Onze fotografen en partners van Fotografie-reizen.nl

Onze fotografen hebben passie voor het vak

Het team van Fotografie-reizen.nl bestaat uit enthousiaste fotografen met passie voor het vak fotografie. Ze vinden het leuk om hun fotografiekennis op andere mensen over te brengen. Zij weten vaak de leuke plekjes en zoeken de juiste lichtomstandigheden op, om jou zo bijzondere foto’s te laten maken. Zij zorgen ervoor dat je gegarandeerd met schitterende foto’s weer huiswaarts keert na een fotoreis of dat jouw fotokennis opgeschroefd wordt tijdens een kortere fotografie cursus.

Yolanda Wals

Yolanda Wals is al haar hele leven professioneel fotograaf. Ze maakte nog de tijd van de fotorolletjes en ontwikkelen en afdrukken in een donkere kamer mee. Yolanda volgde de 4-jarige opleiding vakfotografie aan de Fotovakschool. Ze werkte voor bedrijven, overheden en particulieren, waardoor ze veel ervaring op allerlei vlakken van fotografie heeft. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Yolanda weet antwoord op jouw fotografievraag.

Als geen ander kan ze op eenvoudige wijze uitleggen hoe jij betere foto’s kunt gaan maken. Ze probeert mensen uit hun comfort-zone te trekken en hen tijdens de fotoreizen foto’s met het wow-effect te laten maken. Foto’s die jij voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Ze heeft enorm veel ervaring: begeleidt al vele jaren fotoreizen en geeft fotocursussen en fotoworkshops. Op het gebied van reizen heeft ze enorm veel landen in de wereld bezocht. “Wat is er leuker dan je hobby reizen te combineren met je beroep als fotograaf?”, stelt ze. Yolanda is mede-eigenaresse van Fotografie-reizen.nl.

Ze is ambassadeur voor Haida-filters. De speciale Fotografie-reizen Filterset is met korting via onze website aan te schaffen. Ook zijn losse filters en houders te koop via onze website. Wil je foto’s van Yolanda zien? Een groot deel van de foto’s op de website van Fotografie-reizen.nl zijn door Yolanda gemaakt.

Patrick Gijsbers

Patrick Gijsbers is gespecialiseerd in natuurfotografie. Hij weet alles over het dierenleven en heeft de fauna over de hele wereld gefotografeerd. Hij weet hoe dieren zich gedragen en waar en wanneer je ze het beste kunt vinden en fotograferen. Geen dier onttrekt zich aan het speurende oog van Patrick. Tijdens een fotoreis met Patrick komt je gegarandeerd met honderden verschillende met de camera vastgelegde diersoorten weer thuis.

In 19 jaar tijd heeft hij zo’n 160 reizen begeleid in 39 verschillende landen op bijna alle continenten. Hij heeft een veldgids over zoogdieren in Oostelijk en Zuidelijk Afrika gepubliceerd en zijn foto’s zijn verschenen in diverse reismagazines. Het vastleggen van de natuur met zijn camera is zijn grote passie, zodat hij jou als (natuur)fotografieliefhebber optimaal kan begeleiden. Maar ook op het gebied van landschaps-, steden-, avond- en macrofotografie staat Patrick zijn mannetje. Hij is van alle markten thuis. Als hij in Nederland is, geeft hij ook diverse workshops voor Fotografie-reizen.nl.

