Fotoreis Tanzania

Deze fotoreis Tanzania is een mooie mix van natuur en cultuur.

Fotoreis Tanzania

Deze fotoreis Tanzania is een mooie mix van natuur en cultuur.

Datum: 25 januari t/m 7 februari 2022 (14 dagen)
Aantal deelnemers: 5
Minimum aantal deelnemers: 6
Fotografen: Yolanda Wals

CORONA-ACTIE:
Boek nu, betaal later.
Lees de voorwaarden

Prijs: 3795,- p.p.

Inschrijven

Highlights Fotoreis Tanzania:

ALLES INCLUSIEF: Vlucht, vervoer, volpension, excursies, entrees

Spot jonge pasgeboren dieren en de ‘big five’

Een kijkje in het bijzondere leven van de Masai

Koken en lunchen bij een lokale vrouwengroep

Straatfotografie in het onbekende Same en Mto wa Mbu

Fotoreis Kenia Tanzania Paul Erwin en Andrea
Nieuwsgierig aapje - fotoreis Tanzania
Giraffe loopt vlak voor jeep tijdens fotoreis Tanzania

Jonge pasgeboren dieren tijdens de Fotoreis Tanzania

Jonge pasgeboren dieren dartelend over de savanne tijdens de Fotoreis Tanzania in februari. Pasgeborenen spelend met hun eveneens pas geboren broertjes of zusjes of veilig schuilend in de buurt van moeder. In januari en februari vindt er in Tanzania een geboortegolf plaats. Babyolifantjes, leeuwenwelpen en schattige speelse aapjes kom je dan tegen. Tijdens onze Fotoreis Tanzania kan je dit allemaal met eigen ogen aanschouwen. De fotografie reis is in februari, dus al die lieve, jonge, net geboren wilde dieren krijg je op een presenteerblaadje voor jouw cameralens. Bijkomend voordeel is ook nog dat we in de ‘droge tijd’ reizen. De Fotoreis Tanzania is compleet verzorgd: vluchten, volpension, vervoer per jeep en alle entrees en excursies inclusief! Alleen een klein beetje zakgeld voor wat leuke souvenirtjes is voldoende.

Je komt op unieke, niet toeristische plekken

De Fotoreis Tanzania is een fotografiereis, waarbij je op unieke plekjes komt, waar toeristen nog een onbekend fenomeen zijn! Diversiteit is het sleutelwoord van deze fotoreis, want je laat de drukke toeristische plaatsen achterwege en gaat op zoek naar de rustige pareltjes die Tanzania rijk is. De Fotoreis Tanzania is zeer gevarieerd. Nationale parken met haar vele soorten wilde dieren, hotsprings, watervallen en een bezoek aan een Masaifamilie staan op het programma. Maar ook een lunch bij een lokale vrouwengroep met typisch Tanzaniaanse gerechten, evenals een bezoek aan lokale koffieboeren. En natuurlijk de beroemde Kilimanjaro op de achtergrond.

Daarnaast maak je kennis met de lokale bevolking tijdens wandelingen door de straten onder leiding van lokale gidsen. Je bezoekt bijvoorbeeld een schooltje, een bananenbierbrouwerij, rijstvelden, de lokale warenmarkt, een Masai-markt, een kunstatelier en houtwerkplaatsen. Dit alles maakt deze fotografie reis tot een onvergetelijke ervaring.

Alle vormen van fotografie in één fotoreis

Tijdens deze Fotoreis Tanzania kom je bijna alle vormen van fotografie wel tegen en je steekt enorm veel op van onze professionele fotograaf om in elke situatie de juiste camera-instelling te kiezen. Onze fotoreizen naar Tanzania zijn niet alleen een combinatie van wildlife fotografie en landschapsfotografie, maar ook cultuurfotografie en straatfotografie. Na afloop kom je als allround fotograaf weer thuis en heeft jouw camera geen geheimen meer voor jou.

