Dronereis Corfu

Schitterende landschappen, oude kloosters en indrukwekkende watervallen tijdens de dronereis Corfu

Dronereis Corfu

Schitterende landschappen, oude kloosters en indrukwekkende watervallen tijdens de dronereis Corfu

Dronereis Corfu

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: onbekend
Fotografen: Marion Stoffels

Prijs 2023: 2595,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights dronereis Corfu:

Schaaf je droneskills bij en ontdek top-down perspectieven

Inclusief meerdere boottochten: o.a. naar beroemde Blauwe Grotten

Foto, video en monteren in één fotoreis

 Ook geschikt voor fotografen

 Avontuurlijke routes door prachtige natuur

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: onbekend
Fotografen: Marion Stoffels

Prijs 2023: 2595,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights dronereis Corfu:

Schaaf je droneskills bij en ontdek top-down perspectieven

Inclusief meerdere boottochten: o.a. naar beroemde Blauwe Grotten

Foto, video en monteren in één fotoreis

 Ook geschikt voor fotografen

 Avontuurlijke routes door prachtige natuur

Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu
Dronereis Corfu

Dronereis Corfu: Schitterende diepte-hoogte verschillen en prachtige historie

Heb jij altijd al willen ontdekken hoe je mooie composities maakt met een drone en wil je aan de slag met landschapsfotografie terwijl je geniet van de Griekse zon? Dan is de dronereis Corfu echt iets voor jou! Deze reis is erg geschikt voor de echte natuurliefhebber en drone avonturier. De natuur op dit prachtige eiland is adembenemend in de lente. Vooral Paleokastritsa & Paxos gaan veel indruk op je maken. Paleokastritsa is één van de oudste badplaatsen van het eiland Corfu.

Daarnaast leg je onder andere verschillende rotspartijen, prachtige architectuur en vervallen gebouwen, waarin dieren hun nieuwe huis hebben gevestigd, met je fotocamera of drone vast. Je ziet dus veel verschillende dingen voorbij komen en gaat met verschillende aspecten van (drone-)fotografie bezig. Ook ga je aan de gang met editen, zodat je met een prachtig eindresultaat thuiskomt. Je hoeft zelf geen vergunningen of vrijstellingen te regelen. Dat doen wij indien nodig voor je. Een geweldige reis dus!

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Dronereis Corfu

Ontdek geweldige locaties

Ben jij een avontuurlijke fotograaf en wil je graag drone leren vliegen of meer weten over luchtcomposities of strakke bewegingen voor filmmontages? Dan dwaal je maar wat graag rond met een groep enthousiastelingen en onze dronepiloot. Je fotografeert de zonsondergang bij Cape Drastis en maakt een geweldige wandeling naar de Nymfes waterval. Je gaat genieten van alle mooie oude stadjes en je zult unieke locaties bezoeken tijdens de dronereis Corfu.

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Dronefotografie Corfu

Zowel drone- als normale fotografie

Je fotografeert onder andere Paleokastritsa, Cape Drastis en Loggas beach. Verder reis je naar het hoogste punt van het eiland en gaat daar een schitterend uitzicht vastleggen. Maar dat ga je niet alleen met je drone doen. Aangezien de accu’s van jouw drone het maar een beperkte tijd volhouden, ga je ook fotograferen met je gewone camera. Wat voor camera je hebt maakt niet uit.

Kortom, jij komt na de dronereis Corfu met prachtige foto’s en videos thuis en zult een vaste, strakke lijn kunnen vliegen of mooie moves kunnen maken. Lijkt jou dit wat? Meld je dan nu aan.

Drone cursus Corfu
Dronereis Corfu
Drone cursus Corfu

Dag 1

Onvergetelijke dronereis Corfu

Er staat jou een 8-daagse onvergetelijke dronereis Corfu te wachten met alleen maar gelijkgestemden. Zodra je in het vliegtuig zit, beginnen de echte kriebels en zul je de prachtige stranden en gebergten van Corfu al snel kunnen zien. Als je bij het raam zit schiet je alvast de eerste hyperlapse. Tijdens de dronereis Corfu ga je aan de gang met unieke perspectieven, namelijk vanuit de lucht. Het landschap dat je tegen gaat komen is ruw, heeft reliëf, diepteverschillen en prachtige lentenatuur.

