Fotoreizen

Groeps fotoreizen naar fotogenieke bestemmingen over de hele wereld.

CORONA-ACTIE:
Boek nu, betaal later.
 Lees de voorwaarden

Bekijk ons aanbod fotoreizen

Fotografie-reizen.nl organiseert fotoreizen over de hele wereld, van fotografie reizen in Nederland en Europa tot fotoreizen in andere continenten.Onze fotografen kenmerken zich door een enorme passie voor hun vak en hun gedrevenheid om hun fotografiekennis op anderen over te brengen. Daarnaast is Fotografie-reizen.nl officieel touroperator en aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO en de branchevereniging VvKR. Met onze georganiseerde fotoreizen maken wij het onderscheid. Bekijk hieronder onze bestemmingen. Lees en beluister de reviews van deelnemers en overtuig jezelf!

Fotoweekend Drentse heide

Tijdens de Fotoreizen naar IJsland kom je ook langs het ijsschotsenmeer.

Bloeiende paarse heide met flarden mist en het oranje licht van de zonsopkomst. Dat kan je fotograferen tijdens het Fotoweekend Drenthe.

Fotoreis Madagaskar

Fotoreis Madagaskar Ranomafana lemuur

Tijdens de Fotoreis Madagaskar vind je invloeden van Afrika en Azië. En daarnaast bijzondere dieren, die alleen hier voor komen.

Groninger Waddenkust

Zeehonden bij de Punt van Reide Fotografiereis Groninger Waddenkust

Prachtige zonsondergangen en zonsopkomsten fotograferen boven de Groninger Waddenkust. Enorm fotogeniek!

Foto stedentrip Valencia

Tijdens de Fotoreizen naar IJsland kom je ook langs het ijsschotsenmeer.

Leer in Valencia fototechnieken als HDR-fotografie, lange sluitertijden, avondfotografie en in de computer gebouwen weer rechtzetten.

 

Fotoreis IJsland Zomer

Een kikkertje is een van de vele dieren die je ziet tijdens de fotoreizen naar Costa Rica.

Papegaaiduikers, walvissen, vulkaanlandschappen en steile kliffen. Dat alles zie je tijdens de Fotoreis IJsland in de zomer.

Fotoweekend Ameland

Het Fotoweekend Ameland is een van de meest geliefde fotoreizen.

Struin door de duinen en over het strand en maak onder leiding van een fotograaf kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op Ameland.

 

Fotoreis IJsland Noorderlicht

Tijdens de Fotoreizen naar IJsland kom je ook langs het ijsschotsenmeer.

Beleef een betoverende fotoreis in de woeste natuur van IJsland en aanschouw het magische Noorderlicht!

Wij doen net iets meer!


Camera stuk? Er gaat een reserve-camera mee

Geen statief? Je kunt eentje van ons lenen

Geen filters? Ook die mag je van ons lenen

Een lens uitproberen? Ook dat mag


Vergelijk onze prijzen gerust:

 Vlieg/boottickets zijn inbegrepen in de reissom

Logies/ontbijt altijd inbegrepen

Alle (fotografie)excursies zijn inbegrepen

Begeleiding van professionele fotografen

Vragen of meer weten?
Jouw adviseur fotoreizen
Yolanda Wals

Voor advies over fotoreizen kan je terecht bij Yolanda Wals van Fotografie-reizen.nl.

Fotoreis New York

In New York raak je niet uitgefotografeerd. Je gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt. En staat boven op Top of the Rock en Empire State Building.

 

Fotoreis Costa Rica

Een kikkertje is een van de vele dieren die je ziet tijdens de fotoreizen naar Costa Rica.

Costa Rica is voor natuurliefhebbers een must. Ontdek de rijke natuur onder leiding van natuurgidsen en onze professionele fotograaf.

Fotoreis Brazilië Pantanal

Een droomreis. Dat is de fotoreis naar de Pantanal in Brazilië. Alles staat in het teken van het spotten van de jaguar. Ga jij mee?

 

Fotoreis Kenia-Tanzania

Tijdens de Fotoreizen naar IJsland kom je ook langs het ijsschotsenmeer.

De beroemdste parken van Kenia en Tanzania met als toetje de spectaculaire grote trek van de gnoes met rivercrossing.

Fotoreis Schotland

Een kikkertje is een van de vele dieren die je ziet tijdens de fotoreizen naar Costa Rica.

Woeste beken, ruige landschappen en prachtige watervallen. Houd jij daarvan? Ga dan mee met de Fotoreis Schotland!

 

Fotoreis Tanzania

Tijdens de fotoreis door Tanzania ga je op zoek naar de ‘big five’, fotografeer je het straatleven en ontdek je unieke plekjes.

