Fotografiereis IJsland

Betoverende landschappen en Noorderlicht tijdens de Fotoreis IJsland

Fotografiereis IJsland

Betoverende landschappen en Noorderlicht tijdens de Fotoreis IJsland

Fotoreis IJsland voor ultieme kans op Noorderlicht

Minimum aantal deelnemers: 5
Per datum: 2 groepen van 5-7 deelnemers


Datum: 20 t/m 27 oktober 2024
Aantal deelnemers: 12
Fotografen: Eddy Reynecke en Hans Balk
Gegarandeerd vertrek! Nog boekbaar!

Datum: 27 oktober t/m 3 november 2024
Aantal deelnemers: 6
Fotografen: Jan Meiborg en Eddy Reynecke
Gegarandeerd vertrek! Nog boekbaar!

Datum: 2 t/m 9 maart 2025
Datum: 9 t/m 16 maart 2025

Elke reis is boekbaar tot 2 maanden voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs 2024: 2495,- p.p.
(inclusief vluchten)


Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis IJsland Noorderlicht:

Ontdek hoe je het magische Noorderlicht fotografeert

 Sprookjesachtige foto’s met lange sluitertijd

 Gouden ochtendzon op ijsschotsen

 Kliffen, geisers, lavavelden, gletsjers…

 Vlucht inclusief 

Minimum aantal deelnemers: 5
Per datum: 2 groepen van 5-7 deelnemers


Datum: 20 t/m 27 oktober 2024
Aantal deelnemers: 12
Fotografen: Eddy Reynecke en Hans Balk
Gegarandeerd vertrek! Nog boekbaar!

Datum: 27 oktober t/m 3 november 2024
Aantal deelnemers: 6
Fotografen: Jan Meiborg en Eddy Reynecke
Gegarandeerd vertrek! Nog boekbaar!

Datum: 2 t/m 9 maart 2025
Datum: 9 t/m 16 maart 2025

Elke reis is boekbaar tot 2 maanden voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs 2024: 2495,- p.p.
(inclusief vluchten)


Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis IJsland Noorderlicht:

Ontdek hoe je het magische Noorderlicht fotografeert

 Sprookjesachtige foto’s met lange sluitertijd

 Gouden ochtendzon op ijsschotsen

 Kliffen, geisers, lavavelden, gletsjers…

 Vlucht inclusief

Noorderlicht boven ijsschotsenmeer Jokulsarlon IJsland
Fotoreizen IJsland vulkaan Fagradalsfjall spuwt lava
Groepsfoto - Fotografiereis IJsland

Magische Noorderlicht tijdens de Fotoreis IJsland

Staat IJsland al jaren op jouw bucketlist? Wil je eens in je leven het magische Noorderlicht aanschouwen en uiteraard ook vastleggen met jouw camera? Ga dan met ons mee! De periodes dat wij naar IJsland gaan, is de kans op het zien van het groene lichtspektakel groot. Dansende groene lichtbanen in de lucht tijdens het Noorderlicht-spektakel. Je krijgt er maar niet genoeg van. Wie wil dat niet zien en fotograferen?

Daarnaast is het landschap op IJsland overweldigend. Je valt tijdens deze fotografie reis door IJsland van de ene verwondering in de andere. Verschillende betoverende landschappen op één dag. Het ene moment rijd je in een groene oase en het andere moment zit je in een sneeuwbui. Op IJsland is alles onvoorspelbaar. Maar dat maakt deze fotografie reis juist zo aantrekkelijk. De diversiteit van de Fotoreis IJsland is groot. En je zult je blijven verbazen tijdens deze superreis.

Noorderlicht boven kerk Selfoss Fotoreizen Ijsland
Noorderlicht fotoreis IJsland black beach of Reynisfjara Beach
Fotoreizen IJsland Monique bij Svinafellsjokull

Foto’s kunnen niet mislukken

Dit gecombineerd met schitterende zonsopkomsten en zonsondergangen en het bijzondere licht op IJsland, maakt dat jouw foto’s bijna niet kunnen mislukken. En weet je het toch even niet? Onze fotografen staan jou continu ter zijde om jou te voorzien van tips en tricks om de mooiste foto’s te maken. En hoef je er ‘s avonds niet uit voor het Noorderlicht, dan ga je de die dag gemaakte foto’s gezamenlijk met de andere deelnemers bespreken, om zo van elkaar ideeën op te doen.

Fotoreis IJsland vulkaan Fagradalsfjall spuwt lava
Fotoreis IJsland - Verlichte Seljalandfoss bij volle maan
Noorderlicht fotoreis IJsland black beach of Reynisfjara beach

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Je ziet spectaculaire watervallen en metershoge geisers, kolkende modderpoeltjes, besneeuwde bergen, ijsblauwe gletsjers en lavavelden die bedekt zijn met groen mos. Maar ook zwarte kiezelstranden, bijzondere rotspunten in zee en steile kliffen waar het water tegen omhoog spat. Een van de hoogtepunten is het ijsschotsenmeer, waar enorme brokken ijs ronddrijven en uiteindelijk in zee terecht komen, waarna ze vervolgens weer op het zwarte strand geworpen worden. Dit strand vol ijsschotsen noemt men terecht Diamond Beach.

Ga met een gerust hart met ons mee

Boek je bij ons de Fotoreis IJsland, dan ga je met een gerust hart op foto vakantie. Fotografie-reizen.nl is namelijk lid van de branchevereniging VvkR, het Calamiteitenfonds en het reisgarantiefonds GGTO.