Met de boot naar sfeervol Paxos

Zodra je bent geland ga je naar de haven om met de boot naar Paxos te varen. In de haven krijg je onder het genot van een heerlijk ontbijtje een briefing met praktische tips voor het dronen en informatie over het programma. Paxos is een erg gemoedelijk, rustgevend en klein eiland met veel mooie en ongerepte natuur die je op de eerste dag al vast gaat leggen met je drone. Op dit eiland overnacht je ook de eerste dag.

Uiteraard is er in de avond nog tijd om de zonsondergang aan het strand of in de bergen vast te leggen, accu’s op te laden en wat uitleg te krijgen over video- en fotobewerking. De onderwerpen worden aangepast aan de behoeftes van jou en je mededeelnemers.

Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu
Workshop Dronefotografie

Dag 2

Schitterende grotten en ongerepte natuur

Een boottocht naar de beroemde Blauwe Grotten staat vandaag op het programma. Bij de Blauwe Grotten was volgens een mythe het paleis van Poseidon gevestigd. Op deze plek ga je magische foto’s maken met de hulp van onze fotografen. De al wat meer ervaren drone-piloot kan hier met zijn drone de grot in gaan en een paar hele spectaculaire shots maken. Onderweg ga je prachtige foto’s maken vanaf het water.

Na de lunch ga je via land naar de Tripitos-boog. Tijdens het wandelen laat je je drone de lucht in om schitterende beelden van de ruige natuur om je heen te maken. Je gaat de landschappen en de boog vastleggen om hier later tijdens deze reis een mooie montage van te maken. Als er tijd over is ga je de vuurtoren op beeld nemen in de haven van Gaios.

Aan het einde van de middag vaar je weer met de boot naar Corfu om je daarna richting het hotel te begeven, waar je de rest van de dronereis Corfu verblijft.

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Dronereis Corfu

Dag 3

Fotografeer schattige kapelletjes en prachtige landschappen

Het noorden biedt prachtige natuur en tijdens deze derde dag van de dronereis Corfu ga je een paar mooie plekken bezoeken met leuke uitdagingen. Zo ga je onder andere naar een klein kapelletje bij Agios Stefanos waar je de natuur en haar kustlijn kunt filmen. Hier gaan we je helpen om alle hoogtepunten goed vast te kunnen leggen met jouw drone en camera. Daarna ga je door naar Porto Timoni Beach. Er is hier ruimte om al een stap verder te gaan door je kunsten te laten zien nabij het strand. De focus ligt hierbij voornamelijk op het landschap en de prachtige verbindingen. Ook het nauwelijks bewoonde Nikiforos Karavi in beeld vangen is een mogelijkheid. Pak jij je telelens of je drone?

De dag wordt vervolgd in de hoger gelegen natuur. Je loopt via smalle wandelpaden op verschillende hoogten door de natuur. Onderweg zijn vele spontane fotomomenten. Iedereen ziet hopelijk wel een geniale kans of bijzonder perspectief. Of je gaat even rustig ademhalen en de omgeving in je opnemen, om na verloop van tijd, wanneer de avond nadert, weer terug naar het hotel te gaan en te genieten van een drankje op het terras. ’s Avonds kun je bezig met het monteren van je beelden onder begeleiding van onze videograaf.

Dronereis Corfu
Fotoreis corfu
Dronereis Corfu
Deelnemers aan de fotografiereis Helgoland

Dag 4

Slowmotion droneshots, mastershots of ongekende perspectieven

Lukt het jou om de inslag van de woeste golven te fotograferen tijdens het gouden uurtje? Of ga je toch voor een slowmo? Je reist af naar Loggas Beach waar prachtige heuvels te spotten zijn. Maar dat niet alleen: ook fotografeer je de inslag van de woeste golven die tegen de rotsen aan knallen tijdens de langzaam opkomende zon. Kansen genoeg om de warme kleuren op de heuvels vast te leggen. We gaan niet weg voordat jij tevreden bent over je (drone) foto of video’s. Uiteraard is er voldoende tijd om een aantal gave profielfoto’s van elkaar te maken. Je kunt hier aan de slag gaan met lange sluitertijden, om het woest stromende water sprookjesachtig vast te leggen, maar ook kun je denken aan slowmotion drone shots, mastershots of ongekende perspectieven.