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTOGRAFIE REIZEN!

Wat onze deelnemers zeggen

Valencia op zijn mooist!

Valencia! Met een groep van 7 en Yolanda in April 2019 een mooie, leuke en gezellige fotoreis gemaakt. Wat was Ciudad de las Artes y Ciencias geweldig om te fotograferen. We zijn er dan ook vaak geweest, gelukkig dat het hotel in de buurt was. Ook zijn we naar de oude stad en de de visserswijk, Cabanyal geweest. Al met al verscheidene en bonte plaatjes om te fotograferen. Yolanda gaf vaak advies vanuit welke hoek en met welke instellingen je het mooiste plaatje kon schieten.

Susan Mulder

Kenia Tanzania

Augustus 2019: Goede begeleiding fotograferen. Tijdens de reis ook meerdere fotobesprekingen gedaan, zodat je weer leert van elkaar. Ik ben mee geweest naar IJsland en Kenia-Tanzania. Ga zeker nog een keer mee op fotoreis met Fotografie-reizen.nl

Andrea van Oost

Waarin onderscheiden onze fotoreizen zich?

 

Continu foto-adviezen en besprekingen

Onze professionele fotografen geven continu, maar op een zeer gemoedelijke manier, aanwijzingen tijdens de fotoreizen. Dat betekent dat je gedurende de reis steeds beter leert fotograferen. Ook worden regelmatig tijdens de fotoreizen de gemaakte foto’s gezamenlijk besproken. Van de fotobesprekingen leer je namelijk enorm veel.

Ruim tijd om te fotograferen tijdens de fotoreizen

De fotoreizen zijn zo ingedeeld, dat er overal ruimschoots tijd is om foto’s te maken en de omgeving in je op te nemen. Ben je nog niet klaar, dan wachten we rustig. Niemand die zeurt dat je op moet schieten. Je hebt immers allemaal dezelfde passie: fotografie.

Tijdens de fotoreizen veel extra fotostops

Je maakt tijdens de fotoreizen veel extra fotostops. Onze fotografen weten voor jou de mooie fotogenieke plekjes. Als onze fotograaf iets moois ziet, laat hij het voertuig aan de kant zetten, zodat je de gelegenheid krijgt een mooie foto te maken. Vaak maken we gebruik van het mooie warme licht in de ochtend of de avond.

Bestemmingen van de fotoreizen

De bestemmingen van onze fotoreizen zijn zeer divers, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. Van fotoreizen Afrika tot een Fotoweekend Ameland. En van natuurfotografie tot architectuur en van wildlife tot landschapsfotografie. Maar alle bestemmingen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal fotogenieke locaties waar onze fotografen de mooiste plekjes weten te vinden. Je komt gegarandeerd met honderden, zo niet duizenden schitterende foto’s weer thuis.

Comfort van de accommodaties

Fotografie-reizen.nl maakt gebruik van middenklasse hotels. De luxe van de middenklasse hotels verschilt per land. Zo zijn de hotels in Costa Rica vaak schitterende lodges midden in de natuur, terwijl de middenklasse hotels tijdens de Fotoreis Tanzania vrij basic zijn. Op IJsland zien de hotels er veelal van buiten basic uit, maar van binnen zijn de kamers comfortabel en de bedden zijn heerlijk. We maken gebruik van accommodaties met douche en toilet op de kamer. Bij al onze fotografie reizen zit een lekker ontbijt bij de prijs inbegrepen. De Afrikaanse fotoreizen hebben volpension. Dat betekent dat er vrijwel geen kosten meer overheen komen.

Vervoer ter plekke tijdens de fotoreizen

Het vervoersmiddel waarmee wij ons ter plekke verplaatsen verschilt per land. Op IJsland en in Schotland maken we gebruik van mini-bussen, in Costa Rica van een coaster bus, tijdens de fotoreizen Afrika van safari-jeeps en op Ameland van de fiets en de taxi.

Zwaarte van de fotoreizen

De fotografie reizen zijn over het algemeen niet zwaar en voor iedereen goed te doen. Heel incidenteel kan er een iets zwaarder onderdeel zijn. Je kunt er dan voor kiezen niet mee te gaan. Tijdens het Fotoweekend Ameland kan je voor een E-bike kiezen in plaats van een gewone fiets.

Minimum/maximum aantal deelnemers

Het aantal deelnemers verschilt per fotoreis. Dit is mede afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel ter plaatse en het aantal fotografiebegeleiders. De fotogroepen zijn echter altijd klein en overzichtelijk. Bij grotere groepen gaan twee fotografen mee met elk een eigen groep in een eigen vervoersmiddel, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. Kijk bij de fotografie reizen zelf voor het minimumaantal deelnemers.

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTOREIZEN!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!