Fotoreizen IJsland Henk kruipt onder hek door bij Fjardarglufur
Fotoreizen IJsland - Marion bij waterval
Fotografiereizen IJsland Ronald bij kloof
Fotografiereizen Ijsland Andrea bij Svinafellsjokull

‘Fantastische, gave, enerverende, coole, te gekke reis!’

‘‘Fantastische, gave, enerverende, coole, te gekke reis!’. Dat schrijft deelneemster Mirjam over haar Fotoreis IJsland. Lees haar  reisdagboek. En deelneemster Kitty schrijft: ‘Yolanda zorgt voor een onvergetelijke reis!’. Bekijk haar reisverslag of lees een krantenverslag uit de Ommelander Courant. En wil je helemaal overtuigd worden van deze gave fotografie reis beluister en bekijk dan hieronder de reviews.

Ook staan op onze website fotografie tips voor fotograferen op IJsland.

Liever in de zomer naar IJsland?

Ga je liever in het zomerseizoen IJsland bezoeken met een bootexcursie naar walvissen, papegaaiduikers en schitterend gekleurde vulkanische kandschappen? Bekijk dan onze Fotoreis IJsland Zomer.

Noorderlicht tijdens Fotoreis IJsland
Fotografiereis IJsland Janny en Marit bij gletsjer Svinafellsjokull
Fotoreizen IJsland Meta op uitzichtpunt

Dag 1

Fotoreis IJsland start met camera-instellingen Noorderlicht

De voorpret van de Fotoreis IJsland begint uiteraard al bij jou thuis. Maar zodra je in het vliegtuig zit, beginnen de echte kriebels te komen. Jou wacht een schitterende 8-daagse fotografiereis, waarin afwisseling en verwondering de toverwoorden zijn. Vliegend boven IJsland zie je al de eerste kenmerken van het land: zwarte lavavelden rondom het vliegveld Keflavik. Meteen deze eerste dag maak je ook al jouw eerste foto’s. Je hebt deze middag nog een paar uur te besteden en we laten jou zowel het zwarte maanlandschap zien, als een grillige, woeste kust en enorme rookpluimen bij de hete bron Gunnahver.

Omdat je nooit weet wanneer het groene lichtspel, het Noorderlicht, zich laat zien, gaan we de eerste avond meteen aan de slag met de instellingen die op jouw camera nodig zijn om het Noorderlicht in één keer goed op de foto te krijgen. Zo ben je er klaar voor wanneer het Noorderlicht zich aan mocht dienen. Jouw eerste kennismaking met IJsland is een feit.

Fotoreis IJsland - Hetebron Gunnahver
Kleuren in landschap bij Geysir
Fotoreis IJsland - Zonsopkomst bij Seltun

Dag 2

Fotografeer een van de hoogtepunten: Seltun

Het schiereiland Reykjanes biedt meer dan alleen datgene wat je gisteren gezien hebt. Deze tweede dag van de Fotoreis IJsland krijg je al meteen een van de hoogtepunten te zien, namelijk het solfatarenveld Seltun. Bij Krysuvik zie je overal in de grond pruttelende modderpotjes. De grond kookt. Pluimen met rook dwarrelen omhoog. De kleigrond heeft alle kleuren van de regenboog. Een lust voor het oog en uiteraard ook voor jouw cameralens. Je raakt in deze schitterende omgeving niet uitgefotografeerd. Maar je moet verder, want er wacht vandaag nog veel meer moois, waaronder even verderop het meer Kleifarvatn. Elke keer ziet dit wonderschone meer er weer anders uit. Maar elke keer opnieuw is het weer een plaatje en kan het niet anders dan dat je er bijzondere foto’s van maakt.

Fotoreis IJsland - Zonsopkomst bij Vik
Fotoreis IJsland - Seltun
Fotoreis IJsland - IJsschots in pastelkleur
Fotoreis IJsland - Seltun met sneeuw

Maak jouw eerste watervalfoto’s

De rit gaat vandaag richting de geisers, die je morgen bezoekt. Onderweg maak je veel fotostops. Zo maak je een wandeling rond de bontgekleurde Kerid Krater met haar blauwe kratermeer (soms is het meer bevroren) en je bezoekt Strandakirkja, een verlaten kerkje op het strand, waar achter de dijk zeehonden liggen. De route langs de kust is adembenemend. Als er voldoende tijd is, zijn er ook nog stops bij het kerkje van Skalholt en de faxafoss waterval.

Fotografiereis IJsland Erwin en Marry bij Gullfoss
Lachende deelnemer Pim tijdens fotografiereis IJsland
Fotografiereis IJsland Janny tussen ijsschotsen Fjallsarlon

Dag 3

Lukt het jou de spuitende geiser te fotograferen?

Jouw overnachting was vlakbij de geisers. Zo kan je voor alle drukte aan de spuitende geiser op de foto zetten. Maar niet alleen dat: ook fotografeer je de geiser in een opgaand zonnetje. Dat heeft niet iedereen! De geiser spuit elke vier tot acht minuten. Dus kansen genoeg om de twintig meter hoge waterstraal goed op de foto te zetten. We gaan niet weg voordat jij tevreden bent over je foto van de geiser. De volgende fotostop is de Gulfoss-waterval, net als de geiser onderdeel van de Golden Circle. Dit is een immense waterval in meerdere etappes. Je gaat hier aan de slag met lange sluitertijden, om het woest stromende water sprookjesachtig op de foto te krijgen.