Bekijk de foto’s van Patrick op: www.patrickgijsbers.com

Ron Buist

Tot 2010 was Ron een zelfverklaard voorstander van de automatische stand van fotocamera’s. De techniek in de camera zou er wel voor zorgen, dat hij altijd mooie foto’s kon maken. Totdat Ron een foto maakte die duidelijk beter was dan vele andere foto’s die hij had gemaakt… Hij kon het wel zien, maar niet verklaren. Waarom was dit beeld beter? Wat had de camera anders gedaan dan bij andere opnamen van hetzelfde onderwerp? Ron’s nieuwsgierigheid won het van zijn overtuiging: hij liet de automatische stand achter zich en in korte tijd werden zijn foto’s steeds beter. Hij specialiseerde zich in de landschapsfotografie en, gezien de publicaties en opdrachten die volgden, met succes! Daarnaast ontdekte Ron, dat hij het ook ontzettend leuk vindt om de kennis die hij heeft over te dragen aan anderen. Hij geeft workshops, cursussen en lezingen en krijgt iedereen mee in zijn enthousiasme. Zijn lezingen gaan vaak over de fotoreizen die hij zelf jaarlijks maakt met twee vrienden. Eén aspect komt daarbij steeds weer terug: heerlijk dagen achter elkaar alleen maar bezig zijn om mooie momenten te beleven in de natuur en daar dan ook nog mooie beelden van maken. Schotland is daarbij zijn favoriete bestemming.
www.ronbuist.nl

Eveline Dekkers

Eveline begon in haar jeugd te experimenteren met fotografie. Destijds waren bloemen en insecten haar modellen, maar toen ze op haar zestiende voor het eerst buiten Europa op vakantie ging, ging er letterlijk een wereld voor haar open. Vanaf toen wist ze: dit wil ik blijven doen. Het verhaal van de wereld vastleggen in beelden.

Door haar brede kennis en ervaring weet ze als geen ander te schakelen tussen de diverse vormen van fotografie. Haar favoriet? Dat is toch wel wildlife- en straatfotografie. Maar ook in een landschap of wereldstad weet ze hoe je een pakkende foto kunt maken. Eveline vindt het belangrijk dat foto’s een emotie losmaken bij de kijker en naast reizen en fotograferen schrijft ze erg graag over hetgeen ze zoal tegenkomt.

Naast de begeleiding op diverse (verre) reizen, geeft Eveline ook veel workshops voor Fotografie-reizen.nl.

Volg de reizen van Eveline op Instagram via instagram.com/evelinedekkers.photography/ of bekijk haar website: evelinedekkers.nl

Jan Meiborg

Jan Meiborg is 3e in de generatie Meiborg die waardevolle momenten vangt in beeld, en voegt daar nog een discipline aan toe: muziek. Het dagelijkse werk als componist/musicus wisselt Jan dus af met fotograferen. De overeenkomsten zijn groot. “In beide gevallen heb ik te maken met het overbrengen van een verhaal of emotie waarbij de compositie bepalend is. In alle gevallen gaat mijn liefde uit naar details. Die kunnen mij echt ontroeren. Dus maak ik telkens de afweging een totaalbeeld te schetsen of juist minimalistisch te werk te gaan en zo de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.

Timing, ofwel kiezen van het juiste moment is in de fotografie belangrijk. De zeggingskracht van een foto wordt sterker wanneer naast de compositie ook het juiste licht wordt gekozen. In de studio kan ik dit sturen middels kunstlicht maar in de natuur heb je te maken met een continu wisselende waarde. Dus moet je extra alert zijn.” De fotografie bracht Jan Meiborg al naar verre oorden als Japan, Indonesië, Australië, Zuid en Midden Afrika en Fins Lapland.
www.meiborgfotografie.nl

Ilona van Dijk

Ilona was als kind altijd al met de camera te vinden. Inmiddels heeft ze een portretstudio aan huis, waar ze met enthousiasme kinderen fotografeert. Daarnaast gaat ze regelmatig alleen of samen met andere fotografen op pad voor landschaps- en macrofotografie. Ilona is allround, heeft technische kennis, maar is ook creatief in compositie en nabewerking. Het is voor haar altijd de uitdaging om een spannende foto te maken die anders is. Ilona heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en neemt jou graag mee in haar enthousiasme voor fotografie. Naast het delen van haar kennis houdt ze van gezelligheid en wil ze jou op je gemak stellen. Dat jij het naar je zin hebt is voor haar het belangrijkste! Positieve energie en een beetje humor kunnen daarbij zeker niet ontbreken.

Op https://www.instagram.com/ilonavandijk/ deelt Ilona haar fotografie en een stukje van haar persoonlijke leven.