Fotoreis Kenia Tanzania Ngorongoro Crater Henk
Cheeta tijdens fotoreizen Kenia Tanzania
Fotoreis Kenia Tanzania - Claudia en Andrea fotograferen vanuit de jeep
Fotoreis Kenia Tanzania - Andrea aan het fotograferen
Anke fotografeert met telelens tijden fotoreis Tanzania
Vechtende nijlpaarden op de fotoreis Tanzania
Fotoreis Tanzania - Man maakt foto vanuit jeep

Dag 1 en 2

Straatfotografie en jouw eerste fotografietips in Moshi

Vanaf Amsterdam vlieg je samen met de andere deelnemers aan Fotoreis Tanzania naar Kilimanjaro International Airport. Dit vliegveld ligt tussen de steden Arusha en Moshi in. De rit naar Moshi neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Je brengt in de ochtend een bezoek aan het stationsgebouw in Moshi. Het station was jarenlang verlaten, maar sinds kort rijdt er drie avonden  per week weer een trein van Moshi naar Dar-Es-Salaam. Het straatleven rondom het station is intrigerend.

Ook kan je in deze levendige ‘safarihoofdstad’ geld wisselen en kan je jouw bonenzak vullen, die je de later tijdens de fotografie reis goed kunt gebruiken. Wil je relaxen dan kan je dat doen bij het zwembad in de hoteltuin. Vandaag krijg je jouw eerste fototips van deze Fotoreis Tanzania over hoe je wildlife het best met jouw camera vast kunt leggen, straatfotografie en landschapsfotografie.

Fotoreis Tanzania - Gapende cheetah
Fotoreis Tanzania - Staart van een giraffe
Fotoreis Tanzania - Aapje bij moeder

Kikuletwa Hotsprings: Fotografeer de waterbron of neem een duik!

Fotogeniek zijn de Kikuletwa Hotsprings. Deze bronnen liggen in het hart van de Masai steppen. Ze zijn een uitzonderlijk fenomeen. In dit droge, stoffige landschap haast het water zich in de hotsprings omhoog. Het kristalheldere, turquoise water wordt omgeven door palmbomen en kronkelende wortels van vijgen. De volledige omzoming van de bomen biedt een pittoreske plek voor fotografie, maar ook voor een ontspannen middag zwemmen tijdens de Fotoreis Tanzania behoort tot de mogelijkheden.

Als je zin hebt in een frisse duik, kan je dat hier doen. Heerlijk genietend en dobberend op het water, al luisterend naar de apen en de vogels in de bomen. Ga je liever met je fotocamera aan de slag, dan zijn de Kikuletwa Hotsprings een dankbaar foto-onderwerp.

Lokaal wordt deze plek Chemka genoemd, wat kokend betekent. Dit verwijst naar de wijze waarop het water naar boven komt, namelijk vol met bubbels, alsof het kookt. De naam verwijst dus niet naar de temperatuur van het water, maar naar de bubbels die aangenaam op de huid voelen. De weg naar de bronnen is een slecht onderhouden zandpad, en een behoorlijke onderneming, maar het eindpunt maakt alles weer goed.

Dag 3

Lange sluitertijdenfotografie bij de watervallen van de Kilimanjaro

De bekende berg Kilimanjaro mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze Fotoreis Tanzania. Elke dag komen er vele liters smeltwater van de berg af, waardoor dit heeft geleid tot veel watervallen. Van de vele watervallen is de Maturuni-waterval misschien wel de mooiste. Een waterval goed op de gevoelige plaat vastleggen vergt speciale instellingen van de fotocamera en vandaag wordt jou dat geleerd. Tijdens een wandeling in het regenwoud ontdek je hoe je in een donker bos moet fotograferen. Justin, de lokale gids, vertelt je ondertussen van alles over de natuur die je onderweg tegenkomt, waaronder de Kilimanjaro-kameleon die alleen hier te vinden is en nergens anders op de wereld.

