Fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili

Dwars door de mooiste landschappen van de Andes

Fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili

Dwars door de mooiste landschappen van de Andes

Minimum aantal deelnemers: 8

Datum: 13 september t/m 3 oktober 2024 (21 dagen)
Aantal deelnemers: 7 (+ 1 optie)
Fotograaf: Patrick Gijsbers en Erwin Kessing
Nog maar 1 deelnemer nodig voor gegarandeerd vertrek!

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 7149,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili:

Dwars door de Andes, maanlandschappen en geisers

Complete tour over de Altiplano en zoutvlakte met privé 4×4

Inclusief internationale vluchten

 Inclusief 2 binnenlandse vluchten

 Alle excursies bij de reissom in!

 

Minimum aantal deelnemers: 8

Datum: 13 september t/m 3 oktober 2024 (21 dagen)
Aantal deelnemers: 7 (+1 optie)
Fotograaf: Patrick Gijsbers en Erwin Kessing
Nog maar 1 deelnemer nodig voor gegarandeerd vertrek!

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 7149,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili:

Dwars door de Andes, maanlandschappen en geisers

Complete tour over de Altiplano en zoutvlakte met privé 4×4

Inclusief internationale vluchten

 Inclusief 2 binnenlandse vluchten

 Alle excursies bij de reissom in!

 

Fotoreis Argentinië
Melkweg fotograferen tijdens de fotoreis Chili
Gaucho tijdens de fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië cactus

Fotografeer de mooiste landschappen van Zuid Amerika!

Een droomreis voor fotografen is wellicht de beste omschrijving voor deze fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili. Een fotografiereis die begint in Buenos Aires in Argentinië en via Bolivia vervolgens eindigt in Santiago de Chile in Chili. Leef je uit met stadsfotografie in Buenos Aires en Salta en fotografeer het indrukwekkende Quebrada de Las Flechas in Argentinië waarbij rode rotspunten als pijlen uit de grond steken. Proef de heerlijke wijn in het sfeervolle Cafayate en bezoek het pre-Inca fort Pucará de Tilcara. Maak honderden foto’s van de antieke locomotieven op het fotogenieke treinenkerkhof en ga met je camera in de aanslag dwars over de Uyuni zoutvlakte. Je fotografeert de roze flamingo’s in de zoutmeren en maakt ansichtkaarten van laguna colorada Met een 4×4 ontdek je de adembenemende Altiplano van Bolivia en bezoek de maanvallei en de geisers van Tatio in ‘s werelds droogste woestijn San Pedro de Atacama in Chili. En dan te bedenken dat dit slechts enkele van de vele hoogtepunten van deze onvergetelijke fotoreis zijn! Wauw! Dit mag je niet missen.

Zonsondergang zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Zoutvlakte Uyuni fotografiereizen Bolivia
Zonsopgang cactuseiland fotoreizen Bolivia
Fotoreis Argentinië nabij Salta
Fotoreizen Zoutvlakte Bolivia Uyuni
Fotoreis Argentinië Hornacal

Fotoreis dwars door de kleurrijke Andes!

De Andes is de langste bergketen ter wereld en herbergt ‘s werelds grootste diversiteit aan adembenemende landschappen. Met deze fotoreis trek je dwars door het kleurrijke Andesgebergte, waarbij je camera werkelijk overuren maakt. Je maakt foto’s van de mooiste landschappen van Latijns Amerika waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Onze begeleidende fotografen helpen je hier graag een handje bij. Ze geven je tips over de beste instellingen van je camera en leren je alles over het maken van mooie composities in deze prachtige landschappen. Maar niet alleen de landschappen zijn kleurrijk. Hetzelfde geldt ook voor de bevolking. Ook zij zijn het zeker waard om gefotografeerd te worden.

Maanlandschap nabij Salta tijdens de fotoreis Argentinië
Pedro de AtacamaFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Lunch bij laguna roja tijdens de fotoreis Bolivia

Landschaps- en wildlifefotografie

Voor liefhebbers van landschapsfotografie is deze fotoreis er een die je zeker ooit eens gemaakt moet hebben. Je valt van de ene verbazing in de andere en zal verwonderd zijn hoe divers en kleurrijk de landschappen in dit deel van het Andesgebergte is. Doordat dit een van de plekken  in de wereld is met de minste lichtvervuiling en daarnaast ook nog eens hoog gelegen, is dit ook dé plek om de melkweg te fotograferen.

Maar laat je telelens zeker niet thuis. Onderweg heb je vele mogelijkheden voor het fotograferen van allerlei soorten wildlife. Je zet diverse soorten flamingo’s op de foto, ziet lama’s, vicuñas, viscacha’s, Andes vossen, Andes ganzen, diverse soorten eenden en wellicht zelfs de Andes condor met haar enorme spanwijdte! Voor vogelaars is de condor dé vogel die ze eens in hun leven gezien moeten hebben en op de foto gezet.

Enthousiast geworden over deze bijzondere fotoreis? Schrijf je dan in.

Fotoreizen Bolivia Flamingo's
Fotoreizen Bolivia vosje op de Altiplano
Condor tijdens de fotoreis Argentinië
Deelnemer op zoutvlakte Uyuni tijdens de fotografiereis Bolivia
Zonsondergang zoutvlakte Uyuni fotografiereis Bolivia
Cactuseiland Uyuni zoutvlakte fotoreizen Bolivia

Dag 1

Onvergetelijke fotoreis door Argentinië, Bolivia & Chili

Samen met je groepsgenoten aan de Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili reis je van Amsterdam naar Buenos Aires waar je onvergetelijke fotoreis dwars door de Andes gaat beginnen. Het is een rechtstreekse nachtvlucht waarbij je op dag 2 vroeg in de ochtend aankomt bij de hoofdstad van Argentinië.

La Boca in Buenos Aires tijdens de fotoreis Argentinië
Dwaze moeders in Buenos AiresFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Dag 2

Buenos Aires, de geboortestad van de tango

Je wordt opgehaald op de luchthaven en wordt met onze privébus richting het centrum van Buenos Aires gebracht. Met onze enthousiaste lokale gids en je camera in de aanslag ga je langs de mooiste plekjes van Buenos Aires. Je ziet Plaza de Mayo, die bekend is van de demonstraties van de dwaze moeders, je bezoekt de bijzondere kathedraal en je fotografeert het roze paleis. Je wandelt al fotograferend door het elegante San Telmo, de geboorteplek van de tango. Kortom, heerlijke stadsfotografie!

Annelies in La Boca Buenos Aires tijdens de fotoreis Argentinië
Wisseling van de wach in Buenos Aires tijdes een van de fotoreizen door Argentinië
Dwaze moeders in Buenos Aires tijdens de fotoreizen Argentinië

Dag 3

Op bezoek bij Evita Perón

Onze privébus staat klaar om de rest van de stad te verkennen. Zo bezoek je onder meer de wijk La Recoleta waar het graf van Evita Perón is te vinden. En het kleurrijke stadsdeel Boca met zijn blauwe, gele en groene huizen moet zeker op de foto. In de avond heb je optioneel de mogelijkheid om een een Tango Dinnershow te bezoeken. Onder het genot van een heerlijke maaltijd en Argentijnse wijn kan je je laten onderdompelen in de muzikale geschiedenis van deze beroemde dans.

Buenos AiresFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
La Boca Buenos AiresFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
KerkinterieurFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Pim fotografeert in Buenos Aires de dwaze moeders tijdens de fotoreis Argentinië

Dag 4

Heerlijke fotografiemogelijkheden in Salta

In de ochtend ga je naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar de mooie historische stad Salta gelegen in de Andes, in noordwest Argentinië. De stad dateert uit 1582 en heeft een mooi centrum met prachtige koloniale gebouwen, stadhuis, kathedraal en kerkjes. In de middag is er tijd om het sfeervolle centrum van de stad uitgebreid te verkennen en te fotograferen. In de kerken kan je als je wilt ook aan de slag met belichtingsbrackting. Tevens is er de mogelijkheid om met de teleferico, een soort kabelbaan, naar de top van de Cerro San Bernardo te gaan. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over het historische centrum van Salta. Je verblijft in een mooi hotel in koloniale stijl aan de rand van het centrum. 

Fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië
Lama's in de AndesFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Dag 5

Fotografeer de spanwijdte van de Andes-condor

Zodra je Salta verlaat zie je al snel de omgeving veranderen en kom je terecht in de ruige landschappen van het Andes-gebergte. Onze bus brengt je onder meer over de pas van de bisschop van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over de Encantado-vallei. Encantado betekent betoverend in het Spaans en zo is de vallei met zijn prachtige geërodeerde rotsformaties zeker te noemen. Het gebied leent zich dan ook prima om panoramische fotos te maken. Regelmatig laat in dit gebied de imposante Andes-condor met zijn enorme spanwijdte van meer dan 3 meter zich zien. Je maakt ook enkele stops in het Los Cardones national park genoemd naar de bijzondere zuilcactussoort die in dit gebied groeit. Tijdens deze stops wordt je gegarandeerd geprikkeld om de mooiste landschapsfoto’s te maken. Onderweg is er ook nog de mogelijkheid om guanaco’s, een wilde lama soort, te spotten.

Je overnacht in Cachi een klein dorpje met iets meer dan 5000 inwoners. Het met palmen en citrusbomen omringde centrale plein met zijn witte kerkje en witte en gele huizen eromheen geven je direct het gevoel of je in een soort western film terecht bent gekomen. Het hotel ligt boven op de heuvel aan de rand van de stad vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. 

Fotoreizen Argentinië, Bolivia, Chili
Cactus ArgentiniëFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Deelnemer fotor3eis Argentinië

Dag 6 en 7

Bijzondere landschappen rond Cafayate

De route gaat verder richting Cafayate. Je komt door zeer bijzondere landschappen. Een fotobezoek aan het Andes-dorpje Molinos staat op het programma. Je krijgt ruim de tijd om de indrukwekkende Quebrada de las Flechas te fotograferen. Quebrada de las Flechas is een imposante vallei, waarbij op diverse plekken de rotsen als pijlpunten uit de grond omhoog steken. Je bezoekt hier ook een uitzichtpunt om schitterende overzichtsfoto’s te maken. En je stopt op een mooie locatie om de zonsondergang te fotograferen.

Op de tweede dag in Cafayate heb je alle tijd om op diverse locaties het prachtige Quebrada de la Conchas te fotograferen. Landschapsfoto’s, panoramafoto’s, HDR-foto’s of detailfoto’s, deze prachtige rode vallei en de zandduinen bieden je mogelijkheden te over.

Deelnemer aan de fotoreis Argentinië
Quebrada de las Conchas Argentinië fotografiereizen
Quebrada de las Conchas tijdens de fotoreis Argentinië

Dag 8

Een reis richting het noorden van Argentinië heb je vandaag. Wederom zijn er volop mogelijkheden tot fotografie. Je rijdt wederom langs Quebrada de las Conchas. Je stopt bijvoorbeeld onderweg op diverse mooie plekken. Salta is het eindpunt van vandaag.

Lunch tijdens de fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië
Deelnemers in Purmamarca tijdens de fotoreis Argentinië

Dag 9

Berg met zeven kleuren in Purmamarca

Purmamarca is het doel van vandaag. In de aymarataal, gesproken door de indianen uit dit gebied, betekent Purmamarca: woestijnstad. Het is een klein plaatsje gelegen in een erg droog gebied. Maar ook gelegen aan de voet van een berg met de zeven kleuren, een gebied wat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In dit gebied maak je een mooie wandeling om de gekleurde bergen te fotograferen.

Je vervolgt de weg naar Humahuaca, waar je een bezoek brengt aan de pre-Inca ruïnes van het fort Pucará de Tilcara. Deze plek staat op de lijst van nationale monumenten van Argentinië. De oudste sporen van beschaving gaan terug tot meer dan 10.000 jaar. De ruïnes zijn gelegen in een vallei en omringt met vele cactussen.

Quabrada de las Conchas fotografiereizen Argentinië
Fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië Purmamarca

Dag 10

Regenboogbergen van Hornocal

Je fotografeert vandaag het zeer indrukwekkende Serranía de Hornocal. Deze bergen zijn wellicht het beste te omschrijven als regenboogbergen door de verschillende gekleurde lagen, die in de prachtig geërodeerde kalksteenbergen te zien zijn. Ook deze plek is terecht door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

De grens van Argentinië naar Bolivia passeer je vandaag. Je gaat op weg naar Tupiza gelegen in het zuidelijke deel van Bolivia. De omgeving van Tupiza heeft prachtige rotsformaties, die je op verschillende locaties kunt fotograferen.

Purmamarca Argentinië tijdens een van de fotoreizen van fotografie-reizen.nl
Huacanca tijdens de fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië

Dag 11

In de sporen van bankovervallers

Je begint je reis in Bolivia met een bezoek aan de Quebrada de Palala: grillige rotsformaties die als wolkenkrabbers uit de grond lijken op te stijgen. Dit is naar zeggen ook de omgeving waar de beruchte bankovervallers Butch Cassidy en the Sundance Kid om het leven zijn gekomen na een gunfight met het Boliviaanse leger.

Uiteraard kan je ook de zeer kleurrijke bevolking op de foto zetten. De stand van de bolhoedjes van de vrouwen zeggen of zij getrouwd zijn of niet. Handig om te weten.

Treinkerkhof Uyuni Fotoreizen Bolivia
Henk op de schommel bij treinkerkhof Uyuni in Bolivia tijdens de fotoreizen
Fotoreizen Bolivia altiplano

Treinkerkhof van Uyuni

Diverse mooie landschappen in de omgeving van Tupiza kan je in de ochtend nog fotograferen, voordat je op weg gaat naar Uyni. Op de route naar Uyuni passeer je weer de prachtigste landschappen, waarvoor je ruim de tijd krijgt om ze te fotograferen. Zo passeer je de obelisk, een enorme vrijstaande rotspunt, en zijn er onderweg diverse prachtige uitzichtpunten.

In de middag breng je een bezoek aan het zeer fotogenieke treinkerkhof van Uyuni. Tientallen oude stoomlocomotieven en wagons uit de periode dat de mijnbouw hier nog floreerde staan hier verspreid over het terrein. Aan het einde van de dag kleurt de zon prachtig op de locomotieven en op de besneeuwde bergtoppen in de verte. Een heerlijke plek om al die details van de locomotieven op de foto te zetten.

Fotoreizen Bolivia
Fotoreizen Bolivia
Bolivia fotografiereizen
Fotoreizen Bolvia cactuseiland zoutvlakte Uyuni

Dag 12

Grootste zoutvlakte ter wereld

Een onvergetelijke plek en een zeer fotogenieke locatie is zonder enige twijfel de zoutvlakte van Uyuni. Het is met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometers de grootste zoutvlakte ter wereld. Ook is het bijna perfect vlak met een hoogteverschil van maximaal 1 meter, en dat op een oppervlakte van een kwart van Nederland!

De privé 4×4 jeep staat klaar om je de komende dagen over de zoutvlakte en over de Boliviaanse Altiplano tot aan de grens met Chili te rijden. Je fotografeert diverse prachtige plekken van de zoutvlakte, zoals de zoutwaterbron Hoja de Agua en het allereerste zouthotel, waar ook het Dakar monument staat. Ook stop je bij Coquesa gelegen aan de rand van de zoutvlakte. Dit is een plek waar lokale herders hun lama’s en alpaca’s laten grazen op het gras. Ook heb je hier kans op het zien van wildlife zoals vicuñas, de wilde variant van de alpaca, flamingo’s, Andes-ganzen en diverse soorten eenden.

Je gaat op zoek naar plekken, waar de zoutvlakte gedeeltelijk onder water staat. Het water zorgt ervoor dat je perfecte reflectiefoto’s kunt maken. Dit is ook dé aangewezen plek om aan de slag te gaan met creatieve perspectieffoto’s. Aan het eind van de middag zet je jouw statief klaar en is het wachten op een prachtige zonsondergang.

Het hotel waar je overnacht is zeer bijzonder te noemen. Het hotel is in zijn geheel opgebouwd uit stenen gemaakt van zout.