Hong Chi

Als tiener haalde Hong Chi regelmatig de spiegelreflexcamera van zijn vader uit de kast. Vanaf zijn zestiende ging de camera nooit meer terug de kast in. Er was zoveel in de wereld om vastgelegd te worden: de natuur, dieren, objecten, straten, gebouwen en mensen! Inmiddels werkt hij ruim 20 jaar als professioneel fotograaf en de camera blijft een geweldig hulpmiddel om ons te ‘leren kijken’.

Behalve in de fotografie heeft Hong ook een achtergrond in de psychologie en culturele antropologie. Zijn interesse in mensen, cultuur en natuur bracht hem naar fascinerende bestemmingen op de wereld. Fotografie is voor hem niet zomaar het ‘erop los klikken’ en het zoeken naar het perfecte plaatje. Het is een manier van leven en omgaan met de omgeving, focussen op mens en natuur – en ook voor een deel opgaan in de omgeving/lokale cultuur. De omgeving waar je bent leren begrijpen en ‘voelen’ is dan ook een heel belangrijk onderdeel in het fotografieproces. Het werk van Hong kenmerkt zich door veel symboliek, sterke emoties, visual storytelling en nodigt de kijker uit tot interpretatie en interactie.

Je kunt zijn werk vinden op chihong.nl

Sjouke Hietkamp

Sjouke Hietkamp hield zich in de jaren tachtig (van de vorige eeuw) veel bezig met tekenen en schilderen. In de jaren negentig kwam de fotografie daar min of meer voor in de plaats. Er zijn volgens Sjouke veel overeenkomsten, denk daarbij maar eens aan kleur, licht(inval) en vooral ook compositie.

Sjouke, sinds 2008 eigenaar van een eigen fotozaak, fotografeert veel in opdracht en geeft daarnaast ook workshops. Sjouke is dan ook allround in de fotografie, maar vindt vooral het contact met de mensen in hun eigen (culturele) leef- en/of werkomgeving het meest interessant binnen zijn werk. Of dit nou tijdens een trip is naar steden als Milaan, Rome en New York of in de oerwouden en op het platteland van Jordanië, Thailand, Marokko of Vietnam, Sjouke weet altijd wel contact te krijgen met de plaatselijke bevolking.

Tijdens de fotoreizen en de workshops probeert Sjouke op enthousiaste wijze iedere deelnemer de techniek van het fotograferen bij te brengen, waarbij het plezier bij hem zeer hoog in het vaandel staat.
www.HighQ-Photo4U.nl

Eddy Reynecke

Eddy is een gepassioneerde landschaps/natuurfotograaf en vindt het heerlijk om er op uit te trekken, mooie plekjes op te zoeken, zonsopkomst en/of -ondergang te fotograferen en in alle rust te genieten van de natuur. Naast fotograferen is reizen een andere passie van hem, met een voorliefde voor de bergen, Scandinavische landen en uiteraard IJsland. Het mooie van deze twee passies is dat ze heel goed te combineren zijn.

Daarnaast is hij sinds 1 juli 2021 samen met zijn vriendin aan het genieten van een nieuw avontuur, namelijk het fulltime camperleven. Dit combineert hij met het begeleiden van fotoreizen en het geven van fotografiecursussen voor Fotografie-reizen.nl

Eddy is ambassadeur voor Shimoda (camera backpacks), Sunwayfoto en NiSi filters. Je kunt Eddy volgen via https://www.instagram.com/eddyreynecke/ of bekijk zijn website www.eddyreynecke.com.

René Kuipers

Vanaf het moment dat René een analoge camera in handen kreeg was hij verkocht. Het analoge tijdperk ligt allang achter ons en René heeft zich ontwikkeld als een ervaren landschapsfotograaf. Wel met een humoristisch twist, want fotografie moet vooral een leuke bezigheid zijn. Tijdsdruk en ‘het moeten’ zijn geen goede basis voor fotografie, laat staan voor het ontdekken van het landschap met al zijn facetten. René is vaak te vinden aan de waddenzeekust van Groningen of Friesland en dan uiteraard met laarzen aan om zo ver mogelijk het wad op te lopen om daar te genieten van de ultieme rust en hoorbare stilte. De handen in de zakken en je laten opnemen in de omgeving, is één van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagde foto. Gevoel, kleur, dynamiek en detail zijn daarin de elementen.