’s Middags ga je terug naar het hotel om de accu’s bij te laden en ontvang je een cursus video-editen van onze videograaf. Na een lekkere pita gyros of iets anders is het tijd voor Cape Drastis met haar bijzondere structuur. Hoe ga jij dit vastleggen tijdens de prachtige zonsondergang? Welk land zie je in de verte? Het gaat een onvergetelijke zonsondergang worden. Het uitzicht is magnifiek en een van onze favorieten.

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu

Dag 5

Avontuurlijk wandelen in Nymphes

Het belooft weer een bijzondere dag te worden. Voor diegenen die een flinke wandeling ervoor over hebben, is er vandaag de mogelijkheid om een schitterende en avontuurlijke wandeling te maken door Nymphes Town en de omliggende natuur. Uiteraard hebben we hier veel fotomomenten ingelast om de natuur goed te kunnen ontdekken. Indien je dit niet wilt kun je het prachtige Roda fotograferen in de buurt van het hotel. De prachtige route begint bij het dorp Nymphes in het binnenland. Dit heuvelachtige gebied is vol met watertjes. Je wandelt naar het Pantokratoros-klooster en steekt dan de Nerotrivies-stroom over langs de oostelijke oever. Aan het einde bevinden zich de meest indrukwekkende watervallen van het eiland, de Nymphes Watervallen. Met hun hoogte van 15 meter en uitmondend in een prachtig dompelbad kun je hier prachtige beelden maken met je drone en camera.

De terugkeer naar het dorp volgt via een andere route. Van olijfbomen en prachtige bloemen tot aan oude kloosters, je vindt het hier allemaal. Je kunt vandaag dus al je creativiteit benutten, want er is voor ieder wat wils. Na een lekkere picknick en meerdere fotomomenten keer je weer terug naar het startpunt. Je komt gegarandeerd blij terug in het hotel met al je beelden. ’s Avonds gaan we nogmaals foto’s en video’s bespreken, een onderdeel van de dronereis Corfu waar je enorm veel van opsteekt.

De meest geziene dolfijnensoorten tijdens boottochten zijn vaak de tuimelaars.
Dronereis Terschelling dronecursus
Dronefotografie Corfu

Dag 6

Het hoogste punt van het eiland & Kassiopi Castle

Er wacht jou vandaag opnieuw iets bijzonders tijdens de dronereis Corfu: Je gaat het hoogste punt in Corfu, de Pantokrator, vastleggen en daarna naar het naastgelegen Kassiopi. De Pantokrator sinkholes, de grootste cluster van sinkholes in Europa, en haar effect op het landschap bieden een leuke uitdaging voor jouw drone. In Kassiopi loop je door het centrum en langs de kust en gaat prachtige beelden maken van zowel het landschap als de eeuwenoude monumenten, waaronder het op een schiereiland gelegen Kassiopi Castle. Ga heerlijk Grieks tafelen en geniet van de gezelligheid voordat je ’s avonds weer op pad gaat om de zonsondergang te fotograferen.

Eveline tijdens de dronereis Terschelling
Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu

Dag 7

Paleowat? Palaiokastritsa!

Het hooggelegen Metal Cross Vantage Point is mooi verlicht in de ochtend onder het gouden zonlicht. Een van de mooiste plekjes om een zonsopkomst te fotograferen is dan ook op dit adembenemende schiereiland met haar prachtige klooster. Ook ga je de rotspartijen en eilanden op video of foto vastleggen, zoals Σκιαλούδι (hoe goed is jouw Grieks?). Op deze dag is ruimte om bekende en nieuwe luchtcomposities te verkennen. De zon komt van de zijkant uit het oosten, wat jou sfeervolle foto’s oplevert waar het thuisfront vast stil van wordt.

Vol zelfvertrouwen dronen in een grot

Daarna ga je met de boot rondom het gebied La Grotta Jetty varen om indrukwekkende beelden vast te leggen van meerdere grotten en stranden. Waar je aan het begin van de dronereis Corfu nog een beetje huiverig was om in een grot te gaan dronen, doe je dit nu vol zelfvertrouwen. Hier kun je nog één keer laten zien wat je in je mars hebt en de opgedane kennis tijdens de dronereis Corfu toepassen. Ook is er ruimte voor de liefhebbers om te snorkelen en prachtige onderwaterbeelden te maken. Uiteraard kun je ook even je eigen gang gaan door gewoon te genieten van de boottocht.

