Fotoreis Luxemburg

Leg de pracht en praal vast van sprookjesachtig Luxemburg

Fotoreis Luxemburg

Leg de pracht en praal vast van sprookjesachtig Luxemburg

Minimum aantal deelnemers: 5
Per datum: 2 groepen van 5-7 deelnemers

Datum: 16 t/m 20 mei 2023 (5 dagen)
Fotografen: Yolanda Wals en Eddy Reynecke

Datum: 13 t/m 17 november 2023 (5 dagen)
Fotografen: Eddy Reynecke en Ron Buist

Prijs: € 925,- p.p.

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Luxemburg:

Schitterende composities

Ontdek fotograferen met lange sluitertijden

Architectuur- en natuurfotografie

Leer fotograferen met polarisatiefilters 

Minimum aantal deelnemers: 5
Per datum: 2 groepen van 5-7 deelnemers

Datum: 16 t/m 20 mei 2023 (5 dagen)
Fotografen: Yolanda Wals en Eddy Reynecke

Datum: 13 t/m 17 november 2023 (5 dagen)
Fotografen: Eddy Reynecke en Ron Buist

Prijs: € 925,- p.p.

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Luxemburg:

Schitterende composities

Ontdek fotograferen met lange sluitertijden

Architectuur- en natuurfotografie

Leer fotograferen met polarisatiefilters 

Fotoreis Luxemburg
Fotoreis Luxemburg
Fotoreis Mullerthal

Fotoreis Luxemburg: Schitterende rotspartijen en prachtige watertjes

Een fotoreis geschikt voor echte natuurliefhebbers en avonturiërs. Dat is de fotoreis naar Luxemburg. Vooral het Mullerthal zal hier veel indruk op je gaan maken. Dit deel van Luxemburg wordt geroemd om haar prachtige natuur. Je bezoekt onder andere verschillende rotspartijen en de kloven van de Adlerhorst en de Ruetsbechschlëff. Ben jij een avontuurlijke fotograaf? Dan dwaal je rond in de mysterieuze Ruetsbechschlëff, verken je de Raiberhiel en beklim je de ijzeren ladder naar de Adlerhorst! Je zult genieten van alle composities die er om je heen vast te leggen zijn.

En wat dacht je van de fotogenieke watervalletjes en stroompjes die je hier mooi vast kunt leggen terwijl je oefent met lange sluitertijden. Heb je zelf geen filters? Onze fotografen hebben diverse setjes bij zich die je mag gebruiken tijdens deze reis. Je fotografeert onder andere de Kallektuffquell bron, een schitterende plek met kristalhelder en kalkhoudend water dat over de rotsen stroomt. En vergeet de bekende Schiessentümpel Cascade niet, waar je vroeg in de morgen gaat fotograferen en je laat betoveren door de karakteristieke waterval onder het stenen bruggetje. Net een schilderij!

Fotoreis Echternach
Fotoreis Luxemburg
Fotoreis Zwitserland
Fotoreis natuur

Fotografeer in historisch Echternach

Je fotografeert tijdens de fotoreis Luxemburg uiteraard de historische en spraakmakende highlights van het mooie Echternach, zoals de St. Wilibrord basiliek, St. Wilibrord abdij, de Place du Marché en de Orangerie met schitterende tuinen. Allemaal mooie plekken om te fotograferen tijdens het blauwe uurtje, maar ook tijdens zonsondergang. Al wandelend zul je de historie van deze stad ervaren en vastleggen! Alle entrees zitten uiteraard in de reissom inbegrepen, zoals je van ons gewend bent. Je kunt hier naast architectuurfotografie ook prima aan de slag met belichtingsbracketing (HDR fotografie) waarbij onze fotografen je graag op weg helpen.

Fotoreis bos
Fotoreis Luxemburg

Zoóó veel composities

Tijdens de vijfdaagse fotoreis Luxemburg ga je zó ontzettend veel composities tegenkomen, dat je nooit alles vast kan leggen. Onze fotografen gaan jou daarom precies leren hoe je de perfecte compositie kunt spotten en vastleggen, zonder dat je tijd hoeft te verspillen. Zo ga jij een perfecte fotografiereis tegemoet terwijl je de Halerbaach, de Zwarte Ernz, het Mullerthal, Eternach en ga zo maar door bezoekt!

Waar wacht je nog op? Boek nu jouw fotografiereis Luxemburg en maak het mee!

Fotocursus Luxemburg
Foto Luxemburg
Fotoreis Luxemburg
Fotoreis Zwarte Woud

Dag 1

Fotoreis Luxemburg: Prachtige natuurcomposities

Jouw fotoreis Luxemburg start, als je inclusief vervoer hebt geboekt, bij één van onze ophaalpunten in Nederland of België van waaruit je door zal rijden naar het hotel in Mullerthal, waar je halverwege de middag arriveert. De reis duurt een kleine zes uur vanaf Groningen en zo’n tweeënhalf uur vanaf Maastricht. Niet langer dan een vlucht + wachten op Schiphol dus!