Ook straatfotografie heeft de interesse van René: de verrassing van de dynamische en bewegende stad, kleuren, licht en donker en verrassende combinaties vindt hij gaaf om te ontdekken en te fotograferen.

Inmiddels heeft René -naast Nederland- IJsland, Schotland, België én Portugal ontdekt als favoriete reis- en fotografieland. Op Instagram deelt René zijn ontdekkingstochten of bekijk zijn website via https://renekuipers.myportfolio.com/.

Erwin Kessing

Erwin Kessing fotografeert al tientallen jaren. Als allround freelance fotograaf heeft hij al vele landen bezocht. Maar zijn grote liefde gaat uit naar Botswana en Namibië, waar hij ook een paar maal een fotosafari heeft begeleid. “Door het kamperen en rondtrekken in de habitat van de wildlife leer je hun gedragingen in te schatten en probeer je op het juiste moment de mooie plaat te maken.”

Niet alleen wildlife heeft zijn aandacht, ook straatfotografie, architectuur en landschappen hebben zijn voorkeur. Daarnaast fotografeert hij voor KWF en Alpe d’HuZes. Erwin probeert jou die ultieme foto te laten maken met de juiste instellingen en jouw creatieve inbreng.

Kijk voor zijn werk op: www.erwinkessing.nl of zijn instagram.

 

Timon Pieck

Timon Pieck is een enthousiaste natuur- en wildlife fotograaf met een grote voorliefde voor het continent Afrika. Al van kinds af aan is Timon gefascineerd door de natuur en de flora- en fauna soorten die daarin voorkomen. Dat begon al in de kindertijd met het bijhouden van soortenlijstjes en het bladeren door fotoboeken. Later is Timon biologie gaan studeren, en is in Zuid-Afrika afgestudeerd op een luipaarden project. In Zuid-Afrika ontstond zijn passie voor natuur- en wildlife fotografie, toen hij een half jaar lang met alleen een telezoomlens bij de hand kon losgaan in een afgelegen natuurreservaat. Timon is erg goed in het spotten van dieren tijdens safari’s en excursies.

Het is voor Timon altijd de uitdaging om foto’s te maken met een sterke uitstraling, ongeacht het onderwerp. Kenmerkend voor zijn stijl zijn indringende close-ups en een scherp oog voor detail.
Timon is iemand die jou graag helpt om nog tijdens de reis te reflecteren op je gemaakte foto’s. Vind je het idee achter de foto spannend? Vind je het een sterk beeld? Ben je tevreden of ben je eigenlijk zoekende naar een volgende stap? Hij kan je goed helpen bij het formuleren van doelen en het realiseren daarvan.

Hans Balk

Hans Balk zat als tiener al in z’n eigen donkere kamer en sinds die tijd is hij gegrepen door de fotografie. Het is voor hem elke keer weer een uitdaging om van alledaagse dingen geen cliche-foto’s te maken, maar te proberen een gevoel of gedachte op te roepen. Het mooiste van fotograaf zijn is voor hem als je met een foto een beleving kunt doorgeven aan de kijker. De interesse is breed: portretfotografie, landschapsfotografie, wildlife en straatfotografie staan hoog op zijn lijstje. Daarnaast geeft Hans ook cursussen fotografie en exposeert hij regelmatig met ‘vrij werk’. Hans heeft een eigen studio en heeft een opleiding gevolgd aan de Fotovakschool in Amsterdam.
Met een verleden in het voortgezet onderwijs komen drie elementen die veel voor hem betekenen altijd samen in het begeleiden van fotoreizen: onderwijzen, reizen en fotograferen!

Je kunt Hans zijn werk vinden op zijn website Balkphotoart.