Dronereis Corfu
Fotografiereis Corfu
Dronereis Corfu

Dag 8

Mooie eindmontage van jouw dronereis Corfu

Vandaag vlieg je weer naar huis na een zeer bevredigende week op Corfu. Naast dat je veel nieuwe kennis op hebt gedaan over dronen, video- en fotografie, heb je vrienden gemaakt voor het leven. Duizenden beelden staan op jouw geheugenkaartjes en je hebt meerdere mooie montages gemaakt. Nu is het tijd om thuis de rest van de beelden uit te zoeken.

Jij gaat toch ook mee? Schrijf je dan nu in voor de dronereis Corfu.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht Amsterdam – Corfu (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per minibus
 • Bootticket retour Corfu-Paxos
 • Bootexcursie Paxos
 • Bootexcursie La Grotta Jetty
 • Benodigde vergunningen en vrijstellingen
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf en dronepiloot
 • Cursus video bewerken
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s en video’s
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 9,00 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Drone en eventuele verzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1-persoonskamer (450 euro, alleen indien voorradig)
 • Fooien reisleiding

Drone- en fotoapparatuur:

 • Uiteraard neem je voor deze dronereis naar Corfu je eigen drone mee.
 • Een set met bv polarisatie en ND-filters voor je drone kan ook goed van pas komen.
 • Liefst meerdere accu’s, want een accu van een drone kan ongeveer een half uur mee en je wilt graag langer op een dag je drone de lucht in laten.
 • Extra onderdelen voor je drone, zoals propellers, zijn altijd handig.
 • Voldoende geheugenkaartjes voor de drone.
 • Een laptop voor het monteren van je beelden.
 • Naast een drone ook een fotocamera met een groothoeklens (bv iets tussen de 10 en 24mm), standaardlens en een kleine telezoomlens tot bijvoorbeeld 200 of 300 mm.
 • Statief en afstandsbediening.
 • Neem de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera.
 • Beschik je over filters, neem ze mee.
 • Zorg voor voldoende (snelle) geheugenkaartjes.
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.

Aanbetaling:

 • De dronereis Corfu kent een aanbetaling van 45 procent van de totale reissom. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw dronereis Corfu beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de dronereis Corfu.  We raden ook een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen af, ook dat kan. Klik hier voor de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • Griekenland (Corfu) maakt deel uit van de Schengenlanden. Daarnaast is Griekenland lid van de EU. Je paspoort of identiteitskaart moet na afloop van de dronereis Corfu in ieder geval nog drie maanden geldig zijn.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • Ruimbagage: 23 kilo. Handbagage: max. 10 kg.
 • We reizen tijdens de dronereis Corfu in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer! Ook verzoeken we om niet te veel mee te nemen.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Klimaat:

 • Corfu is een Grieks eiland dat bekend staat om haar mooie stranden en warme temperaturen. Ondanks dat je niet in de warmste periode van het jaar gaat, kan het er behoorlijk warm worden maar dus ook frisjes zijn. De gemiddelde temperatuur ligt in mei rond de 18-22 graden.

Kleding:

 • Neem voor de dronereis Corfu dezelfde kleding mee als je in Nederland of België aan het begin van de zomer zou dragen, dus korte broeken, 1 of 2 lange broeken, t-shirts en een zomerjas. Eventueel kun je voor ’s avonds een trui of vestje meenemen.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de dronereis.

Zwemkleding:

 • Vergeet je zwemkleding niet! Corfu is natuurlijk een heerlijke Grieks eiland met regelmatig warme temperaturen, dus een frisse duik op z’n tijd kan geen kwaad.

Tijdsverschil:

 • Op Corfu is het 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is op Corfu hetzelfde als in Nederland en België. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt. Wel hebben we tijdens de dronereis Corfu veel stopcontacten nodig voor alle telefoons en voor het opladen van de drone- en camera-accu’s. Stekkers waar meerdere apparaten tegelijk in opgeladen kunnen worden of een stekkerdoos zijn handig om mee te nemen. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen! Voor zowel de camera en drone als je telefoon.