Zonsondergang zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Zoutvlakte zonsondergang Uyuni Bolivia fotoreizen
Zonsondergang Chili fotoreizen
Ontbijt op de zoutvlakte bij het cactuseiland Uyuni Bolivia fotoreizen
Auto's op de zouvlakte tijdens een van de fotoreizen door Bolivia
Lunch in zouthotel op de zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia

Dag 13

Uitgelezen kans om melkweg te fotograferen

Een ander deel van ’s werelds grootste zoutvlakte ga je vandaag verkennen en fotograferen. Je bezoekt de ‘eilanden’ Isla Pescado en Isla Inca Huasi. Het laatst genoemde ‘eiland’ op de zoutvlakte wordt terecht weleens het cactuseiland genoemd. Dit eiland leent zich voor prachtige landschapsfotografie en je hebt de mogelijkheid om een relaxte wandeling te maken rondom het eiland. De nacht breng je wederom door in ons hotel aan de rand van de zoutvlakte en aan het begin van de route over de altiplano ver weg van de bewoonde wereld. De combinatie van de hoogte waarop de zoutvlakte is gelegen, nauwelijks lichtvervuiling en zelden bewolking maakt dit een van de ideale plekken tijdens deze reis om aan de slag te gaan met sterrenfotografie. Hier heb je dus de uitgelezen kans om de melkweg op de foto vast te leggen.

Bloeiende cactusFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Henk op de zoutvlakte van Uyuni fotografiereizen Bolivia
Zoiutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Fotoreizen Bolivia cactuseiland zoutvlakte Uyuni
Zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Zouvlakte Uyuni fotoreizen bolivia
Altiplano Bolivia fotoreizen

Dag 14

Rokende vulkaan en prachtige uitzichten

De route over de Altiplano wordt vervolgd. Je gaat op weg richting Villamar waar je 2 nachten verblijft. Onderweg maak je een fotostop bij de Salar de Chiguana, een relatief kleine zoutvlakte van 415 km2, maar met de omliggende bergen en de spoorlijn die het doorkruist zeer fotogeniek. Vervolgens staat een stop op het programma bij het uitzichtpunt op de vulkaan Ollagüe. Deze vulkaan is gelegen op de grens met Chili en laat middels het regelmatig tonen van rookpluimen weten dat hij nog steeds actief is.

Altiplano Bolivia fotoreizen
Flamingo tijdens fotoreizen bolivia
Fotoreizen Bolivia

Valle de Rocas betekent de vallei van de rotsen. Het is een woestenij met indrukwekkende rotsformaties.  De Mirador de Anaconda is het uitzichtpunt van de anaconda. Op het moment dat je hier staat zie je meteen waarom dit uitzichtpunt deze naam heeft gekregen. Als een anaconda kronkelt er een rivier door de vallei onder je. Prachtig voor een panoramafoto. Verder stop je vandaag bij een van de vele zoutmeren van de hoogvlakte, Laguna Negra en Italia Perdida, bijzondere rode rotsformaties die als een muur uit de aarde steken.

Fotoreizen Bolivia zoutvlakte Uyuni
La Luna fotoreizen Chili
Fotoreis Bolivia
Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Dag 15

Roze flamingo’s en een rood meer

Een ander deel van de Boliviaanse hoogvlakte wordt na het ontbijt verkend. Daarbij passeer je onder meer de hooglandmeren Cañapa, Hedionda en Honda waar flamingo’s zitten en je dus aan de slag kan met wildlifefotografie. De mooie roze kleuren van deze prachtige vogels maken dat je niet kunt stoppen met fotograferen. Zo bijzonder… Een ander meer waar je deze dag naar toe gaat is het Laguna Colorada, het rode meer. Deze naam doet het zoutmeer zeker eer aan door algen die het meer mooi rood kleuren. Deze algen staan op het menu van de flamingo’s waardoor ze hun mooie roze kleur krijgen.

Onderweg naar het rode meer maak je nog een fotostop bij de Arbol de Piedra die er uitziet als een versteende boom, maar in werkelijkheid zijn vorm heeft gekregen door natuurlijke erosie.

Laguna roja Bolivia fotoreizen
Flamingo's Bolivia fotoreizen
Lagina roja Bolivia fotoreizen van fotografie-reizen.nl

Dag 16

Overal om je heen stoom uit de grond

Deze dag vertrek je al vroeg richting de geisers van Sol de Mañana. Dit geothermisch gebied heeft een oppervlakte van 10 km2 waarbij je overal om je heen de stoom uit de grond ziet komen. Je bent hier vroeg in de ochtend, omdat de koude berglucht de stoom nog veel indrukwekkender maakt. De stoom stijgt regelmatig tot wel 50 meter hoogte. Als dat geen mooie plaatjes oplevert?

Altiplano Bolivia fotoreizen
Melkweg fotograferen op de zoutvlakte Uyuni

Fotografeer een surrealistisch kleurenpalet

Ook je zwemkleding heb je deze dag nodig want je hebt de mogelijkheid om met een prachtig uitzicht even te relaxen in de thermale baden van Polques. Hierna pak je de camera weer op om de woestijn van Salvador Dalí te fotograferen. Het surrealistische kleurenpalet van deze  bergen aan de rand van de woestijn doen denken aan schilderijen van deze beroemde schilder. Niet voor niets is deze woestijn dan ook vernoemd naar deze wereldberoemde Spaanse artiest, ook al is hij zelf nog nooit op deze plek geweest.

Via het eveneens schilderachtige laguna verde ga je richting laguna blanca, gelegen in het Nationale Reservaat Andina Eduardo Avarao. Bij beide schitterende bergmeren krijg je uiteraard de tijd om de mooiste foto’s te maken. Hierna arriveer je bij de grens Hito Cajon en arriveer je aan het einde van de middag in het derde land van deze reis: Chili!

In Chili overnacht je in het woestijnstadje San Pedro de Atacama, wat dezelfde naam draagt als de woestijn van dit gebied die bekend staat als droogste woestijn ter wereld. Ook staat de Atacama woestijn bekend om zijn prachtige sterrenhemel. Dus wat is er mooier om de dag af te sluiten met een heuse sterrentour bij een sterrenobservatiepunt waar je de melkweg kunt fotograferen.

Altiplano Bolivia Villamar fotoreizen
Lagina verde Bolivia fotoreizen
Altiplano Bolivia nabij Chileens Grens fotoreizen

Dag 17

Betoverende landschaps- en sterrenfotografie

Je gaat de betoverende landschappen van de Atacamawoestijn vandaag fotograferen. Ons vervoersmiddels brengt je over de Avenida de Los Volcanes, waarbij je uitzicht hebt op diverse vulkanen. De 5916 meter hoge Lincacabur is wellicht de meest indrukwekkende en hoogste. Ook staat een bezoek aan de Salar de Atacama op je programma. Het is met een oppervlakte van 3000 km2 het grootste zoutmeer van Chili met ruige zoutkristalen en roze flamingo’s. Je vervolgt je weg naar Aguas Calientes, eveneens een zoutmeer.

Melkweg in de Atacamawoestijn tijdens een van de fotoreizen door Chili
Fotoreis Chli
Fotoreis Chli

Dag 18

Stoom komt overal uit de grond

De wekker wordt vandaag vroeg gezet, om op tijd bij de Tatio geisers te zijn. Ook dit geothermisch gebied met zijn kleine geisers en stoom is in de ochtend prachtig om te fotograferen. Vervolgens krijg je een heerlijk ontbijt op deze mooie locatie. Op de terugweg richting San Pedro de Atacama stop je nog bij een van de waterplassen, waar je vogels zoals de Andes-ganzen kunt fotograferen. In de middag kan je even lekker relaxen of souvenirs proberen te scoren in het gezellige woestijnstadje San Pedro de Atacama.

Wildlife Atacamawoestijn Chili fotografiereizen
Sol de manana geisers Chili tijdens fotoreizen
Alpaca's fotoreizen Chili

Dag 19

De betovering houdt niet op

De betoverende landschappen van de Atacama woestijn houden maar niet op. Vandaag bezoek je een van de bekendste en mooiste gebieden van de Atacamawoestijn: de maanvallei, de Valle de la Luna. Dit gebied is onderdeel van het Natuur Reservaat Los Flamencos en kenmerkt zich door zijn magische rotsformaties ontstaan door wind en erosie. Slechts een paar keer per eeuw regent het hier een paar millimeter en er zijn stukken waar werkelijk geen begroeiing te vinden is. Hierdoor doet het gebied zijn naam van maanvallei absoluut eer aan.

Aan het eind van de middag brengt de chauffeur je naar het vliegveld bij Calama vanwaar je in de avond naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, vliegt. Hier verblijf je in een modern hotel op slechts enkele minuten rijden van het vliegveld.