Marion Stoffels

Marion is al van jongs af aan gek op fotografie en film. Zo begon ze op jonge leeftijd al stillevens te bouwen en vast te leggen op haar kleine kamer bij haar ouders thuis. Dat was het begin van de passie die nooit meer is verdwenen. Nadat ze afgestudeerd was van Kunstacademie Minerva als autonoom beeldend kunstenaar en haar daarbij gespecialiseerd heeft in fotografie en film, is ze direct met haar vriend op reis gegaan door Indonesië. Hier heeft ze voor het eerst echt landschaps- en reisfotografie ontdekt en kan ze zich vandaag de dag geen trip meer voorstellen waarbij haar drone, camera en één van haar analoge camera’s niet meer mee gaan. De drang om alles vast te leggen is groot. Of ze daarvoor vroeg haar nest uit gaat? Jazeker! Vandaag de dag houdt Marion zich dan ook fulltime bezig met het vastleggen van ervaringen, reizen, landschappen en lifestyle.

Wil je op de hoogte blijven over wat ze allemaal doet? Neem dan vooral een kijkje op haar Instagram of website. www.marionstoffels.com en www.instagram.com/marionstoffels.

Caroline Langevoord

Caroline woont sinds 2005 in Oost-Afrika en begeleidt veel verschillende reizen als safarigids. Daarnaast komt ze al sinds 2007 in Madagaskar. Ze geniet ervan om haar passie voor de natuur en wilde dieren te delen met jou. Dat doet zij niet alleen met haar enthousiaste verhalen, maar ook met haar fotografie. Wildlifefotografie is haar specialisme, te meer omdat zij weet hoe dieren zich gedragen en welk moment je deze het beste vast kunt leggen. Maar ook mooie portretten van het dagelijks leven vragen haar aandacht.

Ook heeft Caroline een safariboek geschreven: ”BUSH LIFE | wilde verhalen van een safarigids in Oost-Afrika”, waarin zij haar liefde voor dit continent beschrijft. Graag wil ze dat zoveel mogelijk mensen dit prachtige continent kunnen ervaren. Zowel met haar verhalen, vaak gepaard met een portie gezonde humeur, als met haar fotografie. Je vindt meer over haar op www.photobycarolinelangevoord.com.

Marlon van der Waal

Marlon houdt ervan om voortdurend haar blik te verruimen en haar horizon te verleggen. De stap naar het zelf maken van foto’s werd al op haar derde levensjaar gezet toen haar grootmoeder, een fervent fotografe, haar een camera in de handen drukte. Marlon heeft onder andere een opleiding bij de School voor Fotografie afgerond in Utrecht. Voordat ze voor Fotografie-reizen.nl aan de slag ging was ze al reisleider in het Midden-Oosten, onderzoeker en docent natuureducatie aan de Universiteit Wageningen en actief als docent biologie en geschiedenis op middelbare scholen. In en buiten haar eigen studio houdt zij zich het liefst bezig met het maken van prikkelende niet-alledaagse beelden waarbij je verleid wordt even buiten je comfortzone te treden of het alledaagse bijzonder te maken. Fotografie-reizen.nl verenigt voor haar aspecten uit haar heden en verleden. Reizen, educatie, natuur, geschiedenis, toerisme, mensen ontmoeten en samen de wereld ontdekken en in beeld vertalen. Ze helpt iedereen graag op weg om ook die stap te zetten en zich verder te ontwikkelen. Op elke reis geldt voor haar het motto: “Een reis is pas geslaagd als de mensen na afloop tevreden naar huis gaan”.

Johan Omlo

Johan Omlo is zeer technisch en in staat om jou als hobbyfotograaf de kneepjes van het fotograferen duidelijk uit te leggen. Heb je problemen met het vinden van de juiste knopjes op jouw camera? Geen probleem. Johan legt je precies uit waar welk knopje voor dient. Hij vindt het heerlijk om vooral de beginnende fotograaf verder op weg te helpen. Grote kans dat je als je de Basiscursus Fotografie gaat volgen Johan als je leermeester krijgt. Op het gebied van fotografie voor gevorderden geeft Johan namens Fotografie-reizen.nl workshops Avondfotografie, Straatfotografie en ‘Fotograferen met filters’.

