Fotoweekend Brabant

Fotografeer de prachtige Brabantse vennen en duinen tijdens het fotoweekend Brabant.

Fotoweekend Brabant

Fotografeer de prachtige Brabantse vennen en duinen.

Per datum: 2 groepen (2 begeleidende fotografen)

Datum: 10 – 12 september 2021
Aantal deelnemers: 9
Minimum aantal deelnemers: 5

Prijs: 395,- p.p.
(In verband met corona adviseren we alleenboekers een 1-persoonskamer te boeken)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoweekend Brabant:

Ontdek verborgen vennetjes

Fotografeer de schilderachtige omgeving

Krijg continu fotografietips van onze fotografen

Voor beginners en gevorderden

Fotoweekend Brabant Voorste Goorven bij zonsopkomst
Fotoweekend Brabant Van Esschenven in ochtendnevel
Fotoweekend Brabant Van Esschenven in ochtendmist

Fotoweekend Brabant met schilderachtige landschappen!

Tijdens het Fotoweekend Brabant brengen onze begeleidende fotografen je naar diverse zeer fotogenieke locaties: De Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse bossen met haar vennetjes en Kampina, om maar enkel van de schilderachtige plekken te noemen. Uiteraard worden, net als tijdens onze andere fotoweekenden, ook de zonsopkomsten en zonsondergangen niet overgeslagen. Met een beetje mazzel zie je ook nog mysterieuze mist boven de vennetjes hangen. Echt een moment voor een topfoto.

Fotoweekend Brabant deelnemers bij Voorste Goorven zonsopkomst
Fotoweekend Brabant deelnemers op de Lonense en Drunense duinen
Fotoweekend Brabant Siberische grondeekhoorn

Alle dagen steun van professionele fotografen

Om je direct goed op weg te helpen dit weekeinde begint het Fotoweekend Brabant met een mini-masterclass landschapsfotografie. Uiteraard staan onze fotografen jouw het hele weekeinde terzijde en zullen ze regelmatig op jouw cameraschermpje meekijken en tips en adviezen geven. Ook onze zeer leerzame fotobesprekingen staan op het programma. Het Fotoweekend Brabant eindigt met een superleuke photochallenge. Ga jij mee? Schrijf je dan nu in voor dit geweldige fotografieweekend naar de Brabantse vennen…

Fotografie weekend Brabant Loonense Duinen bij zonsopkomst
Ton fotografeert zonsondergang bij Kogelsvangersven Fotoweekend Brabant
Eend in ochtendmist Van Esschenven tijdens Fotoweekend Brabant
Fotoweekend Brabant deelnemers Kogelvangersven Kampina zonsondergang
Zonsopkomst Van Esschenven Fotoweekend Brabant
Zonsopkomst boven Voorste Goorven Fotoweekend Brabant

Dag 1

Verborgen vennetjes tijdens het Fotoweekend Brabant

Centraal gelegen in Noord Brabant liggen diverse spiegelende vennetjes verborgen in een mooie bosrijke omgeving. Een werkelijk schitterende omgeving voor het maken van prachtige foto’s. Tegenover een van deze vennetjes ligt het Fletcher Hotel Boschoord waar je om 10.30 uur wordt verwacht. Na een korte mini masterclass landschapsfotografie en de lunch trek je naar de Oisterwijkse vennen en bossen om het zojuist geleerde direct in de praktijk te brengen. Je zult versteld staan met voor voor prachtige foto’s je later op de dag weer terugkeert naar je hotel.

In de winter gaat de zon vroeg onder. Dus pas na de zonsondergang keer je terug naar het hotel voor het diner en wordt de eerste leerzame fotobespreking gehouden. Een zeer geliefd onderdeel van onze fotoweekenden en fotoreizen, want je leert namelijk enorm veel door naar elkaars foto’s te kijken. Je doet ideeën op om de volgende dag mee aan de slag te gaan. Bij de zomerse fotoreizen ga je na het diner weer op pad voor de zonsondergang.