Fotoreis Tanzania - KIlimanjaro kameleon
Fotoreis Tanzania - Man met bananen op zijn hoofd
Fotoreis Tanzania - Regenwoud met lange sluitertijd

Bezoek aan de koffieboer met ‘local’ Justin

In dit gebied wordt ook veel koffie verbouwd. De boeren van de Materuni koffie-coöperatie laten zien, hoe zij deze organische koffie verbouwen en hoe het proces van boon tot koffie gaat. Al zingend en dansend worden de koffiebonen fijngestampt. Wederom unieke fotomomenten voor jou. Ook krijg je bij de koffieboeren een lokale lunch aangeboden. Hier kan je genieten van het vele lekkers dat er voor ons gekookt is. De basis van de Tanzaniaanse maaltijd is meestal rijst of ugali. Ugali wordt met de handen gegeten, waarvoor een speciale techniek vereist is. De gids legt graag uit, hoe je dit precies moet doen.

Dag 4

Klein juweeltje tijdens Fotoreis Tanzania: Lake Chala

Tegen de Keniaanse grens ligt een klein juweeltje, namelijk Lake Chala. Dit kleine kratermeer onder de rook van de Kilimanjaro heeft een magnifiek uitkijkpunt. Hier vandaan kan je geweldige foto’s maken. Afhankelijk van de tijd van het jaar kleurt het water turquoise, diepblauw of diepgroen. Een must-see. Ook maken we een wandeling naar de boorden van het meer. Aan het eind van deze fotodag rijden we naar Same.

Fotoreis Tanzania - Cheetah in het gras
Fotoreis Tanzania Giraffenjong
Fotoreis Tanzania - Babyolifant bij moeder
Fotoreis Tanzania - Familie leeuw aan de maaltijd

Dag 5

Uitgestrekte schoonheid in onontdekte Mkomazi

Wildlifefotografie staat vandaag op het programma van de Fotoreis Tanzania. Mkomazi is een paradijs dat nog bij verrassend weinig safarigangers bekend is. Een uitgestrekte schoonheid met erboven weelderige Usambara en Pare Eastern Arc Mountains. En in de verte de besneeuwde top van de Kilimanjaro.

Zeldzame wilde dieren fotograferen

Mkomazi ligt ten zuiden van de droge Sahel-regio en grenst aan Tsavo National Park in Kenia. Het park dient als graasgebied voor de naastgelegen drogere gebieden. De plaatselijke flora en fauna is opmerkelijk goed aangepast aan de droogte. Kenmerkend zijn de vele, enorme boababs en de helft van alle planten in Tanzania komt hier voor. Er lopen in Mkomazi minder dieren rond dan in de bekendere parken, maar hier komen wel zeldzamere dieren voor, die in andere parken niet aangetroffen worden. Voorbeelden zijn de generoek (girafgazelle), oryxen (spiesbokken) en de kleine koedoe. Ook is Mkomazi een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn en de wilde hond. Qua vogels zit je hier ook goed: de Friedmanns leeuwerik, de damarakakelaar en de Kaapse krombek kunnen voor jouw lens vliegen.

Fotoreis Tanzania deelnemer steekt duim omhoog
Fotoreis Tanzania Olifant achter de Jeep
Fotoreis Tanzania - Rennende Gazellen

Dag 6

Geen toerist te vinden in Same: alleen wij!

Same is een klein plaatsje in het noorden van Tanzania. Deze kleine marktplaats ligt aan de voet van de Para-bergen. Het dorpje kent bijna geen toerisme, waardoor dit Same tot een waar genoegen maakt. Souvenirshops zijn niet te vinden, maar wel de lokale markt met al haar kleuren en geuren. Een perfect decor voor schitterende foto’s als onderdeel van de Fotoreis Tanzania. Er zijn genoeg winkeltjes, alwaar kleurrijke lappen verkocht worden en de lokale naaisters maken hier graag kleding van voor jou. Een lokale gids leidt je door de straten van Same.

Fotoreis Tanzania - Man zit voor slagerij
Fotoreis Tanzania - Visjes in emmers
Fotoreis Tanzania - Vrouwtje met bananen

Dag 7

Fotografeer een uniek project!

De rit gaat vandaag naar Arusha. In Arusha breng je een bezoek aan een bijzonder project, waar gehandicapten een kans krijgen. Je ziet glasblazers, wevers en ander handnijverheid door gehandicapten uitgevoerd.