La luna fotoreizen Chili
Deelnemer met alpaca in Chili tijdens een fotoreis

Dag 20 en 21

Duizenden wow-foto’s rijker

Helaas zit je onvergetelijke reis dwars door de mooiste landschappen van de Andes er nu echt op. Vandaag vlieg je vanuit Santiago de Chile met een rechtstreekse nachtvlucht weer richting Schiphol. Met duizenden prachtige foto’s op overvolle geheugenkaartjes en waarschijnlijk evenveel mooie herinneringen arriveer je de volgende ochtend weer in Amsterdam.

Deelnemer aan het fotograferen tijdens de fotoreis Chili
Fotoreis Boliviua
Janny met ezel tijdens de fotoreis Chili

(routewijzigingen voorbehouden)

Kaart fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili

Kaart fotoreis ABC Fotografie-reizen.nl

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Buenos Aires
 • Vlucht: Santiago de Chile – Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht: Buenos Aires – Salta
 • Binnenlandse vlucht: Calama – Santiago de Chile
 • Transfer naar hotel Buenos Aires
 • Transfer naar luchthavens Buenos Aires, Calama en Santiago de Chile
 • 18x overnachting in 2/3 persoonskamers
 • Ontbijt: 18x
 • Lunch: 8x
 • Diner: 4x
 • Gehele reis Nederlandse professionele fotograaf/reisbegeleiding
 • 2 dagen Engelstalige gids stadstour Buenos Aires
 • 6 dagen Engelstalige gids traject Salta tot aan grens Bolivia
 • 3 dagen Engelstalige gids San Pedro de Atacama
 • Privé transport Buenos Aires
 • Privé bus van Salta tot de Boliviaanse grens
 • Privé 4×4 terreinwagens vanaf de grens tot San Pedro de Atacama
 • Privétransport Chili
 • Inclusief bezoek wijnhuis/wijnproeverij Cafayate
 • Entreeprijs Pucara Tilcara
 • Entree Hornocal
 • Entreeprijs Isla Pescado
 • Entreeprijs Isla Inca Huasi
 • Entreeprijs Nationaal Reservaat Eduardo Averao
 • Entreeprijs Tatio geisers
 • Entreeprijs Maan & Marsvallei
 • Entreeprijs: Arco Iris vallei
 • Entreeprijs: Petrogliefen Hierbas Buenas
 • Alle excursies zijn privé-excursies alleen voor onze groep
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 9,00 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. € 1100.- (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien reisleiding
 • Vaccinaties
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Migratiekosten grens Argentinië naar Bolivia (+/- US$ 2)
 • Migratiekosten grens Bolivia naar Chili (+/- US$ 10)
 • Vertrekbelasting luchthaven Santiago de Chile (+/- US$ 25), indien nog van toepassing
 • Fooienpot voor chauffeurs, hotels, lokale gidsen, reisbegeleiding
 • Eventuele optionele excursies buiten het programma

Unique Palacio San Telmo – Buenos Aires

Het comfortabele hotel is gelegen in het hartje van Buenos Aires op een paar blokken van Plaza de Mayo en de wijk San Telmo. De ideale uitvalsbasis om op verkenning te gaan door de Argentijnse hoofdstad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluis, minibar en kabel televisie. Gratis internet is aanwezig in de lobby en in de kamers.

Hotel Antiguo Convento – Salta

Een sfeervol hotel aan de rand van het koloniale centrum van de Andes stad Salta op 5 minuten lopen van het centrale plein, Plaza 9 de Julio. De kamers zijn ruim van opzet en gezellig ingericht en voorzien van airconditioning. In de tuin van het hotel is een zwembad aanwezig en overal is internet.
Het hotel heeft een kleine fitnessruimte en tegen betaling zijn massages mogelijk.

Hotel ACA – Cachi

Een hotel in een mooie landelijke sfeer gelegen op een heuvel aan de rand van het prachtige plaatsje Cachi. Vanaf de patio, de tuin en de meeste kamers heb je prachtig uitzicht op het Andes-gebergte. De kamers zijn ruim van opzet. Het hotel is tevens voorzien van een prima restaurant. In de tuin is een zwembad met diverse ligbedden. Het hotel heeft internet, maar deze is niet erg snel.

Hotel Los Sauces – Cafayate

Gelegen op slechts 1 blok van het centrale plein Plaza de Cafayate. De kamers van het hotel zijn uitgerust met airconditioning en hoge ramen voor veel lichtinval. De kamers zijn voorzien van kabel TV en minibar. Gratis internet is beschikbaar in het gehele complex. De tuin van het hotel is voorzien van een zwembad.

Hostería Terrazas de la Posta – Purmamarca

Een prachtig hotel gelegen op een zeer unieke locatie aan de rand van het plaatsje Purmamarca. De moderne kamers zijn voorzien van een terras vanwaar uit je prachtig uitzicht hebt op de rondom gelegen kleurrijke bergen die op de werelderfgoedlijst staan van UNESCO. De kamers zijn voorzien van kluis en kabelTV.  Ook heeft het hotel internet beschikbaar.

Hostería Munay – Humahuaca

Hostería Munay is een kleurrijk hotel gelegen op ongeveer 10 minuten lopen van het plaatsje Humahuaca. Alle kamers zijn op eigen wijze individueel en stijlvol gedecoreerd. Er is kabeltelevisie aanwezig. Elke badkamer heeft douche met regendouche. Er is gratis internet, maar deze is niet erg snel.

Hotel La Torre – Tupiza

Het eerste hotel in Bolivia is een wat eenvoudig maar prima hotel in het centrum van Tupiza. De kamers van het hotel zijn voorzien van eigen badkamer. Het hotel beschikt tevens over gratis internet.

Hotel Tambo Aymara – Uyuni

Het hotel is gelegen op 5 minuten lopen vanaf het centrum van Uyuni. De kamers zijn eenvoudig maar wel voorzien van verwarming en eigen douche en toilet. Het hotel heeft gratis internet beschikbaar in de gezamenlijke ruimtes.

Hotel Samay Wasi – Uyuni

Een ander hotel wat gebruikt kan worden in Uyuni is Hotel Samay Wasi. Het hotel ligt op 5 minuten lopen vanaf het centrum van Uyuni. De kamers zijn eenvoudig maar wel voorzien van verwarming en eigen douche en toilet. Het hotel heeft gratis internet beschikbaar in de gezamenlijke ruimtes.

Hotel de Sal – Samarikuna

Dit in eerste opzicht eenvoudig ogend hotel is zeker bijzonder te noemen. Het hotel is in zijn geheel opgetrokken uit stenen gemaakt van zout. Niet alleen de muren maar ook de meubels zoals de tafels en de basis van het bed bestaat uit zout. Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Gratis internet is aanwezig in de gezamenlijke ruimte maar is niet snel.

Hotel Don Raul – San Pedro de Atacama

Het eerste hotel in Chili, in San Pedro de Atacama, is een leuk sfeervol hotel aan de rand van het centrum van het stadje. Het hotel is in zijn geheel opgebouwd met adobe muren, wat het een karakteristieke uitstraling geeft, die perfect past bij de omgeving. De kamers zijn comfortabel en voorzien van een airconditioning. Het hotel heeft op diverse locaties buitenzitjes, een prima restaurant en een klein zwembad. Internet is aanwezig in de gezamenlijke ruimtes.

Hotel La Quinta by Wyndham – Santiago de Chile

Het laatste hotel waar je deze fotografiereis verblijft voordat je weer terugvliegt naar Amsterdam. Het hotel is op korte afstand gelegen van de luchthaven. De kamers zijn ruim, comfortabel en luxe. Er is kabeltelevisie en internet op de kamers. Het hotel heeft tevens een kleine fitnessruimte en binnenzwembad.

Alle hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Hotels kunnen het laatste moment nog worden gewijzigd.

