Workshop Avondfotografie

Leer foto’s maken tijdens het blauwe kwartiertje en in het donker met de workshop avondfotografie

Datum: 23 oktober 2020
Tijd: 18.00 – 21.00 uur
Locatie: Stad Groningen

Prijs: 60,- per persoon

Inschrijven

Highlights Avondfotografie:

Fotograferen met lange sluitertijd

Het blauwe kwartier

Lichtstrepen

Lichtschrijven

Ondersteuning door een fotograaf

De avond heeft iets mystieks. Als de avond valt en de lampen gaan aan, ontstaat er een intieme sfeer. De Workshop Avondfotografie is een workshop fotografie, waarin je leert die sfeer te vangen en om dé perfecte avondfoto te maken.

Avondfoto’s lijken zo gemakkelijk…

Het lijkt zo gemakkelijk, maar om een echt goede avondfoto te maken, komt er heel wat bij kijken. Hoe krijg je het bijvoorbeeld voor elkaar dat lampjes mooie sterretjes worden en hoe krijg je een mooie donkerblauwe lucht, in plaats van pikzwart, waarbij je geen contouren meer kunt onderscheiden? Hoe vang je de juiste sfeer in je foto? Welk moment van de avond kies je uit? En hoe moet je de camera instellen? Allemaal vragen waarop je tijdens de Workshop Avondfotografie antwoord krijgt. Na deze fotografie workshop hebben avondfoto’s voor jou geen geheimen meer!

Leer sfeervolle avondplaatjes te maken

De Workshop Avondfotografie wordt gegeven in de stad Groningen. Rond zonsondergang verzamelen we op de Visserbrug tussen de pittoreske Hoge en Lage der Aa. Hier krijg je een uitgebreide uitleg en maken je jouw eerste mooie, sfeervolle avondplaatjes. Daarna bezoek je ook nog andere prachtige plekjes van Groningen, waaronder de Grote Markt met het oude stadhuis, de Martinitoren en de mooi verlichte horecawand met haar neonreclames. Op het Groninger hoofdstation richt je je vooral op de bewegende lampen van voorbijrijdende auto’s en bussen. Dit geeft een zeer verrassend effect. Ook ga je ‘schrijven’ met licht. Wil je ook zo’n leuke workshop Avondfotografie meemaken? Schrijf je in.

De Workshop Avondfotografie sluit goed aan op de basiscursus fotografie.

Fotoreizen

Wil je een stapje verder komen met fotografie en intensiever ermee aan de slag, boek dan één van onze fotoreizen.

Inbegrepen:

  • Handleiding Workshop Avondfotografie
  • Thee / Koffie / Chocolademelk
  • Koek of luxe broodje

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!