Ook breng je een bezoek aan een Masai Market. Je overnacht in Arusha, waar je even een baantje kunt trekken in het zwembad van het hotel en waar we een fotobespreking hebben. Een zeer leerzaam onderdeel, want je doet ideeën op door naar foto’s van anderen te kijken.

Fotoreis Tanzania - Man met stro op zijn hoofd
Fotoreis Tanzania meisje spring aan touw in het water
Fotoreis Tanzania - Oude vrouw close-up
Fotoreis Tanzania - Oude vrouw met fles

Dag 8

Wildlifefotografie in Tarangire National Park

Opnieuw moet de telelens uit jouw fototas, want vandaag ga je tijdens de Fotoreis Tanzania wilde dieren spotten in het Tarangire National Park. Het park is beroemd om de grote kuddes olifanten en leeuwen. De Tarangire-rivier loopt dwars door het park, waardoor er altijd dieren aanwezig zijn. Vooral in de droge tijd van mei tot en met november zoeken de gnoes en zebra’s het water van de rivier op. Het Tarangire National Park heeft een unieke aanblik vanwege de grote baobabbomen, die over het gehele park verspreid staan. Je overnacht in een natuurlijke omgeving met zijn eigen natuurlijke bewoners, zoals blauwapen en verschillende soorten mangoesten. Foto-onderwerpen op een presenteerblaadje!

Dag 9

Leg het lokale leven op de gevoelige plaat vast in Mto wa Mbu!

Vandaag doe je aan straatfotografie in het dorpje Mto wa Mbu. Een leuke tak van sport binnen de fotografie. Het dorpje is klein en overzichtelijk. Je vindt in Mto wa Mbu naast de kleurrijke bevolking, onder andere een kunstmarkt, een bananenplantage, de warenmarkt, houtsnijwerkers en rijstvelden. Onze lokale gids Emanuel laat je de leuke plekjes zien. Je komt met hem tijdens deze Fotoreis Tanzania op plaatsen, waar je zelf niet zo gauw zou komen. Zo wordt er een bezoek aan een schooltje gebracht, ga je in een lokale tuktuk naar de Masai-markt en neem je een kijkje bij een bananenbierbrouwerij. Halverwege de dag kookt een lokale vrouwengroep een echte Tanzaniaanse lunch voor de fotogroep.

Fotoreis Tanzania Bananenblad
Fotoreis Tanzania Masai Man met blauw doek
Fotoreis Tanzania - Masai kinderen

Dag 10

Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park

Flamingo’s, bavianen en impala’s zijn enkele van de vele diersoorten die je vandaag tegenkomt in het Lake Manyara National Park. Het kleine park ligt op de rand van de Rift-vallei. Vanaf de ingang rijden we door een open woud en vervolgens via de savanne naar het meer. Door de constante aanwezigheid van water, vind je rond het meer een grote diversiteit aan flora en fauna. In de droge tijd van juni tot en met oktober en van half december tot en met februari zijn er veel grote zoogdieren te vinden. Maar daarnaast is rond het meer en in het woud ook veel kleiner wild. Het hele jaar door zijn er vele vogelsoorten, waaronder grijskopijsvogels en flamingo’s. Verder zie je tijdens jouw Fotoreis Tanzania onder andere nijlpaarden, olifanten, gnoes en giraffen.

Heel bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. Dit is geen bijzondere leeuwensoort, maar door de schuine stand van de bomen, kunnen de leeuwen er gemakkelijk in klimmen om vervolgens hun dagelijks middagdutje te doen.

Fotoreis Tanzania - Leeuw slaapt in de boom
Fotoreis Tanzania - Buffel in het water
Fotoreis Tanzania Nijlpaard met bek open

Dag 11

Kleurrijke foto’s van Masai samen met onze lokale gids Emanuel

Kleurrijke foto’s zullen vandaag zeer zeker gemaakt kunnen worden tijdens jouw Fotoreis Tanzania, want je brengt een bezoek aan een Masaifamilie. Emanuel is vandaag wederom de lokale gids. In het gebied rondom Mto wa Mbu wonen vele Masai. Elke familie heeft een eigen nederzetting of boma en je bezoekt één van deze boma’s. De vrouwen nodigen je uit in hun huis, zodat je kunt zien hoe ze leven. Ook bieden zij handgemaakte sierraden aan, waarmee zij in hun levensonderhoud voorzien.