Valuta/betalen:

 • De munteenheid in Corfu is de euro.
 • Het prijsniveau ligt in Corfu ongeveer 20% lager dan in Nederland en België.

Fooien:

 • Het geven van fooien is in Corfu gebruikelijk. De fooien zijn vaak niet inbegrepen.
 • Eventuele fooi voor de reisleiding is ook niet inbegrepen in de reissom.

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige dronereis naar Corfu!

Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu
Dronereis Corfu

Dronereis Corfu: Schitterende diepte-hoogte verschillen en prachtige historie

Heb jij altijd al willen ontdekken hoe je mooie composities maakt met een drone en wil je aan de slag met landschapsfotografie terwijl je geniet van de Griekse zon? Dan is de dronereis Corfu echt iets voor jou! Deze reis is erg geschikt voor de echte natuurliefhebber en drone avonturier. De natuur op dit prachtige eiland is adembenemend in de lente. Vooral Paleokastritsa & Paxos gaan veel indruk op je maken. Paleokastritsa is één van de oudste badplaatsen van het eiland Corfu.

Daarnaast leg je onder andere verschillende rotspartijen, prachtige architectuur en vervallen gebouwen, waarin dieren hun nieuwe huis hebben gevestigd, met je fotocamera of drone vast. Je ziet dus veel verschillende dingen voorbij komen en gaat met verschillende aspecten van (drone-)fotografie bezig. Ook ga je aan de gang met editen, zodat je met een prachtig eindresultaat thuiskomt. Je hoeft zelf geen vergunningen of vrijstellingen te regelen. Dat doen wij indien nodig voor je. Een geweldige reis dus!

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Dronereis Corfu

Ontdek geweldige locaties

Ben jij een avontuurlijke fotograaf en wil je graag drone leren vliegen of meer weten over luchtcomposities of strakke bewegingen voor filmmontages? Dan dwaal je maar wat graag rond met een groep enthousiastelingen en onze dronepiloot. Je fotografeert de zonsondergang bij Cape Drastis en maakt een geweldige wandeling naar de Nymfes waterval. Je gaat genieten van alle mooie oude stadjes en je zult unieke locaties bezoeken tijdens de dronereis Corfu.

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Dronefotografie Corfu

Zowel drone- als normale fotografie

Je fotografeert onder andere Paleokastritsa, Cape Drastis en Loggas beach. Verder reis je naar het hoogste punt van het eiland en gaat daar een schitterend uitzicht vastleggen. Maar dat ga je niet alleen met je drone doen. Aangezien de accu’s van jouw drone het maar een beperkte tijd volhouden, ga je ook fotograferen met je gewone camera. Wat voor camera je hebt maakt niet uit.

Kortom, jij komt na de dronereis Corfu met prachtige foto’s en videos thuis en zult een vaste, strakke lijn kunnen vliegen of mooie moves kunnen maken. Lijkt jou dit wat? Meld je dan nu aan.

Drone cursus Corfu
Dronereis Corfu
Drone cursus Corfu

Dag 1

Onvergetelijke dronereis Corfu

Er staat jou een 8-daagse onvergetelijke dronereis Corfu te wachten met alleen maar gelijkgestemden. Zodra je in het vliegtuig zit, beginnen de echte kriebels en zul je de prachtige stranden en gebergten van Corfu al snel kunnen zien. Als je bij het raam zit schiet je alvast de eerste hyperlapse. Tijdens de dronereis Corfu ga je aan de gang met unieke perspectieven, namelijk vanuit de lucht. Het landschap dat je tegen gaat komen is ruw, heeft reliëf, diepteverschillen en prachtige lentenatuur.

Met de boot naar sfeervol Paxos

Zodra je bent geland ga je naar de haven om met de boot naar Paxos te varen. In de haven krijg je onder het genot van een heerlijk ontbijtje een briefing met praktische tips voor het dronen en informatie over het programma. Paxos is een erg gemoedelijk, rustgevend en klein eiland met veel mooie en ongerepte natuur die je op de eerste dag al vast gaat leggen met je drone. Op dit eiland overnacht je ook de eerste dag.

