Fotoweekend Ameland

Struin door de duinen en over het strand samen met een fotograaf en een natuurgids tijdens het Fotoweekend Ameland.

Fotoweekend Ameland

Struin door de duinen en over het strand samen met een fotograaf en een natuurgids tijdens het Fotoweekend Ameland.

Datum: 23, 24, 25 april 2021
Aantal deelnemers: 3

Datum: 7, 8, 9 mei 2021
Aantal deelnemers: 2

Datum: 28, 29, 30 mei 2021
Aantal deelnemers: 2

Datum: 10, 11, 12 september 2021
Datum: 17, 18, 19 september 2021

Prijs: 395,- p.p.

Inschrijven

Highlights Fotoweekend Ameland:

Ontdek de flora en fauna samen met een natuurgids

Fotografeer gouden zonsondergang op Sunset Beach

Krijg continu fotografietips van onze fotografen

Beginners: Ontdek wat diafragma, sluitertijd en ISO zijn

Gevorderden: gaan werken met diverse filters

Marion met paard tijdens Fotoweekend Ameland.
Zittend op Ameland aan het fotograferen tijdens de fotoreis.
Jan Veijer geeft uitleg aan een deelnemer aan het Fotoweekend Ameland.
Inez fotografeert vanaf een duin tijdens het Fotoweekend Ameland

Fotoweekend Ameland met een professioneel fotograaf!

Het Fotoweekend Ameland is een mix van verschillende vormen van fotografie, waarbij je enorm veel leert en veel verschillende facetten van fotografie kunt uitproberen. Een mooie gelegenheid om onze fotoreizen eens uit te proberen. Centraal staat ‘kijken’. Want het zien van de juiste compositie en het mooie licht is essentieel om uiteindelijk een schitterende foto te maken.

Bos, duin, kwelder, strand en wad. Het waddeneiland Ameland biedt veel verschillende landschappen. Vooral de zonsopkomsten en zonsondergangen zijn fenomenaal. Maak schitterende foto’s onder leiding van een professioneel fotograaf, die jou laat zien waarom filtergebruik in landschapsfotografie zo belangrijk is. Setjes filters zijn aanwezig. Steek daarnaast van anderen op tijdens de interessante fotobesprekingen en maak onder leiding van een natuurgids tijdens het Fotoweekend Ameland kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op het mooie waddeneiland. Ben je beginner? Geen nood, jou wordt alles over diafragma en sluitertijd uitgelegd. Kortom, het Fotoweekend Ameland is een ideale manier om kennis te maken met onze fotoreizen of er gewoon even tussenuit te zijn met hobbygenoten.

Paarse zonsondergang op Sunset Beach Ameland.
Fotoweekend Ameland - Spiegeling van de zon in de zee
Fotoweekend Ameland Willem in het helmgras

Fotografietips op jouw eigen niveau

Je gaat tijdens het Fotoweekend Ameland zonsopkomsten en zonsondergangen fotograferen. Tevens wordt middels landschaps- en macrofotografie de flora en fauna in de duinen en op het strand gefotografeerd. Daarnaast krijg je in het pittoreske plaatsje Nes leuke uitdagende foto-opdrachten, waardoor je op een andere manier gaat kijken. Als de tijd het toelaat staan avondfotografie en lightpainting op het programma. Zo kom je in drie dagen tijd met zeer veel verschillende facetten van fotografie in aanraking. Gedurende het hele Fotoweekend Ameland krijg je professionele fotografietips. Ieder uiteraard op zijn eigen fotografieniveau. Spiegelreflex-, systeem-, bridge- of compact camera, dat maakt niet uit. We maken er een gezellig, ontspannen en zeer leerzaam weekend van, waarbij fotografie op de eerste plaats staat. En dat allemaal gezond op de fiets.

Jacqueline liggend op het strand van Ameland. Fotoreis.
Uitleg van Jan Veijer tijdens het Fotoweekend Ameland.
Fotoweekend Ameland zonsondergang Nes

Dag 1

Fotografeer een gouden zonsondergang op Sunset Beach

Je vertrekt samen met de andere deelnemers en de professionele fotograaf voor het Fotoweekend Ameland met de boot vanaf Holwerd naar Ameland. De boot vertrekt om 9.30 uur. Je wordt om 9.00 uur in de vertrekhal van de veerdienst naar Ameland verwacht. De overtocht duurt 50 minuten, waarbij je de eerste mooie foto’s al kan schieten. Bij ons hotel staan de fietsen klaar. Daar volgt ook een eerste briefing, zodat je de eerste fototips van dit Fotoweekend Ameland krijgt. We maken foto’s op het strand, waarbij de beginnende fotograaf intensief begeleid wordt. Je krijgt in de praktijk uitgebreid uitleg over diafragma’s en sluitertijden en wanneer wat te gebruiken. Ben je gevorderd fotograaf, dan word je uitgedaagd met een creatieve opdracht en ga je dieper in op compositie en licht in je foto.

Via de duinen met tussenstops bij het strand en de vogelkijkhut, fiets je naar Hollum, om later op de avond op ‘Sunset Beach’ de schitterende zonsondergang te kunnen fotograferen. Gevorderden kunnen hiervoor gebruik maken van aanwezige filtersets.

Fotoreis Ameland ribbels in het strand bij zonsopgang
Peter op het strand van Nes tijdens het Fotoweekend Ameland bij zonsondergang
Lachend in het gras aan het fotograferen. Fotoreis Ameland.

