Over Fotografie-reizen.nl

Over Fotografie-reizen.nl en onze fotografen

Fotografie-reizen.nl is een officiële touroperator die gespecialiseerd is in het organiseren van groepsfotoreizen die begeleid worden door een of meerdere professionele fotografen. Fotografie-reizen.nl is aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je altijd veilig en vertrouwd op reis gaat.

Passie voor het vak

Het team van Fotografie-reizen.nl bestaat uit enthousiaste fotografen met passie voor het vak fotografie. Ze vinden het leuk om hun fotografiekennis op andere mensen over te brengen. Zij weten vaak de leuke plekjes en zoeken de juiste lichtomstandigheden op, om jou zo bijzondere foto’s te laten maken. Zij zorgen ervoor dat je gegarandeerd met schitterende foto’s weer huiswaarts keert na een fotoreis of dat jouw fotokennis opgeschroefd wordt tijdens een kortere fotografie cursus.

Yolanda Wals

Yolanda Wals is al haar hele leven professioneel fotograaf. Ze maakte nog de tijd van de fotorolletjes en ontwikkelen en afdrukken in een donkere kamer mee, maar was er als eerste bij toen de digitale fotografie op kwam zetten. Yolanda volgde de 4-jarige opleiding vakfotografie aan de Fotovakschool. Ze werkt voor bedrijven, overheden en particulieren, waardoor ze veel ervaring op allerlei vlakken van fotografie heeft. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Yolanda weet antwoord op jouw fotografievraag.

Yolanda vindt het leuk haar kennis van fotografie op jou over te brengen. Ze kan dat als geen ander en geeft dan ook al jaren fotocursussen en workshops en begeleidt meerdere malen per jaar fotoreizen en fotoweekenden. Met haar geduld legt ze jou haarfijn uit wat een diafragma of sluitertijd is. Op het gebied van reizen heeft ze al enorm veel landen in de wereld bezocht en ze is nog steeds bezig nieuwe landen te ontdekken. “Wat is er leuker dan je hobby reizen te combineren met je beroep als fotograaf?”, stelt ze.
www.yolandawals.nl

Patrick Gijsbers

Reisbegeleider, natuurgids, fotograaf en schrijver zijn wellicht de beste omschrijving voor Patrick Gijsbers. In 13 jaar tijd heeft hij meer dan 100 reizen begeleid in 30 verschillende landen op diverse continenten. In 2014 heeft hij een veldgids van de zoogdieren van Oostelijk en Zuidelijk Afrika gepubliceerd en zijn foto’s zijn gepubliceerd in diverse reismagazines en websites. Reizen en fotografie zijn Patrick’s hobby, natuur is zijn passie, zodat hij jou als (natuur)fotografieliefhebber optimaal kan begeleiden.
www.atourworld.com

Jan Meiborg

Jan Meiborg is 3e in de generatie Meiborg die waardevolle momenten vangt in beeld, en voegt daar nog een discipline aan toe: muziek. Het dagelijkse werk als componist/musicus wisselt Jan dus af met fotograferen. De overeenkomsten zijn groot. “In beide gevallen heb ik te maken met het overbrengen van een verhaal of emotie waarbij de compositie bepalend is. In alle gevallen gaat mijn liefde uit naar details. Die kunnen mij echt ontroeren. Dus maak ik telkens de afweging een totaalbeeld te schetsen of juist minimalistisch te werk te gaan en zo de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.

Timing, ofwel kiezen van het juiste moment is in de fotografie belangrijk. De zeggingskracht van een foto wordt sterker wanneer naast de compositie ook het juiste licht wordt gekozen. In de studio kan ik dit sturen middels kunstlicht maar in de natuur heb je te maken met een continu wisselende waarde. Dus moet je extra alert zijn.” De fotografie bracht Jan Meiborg al naar verre oorden als Japan, Indonesië, Australië, Zuid en Midden Afrika en Fins Lapland.
www.meiborgfotografie.nl

Johan Omlo

Johan Omlo is zeer technisch en in staat om jou als hobbyfotograaf de kneepjes van het fotograferen duidelijk uit te leggen. Hij heeft reeds meerdere fotoreizen meegemaakt, zoals het Fotoweekend Ameland en de Fotoreis IJsland. Johan vind het erg fijn om zijn kennis met jou te delen. Hij is sociaal en weet de sfeer in de groep er goed in te houden.

Onze partners

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.