Fotoweekend Veluwe

Herfst fotografie: Herfsttinten in het bos

Fotoweekend Veluwe

Herfst fotografie: Herfsttinten in het bos

Per datum: 2 groepen (2 begeleidende fotografen)
Minimum aantal deelnemers: 5

Datum: 21 – 23 oktober 2022
Aantal deelnemers: 9
Fotografen: Ron Buist en Sarah Vendrig
Gegarandeerd vertrek!

Datum: 28 – 30  oktober 2022
Aantal deelnemers: 11
Fotografen: Ilona van Dijk en Eddy Reynecke
Gegarandeerd vertrek!

Datum: 28 – 30  oktober 2022
Fotoclub uit Almere (VOL)

Datum: 20, 21 en 22 oktober 2023

Prijs 2022: 395,- p.p.
Prijs 2023: 435,- p.p.

Schrijf je nu in

Highlights Fotoweekend Veluwe:

 Gouden herfsttinten in het bos

Spelen met licht

Creatief met macro

Inclusief 2x Logies en ontbijt

Fotografie weekend Veluwe Herfst Bas Meelker
Fotoweekend Veluwe Paddenstoelen voor herfstblad

Genieten van de herfst op de Veluwe

Tijdens de herfst kleuren de bossen op de Veluwe in allerlei schitterende tinten. Tel daarbij op het zachte zonlicht, dat haar stralen door de bomen laat priemen, en je maakt geheid foto’s, waar je mee thuis kunt komen. Sfeer is één van de belangrijkste kenmerken van de herfst en die ga je tijdens deze driedaagse fotoreis vangen in jouw beeld, daarbij gebruik makend van het aanwezige licht. Het fotograferen van bossen is een tak apart in de landschapsfotografie. Je ziet immers geen horizon. De begeleidende fotografen maken jou hier echter wegwijs in.

Hoe fotografeer je paddenstoelen?
Fotografie weekend Veluwe Herfst
Fotografie weekend Veluwe Herfst Bas Meelker

Macro tijdens Fotoweekend Veluwe

Naast het fotograferen van het bos is macro fotografie natuurlijk ook onderdeel van het Fotoweekend Veluwe. Het bos staat in deze periode immers vol met paddestoelen, zwammen, mos en struiken met besjes. Ook de de rode, gele en bruine bladeren met hun dauwdruppels in de vroege ochtend maken het fotograferen in de herfst tot een feest. En niet te vergeten alle ‘vruchten’ van het bos. Ook is de kans groot om wild te spotten, zoals zwijnen, edelherten en reeën.

Naast traditionele fotografie, ga je tijdens het herfstweekend op de Veluwe ook aan de slag met creatieve fotografie. De mogelijkheden daarvoor zijn legio: dubbele belichting en ICM (Intentional Camera Movements) zijn twee van de fototechnieken.

Fotografie weekend Veluwe Herfst
Fotoreis Veluwe Herfst fotografie
Fotografie weekend Veluwe Herfst

Slapen middenin het Speulderbos

En het leuke van alles is dat jouw hotel middenin het super fotogenieke en heel veel gefotografeerde Speulderbos staat. Het Speulderbos wordt wel het mooiste bos van Nederland genoemd. Je loopt dus zo vanuit jouw hotelkamer de bossen in. Een betere locatie is er op de Veluwe niet te vinden.

Wil jij ook herfst fotografie beoefenen, licht lezen en de zogenaamde Jacobsladders of zonneharpen op de foto zetten? Boek dan het Fotoweekend Veluwe.

Fotografie weekend Veluwe Herfst
Fotoreis Veluwe Herfst fotografie
Fotografie weekend Veluwe Herfst

Dag 1

Grillige beuken in het Speulderbos

Middenin het Speulderbos ligt het luxe Fletcher-hotel ‘Mooi Veluwe’. Op deze unieke locatie word je rond 10.30 uur verwelkomd door de fotografen van Fotografie-reizen.nl. Na de introductie en een uitgebreide presentatie over fotograferen van een herfstbos met alle tips en tricks waar je op moet letten, ga je na de lunch direct met de camera op pad om op mooie locaties de herfstachtige taferelen van de Veluwe vast te leggen.

In de middag is er tijd voor fotografie in en rondom het Speulderbos, een van de mooiste bossen van Nederland met grote grillige beuken. Hier ga je aan de slag te gaan met macro fotografie. Zo fotografeer je de prachtige zwammen en paddestoelen. Heb je geen macrolens? Geen probleem, het Speulderbos biedt eveneens uitstekende mogelijkheden voor landschapsfotografie.

Na het fotograferen van de zonsondergang is er in de avond tijd voor een fotobespreking waarbij onze fotografen je tips en ideeën geven.

Fotoweekend Veluwe Solse gat
Fotoweekend Veluwe paddenstoelen
Fotoweekend Veluwe kastanjes

Dag 2

Zonneharpen in het bos

Een ander deel van het Speulderbos staat zaterdag op het programma van het Fotoweekend Veluwe, namelijk in de omgeving van Drie met onder meer het Solse gat. Eveneens een prachtig gebied om te fotograferen. Komt de zon door, dan fotografeer je prachtige zonneharpen. Maar ook een mistig herfstbos levert geweldige plaatjes op.