Fotoreis IJsland Kleivarvatn
Het witte kerkje van Skalholt steekt fel af tegen de blauwe lucht.
Fotoreis Ijsland Kvernufoss

Een belevenis die je meegemaakt moet hebben

Voor het middagprogramma zijn er meerdere opties. Eigenlijk vinden we dat je het baden in de Secret Lagoon mee moet maken. Dit is het verborgen broertje van de veel bekendere Blue Lagoon, maar niet zo commercieel en veel knusser. Het badderen in dit openluchtbad dat verwarmd wordt door de hete vulkaanbronnen is optioneel. Een werkelijk unieke belevenis. Kiest de meerderheid van de groep ervoor om naar de waterval Hjalparfoss te gaan, dan doen we dat. Ook is er de mogelijkheid dat een deel van de groep naar de Secret Lagoon gaat en een ander deel naar de Faxafoss waterval. We hebben deze dag ook nog een aantal andere verrassingen voor je in petto.

Dag 4

Onze fotograaf brengt je naar fotogenieke locaties

Het belooft weer een bijzondere dag te worden. Een van de bekendste foto’s van IJsland is de rots in de kolkende zee met een groot gat onderin: Dyrholaey. Hier ga je foto’s maken, maar ook op andere plekken langs de kust, waaronder bij de hooggelegen vuurtoren. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn en het achterland. Pas op dat jouw cameralens niet knapt van de werkelijk adembenemende kloof Fjadrárgljúfur. Een groot verborgen wonder. Je moet het maar net weten te vinden. De fotografen van Fotografie-reizen.nl weten jou echter naar de meest fotogenieke locaties te brengen, waaronder deze kloof.

Deelnemer fotografeert waterval tijdens fotoreis IJsland - Fotografie-reizen.nl
Waterval Gullfoss in het groene landschap - Fotoreizen IJsland 2017
Fotoreis IJsland Geiser Strokkur op IJsland

Noorderlicht boven ijsschotsenmeer: een droom die uitkomt

Het eindpunt van vandaag zijn de twee ijsschotsenmeren die je deze reis aandoet. Een mooie ondergaande zon is natuurlijk het summum. Maar nog veel unieker is het, wanneer het Noorderlicht zich boven het ijsschotsenmeer laat zien en je dit geweldige fenomeen hier op de foto vastlegt. Echt een droom die uitkomt. Dit zal je jouw leven lang nooit meer vergeten. Ondenkbaar is deze ultieme droom niet, want je slaapt in een hotel vlakbij het ijsschotsenmeer. En… het is ons als Fotografie-reizen.nl al vaker gelukt.

Noorderlicht fotoreis IJsland Skogafoss
Regenboog boven rotsen bij Vik - fotografie-reizen.nl
Fotoreis IJsland - IJsschotsen met terugtrekkend water

Dag 5

Prijswinnende plaatjes in gouden zonlicht

Na de hopelijk Noorderlicht-ervaring van vannacht, wacht jou vanmorgen opnieuw iets bijzonders: de opkomende zon boven het ijsschotsenmeer Jökulsárlón en de ernaast gelegen Diamond Beach. Hier maak je de meest schitterende foto’s met filters, waardoor je de sluitertijd verlengt. Zowel grijsverloopfilters, stoppers als een stereffectfilter komen hier van pas. Onze fotograaf heeft een hele serie tussenringen mee, die op vrijwel alle cameralenzen passen, dus als je zelf geen filters hebt, probeer je gewoon onze filters uit. Plant jouw driepoot in het zwarte zand en ga aan de slag om bijzondere effecten te creëren. Maar ook zonder filters maak je prijswinnende plaatjes met de gouden gloed van het opkomende zonnetje, schijnend op de ijsschotsen in zowel het meer als op het strand.

IJsblauwe gletsjers en ijsschotsen

Het lichtblauwe gletsjerijs bij zowel het kleine ijsschotsenmeer Fjallsárlón als de enorme ijsmassa van de gletsjer Svinafellsjökull leent zich uitstekend voor de meest waanzinnige opnamen. Zoveel ijs had je vast nog niet eerder voor je cameralens. Is de route begaanbaar en het weer goed, dan maak je een wandeling naar de Svartifoss-waterval. Deze waterval ziet eruit als een immens groot orgel met haar basaltformaties.

Blauwe IJsschotsen in ijsschotsenmeer Jökulsárlón - fotografie-reizen.nl
Het water baant zich een weg door de groene kloof Fjadrárgljúfur.
Fotoreis IJsland Reynisdrangar in ochtendzon

Dag 6

Pas op… je kunt nat worden!

Deze dag begin je al voor het ontbijt met fotograferen. De hooggelegen kerk van Vik is mooi verlicht en fotografeer je in het blauwe kwartiertje. Een van de mooiste plekjes om een zonsopkomst te fotograferen is op het strand van Vik. Bij Vik torenen drie rotspunten fier omhoog uit zee. De zon komt er pal achter op, wat jou sfeervolle foto’s oplevert, waar het thuisfront stil van zal worden. Daarna ga je terug naar het hotel voor je ontbijt.

Vandaag staan verder twee watervallen op het programma: de Skogafoss en de Kvernufoss. Maar… regenjas aan en een regenhoes om de camera, want de Kvernufoss is een waterval waar je achterlangs kunt lopen. De ervaring is uniek. Het donderend geraas van het neerstortende water, maakt een enorme indruk. Je krijgt er wel iets voor terug. Namelijk foto’s die menigeen doet watertanden. Enneh… niet verder vertellen, maar deze waterval is geheim. Er komen vrijwel geen toeristen.