Uiteraard is er in de avond nog tijd om de zonsondergang aan het strand of in de bergen vast te leggen, accu’s op te laden en wat uitleg te krijgen over video- en fotobewerking. De onderwerpen worden aangepast aan de behoeftes van jou en je mededeelnemers.

Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu
Workshop Dronefotografie

Dag 2

Schitterende grotten en ongerepte natuur

Een boottocht naar de beroemde Blauwe Grotten staat vandaag op het programma. Bij de Blauwe Grotten was volgens een mythe het paleis van Poseidon gevestigd. Op deze plek ga je magische foto’s maken met de hulp van onze fotografen. De al wat meer ervaren drone-piloot kan hier met zijn drone de grot in gaan en een paar hele spectaculaire shots maken. Onderweg ga je prachtige foto’s maken vanaf het water.

Na de lunch ga je via land naar de Tripitos-boog. Tijdens het wandelen laat je je drone de lucht in om schitterende beelden van de ruige natuur om je heen te maken. Je gaat de landschappen en de boog vastleggen om hier later tijdens deze reis een mooie montage van te maken. Als er tijd over is ga je de vuurtoren op beeld nemen in de haven van Gaios.

Aan het einde van de middag vaar je weer met de boot naar Corfu om je daarna richting het hotel te begeven, waar je de rest van de dronereis Corfu verblijft.

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Dronereis Corfu

Dag 3

Fotografeer schattige kapelletjes en prachtige landschappen

Het noorden biedt prachtige natuur en tijdens deze derde dag van de dronereis Corfu ga je een paar mooie plekken bezoeken met leuke uitdagingen. Zo ga je onder andere naar een klein kapelletje bij Agios Stefanos waar je de natuur en haar kustlijn kunt filmen. Hier gaan we je helpen om alle hoogtepunten goed vast te kunnen leggen met jouw drone en camera. Daarna ga je door naar Porto Timoni Beach. Er is hier ruimte om al een stap verder te gaan door je kunsten te laten zien nabij het strand. De focus ligt hierbij voornamelijk op het landschap en de prachtige verbindingen. Ook het nauwelijks bewoonde Nikiforos Karavi in beeld vangen is een mogelijkheid. Pak jij je telelens of je drone?

De dag wordt vervolgd in de hoger gelegen natuur. Je loopt via smalle wandelpaden op verschillende hoogten door de natuur. Onderweg zijn vele spontane fotomomenten. Iedereen ziet hopelijk wel een geniale kans of bijzonder perspectief. Of je gaat even rustig ademhalen en de omgeving in je opnemen, om na verloop van tijd, wanneer de avond nadert, weer terug naar het hotel te gaan en te genieten van een drankje op het terras. ’s Avonds kun je bezig met het monteren van je beelden onder begeleiding van onze videograaf.

Dronereis Corfu
Fotoreis corfu
Dronereis Corfu
Deelnemers aan de fotografiereis Helgoland

Dag 4

Slowmotion droneshots, mastershots of ongekende perspectieven

Lukt het jou om de inslag van de woeste golven te fotograferen tijdens het gouden uurtje? Of ga je toch voor een slowmo? Je reist af naar Loggas Beach waar prachtige heuvels te spotten zijn. Maar dat niet alleen: ook fotografeer je de inslag van de woeste golven die tegen de rotsen aan knallen tijdens de langzaam opkomende zon. Kansen genoeg om de warme kleuren op de heuvels vast te leggen. We gaan niet weg voordat jij tevreden bent over je (drone) foto of video’s. Uiteraard is er voldoende tijd om een aantal gave profielfoto’s van elkaar te maken. Je kunt hier aan de slag gaan met lange sluitertijden, om het woest stromende water sprookjesachtig vast te leggen, maar ook kun je denken aan slowmotion drone shots, mastershots of ongekende perspectieven.

’s Middags ga je terug naar het hotel om de accu’s bij te laden en ontvang je een cursus video-editen van onze videograaf. Na een lekkere pita gyros of iets anders is het tijd voor Cape Drastis met haar bijzondere structuur. Hoe ga jij dit vastleggen tijdens de prachtige zonsondergang? Welk land zie je in de verte? Het gaat een onvergetelijke zonsondergang worden. Het uitzicht is magnifiek en een van onze favorieten.