Wij betalen onze gastheren en gastvrouwen een kleine vergoeding voor onze aanwezigheid in hun huis. Dit bedrag gebruiken zij om hun gemeenschap te verbeteren, zoals het bouwen van een waterput, of het verbeteren van een basisschool. Wij werken samen met deze mensen om jou zo kennis te laten maken met de diversiteit aan culturen in Tanzania en om op deze wijze hun levensomstandigheden te verbeteren. Voor jou een unieke kans om op een niet-toeristische locatie met de plaatselijke bevolking tijdens de Fotoreis Tanzania kennis te maken en hen in hun natuurlijke leefomstandigheden te fotograferen.

Fotoreis Tanzania Masai Mara man
Fotoreis Tanzania Masai Mara
Fotoreis Tanzania Dansen met de Masai

Lokale vrouwengroep gaat speciaal voor jou koken

Een lokale vrouwengroep stelt voor ons een buffet samen, bestaande uit diverse Tanzaniaanse gerechten. Deze gerechten worden gemaakt op hout gestookte vuren. Je mag een kijkje nemen in hun keuken. Als je mee wilt helpen, mag je ook aan het kokkerellen gaan. Unieke fotomomenten! Het buffet bestaat onder andere uit diverse groentegerechten, zoals witte kool, aubergine, een soort spinazie en bruine bonen. Tevens staan diverse rijstgerechten, zoals witte rijst en gekruide rijst, op tafel. Het geheel wordt aangevuld met chapati, een soort pannenkoek, en diverse stoofpotjes, zoals bananen, runderstoof of aardappel. Als dessert krijg je veel vers fruit. Echt een unieke belevenis, die je bij andere reizen niet tegen komt.

Fotoreis Tanzania Masai Mara Kaanaeli
Fotoreis Tanzania Masai Mara vrouw
Fotoreis Tanzania Masai vrouw met kind
Fotoreis Tanzania Masai vrouw

Dag 12

Het hoogtepunt van deze fotoreis: Ngorongoro

Het absolute hoogtepunt van de fotoreis Tanzania staat vandaag op jouw programma: de Ngorongoro Krater. In februari bevinden zich hier honderden dieren om te grazen op de open groene vlaktes. De migratie van de gnoes bevindt zich hier in deze periode en dat betekent ook veel katachtigen, zoals leeuwen, cheetahs en luipaarden die op zoek zijn naar een prooi. In Ngorongoro Conservation Area worden de jonge gnoes, jonge zebra’s en andere dieren geboren in januari en februari. Je ziet dus superjonge dieren in deze periode en misschien maak je zelfs wel een geboorte mee! Heel bijzonder om mee te maken.

Fotoreis Tanzania - Aapje in een boom
Fotoreis Tanzania - Arend op een tak
Fotoreis Tanzania - Kameleon staat met zijn mond open
Zebra tijdens fotoreis Tanzania

Dag 13

Het is vanmorgen heerlijk nagenieten van een fantastische fotoreis in onze luxe lodge in Karatu. Er is voldoende tijd om nogmaals een fotobespreking te doen en wil je nog iets weten over een van de fotografievormen die behandeld zijn of nog eens oefenen met filters of HDR-fotografie dan is er vanmorgen zeker nog tijd voor. Willen je liever relaxen en zwemmen, dan kan dat ook. Na een heerlijke warme lunch vertrekken we richting het vliegveld.

Dag 14

Thuiskomen van de Fotoreis Tanzania met een rugtas vol nieuwe fotografiekennis

Met een berg aan mooie foto’s en een rugtas vol met nieuwe fotokennis keer je na de Fotoreis Tanzania vanaf Kilimanjaro International Airport terug op Schiphol.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in!