Hij heeft reeds meerdere fotoreizen meegemaakt, zoals het Fotoweekend Ameland, Fotoreis IJsland en de stedentrip naar Valencia. Johan vind het erg fijn om zijn kennis met jou te delen. Hij is sociaal en weet de sfeer in de groep er goed in te houden.

Ron ter Burg

Ron is gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf. Hij brengt veel tijd door in gebieden als het Drentsche Aa, Het Dwingelderveld, het Lauwersmeergebied en de noordelijke Waddenzeekust. Deze gebieden voelen dan ook als zijn achtertuin. In 1991 in het analoge tijdperk heeft Ron zich de fotografie-techniek meester gemaakt. Hij won verschillende prijzen in nationale en internationale fotowedstrijden. Ron geeft workshops en masterclasses, waarin hij hobbyfotografen leert anders naar de natuur en het landschap te kijken. Hij probeert deelnemers vooral te inspireren en te enthousiasmeren.

Naast de workshops geeft Ron lezingen en schrijft materiaal- en portfolio reviews voor fotografie magazines. Zijn foto’s worden verkocht aan klanten als: ANWB, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Vogelbescherming. Ron is gespecialiseerd in het maken van Healing Images waarin harmonie en rust de belangrijste kenmerken zijn. Zo zijn 400 van zijn foto’s, waaronder panorama’s van 21 meter breed, te bewonderen in het Erasmus Medisch Centrum.
www.ronterburg.com

Laurens Wals

Laurens is de innovatieve alleskunner bij Fotografie-reizen.nl en richt zich op de marketing, strategie en ontwikkeling van nieuwe fotoreizen. In z’n vrije tijd gaat hij graag klimmen, met de hond wandelen of een moshpitje pakken op een metalfestival. Daarnaast is hij een groot fan van reizen en heeft hij ook een lange tijd in Zuid-Oost Azië en Malta gewoond.

Ook is Laurens afgestudeerd archeoloog en bezoekt hij graag archeologische locaties tijdens het reizen! Hij is de oprichter van www.archeologiereizen.nl en zal deze passie altijd blijven volgen in elk land waar hij heen gaat.

Laurens werkt vooral achter de schermen bij Fotografie-reizen.nl, maar begeleidt jaarlijks ook enkele fotoreizen.

Henk Wals

Henk Wals zal je maar zeer sporadisch tijdens onze fotoreizen aantreffen. Henk is samen met Laurens onze ‘man achter de schermen’. Henk onderhoudt het contact met de lokale agenten, regelt de vluchten, boekt de hotels en zorgt dat het transportmiddel klaarstaat als je op je bestemming aankomt. En moet er tijdens een fotoreis iets geregeld worden, dan is Henk de back-up, die in Nederland klaar zit om te hulp te schieten. Henk is dus onmisbaar voor een organisatie als Fotografie-reizen.nl.

Stuur je een mail naar Fotografie-reizen.nl dan zal het antwoord in 7 van de 10 keer van Henk afkomstig zijn. En bel je, ook dan krijg je meestal Henk aan de telefoon.

Reizen is een grote passie van Henk. Zijn hele leven heeft hij veel gereisd. Toen zijn kinderen kleiner waren, waren de bestemmingen tijdelijk dichter bij huis, maar toen de kids groter werden, gingen de reizen ook weer verder. Henk heeft dan ook enorm veel landen op de wereld gezien, maar zijn bucketlist bevat nog een groot aantal ‘nieuwe’ landen. Hij weet dan ook als geen ander hoe reizen en de reiswereld in elkaar steken. Henk Wals is mede-eigenaar van Fotografie-reizen.nl.

Onze partners

Camera Nu Winkel met logo
Europeesche Verzekeringen
Logo fotofabriek
Omnifoto
Logo Pixel Media - Groningen
Sky team KLM

Fotografie-reizen.nl is officieel ambassadeur van HAIDA filters.