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Wel is een camera die behoorlijk in kan zoomen aanbevolen.
 • Voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s is het raadzaam naast een standaard/groothoeklens ook een kleine zoomlens (tot bv 200mm) en een telelens (400 of 600mm) mee te nemen. Dit laatste om dieren op enige afstand ook mooi close-up in beeld te krijgen.
 • Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. Voor deze reis zijn een polarisatiefilter, grijs (ND) en grijsverloopfilters te adviseren. Heb je geen filters, dan mag je filters van onze fotografen lenen.
 • Een stevig statief voor landschapsfotografie is sterk aan te bevelen. Een statief is eventueel ook bij ons te leen. Geef dit aan bij je aanmelding voor deze reis in het veld ‘Opmerkingen’.
 • Zorg voor voldoende geheugenkaartjes. Deze onderweg bijna nergens te verkrijgen.
 • Extra accu’s zijn raadzaam, zodat je niet onverwachts zonder zit en geen foto’s meer kan maken. In de afgelegen gebieden wordt stroom opgewekt met generators die niet altijd aan blijven staan of soms uitvallen.
 • Neem een reinigingssetje mee voor de camera. Sommige delen van de reis kunnen stoffig zijn.
 • Om de camera-apparatuur in te vervoeren wordt een camera rug- of schoudertas geadviseerd. Een rolkoffer voor de camera-apparatuur is tijdens deze reis regelmatig lastig in gebruik.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Er zijn geen lange wandelingen. Desondanks kan de reis wel zwaar aanvoelen, omdat je een gedeelte van de reis op grote hoogte zit. De reis is echter erg goed opgebouwd. Je gaat langzaam naar een steeds grotere hoogte, zodat je lichaam hier aan kan wennen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili dient betaald te zijn binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom.  Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage:

 • De bussen en de 4×4 terreinwagens hebben een beperkte bagageruimte. Daarom vragen wij een flexibele reistas of een rugtas mee te nemen. Volledig hardschalen koffers zijn niet gewenst, omdat deze slecht te stapelen zijn en veel ruimte in beslag nemen.
 • Het maximale gewicht van de ruimbagage mag met de binnenlandse vlucht maximaal 15 kg bedragen. Daarboven kan het zijn dat er voor de binnenlandse vlucht bijbetaald moet worden. Hier wordt inconsequent op gecontroleerd.
 • Handbagage mag bij binnenlandse vluchten maximaal 8 kg bedragen. Bij het inchecken adviseren we dan ook om de camera met telelens op dat moment niet in de fototas, maar los op het lichaam te houden, om het gewicht laag te houden.

Vaccinaties:

 • Vraag bij uw huisarts of de GGD na, of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl om te zien, welke vaccinaties nodig zijn voor Argentinië, Bolivia en Chili.
 • Het wordt aangeraden om je regelmatig in te smeren met een muggenmiddel met een hoog percentage DEET.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Wilde dieren:

 • Wilde dieren, ook al lijken ze soms nog zo lief,  kunnen soms gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Blijf dus te allen tijde op gepaste afstand. Luister voor uw eigen veiligheid goed naar de reisbegeleiding en lokale gids. Fotografie-reizen.nl neemt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel door wilde dieren zoals vossen of spugende lama’s tijdens de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili.

Algemene voorwaarden:

Lees de algemene voorwaarden

Kleding:

 • Tijdens de fotoreis door Argentinië, Bolivia en Chili adviseren we laagjes kleding. Overdag kunnen de temperaturen oplopen tot een aangename 20 tot 25 graden. Omdat je een deel van de reis op grote hoogte zit kunnen de temperaturen in de nacht afnemen tot onder nul. Dus ook warme kleding raden we aan.
 • Hieronder een overzichtje wat we adviseren om mee te nemen tijdens de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili naast de normale kleding en toiletartikelen:
  – Handschoenen (waarmee je ook kunt fotograferen)
  – Muts & Sjaal
  – Winterjas (winddicht)
  – Goede wandelschoenen
  – Zwemkleding
  – Badhanddoek
  – Zaklantaarn
  – Medicatie
  – Zonnebril (Verplicht op de zoutvlaktes!) en eventueel zonnehoed of petje
  – Insectenspray
  – Wereldstekker

Transport:

 • Tijdens de fotografie rondreis maken we gebruik van diverse soorten transport. Al het transport tijdens onze fotoreis, met uitzondering van de vluchten, is privé, dus alleen voor onze eigen groep.
 • In Buenos Aires wordt gebruik gemaakt van een minibus.
 • Van Buenos Aires naar Salta heb je een rechtstreekse binnenlandse vlucht. Vluchtduur is 2 uur en 15 minuten.
 • Van Salta tot aan de grens met Bolivia wordt gebruik gemaakt van een minibus.
 • Het transport in Bolivia geschiedt met ruime 4×4 terreinwagens.
 • In Chili wordt gebruik gemaakt van een minibus.
 • Van Calama naar Santiago de Chile heb je een rechtstreekse binnenlandse vlucht van ongeveer 2 uur.

Afstanden:

De reisafstanden tijdens de fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili zijn over het algemeen niet erg lang. Soms ben je wel de hele dag onderweg van plaats A naar plaats B. Maar daarbij maak je veel stops om rustig te kunnen fotograferen. De langste reisdag qua afstand is de route van Cafayate naar Purmarmarca in Argentinië. Maar ook dan stop je regelmatig. De vermelde tijden zijn richtlijnen en afhankelijk van verkeer, eventuele wegomleidingen en rechtstreekse ritten zonder stops.

 • Buenos Aires Airport (EZE) – Centrum Buenos Aires: 33km / 45 minuten
 • Centrum Buenos Aires –  Jorge Newbery Airport (AEP): 14km / 25 minuten
 • Luchthaven Salta – Salta: 11km/ 20 minuten
 • Salta – Cachi: 163km / 3.15 uur
 • Cachi – Cafayate: 157km / 3.30 uur
 • Cafayate – Salta: 200km / 2.40 uur
 • Salta – Tilcara: 250km / 3 uur
 • Tilcara – Tupiza: 250km / 3.15 uur
 • Tupiza – Uyuni: 197km / 3.15 uur
 • Hito Cajon (grens Chili) – San Pedro de Atacama: 60km / 1.30 uur
 • San Pedro de Atacama – Calama: 100km / 1.15 uur
 • Luchthaven Santiago de Chile – Santiago de Chile: 5km / 10 minuten

Geldzaken:

 • In Argentinië heeft men een eigen munteenheid genaamd de Argentijnse Peso (ARS). De economie in Argentinië en de waarde van de Argentijnse Pesos is zeer instabiel. In Buenos Aires komt iemand naar het hotel om geld te wisselen. Voor het Argentijnse deel van de fotografiereis moet je naar verwachting 200 Euro om te wisselen naar de Argentijnse Pesos. Pinnen en wisselen op de luchthaven of in de stad is duurder.  In Argentinië zijn alle ontbijten inclusief. Qua maaltijden en supermarkten zijn de prijzen ongeveer 40% lager dan in Nederland.
 • De munteenheid in Bolivia heet de Boliviaanse Boliviano (BOB). Op 1 lunch en 2 diners na zijn in Bolivia alle maaltijden inclusief. Heel veel geld heb je daarom voor dit land niet nodig. Met omgerekend 50 Euro voor de maaltijden en wat drankjes kan je een heel eind komen. De prijzen in Bolivia liggen ongeveer 50% lager dan in Nederland.
 • In Chili betaald met met de Chileense Peso (CLP). In Chili zijn 4 diners en 1 lunch voor eigen rekening. De andere maaltijden hier zijn inclusief. Naar verwachting heb je in totaal 150 Euro nodig voor maaltijden, drankjes en eventueel souvenirs in Chili. De prijzen in Chili liggen ongeveer 25% lager dan in Nederland.
 • De grotere restaurants accepteren ook creditcards voor betalingen. Voor wisselkoersen kijk je op de website van https://www.oanda.com
 • Voor deze fotoreis wordt een groepspot ingesteld voor het betalen van fooien aan lokale gidsen, chauffeurs en hotels. In deze landen behoren fooien tot een deel van de inkomen waarmee men complete families onderhoud. Voor deze reis is naar schatting een bijdrage voor de groepspot van ongeveer 40 Euro per persoon nodig.
 • Bij vertrek vanaf de luchthaven van Santiago de Chili wordt een bedrag gerekend van US$ 25. Deze kan ook betaald worden met creditcard.
 • Totaal aan zakgeld voor maaltijden, drankjes, souvenirs en fooienpot ligt rond de 450 Euro voor de reisduur van 3 weken.
 • Mocht het nodig zijn dan is het mogelijk om op diverse plaatsen tijdens de fotografie reis te pinnen. Dit kan in Buenos Aires, Salta, Cafayate, Grens Argentinië Bolivia, Uyuni en San Pedro de Atacama. Hiervoor moet je pas wel ingesteld staan op pinnen buiten Europa. Check dit altijd voor vertrek.