Het ijsschotsenmeer Jokulsarlon in duizenden schitterende kleuren in de ochtendzon.
Zon schijnt door een ijsschots in IJsland
IJsschotsenmeer Jökulsárlón in ochtendlicht - Fotoreis IJsland

Dag 7

Souvenirtjes en Hallgrimskirkja

In de ochtend gaan we nogmaals foto’s bespreken, een onderdeel van deze fotoreis waar je enorm veel van opsteekt. Voor diegenen die een flinke wandeling ervoor over hebben is vandaag de mogelijkheid samen met onze fotograaf de voorheen actieve vulkaan Fagradalsfjall te bezoeken. Een unieke locatie die je nooit meer zult vergeten.

Gekleurde vissershuisjes, bloemrijke graffiti en twee veel gefotografeerde gebouwen, de Hallgrimskirkja en de glazen opera, vindt je in Reykjavik. Sla je de vulkaan over, dan kan je in Reykjavik te kust en te keur fotograferen en jouw skills voor stadsfotografie uitproberen. De Hallgrimskirkja, de kolommen kerk van de IJslandse hoofdstad, is te beklimmen. Zo heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maar je kunt er ook voor kiezen vanmiddag te gaan shoppen en leuke souvenirtjes te kopen.

Fotografie reis IJsland Fagradalsfjall vulkaan
Ijzige omstandigheden bij de waterval Öxarárfoss tijdens de fotoreis van Fotografie-reizen.nl.
Graffiti zie je veel op muren van huizen in Reykjavik. Deze is gefotografeerd tijdens een fotoreis. IJsland

Dag 8

Jouw fotografie reis IJsland loopt ten einde

Je hebt de afgelopen week enorm veel nieuwe fotokennis opgedaan. Honderden, nee waarschijnlijk duizenden, foto’s staan op jouw geheugenkaartje. De napret kan beginnen. Uitzoeken van die enorme berg schitterende foto’s is nog een keer nagenieten van die geweldige fotografie reis door IJsland.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor de Fotoreis IJsland.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Kaart fotoreis IJsland Noorderlicht

Kaart fotografiereis IJsland Noorderlicht

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht met Icelandair Amsterdam – Reykjavik (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per 4WD-minibus
 • Entree Kerid krater
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer (ca. € 500, alleen indien voorradig)
 • Fooien

Zakgeld:

 • Reken voor lunch, diner, drankjes e.d. € 250 euro in totaal.

Optioneel:

 • Secret Lagoon (ca. 30 euro)
 • Ice Cave (ca. 150-200 euro)

Foto-apparatuur:

 • Omdat we tijdens de Fotoreis IJsland hoofdzakelijk landschappen fotograferen is een groothoeklens aan te raden (tussen de 10 en 24 mm). Een telelens (bv 600mm) zal je niet gebruiken. Een kleine zoomlens tot bv 200 of 300mm kan wel van pas komen.
 • Neem de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. De meereizend fotograaf heeft ook leenfilters bij zich.
 • Een statief is tijdens deze Fotoreis IJsland onontbeerlijk. Deze is eventueel te leen van Fotografie-reizen.nl.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Omdat je met lange sluitertijden aan de gang gaat, onder andere bij het fotograferen van het Noorderlicht, is een infrarood ontspanner of een draadontspanner gemakkelijk. Het is echter niet noodzakelijk. De zelfontspanner van de camera werkt ook prima om trilling te voorkomen.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht

 • Onze busjes kunnen tot vlakbij de fotografielocaties komen. Wel is het weer op IJsland onberekenbaar en er kan sneeuw/ijs zijn, waardoor het glad kan zijn. Daarom adviseren we spikes voor onder de schoenen mee te nemen.

Aanbetaling:

 • De Fotoreis IJsland kent een aanbetaling van 45 procent van de totale reissom. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw Fotoreis IJsland beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de Fotoreis IJsland.  We raden een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen af, ook dat kan. Klik hier voor de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • IJsland maakt deel uit van de Schengenlanden. IJsland is echter geen lid van de EU. Je paspoort of identiteitskaart moet na afloop van de Fotoreis IJsland in ieder geval nog drie maanden geldig zijn.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • Icelandair: Ruimbagage: 23 kilo (lxbxh maximaal 158 cm). Handbagage: 40 x 20 x 55 incl. wielen en handvat, max. 10 kg.

We reizen tijdens de Fotoreis IJsland in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer! Ook verzoeken we om niet te veel mee te nemen.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Klimaat:

 • De naam doet wellicht anders vermoeden, maar wist je dat de winter in IJsland gemiddeld warmer is dan die in New York? Het weer in IJsland is erg mild, dankzij de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan en de dominante zuidwestelijke wind. De gemiddelde temperatuur in het zuiden is in de winter nét iets boven of onder het vriespunt. De temperatuur op de gletsjers ligt logischerwijs een stukje lager. Stop je koffer voor de Fotoreis IJsland vol met thermo-ondergoed en je kunt de hele wereld aan.

Kleding:

 • Neem voor de Fotoreis IJsland warme kleding mee in laagjes, bijvoorbeeld met thermo-ondergoed. Een wind- en waterdichte jas en dito broek is belangrijk, maar neem niet te veel mee. Handig is om over je kleding een dun regenjasje te doen, want de geisers en watervallen hebben opspattend en ‘wegwaaiend’ water. Dus je kunt nat worden. Een goedkope wegwerpregencape, die nog geen euro kost, voldoet ook prima.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de fotografie reis.
 • Verder handschoenen, sjaal en muts.

Zwemkleding:

 • Vergeet ook vooral je zwemkleding niet!!! Sommige van onze hotels hebben een hottub en ook kunnen we baden in de Secret Lagoon.

Tijdsverschil:

 • Op IJsland is het in de winter 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is op IJsland hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt. Wel hebben we tijdens de Fotoreis IJsland veel stopcontacten nodig voor alle telefoons en voor het opladen van de camera-accu’s. Stekkers waar meerdere telefoons tegelijk in opgeladen kunnen worden of een stekkerdoos zijn handig. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen!! Voor zowel de camera als de telefoon.

