Fotoweekend Ameland

Struin door de duinen en over het strand samen met een fotograaf en een natuurgids tijdens het Fotoweekend Ameland.

Datum: 24, 25, 26 april 2020
Aantal deelnemers: 3
Fotografen: Ron Buist en Ton Drijfhamer
Datum: 15, 16, 17 mei 2020
Aantal deelnemers: 6
Fotografen: Johan Omlo en Yolanda Wals
Datum: 11, 12, 13 september 2020
Datum: 18, 19, 20 september 2020
Minimum aantal deelnemers: 6

Prijs: 395,- p.p.

Highlights Fotoweekend Ameland:

Ontdek de flora en fauna samen met een natuurgids

Fotografeer de gouden zonsondergang op Sunset Beach

Krijg continu fotografietips van onze fotografen

Voor beginners: Leer wat diafragma en sluitertijd is

Voor gevorderden: Leer werken met diverse filters

 

Fotoweekend Ameland met een professioneel fotograaf!

Het Fotoweekend Ameland is een mix van verschillende vormen van fotografie, waarbij je enorm veel leert en veel verschillende facetten van fotografie kunt uitproberen. Een mooie gelegenheid om onze fotoreizen eens uit te proberen. Centraal staat ‘kijken’. Want het zien van de juiste compositie en het mooie licht is essentieel om uiteindelijk een schitterende foto te maken.

Bos, duin, kwelder, strand en wad. Het waddeneiland Ameland biedt veel verschillende landschappen. Vooral de zonsopkomsten en zonsondergangen zijn fenomenaal. Maak schitterende foto’s onder leiding van een professioneel fotograaf, die jou leert waarom filtergebruik in landschapsfotografie zo belangrijk is. Setjes filters zijn aanwezig. Leer daarnaast van anderen tijdens de interessante fotobesprekingen en maak onder leiding van een natuurgids tijdens het Fotoweekend Ameland kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op het mooie waddeneiland. Ben je beginner? Geen nood, jou wordt alles over diafragma en sluitertijd uitgelegd. Kortom, het Fotoweekend Ameland is een ideale manier om kennis te maken met onze fotoreizen of er gewoon even tussenuit te zijn met hobbygenoten.

Fotografietips op jouw eigen niveau

Je gaat tijdens het Fotoweekend Ameland zonsopkomsten en zonsondergangen fotograferen. Tevens wordt middels landschaps- en macrofotografie de flora en fauna in de duinen en op het strand gefotografeerd. Daarnaast doe je aan detail- en straatfotografie in het pittoreske plaatsje Nes en staat avondfotografie en lightpainting op het programma. Zo kom je in drie dagen tijd met zeer veel verschillende facetten van fotografie in aanraking. Gedurende het hele Fotoweekend Ameland krijg je professionele fotografietips. Ieder uiteraard op zijn eigen fotografieniveau. Spiegelreflex- of compactcamera, dat maakt niet uit. We maken er een gezellig, ontspannen en zeer leerzaam weekend van, waarbij fotografie op de eerste plaats staat. En dat allemaal gezond op de fiets.

Fotografie-reizen.nl is lid van de branchevereniging VvkR en het reisgarantiefonds GGTO. Dus je gaat vertrouwd op stap.

Bekijk tevens Fotoreis Schotland, Fotoreis IJsland Noorderlicht, Fotoreis IJsland Zomer, Fotoreis Tanzania, Fotoreis Costa Rica, Foto stedentrip Valencia, of Fotosafari Kenia-Tanzania.

Dag 1

Fotografeer een gouden zonsondergang op Sunset Beach

Je vertrekt samen met de andere deelnemers en de professionele fotograaf voor het Fotoweekend Ameland met de boot vanaf Holwerd naar Ameland. De boot vertrekt om 9.30 uur. De overtocht duurt 50 minuten, waarbij je de eerste mooie foto’s al kan schieten. Bij ons hotel staan de fietsen klaar. Daar volgt ook een eerste briefing, zodat je de eerste fototips van dit Fotoweekend Ameland krijgt. We maken foto’s op het strand, waarbij de beginnende fotograaf intensief begeleid wordt. Je krijgt in de praktijk uitgebreid uitleg over diafragma’s en sluitertijden en wanneer wat te gebruiken. Ben je gevorderd fotograaf, dan ga je creatief aan de slag met thema’s. Via de duinen met tussenstops bij het strand en de vogelkijkhut, fiets je naar Hollum, om later op de avond op ‘Sunset Beach’ de schitterende zonsondergang te kunnen fotograferen. Gevorderden kunnen hiervoor gebruik maken van aanwezige filters.

Dag 2

Natuur- en landschapsfoto’s maken samen met een natuurgids

Vroeg opstaan tijdens het Fotoweekend Ameland om de zonsopkomst te fotograferen. Camera’s op statief en dan die mooie rode ochtendgloed op de foto zetten. Het gouden uurtje voor zonsopkomst. Na het ontbijt wacht een natuurgids op je, om samen met de andere deelnemers de flora en fauna van de mooie oostkant van het eiland te laten zien. De wandeling geschiedt rond de Kooiplaats.