Zonsopkomst Van Esschenven
Zonsopkomst Voorste Goorven
Van Eschenen bij zonsopkomst Fotoweekend Brabant
Lia op Kampina tijdens Fotoweekend Brabant

Dag 2

Zonsopkomst bij de Kampina

Vroeg in de ochtend loop je naar de Belversven op de Kampina, het grootste heidegebied van deze omgeving. Hier wacht je op de zonsopkomst boven het spiegelende ven. Helemaal mooi is een mysterieuze nevel boven het vennetje. Tijdens het fotograferen van dit mooie schouwspel maak je uiteraard gebruik van filters, om je foto’s nog meer die wow-factor te geven! Mocht je nog nooit gebruik hebben gemaakt van filters dan geven onze fotografen je graag uitleg hierover. En uiteraard hebben zij ook een groot aantal sets bij zich die je mag lenen en vervolgens uitproberen.

Evelien aan het fotograferen tijdens het Fotoweekend Brabant
Loonse en Drunense Duinen Fotoweekend Brabant
Prachtig landschap tijdens fotografie weekend Brabant

Na het ontbijt staat er een interessante fotowandeling op de Kampina op het programma en vertrek je daarna richting het restaurant dat gelegen is bij de entree van het Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen voor de lunch. Vervolgens ga je met je camera aan de slag om dit gebied, wat maar liefst 465 hectares aan stuifzand bevat, te fotograferen. Ook heb je hier de uitgelezen kans om eens een mooie panoramafoto te maken, een HDR-foto of zelfs een HDR-panorama! Je blijft hier tot na de zonsondergang waarna je terugkeert naar het hotel voor het diner. In de avond staat er als afsluiting van een mooie dag nog een leerzame en zeker ook altijd gezellige fotobespreking op het programma.

Zonsopkomst Van Esschenven Fotoweekend Brabant
Zonsondergang Kogelvangersven Fotoweekend Brabant
Fotoweekend Brabant deelnemers Oisterwijkse vennen

Dag 3

Schilderachtige Oisterwijkse bossen

Op zondagochtend ga je weer vroeg op pad. Dit keer bij de Oisterwijkse bossen en vennen om in deze omgeving de zonsopgang te fotograferen bij een van de schilderachtige vennen. Dit gebied van maar liefst 750 hectare is, net zoals De Loonse en Drunense Duinen en de Kampina onderdeel van het Nationaal Landschap het Groene Woud. Een aaneenschakeling van diverse bijzondere natuurgebieden in de driehoek tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

Populierenbos met ICM gefotografeerd
Fotoweekend Brabant deelnemers Kampina
Fotoweekend Brabant ochtenden Van Esschenven

Mini Photochallenge

Ook fotografeer je vandaag een ander gebied van de Kampina waar ook enkele mooie vennen verscholen liggen bij het heidegebied. In dit gebied gaan we een leuke en leerzame mini photo challenge houden, waarbij je anders gaat kijken naar de omgeving. Superleuk om te doen en een mooi onderdeel om het Fotoweekend Brabant mee af te sluiten.

Rond 16.00 uur ga je met een berg aan schilderachtige foto’s weer huiswaarts terugkijkend op een prachtig fotografieweekend.

Fotoweekend Brabant Siberische grondeekhoorn
Duif bouwt nest in het wandelbos Tilburg
Fotoweekend Brabant eekhoorn roodborstje
Kogelvangersven op de Kampina Brabant
Van Eschenen Fotowekend Brabant
Paarse luchten tijdens het Fotoweekend Brabant

Programmawijzigingen voorbehouden.

Het in de bossen gelegen sfeervolle Fletcher Hotel & Restaurant Boschoord is gelegen op een gunstige locatie tussen de Oisterwijkse bossen en vennen, Kampina en tevens op korte rijafstand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor alle ritjes die we doen tijdens het fotoweekend Brabant.