Valuta/betalen:

 • De munteenheid in IJsland is de IJslandse kroon (ISK). De Kroon is onderverdeeld in 100 eyrir en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 50 en 100 kronen en biljetten van 500, 1.000, 2.000 en 5.000 kronen. 100 ISK is ongeveer 80 cent.
 • Je kunt in IJsland direct op het vliegveld ISK pinnen. Maar echt noodzakelijk is dat niet. Je kunt op IJsland overal met je creditcard betalen en op de meeste plaatsen ook met een bankpas/pinpas met een Cirrus- of Maestrologo.
 • Het prijsniveau ligt in IJsland behoorlijk hoger dan in Nederland en België.
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van https://www.oanda.com

Fooien:

 • Het geven van fooien is in IJsland niet gebruikelijk. De fooien zijn vaak inbegrepen.

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis IJsland 24-10-2021

Noorderlicht fotoreis IJsland Gardur lighthouse

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar IJsland!

Noorderlicht boven ijsschotsenmeer Jokulsarlon IJsland
Fotoreizen IJsland vulkaan Fagradalsfjall spuwt lava
Groepsfoto - Fotografiereis IJsland

Magische Noorderlicht tijdens de Fotoreis IJsland

Staat IJsland al jaren op jouw bucketlist? Wil je eens in je leven het magische Noorderlicht aanschouwen en uiteraard ook vastleggen met jouw camera? Ga dan met ons mee! De periodes dat wij naar IJsland gaan, is de kans op het zien van het groene lichtspektakel groot. Dansende groene lichtbanen in de lucht tijdens het Noorderlicht-spektakel. Je krijgt er maar niet genoeg van. Wie wil dat niet zien en fotograferen?

Daarnaast is het landschap op IJsland overweldigend. Je valt tijdens deze fotografie reis door IJsland van de ene verwondering in de andere. Verschillende betoverende landschappen op één dag. Het ene moment rijd je in een groene oase en het andere moment zit je in een sneeuwbui. Op IJsland is alles onvoorspelbaar. Maar dat maakt deze fotografie reis juist zo aantrekkelijk. De diversiteit van de Fotoreis IJsland is groot. En je zult je blijven verbazen tijdens deze superreis.

Noorderlicht boven kerk Selfoss Fotoreizen Ijsland
Noorderlicht fotoreis IJsland black beach of Reynisfjara Beach
Fotoreizen IJsland Monique bij Svinafellsjokull

Foto’s kunnen niet mislukken

Dit gecombineerd met schitterende zonsopkomsten en zonsondergangen en het bijzondere licht op IJsland, maakt dat jouw foto’s bijna niet kunnen mislukken. En weet je het toch even niet? Onze fotografen staan jou continu ter zijde om jou te voorzien van tips en tricks om de mooiste foto’s te maken. En hoef je er ‘s avonds niet uit voor het Noorderlicht, dan ga je de die dag gemaakte foto’s gezamenlijk met de andere deelnemers bespreken, om zo van elkaar ideeën op te doen.

Fotoreis IJsland vulkaan Fagradalsfjall spuwt lava
Fotoreis IJsland - Verlichte Seljalandfoss bij volle maan
Noorderlicht fotoreis IJsland black beach of Reynisfjara beach

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Je ziet spectaculaire watervallen en metershoge geisers, kolkende modderpoeltjes, besneeuwde bergen, ijsblauwe gletsjers en lavavelden die bedekt zijn met groen mos. Maar ook zwarte kiezelstranden, bijzondere rotspunten in zee en steile kliffen waar het water tegen omhoog spat. Een van de hoogtepunten is het ijsschotsenmeer, waar enorme brokken ijs ronddrijven en uiteindelijk in zee terecht komen, waarna ze vervolgens weer op het zwarte strand geworpen worden. Dit strand vol ijsschotsen noemt men terecht Diamond Beach.

Ga met een gerust hart met ons mee

Boek je bij ons de Fotoreis IJsland, dan ga je met een gerust hart op foto vakantie. Fotografie-reizen.nl is namelijk lid van de branchevereniging VvkR, het Calamiteitenfonds en het reisgarantiefonds GGTO.

Fotoreizen IJsland Henk kruipt onder hek door bij Fjardarglufur
Fotoreizen IJsland - Marion bij waterval
Fotografiereizen IJsland Ronald bij kloof
Fotografiereizen Ijsland Andrea bij Svinafellsjokull

‘Fantastische, gave, enerverende, coole, te gekke reis!’

‘‘Fantastische, gave, enerverende, coole, te gekke reis!’. Dat schrijft deelneemster Mirjam over haar Fotoreis IJsland. Lees haar  reisdagboek. En deelneemster Kitty schrijft: ‘Yolanda zorgt voor een onvergetelijke reis!’. Bekijk haar reisverslag of lees een krantenverslag uit de Ommelander Courant. En wil je helemaal overtuigd worden van deze gave fotografie reis beluister en bekijk dan hieronder de reviews.

Ook staan op onze website fotografie tips voor fotograferen op IJsland.

Liever in de zomer naar IJsland?

Ga je liever in het zomerseizoen IJsland bezoeken met een bootexcursie naar walvissen, papegaaiduikers en schitterend gekleurde vulkanische kandschappen? Bekijk dan onze Fotoreis IJsland Zomer.