Veiligheid:

 • In de landen die je tijdens deze fotoreis bezoekt ligt de levenstandaard, maar ook het inkomen, ver onder die van Nederland en België. Bolivia behoort zelfs tot een van de armste landen van Latijns Amerika. Dit betekent dat je als Europeaan in de ogen van de lokale bevolking een rijk persoon bent. Het is dus belangrijk om goed op je spullen te letten en geen waardevolle spullen te laten rondslingeren. Een moneybelt, die op het lichaam gedragen kan worden, is een goede manier om je geld, bankzaken en paspoort op te bergen. Over het algemeen is de criminaliteit niet erg hoog maar als de gelegenheid daar is zal men daarvan wellicht gebruik maken. Controleer ook voor vertrek of o.a. je foto-apparatuur goed verzekerd is. Op locaties waar eventueel extra achtzaamheid nodig is, wordt dit door de reisbegeleiding en/of lokale gids gemeld.

Reisdocumenten:

 • Om de landen in deze fotoreis te bezoeken heb je een paspoort nodig, die bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Argentinië is geen visum nodig voor mensen met een Nederlands paspoort. Mensen uit België dienen in bezit te zijn van een internationale reispas (paspoort). Het nieuwe model paspoort is herkenbaar door het logo van de Europese Unie aan de voorzijde. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reisdocumenten. Dus controleer tijdig voorafgaande aan de fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili of je deze daadwerkelijk bezit.
 • Reis je met kinderen zorg er dan voor dat ook de kinderen een juist paspoort hebben. Als een van de ouders achterblijft dient er een verklaring toestemming vakantie én een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder overhandigd te kunnen worden. Dit geldt ook als de achternaam van de ouder die meereist anders is dan van het meereizende kind. Voor informatie hierover kan je je wenden tot de website van de Rijksoverheid. Voor Belgen geldt hiervoor de website van Buitenlandse Zaken.

Reiszwaarte:

 • De fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili is door zijn lengte en hoogte een intensieve reis. De fotografiereis is bewust ook langer, zodat je niet te snel naar grote hoogte gaat en het lichaam kan acclimatiseren en wennen aan de hoogte.
 • Je overnacht in comfortabele middenklasse hotels. De hotels in Bolivia zijn wat eenvoudiger. Ook hier heb je een eigen kamer met privé badkamer.
 • De fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili heeft enkele langere reisdagen maar met ruim voldoende stops om regelmatig de benen te strekken en uiteraard te fotografen.
 • Sommige dagen ga je vroeg op pad in verband met de zonsopgang of activiteit bij de geothermische gebieden.

Stroom:

 • In Argentinië gebruikt men stekkers van het Type C en I. Type C wordt ook in Nederland en België gebruikt. Voor Type I is een converter nodig. In sommige hotels kan het voorkomen dat men alleen een aansluiting heeft van het type I De netspanning in Argentinië is 220 Volt op een frequentie van 50 Hertz. In principe zijn alle camera apparatuur en laptops tegenwoordig geschikt voor deze stopcontacten en spanning. Ben je er niet zeker van, controleer dan van te voren of je apparatuur geschikt is voor dit spanningsnetwerk. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/argentinie/
 • In Bolivia gebruikt men stekkers van het Type A en C. Type C wordt in Nederland en België ook gebruik.  Type A zijn de stekkers met de platte polen. Hiervoor heb je een converter nodig. De netspanning in Bolivia is 115 of 230 Volt op een frequentie van 50 Hertz. Tegenwoordig geeft dit voor je foto-apparatuur geen probleem. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/bolivia/
 • In Chili gebruikt men stekkers van het Type C en L. Type C wordt in Nederland en België ook gebruikt. Voor type L heb je een converter nodig. De netspanning in Chili is 220 Volt op een frequentie van 50 Hertz. In principe is alle camera apparatuur tegenwoordig geschikt voor deze spanning. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/chili/

Tijdverschil:

 • Met deze fotoreis passeer je verschillende tijdzones.
  Tijdverschil met Argentinië is 5 uur.
  Tijdverschil met Bolivia is 6 uur.
  Tijdverschil met Chili is 5 uur.

Communicatie:

 • Bellen naar Nederland of België is duur. In principe heeft bijna elk hotel wifi beschikbaar waardoor het mogelijk is om via Skype, Messenger of Whatsapp goedkoop naar Nederland te bellen en berichten te versturen. Versturen van kaartjes duurt ongeveer 2 weken.
 • Internet is op veel locaties wel traag dus niet geschikt voor streaming of het uploaden van veel foto’s.

Hoogteziekte:

 • Met de fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili reis ga je dwars door de Andes. Dit betekent ook dat je soms op grote hoogtes komt. De fotografiereis is bewust zo opgebouwd dat je relatief langzaam stijgt en niet meteen onvoorbereid en onverantwoord naar grote hoogtes gaat. Door de rustige opbouw is de kans op hoogteziekte minimaal.
 • Onze reisbegeleiders die deze fotoreis begeleiden hebben een speciale training gehad om reizen te begeleiden op hoogte en geven tijdens de fotografiereis alle tips waarmee je zo goed mogelijk kunt proberen te voorkomen dat je hoogteziekte krijgt.

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili impressie

Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili!

Fotoreis Argentinië
Melkweg fotograferen tijdens de fotoreis Chili
Gaucho tijdens de fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië cactus

Fotografeer de mooiste landschappen van Zuid Amerika!

Een droomreis voor fotografen is wellicht de beste omschrijving voor deze fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili. Een fotografiereis die begint in Buenos Aires in Argentinië en via Bolivia vervolgens eindigt in Santiago de Chile in Chili. Leef je uit met stadsfotografie in Buenos Aires en Salta en fotografeer het indrukwekkende Quebrada de Las Flechas in Argentinië waarbij rode rotspunten als pijlen uit de grond steken. Proef de heerlijke wijn in het sfeervolle Cafayate en bezoek het pre-Inca fort Pucará de Tilcara. Maak honderden foto’s van de antieke locomotieven op het fotogenieke treinenkerkhof en ga met je camera in de aanslag dwars over de Uyuni zoutvlakte. Je fotografeert de roze flamingo’s in de zoutmeren en maakt ansichtkaarten van laguna colorada Met een 4×4 ontdek je de adembenemende Altiplano van Bolivia en bezoek de maanvallei en de geisers van Tatio in ‘s werelds droogste woestijn San Pedro de Atacama in Chili. En dan te bedenken dat dit slechts enkele van de vele hoogtepunten van deze onvergetelijke fotoreis zijn! Wauw! Dit mag je niet missen.

Zonsondergang zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Zoutvlakte Uyuni fotografiereizen Bolivia
Zonsopgang cactuseiland fotoreizen Bolivia
Fotoreis Argentinië nabij Salta
Fotoreizen Zoutvlakte Bolivia Uyuni
Fotoreis Argentinië Hornacal

Fotoreis dwars door de kleurrijke Andes!

De Andes is de langste bergketen ter wereld en herbergt ‘s werelds grootste diversiteit aan adembenemende landschappen. Met deze fotoreis trek je dwars door het kleurrijke Andesgebergte, waarbij je camera werkelijk overuren maakt. Je maakt foto’s van de mooiste landschappen van Latijns Amerika waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Onze begeleidende fotografen helpen je hier graag een handje bij. Ze geven je tips over de beste instellingen van je camera en leren je alles over het maken van mooie composities in deze prachtige landschappen. Maar niet alleen de landschappen zijn kleurrijk. Hetzelfde geldt ook voor de bevolking. Ook zij zijn het zeker waard om gefotografeerd te worden.

Maanlandschap nabij Salta tijdens de fotoreis Argentinië
Pedro de AtacamaFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Lunch bij laguna roja tijdens de fotoreis Bolivia

Landschaps- en wildlifefotografie

Voor liefhebbers van landschapsfotografie is deze fotoreis er een die je zeker ooit eens gemaakt moet hebben. Je valt van de ene verbazing in de andere en zal verwonderd zijn hoe divers en kleurrijk de landschappen in dit deel van het Andesgebergte is. Doordat dit een van de plekken  in de wereld is met de minste lichtvervuiling en daarnaast ook nog eens hoog gelegen, is dit ook dé plek om de melkweg te fotograferen.

Maar laat je telelens zeker niet thuis. Onderweg heb je vele mogelijkheden voor het fotograferen van allerlei soorten wildlife. Je zet diverse soorten flamingo’s op de foto, ziet lama’s, vicuñas, viscacha’s, Andes vossen, Andes ganzen, diverse soorten eenden en wellicht zelfs de Andes condor met haar enorme spanwijdte! Voor vogelaars is de condor dé vogel die ze eens in hun leven gezien moeten hebben en op de foto gezet.