(Programmawijzigingen voorbehouden)

Kaart Tanzania

Kaart Tanzania

Inbegrepen:

 • KLM-vlucht Amsterdam – Kilimanjaro (retour) incl. belastingen
 • Transfer naar hotel
 • Overnachtingen in hotels/lodges
 • Volpension – 3 maaltijden per dag
 • Flesjes water gedurende de dag
 • Vervoer in jeeps gedurende de reis
 • Begeleiding van een Nederlandstalige fotograaf
 • Begeleiding van een Engelstalige natuurgids/chauffeur
 • Bezoek aan Masai-stam
 • Bezoek aan Materuni koffieboeren incl. lokale lunch
 • Gamedrive en entree Mkomazi National Park
 • Gamedrive en entree Tarangire National Park
 • Gamedrive en entree Lake Manyara National Park
 • Gamedrive en entree Ngorongoro Crater Conservation Area
 • Excursie en entree Kikuletwa Hotspings
 • Wandeling naar Materuni waterval o.l.v. lokale gids
 • Excursie en wandeling Lake Chala o.l.v. lokale gids
 • Wandeling door Same o.l.v. lokale gids (o.a. straatleven en markt)
 • Wandeling door Mto wa Mbu o.l.v. lokale gids (o.a. bezoek schooltje, rijstvelden, kunstatelier, bananenbierbrouwerij)
 • Ritje met een lokale tuktuk in Mto wa Mbu
 • Meerdere lokale lunches bij vrouwengroepen

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 7,50 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Visum Tanzania
 • Toeslag 1-persoonskamer 595 euro
 • Zakgeld: Ongeveer 100 euro per week (voor drankjes, fooien gidsen/chauffeurs, kleine souvenirs)
 • Op aanvraag ook vanaf Brussel/Antwerpen inclusief Thalys
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor deze Fotoreis Tanzania niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Wel is het raadzaam naast een standaardlens ook een telelens mee te nemen, zodat je in kunt zoomen. Of een compactcamera, die ver in kan zoomen. Dit om dieren en mensen op enige afstand ook mooi close-up in beeld te krijgen. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom.  Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Visum/Paspoort:

 • Het paspoort moet na aankomst in Tanzania nog zes maanden geldig zijn. Het visum voor Tanzania kun je persoonlijk of schriftelijk aanvragen via het consulaat in Den Haag, Alexanderveld 87, 2585 DB, 070-2156450. Het visum kost circa € 50,- per persoon. Als je geen tijd hebt om zelf voor je visum naar Den Haag te gaan, kun je gebruik maken van de diensten van een visumburo, zoals de Visumcentrale, gespecialiseerd in visumaanvraag voor onder meer Kenia en Tanzania.

Bagage:

 • De jeeps hebben een beperkte bagageruimte. Daarom vragen wij een flexibele reistas of een rugtas mee te nemen.

Vaccinaties:

 • Vraag bij uw huisarts of de GGD na, of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl om te zien, welke vaccinaties/malaria tabletten nodig zijn voor Tanzania.
 • Het wordt aangeraden om je regelmatig in te smeren met een muggenmiddel met een hoog percentage DEET.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat er bij ons geboekt wordt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Wilde dieren:

 • Kijk uit met de wilde dieren, want al lijken ze soms nog zo lief, ze kunnen erg gevaarlijk zijn. Blijf dus te allen tijde op gepaste afstand. Luister voor uw eigen veiligheid goed naar de lokale gids. Fotografie-reizen.nl neemt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel door wilde dieren.

Reis- en annuleringsverzekering:

 • Een annuleringsverzekering moet bij de meeste verzekeringsmaatschappijen binnen een tot twee weken na de definitieve boeking afgesloten worden. Let daarop! Een reisverzekering stellen we voor deze reis verplicht.