Noorderlicht tijdens Fotoreis IJsland
Fotografiereis IJsland Janny en Marit bij gletsjer Svinafellsjokull
Fotoreizen IJsland Meta op uitzichtpunt

Dag 1

Fotoreis IJsland start met camera-instellingen Noorderlicht

De voorpret van de Fotoreis IJsland begint uiteraard al bij jou thuis. Maar zodra je in het vliegtuig zit, beginnen de echte kriebels te komen. Jou wacht een schitterende 8-daagse fotografiereis, waarin afwisseling en verwondering de toverwoorden zijn. Vliegend boven IJsland zie je al de eerste kenmerken van het land: zwarte lavavelden rondom het vliegveld Keflavik. Meteen deze eerste dag maak je ook al jouw eerste foto’s. Je hebt deze middag nog een paar uur te besteden en we laten jou zowel het zwarte maanlandschap zien, als een grillige, woeste kust en enorme rookpluimen bij de hete bron Gunnahver.

Omdat je nooit weet wanneer het groene lichtspel, het Noorderlicht, zich laat zien, gaan we de eerste avond meteen aan de slag met de instellingen die op jouw camera nodig zijn om het Noorderlicht in één keer goed op de foto te krijgen. Zo ben je er klaar voor wanneer het Noorderlicht zich aan mocht dienen. Jouw eerste kennismaking met IJsland is een feit.

Fotoreis IJsland - Hetebron Gunnahver
Kleuren in landschap bij Geysir
Fotoreis IJsland - Zonsopkomst bij Seltun

Dag 2

Fotografeer een van de hoogtepunten: Seltun

Het schiereiland Reykjanes biedt meer dan alleen datgene wat je gisteren gezien hebt. Deze tweede dag van de Fotoreis IJsland krijg je al meteen een van de hoogtepunten te zien, namelijk het solfatarenveld Seltun. Bij Krysuvik zie je overal in de grond pruttelende modderpotjes. De grond kookt. Pluimen met rook dwarrelen omhoog. De kleigrond heeft alle kleuren van de regenboog. Een lust voor het oog en uiteraard ook voor jouw cameralens. Je raakt in deze schitterende omgeving niet uitgefotografeerd. Maar je moet verder, want er wacht vandaag nog veel meer moois, waaronder even verderop het meer Kleifarvatn. Elke keer ziet dit wonderschone meer er weer anders uit. Maar elke keer opnieuw is het weer een plaatje en kan het niet anders dan dat je er bijzondere foto’s van maakt.

Fotoreis IJsland - Zonsopkomst bij Vik
Fotoreis IJsland - Seltun
Fotoreis IJsland - IJsschots in pastelkleur
Fotoreis IJsland - Seltun met sneeuw

Maak jouw eerste watervalfoto’s

De rit gaat vandaag richting de geisers, die je morgen bezoekt. Onderweg maak je veel fotostops. Zo maak je een wandeling rond de bontgekleurde Kerid Krater met haar blauwe kratermeer (soms is het meer bevroren) en je bezoekt Strandakirkja, een verlaten kerkje op het strand, waar achter de dijk zeehonden liggen. De route langs de kust is adembenemend. Als er voldoende tijd is, zijn er ook nog stops bij het kerkje van Skalholt en de faxafoss waterval.

Fotografiereis IJsland Erwin en Marry bij Gullfoss
Lachende deelnemer Pim tijdens fotografiereis IJsland
Fotografiereis IJsland Janny tussen ijsschotsen Fjallsarlon

Dag 3

Lukt het jou de spuitende geiser te fotograferen?

Jouw overnachting was vlakbij de geisers. Zo kan je voor alle drukte aan de spuitende geiser op de foto zetten. Maar niet alleen dat: ook fotografeer je de geiser in een opgaand zonnetje. Dat heeft niet iedereen! De geiser spuit elke vier tot acht minuten. Dus kansen genoeg om de twintig meter hoge waterstraal goed op de foto te zetten. We gaan niet weg voordat jij tevreden bent over je foto van de geiser. De volgende fotostop is de Gulfoss-waterval, net als de geiser onderdeel van de Golden Circle. Dit is een immense waterval in meerdere etappes. Je gaat hier aan de slag met lange sluitertijden, om het woest stromende water sprookjesachtig op de foto te krijgen.

Fotoreis IJsland Kleivarvatn
Het witte kerkje van Skalholt steekt fel af tegen de blauwe lucht.
Fotoreis Ijsland Kvernufoss

Een belevenis die je meegemaakt moet hebben

Voor het middagprogramma zijn er meerdere opties. Eigenlijk vinden we dat je het baden in de Secret Lagoon mee moet maken. Dit is het verborgen broertje van de veel bekendere Blue Lagoon, maar niet zo commercieel en veel knusser. Het badderen in dit openluchtbad dat verwarmd wordt door de hete vulkaanbronnen is optioneel. Een werkelijk unieke belevenis. Kiest de meerderheid van de groep ervoor om naar de waterval Hjalparfoss te gaan, dan doen we dat. Ook is er de mogelijkheid dat een deel van de groep naar de Secret Lagoon gaat en een ander deel naar de Faxafoss waterval. We hebben deze dag ook nog een aantal andere verrassingen voor je in petto.

Dag 4

Onze fotograaf brengt je naar fotogenieke locaties

Het belooft weer een bijzondere dag te worden. Een van de bekendste foto’s van IJsland is de rots in de kolkende zee met een groot gat onderin: Dyrholaey. Hier ga je foto’s maken, maar ook op andere plekken langs de kust, waaronder bij de hooggelegen vuurtoren. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn en het achterland. Pas op dat jouw cameralens niet knapt van de werkelijk adembenemende kloof Fjadrárgljúfur. Een groot verborgen wonder. Je moet het maar net weten te vinden. De fotografen van Fotografie-reizen.nl weten jou echter naar de meest fotogenieke locaties te brengen, waaronder deze kloof.