Dag 2

Natuur- en landschapsfoto’s maken samen met een natuurgids

Vroeg opstaan tijdens het Fotoweekend Ameland om de zonsopkomst te fotograferen. Camera’s op statief en dan die mooie rode ochtendgloed op de foto zetten. Het gouden uurtje voor zonsopkomst. Na het ontbijt wacht natuurgids Theo op je, om samen met de andere deelnemers de flora en fauna van de mooie oostkant van het eiland te laten zien. De wandeling geschiedt rond de Kooiplaats. De superenthousiaste natuurgids is zelf ook amateurfotograaf en weet jou te motiveren zelfs het kleinste bloemetje op de foto vast te leggen. Hij wijst op zaken, waar je normaal zo aan voorbij zou lopen.

Fotoweekend Ameland - Deelnemers staan in de duinen
Fotoweekend Ameland - Deelneemster rent met camera
Fotoweekend Ameland - Deelnemer steekt duim omhoog
Fotoweekend Ameland - Twee deelnemers in de duinen

Na de natuurwandeling lunch je nabij het prachtige natuurgebied op een unieke locatie. In de middag worden jouw gemaakte foto’s besproken. ’s Avonds heb je een nieuwe kans om de ondergaande zon te fotograferen. Is het weer minder mooi, dan ontdek je hoe je ‘s avonds het best foto’s van verlichte objecten kunt maken tijdens een mini-workshop avondfotografie.

Paarse zonsopkomst met paaltjes - fotoweekend Ameland
Deelnemer fotografeert op het strand van Ameland
Fotoweekend Ameland - Zonsopkomst bij strand Nes

Dag 3

Uitdagen opdrachten in het pittoreske Nes

Als de zon gisteren niet mooi opkwam, heb je vandaag een nieuwe kans tijdens het 3-daagse Fotoweekend Ameland. Je fietst langs de waddenzeekant met haar vogelkolonies naar het beeld De Dijkwachters bij Ballum om een aantal bijzondere foto’s te maken. Ook bezoek je het haventje van de reddingboot. Een mooie locatie om met ‘lijnen’ te gaan werken en andere creatieve foto’s te maken.

Vervolgens splitsen we in Nes de deelnemers in kleine groepjes en ga jij met jouw groepje in dit pittoreske dorpje aan de slag met uitdagende thema’s die jou inspireren om in de toekomst anders te gaan kijken. Na de lunch volgt opnieuw een fotobespreking. Om 16.00 uur neem je de boot terug naar het vasteland. Met een schat aan nieuwe fotografiekennis en een berg mooie foto’s eindigt hier jouw Fotoweekend Ameland.

Wil jij ook zo’n leerzaam en bovenal supergezellig Fotoweekend Ameland meemaken? Boek dan nu!

Vuurtoren op Ameland
Deelnemers op een duin - fotoweekend Ameland
Fotoweekend Ameland - Man fotografeert knielend in het zand

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer
 • Bootticket Holwerd-Ameland v.v.
 • Transfers van en naar veerdienst – hotel
 • 3 Dagen fietshuur
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Excursie met natuurgids
 • Fotobesprekingen
 • Naslagwerk
 • Belichtingskaart

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
 • Boekingskosten 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag alleengebruik 2-persoonskamer 40,- p.p.p.n.
 • Elektrische fiets 10 euro per dag extra
 • Verlenging met 1 of meerdere nachten mogelijk

Fotoapparatuur:

 • Tijdens dit Fotoweekend Ameland komen we allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Naast een standaardlens, groothoeklens en telelens, kan ook een macrolens van pas komen. Een zonnekap helpt niet alleen tegen zonnevlekken, maar ook tegen regenspetters. Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken. De fotograaf heeft ook filtersets bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave. Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Vergeet niet een extra accu mee te nemen. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is, terwijl je net lekker bezig bent.
 • Het instructieboekje van jouw camera.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Voor een binnenlandse reis is het hebben van een reisverzekering niet verplicht. Toch kan het misschien interessant zijn om wel een reisverzekering af te sluiten, om zo de dure foto-apparatuur voldoende gedekt te hebben bij schade of verlies. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Kleding:

 • Het kan ’s avonds afkoelen, dus neem ook warme kleding mee. Laagjes kleding is aan te raden, maar ook een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen bij de uitrusting.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 25 procent van de reissom met een minimum van 175 euro p.p. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, SchotlandIJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York. Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Wat onze deelnemers zeggen

Helemaal te gek!

Deze fototrip naar Ameland was helemaal te gek! Ik vond het een heel leuke ervaring om met andere foto-enthousiastelingen een weekend lang een gezamenlijke hobby te beleven.  De sfeer was uiterst relaxed, het eiland zeer fotogeniek en bij thuiskomst een schat aan mooie foto’s!

Carla Eggens

Zeer leerzaam!

Het fotoweekend naar Ameland heb ik als zeer leerzaam ervaren. Alle facetten van andere cursussen komen aan de orde: zonsondergang, zonsopkomst, natuurfotografie, avondfotografie. Met de praktische tips en begeleiding van Yolanda maak je in no-time waanzinnige foto’s. Na afloop stond ik versteld van het resultaat. De verzorging en begeleiding waren goed geregeld, wat er in heeft geresulteerd, dat we dit jaar nogmaals met Yolanda mee gaan met de workshop Ameland.

Jaap Bruintjes

Genieten van prachtige natuur

Een heel weekend met gelijkgestemden op pad én genieten van de prachtige natuur op Ameland. Geleerd hoe je gebruik kunt maken van het licht of de omgeving, de spiegeling in het water, zonsopkomst en –ondergang, etc. Een combinatie van natuur, sport (heerlijk gefietst en gewandeld), hobby uitoefenen en leren; en dat alles in de relaxte setting van een weekendje weg op Ameland.

Coby Pimmelaar

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!