 • Voldoende gratis parkeergelegenheid
 • Gratis wifi
 • Restaurant
 • Terras
 • Hotelbar
 • Lounge
 • Zeer uitgebreid ontbijtbuffet
Hotel Boschoord Oisterwijk

Inbegrepen:

 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer (in coronatijd wordt een 1-persoonskamer aangeraden)
 • Begeleiding door een of meerdere professionele fotografen
 • Fotobesprekingen
 • Naslagwerk
 • Belichtingskaart

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 7,50 p.p.
 • Boekingskosten 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer 50,- p.p.p.n.
 • Verlenging met 1 of meerdere nachten mogelijk
 • We maken gebruik van eigen auto’s, waarbij we zoveel mogelijk met elkaar meerijden. (In corona tijd wordt geadviseerd ieder zijn eigen vervoermiddel te gebruiken of een mondkapje op te doen)

Fotoapparatuur:

 • Tijdens dit Fotoweekend Brabant kom je allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Een groothoeklens is aan te raden bij het fotograferen van de vennen, stuifduinen en heide, maar een macrolens is daarentegen handig bij het fotograferen van paddenstoelen en andere kleine details in de natuur. En mocht je vogels op de vennen tegenkomen, dan wordt een telelens of zoomlens ook geadviseerd. Met andere woorden: neem alles mee.
 • Een zonnekap helpt niet alleen tegen lensflare, maar ook tegen regenspetters.
 • Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken neem ze dan zeker mee. De fotograaf heeft overigens ook meerdere filtersets bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave.
 • Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Vergeet niet een extra accu mee te nemen. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is, terwijl je net lekker bezig bent.
 • Een regenhoes voor je camera is tijdens de fotoreis naar Brabant ook handig.
 • Het instructieboekje van jouw camera.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Voor een binnenlandse reis is het hebben van een reisverzekering niet verplicht. Toch kan het misschien interessant zijn om wel een reisverzekering af te sluiten, om zo de dure fotoapparatuur voldoende gedekt te hebben bij schade of verlies. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Kleding:

 • Een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen zeker tot je uitrusting.
 • Uiteraard warme kleding.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Wat onze deelnemers zeggen

rabant deelnemers Lia van der Vliet

Dit was mijn eerste weekend met Fotografie-Reizen. We werden vrijdag rond 10 uur verwacht in het hotel in Oisterwijk, waar we in een grote ruimte de introductie en kennismaking hadden, 6 cursisten. We zijn op pad gegaan naar de Oisterwijkse vennen, een prachtig gebied. We hebben drukke dagen gehad, startten met de zonsopkomst bij de vennen,  ontbijt in het hotel, weer op pad, diner tussendoor en daarna genieten van de zonsondergang. Het leverde prachtige foto’s op.

Zaterdag naar de Loonse en Drunense heide, een mooie grote zandvlakte met heide en verspreid staande bomen. ‘s Zondags zijn we naar Tilburg gegaan, wandelpark de Warande, waar we eenkhoorns hebben gefotografeerd. Yolanda had van te voren uitgelegd, wat de beste camera instelling voor deze fotografie is.

Het was een druk, maar heel gezellig weekend, met informatie, fotobespreking en onderling uitwisselen van ervaring.

Lia van der Vliet

Foto weekend Brabant

Jan Peters Fotoweekend Brabant

“Heerlijk, weer een weekend met een groepje enthousiastelingen fotograferen in Brabant. En bij Brabant denk je dan natuurlijk aan bossen, vennetjes en zandvlakten. Nou, alles kwam goed aan bod, zeker de laatste twee. Met geweldige weersvooruitzichten beloofde het een prachtig weekend te worden. En dat werd het ook. Twee keer fraaie zonsopkomsten en een zonsondergang. Maar wat je wil natuurlijk is een zonsopkomst over een mooi, mistig vennetje.

De tweede ochtend stonden we klaar bij het Van Esschenven tegenover het hotel. En ja hoor, een heldere lucht met een mooie mist boven het water. En toen de zon eenmaal opkwam ontspon zich een magische morgen.

Al met al een zeer geslaagd weekend.

Jan Peters

Fotoweekend Brabant

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, SchotlandIJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe, Brabant of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!