Deelnemer fotografeert waterval tijdens fotoreis IJsland - Fotografie-reizen.nl
Waterval Gullfoss in het groene landschap - Fotoreizen IJsland 2017
Fotoreis IJsland Geiser Strokkur op IJsland

Noorderlicht boven ijsschotsenmeer: een droom die uitkomt

Het eindpunt van vandaag zijn de twee ijsschotsenmeren die je deze reis aandoet. Een mooie ondergaande zon is natuurlijk het summum. Maar nog veel unieker is het, wanneer het Noorderlicht zich boven het ijsschotsenmeer laat zien en je dit geweldige fenomeen hier op de foto vastlegt. Echt een droom die uitkomt. Dit zal je jouw leven lang nooit meer vergeten. Ondenkbaar is deze ultieme droom niet, want je slaapt in een hotel vlakbij het ijsschotsenmeer. En… het is ons als Fotografie-reizen.nl al vaker gelukt.

Noorderlicht fotoreis IJsland Skogafoss
Regenboog boven rotsen bij Vik - fotografie-reizen.nl
Fotoreis IJsland - IJsschotsen met terugtrekkend water

Dag 5

Prijswinnende plaatjes in gouden zonlicht

Na de hopelijk Noorderlicht-ervaring van vannacht, wacht jou vanmorgen opnieuw iets bijzonders: de opkomende zon boven het ijsschotsenmeer Jökulsárlón en de ernaast gelegen Diamond Beach. Hier maak je de meest schitterende foto’s met filters, waardoor je de sluitertijd verlengt. Zowel grijsverloopfilters, stoppers als een stereffectfilter komen hier van pas. Onze fotograaf heeft een hele serie tussenringen mee, die op vrijwel alle cameralenzen passen, dus als je zelf geen filters hebt, probeer je gewoon onze filters uit. Plant jouw driepoot in het zwarte zand en ga aan de slag om bijzondere effecten te creëren. Maar ook zonder filters maak je prijswinnende plaatjes met de gouden gloed van het opkomende zonnetje, schijnend op de ijsschotsen in zowel het meer als op het strand.

IJsblauwe gletsjers en ijsschotsen

Het lichtblauwe gletsjerijs bij zowel het kleine ijsschotsenmeer Fjallsárlón als de enorme ijsmassa van de gletsjer Svinafellsjökull leent zich uitstekend voor de meest waanzinnige opnamen. Zoveel ijs had je vast nog niet eerder voor je cameralens. Is de route begaanbaar en het weer goed, dan maak je een wandeling naar de Svartifoss-waterval. Deze waterval ziet eruit als een immens groot orgel met haar basaltformaties.

Blauwe IJsschotsen in ijsschotsenmeer Jökulsárlón - fotografie-reizen.nl
Het water baant zich een weg door de groene kloof Fjadrárgljúfur.
Fotoreis IJsland Reynisdrangar in ochtendzon

Dag 6

Pas op… je kunt nat worden!

Deze dag begin je al voor het ontbijt met fotograferen. De hooggelegen kerk van Vik is mooi verlicht en fotografeer je in het blauwe kwartiertje. Een van de mooiste plekjes om een zonsopkomst te fotograferen is op het strand van Vik. Bij Vik torenen drie rotspunten fier omhoog uit zee. De zon komt er pal achter op, wat jou sfeervolle foto’s oplevert, waar het thuisfront stil van zal worden. Daarna ga je terug naar het hotel voor je ontbijt.

Vandaag staan verder twee watervallen op het programma: de Skogafoss en de Kvernufoss. Maar… regenjas aan en een regenhoes om de camera, want de Kvernufoss is een waterval waar je achterlangs kunt lopen. De ervaring is uniek. Het donderend geraas van het neerstortende water, maakt een enorme indruk. Je krijgt er wel iets voor terug. Namelijk foto’s die menigeen doet watertanden. Enneh… niet verder vertellen, maar deze waterval is geheim. Er komen vrijwel geen toeristen.

Het ijsschotsenmeer Jokulsarlon in duizenden schitterende kleuren in de ochtendzon.
Zon schijnt door een ijsschots in IJsland
IJsschotsenmeer Jökulsárlón in ochtendlicht - Fotoreis IJsland

Dag 7

Souvenirtjes en Hallgrimskirkja

In de ochtend gaan we nogmaals foto’s bespreken, een onderdeel van deze fotoreis waar je enorm veel van opsteekt. Voor diegenen die een flinke wandeling ervoor over hebben is vandaag de mogelijkheid samen met onze fotograaf de voorheen actieve vulkaan Fagradalsfjall te bezoeken. Een unieke locatie die je nooit meer zult vergeten.

Gekleurde vissershuisjes, bloemrijke graffiti en twee veel gefotografeerde gebouwen, de Hallgrimskirkja en de glazen opera, vindt je in Reykjavik. Sla je de vulkaan over, dan kan je in Reykjavik te kust en te keur fotograferen en jouw skills voor stadsfotografie uitproberen. De Hallgrimskirkja, de kolommen kerk van de IJslandse hoofdstad, is te beklimmen. Zo heb je een prachtig uitzicht over de stad. Maar je kunt er ook voor kiezen vanmiddag te gaan shoppen en leuke souvenirtjes te kopen.