Ook breng je een bezoek aan de kleinste stad van Nederland met ongeveer 30 inwoners. Het mooie kasteel van Staverden en de omgeving met vele historische gebouwen waarvan er maar liefst 45 rijksmonumenten zijn. Vlakbij Staverden is ook de locatie waar je de zonsondergang fotografeert. In de avond houden we wederom een interessante fotobespreking.

Paddenstoel tijdens het Fotoweekend Veluwe
Sfeervol licht op een paddenstoel tijdens de Fotoreis Veluwe
Fotoweekend Veluwe met paddenstoelen

Dag 3

Fotograferen in het Kroondomein

Ook op zondag ga je weer op pad.  Je begint met het fotograferen van de beroemde ‘dansende bomen’ in het Speulderbos. Hopelijk laten zich ook zonneharpen zien op deze herfstochtend. Je krijgt voldoende tijd om hier te fotograferen.

Na de lunch ga je naar het Kroondomein gelegen nabij het koninklijke paleis in Apeldoorn. Het mooie domein ligt er in de herfst werkelijk prachtig bij met zijn lange beukenlanen en sierlijke vijvers.

Fotografie weekend Veluwe Herfst Bas Meelker
Fotoweekend Veluwe mist verkleind

Super interessante fotobesprekingen

Net als tijdens onze andere fotoweekenden wordt tijdens het Fotoweekend Veluwe twee maal een fotobespreking gehouden. Onze deelnemers zijn altijd enorm enthousiast hierover, want je ontdekt namelijk veel nieuwe zaken. Niet alleen worden tips gegeven om nog mooiere foto’s te maken, maar ook doe je ideeën op door naar foto’s van de andere deelnemende (hobby)fotografen te kijken. Het Fotoweekend Veluwe wordt op zondag rond 16.00 uur afgesloten. Met een berg aan wow-foto’s keer je weer huiswaarts.

Enthousiast geworden? Ga dan met onze fotografen mee voor een super leerzaam en bovenal ook supergezellig Fotoweekend Veluwe. Boek nu!

Fotoweekend Veluwe deelnemers
Fotografie weekend Veluwe Herfst Bas Meelker
Fotoweekend Veluwe herfstbos

Het dagprogramma kan afwijkend zijn vanwege weersomstandigheden.

Fletcher Hotel ‘Mooi Veluwe’

Fletcher Hotel ‘Mooi Veluwe’  is uniek gelegen middenin het Speulderbos. Een betere locatie kan je je niet wensen tijdens het Fotoweekend Veluwe. Vanuit je hotel loop je zo het bos in. Fotografie onderwerpen voor het oprapen.

‘Mooi Veluwe’ is een nieuw 4-sterren hotel, voorzien van sauna en een dompelbad. Het beschikt over een bar, lounge en restaurant. In het restaurant wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. De kamers zijn comfortabel.

Fletcher hotel Mooi Veluwe
Fletcher hotelMooi Veluwe in de bossen

Inbegrepen:

 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer (in coronatijd wordt een 1-persoonskamer aangeraden)
 • Begeleiding door een of meerdere professionele fotografen
 • Wandeling o.l.v. natuurgids
 • Fotobesprekingen
 • Naslagwerk
 • Belichtingskaart

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 7,50 p.p.
 • Boekingskosten 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer 50,- p.p.p.n.
 • Verlenging met 1 of meerdere nachten mogelijk
 • We maken gebruik van eigen auto’s, waarbij we zoveel mogelijk met elkaar meerijden. (In coronatijd wordt geadviseerd ieder zijn eigen vervoermiddel te gebruiken of een mondkapje op te doen)

Fotoapparatuur:

 • Tijdens dit Fotoweekend Veluwe kom je allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Zowel een groothoeklens als een kleine telelens zijn aan te raden bij het fotograferen van het herfstbos, maar een macrolens is daarentegen handig bij het fotograferen van paddestoelen en andere kleine herfstwondertjes. En mocht je een hert of ander dier tegenkomen, dan wordt een grotere telelens of zoomlens ook geadviseerd. Met andere woorden: neem alles mee.
 • Een zonnekap helpt niet alleen tegen lensflare, maar ook tegen regenspetters.
 • Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken. De fotograaf heeft ook wat filters bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave.
 • Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Vergeet niet een extra accu mee te nemen. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is, terwijl je net lekker bezig bent.
 • Een regenhoes voor je camera is tijdens de fotoreis naar de Veluwe ook handig.
 • Het instructieboekje van jouw camera.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Voor een binnenlandse reis is het hebben van een reisverzekering niet verplicht. Toch kan het misschien interessant zijn om wel een reisverzekering af te sluiten, om zo de dure foto-apparatuur voldoende gedekt te hebben bij schade of verlies. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Kleding:

 • Een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen zeker tot je uitrusting.
 • Uiteraard warme kleding.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Wat onze deelnemers zeggen:

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, Schotland, IJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Luxemburg, Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.