Dronereis Corfu
Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu

Dag 5

Avontuurlijk wandelen in Nymphes

Het belooft weer een bijzondere dag te worden. Voor diegenen die een flinke wandeling ervoor over hebben, is er vandaag de mogelijkheid om een schitterende en avontuurlijke wandeling te maken door Nymphes Town en de omliggende natuur. Uiteraard hebben we hier veel fotomomenten ingelast om de natuur goed te kunnen ontdekken. Indien je dit niet wilt kun je het prachtige Roda fotograferen in de buurt van het hotel. De prachtige route begint bij het dorp Nymphes in het binnenland. Dit heuvelachtige gebied is vol met watertjes. Je wandelt naar het Pantokratoros-klooster en steekt dan de Nerotrivies-stroom over langs de oostelijke oever. Aan het einde bevinden zich de meest indrukwekkende watervallen van het eiland, de Nymphes Watervallen. Met hun hoogte van 15 meter en uitmondend in een prachtig dompelbad kun je hier prachtige beelden maken met je drone en camera.

De terugkeer naar het dorp volgt via een andere route. Van olijfbomen en prachtige bloemen tot aan oude kloosters, je vindt het hier allemaal. Je kunt vandaag dus al je creativiteit benutten, want er is voor ieder wat wils. Na een lekkere picknick en meerdere fotomomenten keer je weer terug naar het startpunt. Je komt gegarandeerd blij terug in het hotel met al je beelden. ’s Avonds gaan we nogmaals foto’s en video’s bespreken, een onderdeel van de dronereis Corfu waar je enorm veel van opsteekt.

De meest geziene dolfijnensoorten tijdens boottochten zijn vaak de tuimelaars.
Dronereis Terschelling dronecursus
Dronefotografie Corfu

Dag 6

Het hoogste punt van het eiland & Kassiopi Castle

Er wacht jou vandaag opnieuw iets bijzonders tijdens de dronereis Corfu: Je gaat het hoogste punt in Corfu, de Pantokrator, vastleggen en daarna naar het naastgelegen Kassiopi. De Pantokrator sinkholes, de grootste cluster van sinkholes in Europa, en haar effect op het landschap bieden een leuke uitdaging voor jouw drone. In Kassiopi loop je door het centrum en langs de kust en gaat prachtige beelden maken van zowel het landschap als de eeuwenoude monumenten, waaronder het op een schiereiland gelegen Kassiopi Castle. Ga heerlijk Grieks tafelen en geniet van de gezelligheid voordat je ’s avonds weer op pad gaat om de zonsondergang te fotograferen.

Eveline tijdens de dronereis Terschelling
Dronereis Corfu
Fotoreis Corfu

Dag 7

Paleowat? Palaiokastritsa!

Het hooggelegen Metal Cross Vantage Point is mooi verlicht in de ochtend onder het gouden zonlicht. Een van de mooiste plekjes om een zonsopkomst te fotograferen is dan ook op dit adembenemende schiereiland met haar prachtige klooster. Ook ga je de rotspartijen en eilanden op video of foto vastleggen, zoals Σκιαλούδι (hoe goed is jouw Grieks?). Op deze dag is ruimte om bekende en nieuwe luchtcomposities te verkennen. De zon komt van de zijkant uit het oosten, wat jou sfeervolle foto’s oplevert waar het thuisfront vast stil van wordt.

Vol zelfvertrouwen dronen in een grot

Daarna ga je met de boot rondom het gebied La Grotta Jetty varen om indrukwekkende beelden vast te leggen van meerdere grotten en stranden. Waar je aan het begin van de dronereis Corfu nog een beetje huiverig was om in een grot te gaan dronen, doe je dit nu vol zelfvertrouwen. Hier kun je nog één keer laten zien wat je in je mars hebt en de opgedane kennis tijdens de dronereis Corfu toepassen. Ook is er ruimte voor de liefhebbers om te snorkelen en prachtige onderwaterbeelden te maken. Uiteraard kun je ook even je eigen gang gaan door gewoon te genieten van de boottocht.