Fotografie reis IJsland Fagradalsfjall vulkaan
Ijzige omstandigheden bij de waterval Öxarárfoss tijdens de fotoreis van Fotografie-reizen.nl.
Graffiti zie je veel op muren van huizen in Reykjavik. Deze is gefotografeerd tijdens een fotoreis. IJsland

Dag 8

Jouw fotografie reis IJsland loopt ten einde

Je hebt de afgelopen week enorm veel nieuwe fotokennis opgedaan. Honderden, nee waarschijnlijk duizenden, foto’s staan op jouw geheugenkaartje. De napret kan beginnen. Uitzoeken van die enorme berg schitterende foto’s is nog een keer nagenieten van die geweldige fotografie reis door IJsland.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor de Fotoreis IJsland.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Kaart fotoreis IJsland Noorderlicht

Kaart fotografiereis IJsland Noorderlicht

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht met Icelandair Amsterdam – Reykjavik (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per 4WD-minibus
 • Entree Kerid krater
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer (ca. € 500.-, alleen indien voorradig)
 • Fooien.

Zakgeld:

 • Reken voor lunch, diner en drankjes ongeveer € 250.- in totaal.

Optioneel:

 • Secret Lagoon (ca. 30 euro)
 • Ice Cave (ca. 150-200 euro)

Foto-apparatuur:

 • Omdat we tijdens de Fotoreis IJsland hoofdzakelijk landschappen fotograferen is een groothoeklens aan te raden (tussen de 10 en 24 mm). Een telelens (bv 600mm) zal je niet gebruiken. Een kleine zoomlens tot bv 200 of 300mm kan wel van pas komen.
 • Neem de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. De meereizend fotograaf heeft ook leenfilters bij zich.
 • Een statief is tijdens deze Fotoreis IJsland onontbeerlijk. Deze is eventueel te leen van Fotografie-reizen.nl.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Omdat je met lange sluitertijden aan de gang gaat, onder andere bij het fotograferen van het Noorderlicht, is een infrarood ontspanner of een draadontspanner gemakkelijk. Het is echter niet noodzakelijk. De zelfontspanner van de camera werkt ook prima om trilling te voorkomen.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht

 • Onze busjes kunnen tot vlakbij de fotografielocaties komen. Wel is het weer op IJsland onberekenbaar en er kan sneeuw/ijs zijn, waardoor het glad kan zijn. Daarom adviseren we spikes voor onder de schoenen mee te nemen.

Aanbetaling:

 • De Fotoreis IJsland kent een aanbetaling van 45 procent van de totale reissom. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw Fotoreis IJsland beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de Fotoreis IJsland.  We raden een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen af, ook dat kan. Klik hier voor de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • IJsland maakt deel uit van de Schengenlanden. IJsland is echter geen lid van de EU. Je paspoort of identiteitskaart moet na afloop van de Fotoreis IJsland in ieder geval nog drie maanden geldig zijn.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • Icelandair: Ruimbagage: 23 kilo (lxbxh maximaal 158 cm). Handbagage: 40 x 20 x 55 incl. wielen en handvat, max. 10 kg.

We reizen tijdens de Fotoreis IJsland in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer! Ook verzoeken we om niet te veel mee te nemen.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Klimaat:

 • De naam doet wellicht anders vermoeden, maar wist je dat de winter in IJsland gemiddeld warmer is dan die in New York? Het weer in IJsland is erg mild, dankzij de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan en de dominante zuidwestelijke wind. De gemiddelde temperatuur in het zuiden is in de winter nét iets boven of onder het vriespunt. De temperatuur op de gletsjers ligt logischerwijs een stukje lager. Stop je koffer voor de Fotoreis IJsland vol met thermo-ondergoed en je kunt de hele wereld aan.

Kleding:

 • Neem voor de Fotoreis IJsland warme kleding mee in laagjes, bijvoorbeeld met thermo-ondergoed. Een wind- en waterdichte jas en dito broek is belangrijk, maar neem niet te veel mee. Handig is om over je kleding een dun regenjasje te doen, want de geisers en watervallen hebben opspattend en ‘wegwaaiend’ water. Dus je kunt nat worden. Een goedkope wegwerpregencape, die nog geen euro kost, voldoet ook prima.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de fotografie reis.
 • Verder handschoenen, sjaal en muts.

Zwemkleding:

 • Vergeet ook vooral je zwemkleding niet!!! Sommige van onze hotels hebben een hottub en ook kunnen we baden in de Secret Lagoon.

Tijdsverschil:

 • Op IJsland is het in de winter 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is op IJsland hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt. Wel hebben we tijdens de Fotoreis IJsland veel stopcontacten nodig voor alle telefoons en voor het opladen van de camera-accu’s. Stekkers waar meerdere telefoons tegelijk in opgeladen kunnen worden of een stekkerdoos zijn handig. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen!! Voor zowel de camera als de telefoon.

Valuta/betalen:

 • De munteenheid in IJsland is de IJslandse kroon (ISK). De Kroon is onderverdeeld in 100 eyrir en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 50 en 100 kronen en biljetten van 500, 1.000, 2.000 en 5.000 kronen. 100 ISK is ongeveer 80 cent.
 • Je kunt in IJsland direct op het vliegveld ISK pinnen. Maar echt noodzakelijk is dat niet. Je kunt op IJsland overal met je creditcard betalen en op de meeste plaatsen ook met een bankpas/pinpas met een Cirrus- of Maestrologo.
 • Het prijsniveau ligt in IJsland behoorlijk hoger dan in Nederland en België.
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van https://www.oanda.com

Fooien:

 • Het geven van fooien is in IJsland niet gebruikelijk. De fooien zijn vaak inbegrepen.

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis IJsland 24-10-2021

Noorderlicht fotoreis IJsland Gardur lighthouse

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.