Na het inchecken zullen we in de namiddag meteen doorrijden naar de vallei van de Zwarte Ernz. Een prachtige plek met mooie waterbronnen. Één van die bronnen in het bijzonder is de Kallektuffquell, waar kristalhelder en kalkhoudend water over de rotsen stroomt. Het is een prachtige plek waarbij de kleuren van het water, de rotsen met daarop de verschillende kleuren mossen en de herfstkleuren zeer indrukwekkend zijn en voor prachtige composities zorgen.

Afhankelijk van de tijd zal je nog een wandeling plaatsvinden waarbij intens kleurende macrofoto’s geschoten kunnen worden. In de avond zullen we een briefing doen incl. een (korte) uitleg om het verdere gebruik van o.a. polarisatie- en ND filters toe te lichten.

Fotografiereis Luxemburg
Fotoreis Zwitserland
Fotoreis Luxemburg
Fotografiereis Luxemburg

Dag 2

Wek de natuur tot leven

Voor de zonsopkomst vertrekken we vroeg in de ochtend richting Berdorf waar we op de Mullerthal trail B2 zullen gaan fotograferen. Dit is een avontuurlijk gebied midden in het bos, dat je langs de verschillende rotspartijen en kloven van de Ruetsbechschlëff en Adlerhorst zal leiden. Als jij een avontuurlijke fotograaf bent moet je hier absoluut ronddolen in de mysterieuze Ruetsbechschlëff, de Raiberhiel verkennen en op indrukwekkende hoogte de ijzeren ladder naar de Adlerhorst beklimmen! Ook een klim naar de uitzichtpunten Ruetsbechplateau en Däiwelsinsel zijn zeker de moeite waard. Je kijkt hier je ogen uit en er zijn overal composities te vinden om schitterende foto’s te maken.

’s Middags is het tijd voor de adembenemende Hohllay cave. Dit is de grootste zandstenen grot van de Mullerthal en is voor het eerst door de Romeinen gebruikt voor het houwen van stenen om later opnieuw in gebruik genomen te worden in de middeleeuwen. Destijds waren de banmolens in Trier verplicht om molenstenen te gebruiken die specifiek uit dit gebied kwamen. In de rotsen van deze indrukwekkende grot zie je prachtige patronen verwerkt. Daarnaast heb je hier ook een klein stroompje lopen, wat er voor zorgt dat je schitterende combi-foto’s kan maken.

Fotocursus Luxemburg
Foto Luxemburg
Fototrip Luxemburg
Fotoreis Zwitserland

Dag 3

Water, water en historisch Echternach

Met de bekende Schiessentümpel Cascade tijdens zonsopkomst laat je jezelf betoveren door een karakteristieke waterval onder een schilderachtige stenen brug. Deze plek met haar spectaculaire rotsen is één van de meest geliefde plekjes in het Mullerthal – ook wel Luxemburgs klein Zwitserland genoemd. Door de combinatie van belichting en stromend water zul jij hier echte prachtkiekjes schieten! Leuk om te weten is dat de zandstenen brug in 1879 werd gebouwd en symbool is gaan staan voor de regio Mullerthal. Vóór 1879 was de regio namelijk moeilijk toegankelijk en werd zelfs gezegd dat het gebied op een oerwoud zou zijn. Dit veranderde echter gedurende de 19e eeuw, toen enkele prominenten het gebied bezochten. Tussen 1870 en 1881 kwam er o.a. een nieuw treinstation, een betere weg tussen Grundhof en het dorp Müllerthal, en werd dus deze iconische brug gebouwd. Dit prachtige monument wil je toch meteen vastleggen met jouw camera?

Fotoreis Zwarte Woud
Fotoreis Benelux
Fotoreis Echternach
Fotoreis Luxemburg

Echternach vastleggen, de oudste stad van Luxemburg, daar ga jij echt van genieten! Echternach is met zijn historische charmante centrum, dat zo goed als autovrij is, een prachtige plek om te fotograferen. Zo zullen we wandelen naar de Place du Marché, het centrale plein van Eternach dat omringd wordt door schattige gekleurde huisjes. Ook bezoek je de St. Wilibrord basiliek en abdij, vernoemd naar de Heilige die daar in de crypte van de abdij begraven ligt. Tijdens de Franse revolutie werd een groot deel van de rijkdom van dit heiligdom geplunderd en diende het zelfs een tijdje als een steenfabriek. Het interieur en de glas in lood ramen maken de kerk zeker een bezoekje waard.

Als er ’s avonds nog tijd is bezoek je de Orangerie, een prachtige grote tuin met bijgebouw die vroeger onderdeel waren van de abdij. Je kunt de tuinen niet in, maar door het hek heen kun je prachtige foto’s maken van de zonsondergang.

Dag 4

Stromende kiekjes en knuffelfoto’s

Tijd om heerlijk in de ochtend te fotograferen langs de Halerbaach, een klein riviertje dat door een deel van het Mullerthal gebied loopt. Dit is de ideale plek tijdens de fotoreis Luxemburg om stroompjes en watervallen te fotograferen, maar ook om te oefenen met polarisatiefilters en lange sluitertijden door middel van ND filters. Je legt het krachtige water hier echt op de gevoelige plaat vast, doordat het water bijna knuffelbaar zal gaan lijken.