Enthousiast geworden over deze bijzondere fotoreis? Schrijf je dan in.

Fotoreizen Bolivia Flamingo's
Fotoreizen Bolivia vosje op de Altiplano
Condor tijdens de fotoreis Argentinië
Deelnemer op zoutvlakte Uyuni tijdens de fotografiereis Bolivia
Zonsondergang zoutvlakte Uyuni fotografiereis Bolivia
Cactuseiland Uyuni zoutvlakte fotoreizen Bolivia

Dag 1

Onvergetelijke fotoreis door Argentinië, Bolivia & Chili

Samen met je groepsgenoten aan de Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili reis je van Amsterdam naar Buenos Aires waar je onvergetelijke fotoreis dwars door de Andes gaat beginnen. Het is een rechtstreekse nachtvlucht waarbij je op dag 2 vroeg in de ochtend aankomt bij de hoofdstad van Argentinië.

La Boca in Buenos Aires tijdens de fotoreis Argentinië
Dwaze moeders in Buenos AiresFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Dag 2

Buenos Aires, de geboortestad van de tango

Je wordt opgehaald op de luchthaven en wordt met onze privébus richting het centrum van Buenos Aires gebracht. Met onze enthousiaste lokale gids en je camera in de aanslag ga je langs de mooiste plekjes van Buenos Aires. Je ziet Plaza de Mayo, die bekend is van de demonstraties van de dwaze moeders, je bezoekt de bijzondere kathedraal en je fotografeert het roze paleis. Je wandelt al fotograferend door het elegante San Telmo, de geboorteplek van de tango. Kortom, heerlijke stadsfotografie!

Annelies in La Boca Buenos Aires tijdens de fotoreis Argentinië
Wisseling van de wach in Buenos Aires tijdes een van de fotoreizen door Argentinië
Dwaze moeders in Buenos Aires tijdens de fotoreizen Argentinië

Dag 3

Op bezoek bij Evita Perón

Onze privébus staat klaar om de rest van de stad te verkennen. Zo bezoek je onder meer de wijk La Recoleta waar het graf van Evita Perón is te vinden. En het kleurrijke stadsdeel Boca met zijn blauwe, gele en groene huizen moet zeker op de foto. In de avond heb je optioneel de mogelijkheid om een een Tango Dinnershow te bezoeken. Onder het genot van een heerlijke maaltijd en Argentijnse wijn kan je je laten onderdompelen in de muzikale geschiedenis van deze beroemde dans.

Buenos AiresFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
La Boca Buenos AiresFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
KerkinterieurFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Pim fotografeert in Buenos Aires de dwaze moeders tijdens de fotoreis Argentinië

Dag 4

Heerlijke fotografiemogelijkheden in Salta

In de ochtend ga je naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar de mooie historische stad Salta gelegen in de Andes, in noordwest Argentinië. De stad dateert uit 1582 en heeft een mooi centrum met prachtige koloniale gebouwen, stadhuis, kathedraal en kerkjes. In de middag is er tijd om het sfeervolle centrum van de stad uitgebreid te verkennen en te fotograferen. In de kerken kan je als je wilt ook aan de slag met belichtingsbrackting. Tevens is er de mogelijkheid om met de teleferico, een soort kabelbaan, naar de top van de Cerro San Bernardo te gaan. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over het historische centrum van Salta. Je verblijft in een mooi hotel in koloniale stijl aan de rand van het centrum. 

Fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië
Lama's in de AndesFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Dag 5

Fotografeer de spanwijdte van de Andes-condor

Zodra je Salta verlaat zie je al snel de omgeving veranderen en kom je terecht in de ruige landschappen van het Andes-gebergte. Onze bus brengt je onder meer over de pas van de bisschop van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over de Encantado-vallei. Encantado betekent betoverend in het Spaans en zo is de vallei met zijn prachtige geërodeerde rotsformaties zeker te noemen. Het gebied leent zich dan ook prima om panoramische fotos te maken. Regelmatig laat in dit gebied de imposante Andes-condor met zijn enorme spanwijdte van meer dan 3 meter zich zien. Je maakt ook enkele stops in het Los Cardones national park genoemd naar de bijzondere zuilcactussoort die in dit gebied groeit. Tijdens deze stops wordt je gegarandeerd geprikkeld om de mooiste landschapsfoto’s te maken. Onderweg is er ook nog de mogelijkheid om guanaco’s, een wilde lama soort, te spotten.

Je overnacht in Cachi een klein dorpje met iets meer dan 5000 inwoners. Het met palmen en citrusbomen omringde centrale plein met zijn witte kerkje en witte en gele huizen eromheen geven je direct het gevoel of je in een soort western film terecht bent gekomen. Het hotel ligt boven op de heuvel aan de rand van de stad vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. 

Fotoreizen Argentinië, Bolivia, Chili
Cactus ArgentiniëFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Deelnemer fotor3eis Argentinië

Dag 6 en 7

Bijzondere landschappen rond Cafayate

De route gaat verder richting Cafayate. Je komt door zeer bijzondere landschappen. Een fotobezoek aan het Andes-dorpje Molinos staat op het programma. Je krijgt ruim de tijd om de indrukwekkende Quebrada de las Flechas te fotograferen. Quebrada de las Flechas is een imposante vallei, waarbij op diverse plekken de rotsen als pijlpunten uit de grond omhoog steken. Je bezoekt hier ook een uitzichtpunt om schitterende overzichtsfoto’s te maken. En je stopt op een mooie locatie om de zonsondergang te fotograferen.

Op de tweede dag in Cafayate heb je alle tijd om op diverse locaties het prachtige Quebrada de la Conchas te fotograferen. Landschapsfoto’s, panoramafoto’s, HDR-foto’s of detailfoto’s, deze prachtige rode vallei en de zandduinen bieden je mogelijkheden te over.

Deelnemer aan de fotoreis Argentinië
Quebrada de las Conchas Argentinië fotografiereizen
Quebrada de las Conchas tijdens de fotoreis Argentinië

Dag 8

Een reis richting het noorden van Argentinië heb je vandaag. Wederom zijn er volop mogelijkheden tot fotografie. Je rijdt wederom langs Quebrada de las Conchas. Je stopt bijvoorbeeld onderweg op diverse mooie plekken. Salta is het eindpunt van vandaag.

Lunch tijdens de fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië
Deelnemers in Purmamarca tijdens de fotoreis Argentinië

Dag 9

Berg met zeven kleuren in Purmamarca

Purmamarca is het doel van vandaag. In de aymarataal, gesproken door de indianen uit dit gebied, betekent Purmamarca: woestijnstad. Het is een klein plaatsje gelegen in een erg droog gebied. Maar ook gelegen aan de voet van een berg met de zeven kleuren, een gebied wat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In dit gebied maak je een mooie wandeling om de gekleurde bergen te fotograferen.

Je vervolgt de weg naar Humahuaca, waar je een bezoek brengt aan de pre-Inca ruïnes van het fort Pucará de Tilcara. Deze plek staat op de lijst van nationale monumenten van Argentinië. De oudste sporen van beschaving gaan terug tot meer dan 10.000 jaar. De ruïnes zijn gelegen in een vallei en omringt met vele cactussen.

Quabrada de las Conchas fotografiereizen Argentinië
Fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië Purmamarca

Dag 10

Regenboogbergen van Hornocal

Je fotografeert vandaag het zeer indrukwekkende Serranía de Hornocal. Deze bergen zijn wellicht het beste te omschrijven als regenboogbergen door de verschillende gekleurde lagen, die in de prachtig geërodeerde kalksteenbergen te zien zijn. Ook deze plek is terecht door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

De grens van Argentinië naar Bolivia passeer je vandaag. Je gaat op weg naar Tupiza gelegen in het zuidelijke deel van Bolivia. De omgeving van Tupiza heeft prachtige rotsformaties, die je op verschillende locaties kunt fotograferen.

Purmamarca Argentinië tijdens een van de fotoreizen van fotografie-reizen.nl
Huacanca tijdens de fotoreis Argentinië
Fotoreis Argentinië

Dag 11

In de sporen van bankovervallers

Je begint je reis in Bolivia met een bezoek aan de Quebrada de Palala: grillige rotsformaties die als wolkenkrabbers uit de grond lijken op te stijgen. Dit is naar zeggen ook de omgeving waar de beruchte bankovervallers Butch Cassidy en the Sundance Kid om het leven zijn gekomen na een gunfight met het Boliviaanse leger.

