Fotoweekend Brabant

Fotografeer de prachtige Brabantse vennen en duinen tijdens het fotoweekend Brabant.

Fotoweekend Brabant

Fotografeer de prachtige Brabantse vennen en duinen.

Datum: 12 – 14 februari 2021
Aantal deelnemers: 2
Fotografen: Patrick Gijsbers en/of Yolanda Wals

Datum: 19 – 21 februari 2021
Aantal deelnemers: 3
Fotografen: Patrick Gijsbers en/of Yolanda Wals

Minimum aantal deelnemers: 5

Prijs: 395,- p.p.
(In verband met corona adviseren we alleenboekers een 1-persoonskamer te boeken)

Inschrijven

Highlights Fotoweekend Brabant:

Ontdek verborgen vennetjes

Fotografeer de schilderachtige omgeving

Krijg continu fotografietips van onze fotografen

Voor beginners en gevorderden

Evelien aan het fotograferen tijdens het Fotoweekend Brabant
Fotografie weekend Brabant Loonense Duinen bij zonsopkomst

Fotoweekend Brabant met schilderachtige landschappen!

Tijdens het Fotoweekend Brabant brengen onze begeleidende fotografen je naar diverse zeer fotogenieke locaties: De Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse bossen met haar vennetjes en Kampina, om maar enkel van de schilderachtige plekken te noemen. Uiteraard worden, net als tijdens onze andere fotoweekenden, ook de zonsopkomsten en zonsondergangen niet overgeslagen. Met een beetje mazzel zie je ook nog mysterieuze mist boven de vennetjes hangen. Echt een moment voor een topfoto.

Ochtendmust bij de Brabantse vennen
Evelien aan het fotograferen in het Fotoweekend Brabant
Paarse luchten tijdens het Fotoweekend Brabant

Alle dagen steun van professionele fotografen

Om je direct goed op weg te helpen dit weekeinde begint het Fotoweekend Brabant met een mini-masterclass landschapsfotografie. Uiteraard staan onze fotografen jouw het hele weekeinde terzijde en zullen ze regelmatig op jouw cameraschermpje meekijken en tips en adviezen geven. Ook onze zeer leerzame fotobesprekingen staan op het programma. Het Fotoweekend Brabant eindigt met een superleuke photochallenge. Ga jij mee? Schrijf je dan nu in voor dit geweldige fotografieweekend naar de Brabantse vennen..

Prachtig landschap tijdens fotografie weekend Brabant
Fotografie weekend Brabant in de Brabantse vennen
Fotografie weekend Brabantse vennen
Fotoweekend Brabant ochtendmist
Fotoweekend Brabant met Evelien
Sfeerfoto Fotografie weekend Brabant

Dag 1

Verborgen vennetjes tijdens het Fotoweekend Brabant

Centraal gelegen in Noord Brabant liggen diverse spiegelende vennetjes verborgen in een mooie bosrijke omgeving. Een werkelijk schitterende omgeving voor het maken van prachtige foto’s. Tegenover een van deze vennetjes ligt het Fletcher Hotel Boschoord waar je om 10.30 uur wordt verwacht. Na een korte mini masterclass landschapsfotografie en de lunch trek je naar de Oisterwijkse vennen en bossen om het zojuist geleerde direct in de praktijk te brengen. Je zult versteld staan met voor voor prachtige foto’s je later op de dag weer terugkeert naar je hotel.

In de winter gaat de zon vroeg onder. Dus pas na de zonsondergang keer je terug naar het hotel voor het diner en wordt de eerste leerzame fotobespreking gehouden. Een zeer geliefd onderdeel van onze fotoweekenden en fotoreizen, want je leert namelijk enorm veel door naar elkaars foto’s te kijken. Je doet ideeën op om de volgende dag mee aan de slag te gaan.

Nevel boven de Brabantse heide Fotoweekend Brabant
Donkere lucht tijdens het Fotografie weekend Brabant
Koeien in de mist tijdens het Fotoweekend Brabant

Dag 2

Zonsopkomst bij de Kampina

Vroeg in de ochtend loop je naar de Belversven op de Kampina, het grootste heidegebied van deze omgeving. Hier wacht je op de zonsopkomst boven het spiegelende ven. Wellicht zie je ook nog een mysterieuze nevel boven het vennetje. Tijdens het fotograferen van dit mooie schouwspel kan je uiteraard gebruik maken van filters, om je foto’s nog meer die wow-factor te geven! Mocht je nog nooit gebruik hebben gemaakt van filters dan geven onze fotografen je graag uitleg hierover. En uiteraard hebben zij ook een groot aantal sets bij zich die je mag lenen en vervolgens uitproberen.