Algemene voorwaarden:

Klimaat en kleding Tanzania:

 • Tanzania heeft een gematigd klimaat, waardoor dunne laagjes kleding voldoende is. Draag lange mouwen en een lange broek, om steken van diverse muggensoorten, waaronder malaria te voorkomen. Neem een set lichtgekleurde kleding mee voor safaridagen, want de tseetseevlieg heeft een voorkeur voor donkere kleding en kan erg steken. Het aantrekken van lichtgekleurde kleding verminderd zodoende het steken door de tseetseevlieg aanzienlijk. ’s Nachts en vroeg in de ochtend kan het soms behoorlijk afkoelen. Neem dus ook een vestje/truitje mee. In september/oktober kunnen zich korte, hevige regenbuien voordoen.

Elektriciteit:

Valuta/betalen:

 • De valuta in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling. Deze valuta mag niet in- of uitgevoerd worden. Pinnen is beperkt mogelijk in enkele grote steden.
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van www.oanda.com

Tijdsverschil:

 • In Tanzania is het in de winter 2 uur later dan in Nederland en in de zomer 1 uur later.

Veiligheid:

 • Tanzania is een redelijk veilig land, maar wel komt zakkenrollerij voor. Vooral op en nabij het vliegveld. Draag dus niet heel opzichtig dure spullen en pas op met gouden sierraden en dure foto-apparatuur, smartphones, laptops e.d. Laat gouden sierraden thuis. Bewaar je paspoort en geld in de kluisjes van het hotel of de lodge en laat het niet op je kamer achter. Bewaar je paspoort op een andere plek dan de kopie ervan.

Taal:

 • Swahili is de taal die in Tanzania gesproken wordt, maar daarnaast heeft iedere stam ook nog zijn eigen taal. Uiteraard spreken onze gidsen en het hotelpersoneel ook Engels.

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, SchotlandIJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe, Brabant of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Wat onze deelnemers zeggen

Anke met telelens tijden fotosafari Tanzania | Fotografie-reizen - Fotoreizen

Je proeft, ruikt en ziet het echte Afrikaanse leven

Met een groepje van 8 hobbyfotografen en een professioneel  fotografe hebben we een tweeweekse reis gemaakt door Tanzania. Diverse aspecten van fotografie kwamen aan bod, landschapsfotografie, wildlife, macrofotografie en portretfotografie. Wat me aansprak voor de reis was dat deze reis niet de meest toeristische gebieden en parken bezocht, zoals de Serengeti of Ngorongoro park, maar Arusha park, Lake Manyara, een kleiner Masai dorp. Een afwisselend programma, begeleid door 2 bijzonder aardige drivers, afwisselende hotels, lodges en glampings. Je proeft, ruikt en ziet het echte Afrikaanse leven. Theeplantages, koffieplantages, en hierdoor ook  kontakt met de locale bevolking. Een prachtige besneeuwde Kiimanjaro kon worden gefotografeerd.  Zo mooi en zo trots!!! Echt genieten van geweldige natuur! In fijne jeeps konden we meerdere dagen genieten van een prachtig wildlife, waarin we bijna de big 5 op de plaat konden vastleggen. Een bijzondere ervaring en belevenis.  Ook de kleuren van de masai waren uitnodigend om mooie foto’s te kunnen schieten!
Een fijne sfeer zorgde voor relaxte  fotoweken in een prachtig, uitnodigend mooi Afrikaans Tanzania. Veel opgestoken op fotogebied, met veel en mooie foto’s huiswaarts nog heel lang nagenietend van deze bijzondere fotoreis!
En…. Hopelijk volgend jaar …weer terug

Anke Hock

Fotoreis Tanzania Man maakt foto vanuit jeep | Fotografie-reizen - Fotoreizen

Mix van natuur, cultuur- en straat- fotografie

In juni 2018 hebben we met Yolanda Wals een mooie rondreis door Tanzania gemaakt. Het was een mix van natuur, cultuur- en straat- fotografie wat we beoefend hebben deze 2 weken. Tarangire National Park en Lake Manyara National Park waren voor ons de hoogtepunten van de reis. We hebben zeker genoten en weer bijgeleerd op deze mooie fotografie reis en zijn met een schat aan mooie foto’s weer thuis gekomen.

Theo en Riet Nibbeling

Vind je onze website leuk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!