens kan je tijdens de Fotoreis New York een bezoek brengen aan het American Museum of Natural History en The Metropolitan Museum of Art. Beide toegangsprijzen zitten bij jouw New York City Pass in. Overigens hangt de volgorde van de te bezoeken stadsdelen en bouwwerken af van de weersomstandigheden. Het dagprogramma kan dus in een andere volgorde plaats vinden.

In het programma is ook nog voldoende ruimte voor eigen inbreng. Heb jij iets wat je graag wilt zien of op de foto zetten, dan gaan we samen proberen dit voor elkaar te krijgen.

Fotoreis New York Brooklyn Bridge abstract
Fotoreis New York metrostation zwartwit
Fotoreis New York stationshal

Dag 7 en 8

Vele gigabytes aan foto’s

Je hebt nog bijna een hele dag in New York, voordat je met een nachtvlucht terugreist naar Schiphol. In overleg met de groep wordt bekeken welke hoogtepunten er nogmaals bezocht worden of wat nog op het wensenlijstje staat en nog niet gedaan is. Opties zijn bijvoorbeeld het Museum of Modern Art (Moma), het fotografiemuseum of Guggenheim.

Je keert vandaag met vele gigabytes aan foto’s op je geheugenkaartjes huiswaarts. Je hebt prachtige lokaties gefotografeerd en fantastische herinneringen overgehouden aan een prachtige stad waar het altijd bruist.

Enthousiast geworden? Boek dan nu de Fotoreis New York!

Programmawijzigingen voorbehouden.

Fotoreizen New York Chinatown
Fotoreizen New York kasteel in Central Park
Fotoreizen New York kerkinterieur
Fotoreizen New York Central Park

Inbegrepen:

 • KLM-vlucht Amsterdam-New York (retour)
 • Ruimbagage
 • Treinkaart luchthaven-metro (retour)
 • 7-Daagse metropas
 • New York Flex Pass met toegang tot zes topattracties waaronder b.v. Top of the Rock, Empire State Building, 9/11 Memorial & Museum, Boottocht met skyline en Stature of Liberty.
 • 6x Logies in 3*hotel in hartje Manhattan
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Fotobesprekingen

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 7,50 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Esta-visum ca. 29,95 per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer (130 euro p.p.p.n.)
 • Op aanvraag kan de reis in Brussel of Antwerpen beginnen

Fotoapparatuur:

 • Een fotocamera met een groothoek en standaardlens. Een kleine telelens kan ook prettig zijn.
 • Klein, licht statief (reisstatief).
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Filters, indien je deze hebt.

Kleding:

 • Trek laagjes kleding aan en vergeet vooral ook niet een warme trui en regenjas.

Esta visum:

 • Om de Verenigde Staten in te kunnen heb je een ESTA-visum nodig. Deze kan je heel gemakkelijk online aanvragen. Weet je niet hoe het moet, dan helpen wij je. Kom je er helemaal niet uit, dan vragen wij hem voor je aan.

Geldzaken:

 • In New York betaal je met de Amerikaanse dollar.
 • Pinnen met je bankpas kan bij vele geldautomaten. Let er wel op dat je jouw pinpas op ‘wereld’ hebt staan.
 • Betalen met een creditcard is ook bijna overal mogelijk.

Elektriciteit:

 • Amerikaanse stekker met 2 platte polen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis New York. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, SchotlandIJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe, Brabant of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!