Dronereis Corfu
Fotografiereis Corfu
Dronereis Corfu

Dag 8

Mooie eindmontage van jouw dronereis Corfu

Vandaag vlieg je weer naar huis na een zeer bevredigende week op Corfu. Naast dat je veel nieuwe kennis op hebt gedaan over dronen, video- en fotografie, heb je vrienden gemaakt voor het leven. Duizenden beelden staan op jouw geheugenkaartjes en je hebt meerdere mooie montages gemaakt. Nu is het tijd om thuis de rest van de beelden uit te zoeken.

Jij gaat toch ook mee? Schrijf je dan nu in voor de dronereis Corfu.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht Amsterdam – Corfu (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per minibus
 • Bootticket retour Corfu-Paxos
 • Bootexcursie Paxos
 • Bootexcursie La Grotta Jetty
 • Benodigde vergunningen en vrijstellingen
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf en dronepiloot
 • Cursus video bewerken
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s en video’s
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 9,00 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Drone en eventuele verzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1-persoonskamer (450 euro, alleen indien voorradig)
 • Fooien reisleiding

Drone- en fotoapparatuur:

 • Uiteraard neem je voor deze dronereis naar Corfu je eigen drone mee.
 • Een set met bv polarisatie en ND-filters voor je drone kan ook goed van pas komen.
 • Liefst meerdere accu’s, want een accu van een drone kan ongeveer een half uur mee en je wilt graag langer op een dag je drone de lucht in laten.
 • Extra onderdelen voor je drone, zoals propellers, zijn altijd handig.
 • Voldoende geheugenkaartjes voor de drone.
 • Een laptop voor het monteren van je beelden.
 • Naast een drone ook een fotocamera met een groothoeklens (bv iets tussen de 10 en 24mm), standaardlens en een kleine telezoomlens tot bijvoorbeeld 200 of 300 mm.
 • Statief en afstandsbediening.
 • Neem de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera.
 • Beschik je over filters, neem ze mee.
 • Zorg voor voldoende (snelle) geheugenkaartjes.
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.

Aanbetaling:

 • De dronereis Corfu kent een aanbetaling van 45 procent van de totale reissom. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw dronereis Corfu beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de dronereis Corfu.  We raden ook een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen af, ook dat kan. Klik hier voor de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • Griekenland (Corfu) maakt deel uit van de Schengenlanden. Daarnaast is Griekenland lid van de EU. Je paspoort of identiteitskaart moet na afloop van de dronereis Corfu in ieder geval nog drie maanden geldig zijn.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • Ruimbagage: 23 kilo. Handbagage: max. 10 kg.
 • We reizen tijdens de dronereis Corfu in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer! Ook verzoeken we om niet te veel mee te nemen.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Klimaat:

 • Corfu is een Grieks eiland dat bekend staat om haar mooie stranden en warme temperaturen. Ondanks dat je niet in de warmste periode van het jaar gaat, kan het er behoorlijk warm worden maar dus ook frisjes zijn. De gemiddelde temperatuur ligt in mei rond de 18-22 graden.

Kleding:

 • Neem voor de dronereis Corfu dezelfde kleding mee als je in Nederland of België aan het begin van de zomer zou dragen, dus korte broeken, 1 of 2 lange broeken, t-shirts en een zomerjas. Eventueel kun je voor ’s avonds een trui of vestje meenemen.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de dronereis.

Zwemkleding:

 • Vergeet je zwemkleding niet! Corfu is natuurlijk een heerlijke Grieks eiland met regelmatig warme temperaturen, dus een frisse duik op z’n tijd kan geen kwaad.

Tijdsverschil:

 • Op Corfu is het 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is op Corfu hetzelfde als in Nederland en België. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt. Wel hebben we tijdens de dronereis Corfu veel stopcontacten nodig voor alle telefoons en voor het opladen van de drone- en camera-accu’s. Stekkers waar meerdere apparaten tegelijk in opgeladen kunnen worden of een stekkerdoos zijn handig om mee te nemen. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen! Voor zowel de camera en drone als je telefoon.

Valuta/betalen:

 • De munteenheid in Corfu is de euro.
 • Het prijsniveau ligt in Corfu ongeveer 20% lager dan in Nederland en België.

Fooien:

 • Het geven van fooien is in Corfu gebruikelijk. De fooien zijn vaak niet inbegrepen.
 • Eventuele fooi voor de reisleiding is ook niet inbegrepen in de reissom.

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.