In de middag zal je het fotograferen weer vervolgen in de Mullerthal tijdens een mooie fotowandeling waar je de prachtige herfstkleuren op je in kunt laten werken en vastleggen. Schiet meer ‘knuffelbare’ foto’s, speel met de kleuren van de natuur, maak prachtige macrofoto’s en leg de indrukwekkende rotspartijen vast. Dit is echt een middagje genieten in klein Zwitserland.

Geniet na de middag van het diner en struin eventueel nog een keer door de idyllische Luxemburgse straatjes, voordat je ’s avonds de fotobespreking hebt. Daar zal je de gemaakte foto’s van die dag bespreken om je sterke punten te identificeren, maar ook om nog een keer je verbeterpunten aan te pakken. Op die manier kan jij hier de laatste dag nog even goed mee bezig.

Fotografie-reizen.nl
Fotoreis Zwarte Woud
Fotografie reizen Benelux

Dag 5

Aan al het moois komt een eind…

Dit is de laatste dag van onze fotoreis Luxemburg en gaan we in de ochtend nog een keertje terug naar het prachtige gebied rond Ruetsbechschlëff en Adlerhorst. Nu zullen we echter op een andere plek beginnen en een andere route nemen, waardoor je weer nieuwe composities en schilderachtige plaatjes tegenkomt. Werk nog één keer aan je verbeterpunten terwijl je de mooiste foto’s maakt en klim indien je dat wilt nog de hemel tegemoet naar een avontuurlijk uitzichtpunt, voordat het tijd is voor de lunch en de reis naar huis.

Aan al het moois komt een eind en zo ook aan deze fotoreis Luxemburg. In de middag begint de terugreis naar Nederland en/of België, waarin je na een enerverende en uiterst avontuurlijke midweek met een groot aantal wow-foto’s en een tevreden gevoel weer naar huis keert.

Fotoreizen
Fotografiereis
Fotoreis Luxemburg
Foto Luxemburg

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen:

 • 4x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Lokaal transport met openbaar vervoer in Luxemburg (indien men niet met eigen auto’s wilt rijden)
 • Entree St. Wilibrord Abdij en Basiliek
 • Masterclass fotograferen met lange sluitertijden en filtergebruik
 • Gratis gebruik Haida-filters en indien gewenst leenstatief
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Naslagwerk fotografie
 • Fotobesprekingen

Vervoer optioneel:

 • Vervoer in minibus of auto naar Luxemburg en vice versa á 195,- p.p.
 • Inclusief lokaal transport minibus of auto indien men niet voor openbaar vervoer kiest
 • Opstapplaatsen: Groningen, Zwolle, Utrecht, Eindhoven, Luik

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 7,50 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer (150 euro)
 • Fotografie-reizen.nl kan ook extra hotelovernachtingen voor je regelen

Fotoapparatuur (aanbevolen):

 • Een fotocamera met een groothoek- en standaardlens, maar mooier is als jouw lens ook nog in kan zoomen of dat je een kleine telelens meeneemt.
 • Zonnekap.
 • Liefst licht statief (bijvoorbeeld reisstatief), omdat je deze de hele dag bij je hebt.
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Eventueel regenhoes voor je camera.
 • Als je hierover beschikt: ND-filters, polarisatiefilter en eventueel andere filters. Wij hebben deze ook bij ons en die mag je lenen en uitproberen.
 • Schoonmaakdoekjes/schoonmaakpennen
 • Kleine zaklantaarn of licht van de smartphone om ’s avonds de camera in te stellen.

Conditie:

 • Aangezien het een avontuurlijke omgeving is waarbij je ook wandelt door eenbos/heuvel/rots landschap is voor deze reis is een goede en gezonde basis (wandel)conditie vereist. Wij adviseren dan ook voor deze reis goede en stevige (liefst hoge) wandelschoenen!

Kleding:

 • De temperatuur is te vergelijken met Nederland. Zorg er daarom voor dat je een goede jas bij hebt.
 • Goede wandelschoenen
 • Regenjas

Bagage:

 • Neem bij grote voorkeur een zachte tas in plaats van hardschalen koffer mee als je met ons meerijdt. Als je met eigen vervoer komt maakt dit uiteraard niks uit.

Elektriciteit:

 • 230 Volt
 • Dezelfde stekkers als in Nederland en België. Je hebt dus voor de fotoreis Lissabon geen verloopstekker nodig.

Geneesmiddelen:

 • Gebruik je medicijnen, neem dan een Europees Medisch Paspoort mee. Het is tegen een geringe vergoeding onder meer verkrijgbaar bij huisartsen en apotheken.
 • Voor het meenemen van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moet je een medische verklaring bij je hebben. Ondanks dat je zeer waarschijnlijk niet gecontroleerd wordt, kan je het beter goed geregeld hebben. Vraag de verklaring minimaal 4 weken voor vertrek aan.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de fotoreis Luxemburg binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis Luxemburg. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden..

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, Schotland, IJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Luxemburg, Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.