Na het ontbijt staat er een interessante rondleiding op de Kampina op het programma en vertrek je daarna richting het restaurant gelegen bij de entree van het Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen voor de lunch. Vervolgens ga je met je camera aan de slag om dit gebied, wat maar liefst 465 hectares aan stuifzand bevat, te fotograferen. Ook heb je hier de uitgelezen kans om eens een mooie panoramafoto te maken, een HDR-foto of misschien zelfs wel een HDR-panorama! Je blijft hier tot na de zonsondergang waarna je terugkeert naar het hotel voor het diner. In de avond staat er als afsluiting van een mooie dag nog een leerzame en zeker ook altijd gezellige fotobespreking op het programma.

Koeien in de ochtendmist - Fotoweekend Brabant
Brabantse vennen Fotografie weekend Brabant
Fotoweekend Brabant heidegebied

Dag 3

Schilderachtige Oisterwijkse bossen

Op zondagochtend ga je weer vroeg op pad. Dit keer bij de Oisterwijkse bossen en vennen om in deze omgeving de zonsopgang te fotograferen bij een van de schilderachtige vennen. Dit gebied van maar liefst 750 hectare is, net zoals De Loonse en Drunense Duinen en de Kampina onderdeel van het Nationaal Landschap het Groene Woud. Een aaneenschakeling van diverse bijzondere natuurgebieden in de driehoek tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

Mini Photochallenge

Ook bezoek je vandaag een ander gebied van de Kampina waar ook enkele mooie vennen verscholen liggen bij het heidegebied. In dit gebied gaan we een leuke en leerzame mini photo challenge houden, waarbij je anders gaat kijken naar de omgeving. Superleuk om te doen en een mooi onderdeel om het Fotoweekend Brabant mee af te sluiten.

Rond 16.00 uur ga je met een berg aan schilderachtige foto’s weer huiswaarts terugkijkend op een prachtig fotografieweekend.

Zonsondergang tijdens het fotografie weekend Brabant
Fotoweekend Brabant Drunense Duinen
Fotoweekend Brabant koeien

Programmawijzigingen voorbehouden.

Het in de bossen gelegen sfeervolle Fletcher Hotel & Restaurant Boschoord is gelegen op een gunstige locatie tussen de Oisterwijkse bossen en vennen, Kampina en tevens op korte rijafstand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor alle ritjes die we doen tijdens het fotoweekend Brabant.

 • Voldoende gratis parkeergelegenheid
 • Gratis wifi
 • Restaurant
 • Terras
 • Hotelbar
 • Lounge
 • Zeer uitgebreid ontbijtbuffet
Fotoweekend Brabant Hotel Boschoord

Inbegrepen:

 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer (in coronatijd wordt een 1-persoonskamer aangeraden)
 • Begeleiding door een of meerdere professionele fotografen
 • Fotobesprekingen
 • Naslagwerk
 • Belichtingskaart

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
 • Boekingskosten 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer 50,- p.p.p.n.
 • Verlenging met 1 of meerdere nachten mogelijk
 • We maken gebruik van eigen auto’s, waarbij we zoveel mogelijk met elkaar meerijden. (In corona tijd wordt geadviseerd ieder zijn eigen vervoermiddel te gebruiken of een mondkapje op te doen)

Fotoapparatuur:

 • Tijdens dit Fotoweekend Brabant kom je allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Een groothoeklens is aan te raden bij het fotograferen van de vennen, stuifduinen en heide, maar een macrolens is daarentegen handig bij het fotograferen van paddenstoelen en andere kleine details in de natuur. En mocht je vogels op de vennen tegenkomen, dan wordt een telelens of zoomlens ook geadviseerd. Met andere woorden: neem alles mee.
 • Een zonnekap helpt niet alleen tegen lensflare, maar ook tegen regenspetters.
 • Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken neem ze dan zeker mee. De fotograaf heeft overigens ook meerdere filtersets bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave.
 • Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Vergeet niet een extra accu mee te nemen. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is, terwijl je net lekker bezig bent.
 • Een regenhoes voor je camera is tijdens de fotoreis naar Brabant ook handig.
 • Het instructieboekje van jouw camera.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Voor een binnenlandse reis is het hebben van een reisverzekering niet verplicht. Toch kan het misschien interessant zijn om wel een reisverzekering af te sluiten, om zo de dure fotoapparatuur voldoende gedekt te hebben bij schade of verlies. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Kleding:

 • Een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen zeker tot je uitrusting.
 • Uiteraard warme kleding.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 25 procent van de reissom met een minimum van 175 euro p.p. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, SchotlandIJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York. Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!