Na de natuurwandeling fiets je door de duinen en stap je geregeld van jouw vervoersmiddel om mooie opnamen van het strand, de zee en de duinen te maken. In de namiddag worden jouw gemaakte foto’s besproken. ’s Avonds heb je een nieuwe kans om de ondergaande zon te fotograferen. Ook leer je hoe je ‘s avonds het best foto’s van verlichte objecten kunt maken tijdens een mini-workshop avondfotografie.

Dag 3

Detail- en straatfotografie in het pittoreske Nes

Als de zon gisteren niet mooi opkwam, heb je vandaag een nieuwe kans tijdens het 3-daagse Fotoweekend Ameland. Je fietst langs de waddenzeekant met haar vogelkolonies naar het beeld De Dijkwachters bij Ballum om een aantal bijzondere foto’s te maken. Ook bezoeken we het haventje van de reddingboot. Vervolgens splitsen we in Nes de deelnemers in kleine groepjes en ga jij met jouw groepje in dit pittoreske dorpje aan de slag met thema’s op het gebied van detail- en straatfotografie. Echt een vak apart binnen de fotografie. Rond het middaguur volgt opnieuw een fotobespreking. Aan het eind van de middag neem je de boot terug naar het vasteland. Met een schat aan nieuwe fotografiekennis en een berg mooie foto’s eindigt hier jouw Fotoweekend Ameland.

Wil jij ook zo’n leerzaam en bovenal supergezellig Fotoweekend Ameland meemaken? Boek dan nu!

Programmawijzigingen voorbehouden.

Inbegrepen:

 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer
 • Bootticket Holwerd-Ameland v.v.
 • Transfer naar het hotel
 • 3 Dagen fietshuur
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Natuurgids

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
 • Boekingskosten 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag alleengebruik 2-persoonskamer 40,- p.p.p.n.
 • Elektrische fiets 10 euro per dag extra
 • Verlenging met 1 of meerdere nachten mogelijk

Fotoapparatuur:

 • Tijdens dit Fotoweekend Ameland komen we allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Naast een standaardlens, groothoeklens en telelens, kan ook een macrolens van pas komen. Een zonnekap helpt niet alleen tegen zonnevlekken, maar ook tegen regenspetters. Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken. De fotograaf heeft ook wat filters bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave. Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Vergeet niet een extra accu mee te nemen. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is, terwijl je net lekker bezig bent.
 • Het instructieboekje van jouw camera.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Voor een binnenlandse reis is het hebben van een reisverzekering niet verplicht. Toch kan het misschien interessant zijn om wel een reisverzekering af te sluiten, om zo de dure foto-apparatuur voldoende gedekt te hebben bij schade of verlies. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Kleding:

 • Het kan ’s avonds afkoelen, dus neem ook warme kleding mee. Laagjes kleding is aan te raden, maar ook een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen bij de uitrusting.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 25 procent van de reissom met een minimum van 175 euro p.p. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Wat onze deelnemers zeggen

Helemaal te gek!

Deze fototrip naar Ameland was helemaal te gek! Ik vond het een heel leuke ervaring om met andere foto-enthousiastelingen een weekend lang een gezamenlijke hobby te beleven.  De sfeer was uiterst relaxed, het eiland zeer fotogeniek en bij thuiskomst een schat aan mooie foto’s!

Carla Eggens

Zeer leerzaam!

Het fotoweekend naar Ameland heb ik als zeer leerzaam ervaren. Alle facetten van andere cursussen komen aan de orde: zonsondergang, zonsopkomst, natuurfotografie, avondfotografie. Met de praktische tips en begeleiding van Yolanda maak je in no-time waanzinnige foto’s. Na afloop stond ik versteld van het resultaat. De verzorging en begeleiding waren goed geregeld, wat er in heeft geresulteerd, dat we dit jaar nogmaals met Yolanda mee gaan met de workshop Ameland.

Jaap Bruintjes

Genieten van prachtige natuur

Een heel weekend met gelijkgestemden op pad én genieten van de prachtige natuur op Ameland. Geleerd hoe je gebruik kunt maken van het licht of de omgeving, de spiegeling in het water, zonsopkomst en –ondergang, etc. Een combinatie van natuur, sport (heerlijk gefietst en gewandeld), hobby uitoefenen en leren; en dat alles in de relaxte setting van een weekendje weg op Ameland.

Coby Pimmelaar

Bevalt onze website? Dan wil je vast op de hoogte blijven! Laat je gegevens achter.

We hebben regelmatig blogs met interesante fotografietips en brengen jou op de hoogte van nieuwe data van fotoreizen en fotocursussen. Dus je mist niets meer.

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!