Uiteraard kan je ook de zeer kleurrijke bevolking op de foto zetten. De stand van de bolhoedjes van de vrouwen zeggen of zij getrouwd zijn of niet. Handig om te weten.

Treinkerkhof Uyuni Fotoreizen Bolivia
Henk op de schommel bij treinkerkhof Uyuni in Bolivia tijdens de fotoreizen
Fotoreizen Bolivia altiplano

Treinkerkhof van Uyuni

Diverse mooie landschappen in de omgeving van Tupiza kan je in de ochtend nog fotograferen, voordat je op weg gaat naar Uyni. Op de route naar Uyuni passeer je weer de prachtigste landschappen, waarvoor je ruim de tijd krijgt om ze te fotograferen. Zo passeer je de obelisk, een enorme vrijstaande rotspunt, en zijn er onderweg diverse prachtige uitzichtpunten.

In de middag breng je een bezoek aan het zeer fotogenieke treinkerkhof van Uyuni. Tientallen oude stoomlocomotieven en wagons uit de periode dat de mijnbouw hier nog floreerde staan hier verspreid over het terrein. Aan het einde van de dag kleurt de zon prachtig op de locomotieven en op de besneeuwde bergtoppen in de verte. Een heerlijke plek om al die details van de locomotieven op de foto te zetten.

Fotoreizen Bolivia
Fotoreizen Bolivia
Bolivia fotografiereizen
Fotoreizen Bolvia cactuseiland zoutvlakte Uyuni

Dag 12

Grootste zoutvlakte ter wereld

Een onvergetelijke plek en een zeer fotogenieke locatie is zonder enige twijfel de zoutvlakte van Uyuni. Het is met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometers de grootste zoutvlakte ter wereld. Ook is het bijna perfect vlak met een hoogteverschil van maximaal 1 meter, en dat op een oppervlakte van een kwart van Nederland!

De privé 4×4 jeep staat klaar om je de komende dagen over de zoutvlakte en over de Boliviaanse Altiplano tot aan de grens met Chili te rijden. Je fotografeert diverse prachtige plekken van de zoutvlakte, zoals de zoutwaterbron Hoja de Agua en het allereerste zouthotel, waar ook het Dakar monument staat. Ook stop je bij Coquesa gelegen aan de rand van de zoutvlakte. Dit is een plek waar lokale herders hun lama’s en alpaca’s laten grazen op het gras. Ook heb je hier kans op het zien van wildlife zoals vicuñas, de wilde variant van de alpaca, flamingo’s, Andes-ganzen en diverse soorten eenden.

Je gaat op zoek naar plekken, waar de zoutvlakte gedeeltelijk onder water staat. Het water zorgt ervoor dat je perfecte reflectiefoto’s kunt maken. Dit is ook dé aangewezen plek om aan de slag te gaan met creatieve perspectieffoto’s. Aan het eind van de middag zet je jouw statief klaar en is het wachten op een prachtige zonsondergang.

Het hotel waar je overnacht is zeer bijzonder te noemen. Het hotel is in zijn geheel opgebouwd uit stenen gemaakt van zout.

Zonsondergang zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Zoutvlakte zonsondergang Uyuni Bolivia fotoreizen
Zonsondergang Chili fotoreizen
Ontbijt op de zoutvlakte bij het cactuseiland Uyuni Bolivia fotoreizen
Auto's op de zouvlakte tijdens een van de fotoreizen door Bolivia
Lunch in zouthotel op de zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia

Dag 13

Uitgelezen kans om melkweg te fotograferen

Een ander deel van ’s werelds grootste zoutvlakte ga je vandaag verkennen en fotograferen. Je bezoekt de ‘eilanden’ Isla Pescado en Isla Inca Huasi. Het laatst genoemde ‘eiland’ op de zoutvlakte wordt terecht weleens het cactuseiland genoemd. Dit eiland leent zich voor prachtige landschapsfotografie en je hebt de mogelijkheid om een relaxte wandeling te maken rondom het eiland. De nacht breng je wederom door in ons hotel aan de rand van de zoutvlakte en aan het begin van de route over de altiplano ver weg van de bewoonde wereld. De combinatie van de hoogte waarop de zoutvlakte is gelegen, nauwelijks lichtvervuiling en zelden bewolking maakt dit een van de ideale plekken tijdens deze reis om aan de slag te gaan met sterrenfotografie. Hier heb je dus de uitgelezen kans om de melkweg op de foto vast te leggen.

Bloeiende cactusFotoreis Argentinië, Bolivia, Chili
Henk op de zoutvlakte van Uyuni fotografiereizen Bolivia
Zoiutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Fotoreizen Bolivia cactuseiland zoutvlakte Uyuni
Zoutvlakte Uyuni fotoreizen Bolivia
Zouvlakte Uyuni fotoreizen bolivia
Altiplano Bolivia fotoreizen

Dag 14

Rokende vulkaan en prachtige uitzichten

De route over de Altiplano wordt vervolgd. Je gaat op weg richting Villamar waar je 2 nachten verblijft. Onderweg maak je een fotostop bij de Salar de Chiguana, een relatief kleine zoutvlakte van 415 km2, maar met de omliggende bergen en de spoorlijn die het doorkruist zeer fotogeniek. Vervolgens staat een stop op het programma bij het uitzichtpunt op de vulkaan Ollagüe. Deze vulkaan is gelegen op de grens met Chili en laat middels het regelmatig tonen van rookpluimen weten dat hij nog steeds actief is.

Altiplano Bolivia fotoreizen
Flamingo tijdens fotoreizen bolivia
Fotoreizen Bolivia

Valle de Rocas betekent de vallei van de rotsen. Het is een woestenij met indrukwekkende rotsformaties.  De Mirador de Anaconda is het uitzichtpunt van de anaconda. Op het moment dat je hier staat zie je meteen waarom dit uitzichtpunt deze naam heeft gekregen. Als een anaconda kronkelt er een rivier door de vallei onder je. Prachtig voor een panoramafoto. Verder stop je vandaag bij een van de vele zoutmeren van de hoogvlakte, Laguna Negra en Italia Perdida, bijzondere rode rotsformaties die als een muur uit de aarde steken.

Fotoreizen Bolivia zoutvlakte Uyuni
La Luna fotoreizen Chili
Fotoreis Bolivia
Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Dag 15

Roze flamingo’s en een rood meer

Een ander deel van de Boliviaanse hoogvlakte wordt na het ontbijt verkend. Daarbij passeer je onder meer de hooglandmeren Cañapa, Hedionda en Honda waar flamingo’s zitten en je dus aan de slag kan met wildlifefotografie. De mooie roze kleuren van deze prachtige vogels maken dat je niet kunt stoppen met fotograferen. Zo bijzonder… Een ander meer waar je deze dag naar toe gaat is het Laguna Colorada, het rode meer. Deze naam doet het zoutmeer zeker eer aan door algen die het meer mooi rood kleuren. Deze algen staan op het menu van de flamingo’s waardoor ze hun mooie roze kleur krijgen.

Onderweg naar het rode meer maak je nog een fotostop bij de Arbol de Piedra die er uitziet als een versteende boom, maar in werkelijkheid zijn vorm heeft gekregen door natuurlijke erosie.

Laguna roja Bolivia fotoreizen
Flamingo's Bolivia fotoreizen
Lagina roja Bolivia fotoreizen van fotografie-reizen.nl

Dag 16

Overal om je heen stoom uit de grond

Deze dag vertrek je al vroeg richting de geisers van Sol de Mañana. Dit geothermisch gebied heeft een oppervlakte van 10 km2 waarbij je overal om je heen de stoom uit de grond ziet komen. Je bent hier vroeg in de ochtend, omdat de koude berglucht de stoom nog veel indrukwekkender maakt. De stoom stijgt regelmatig tot wel 50 meter hoogte. Als dat geen mooie plaatjes oplevert?

Altiplano Bolivia fotoreizen
Melkweg fotograferen op de zoutvlakte Uyuni

Fotografeer een surrealistisch kleurenpalet

Ook je zwemkleding heb je deze dag nodig want je hebt de mogelijkheid om met een prachtig uitzicht even te relaxen in de thermale baden van Polques. Hierna pak je de camera weer op om de woestijn van Salvador Dalí te fotograferen. Het surrealistische kleurenpalet van deze  bergen aan de rand van de woestijn doen denken aan schilderijen van deze beroemde schilder. Niet voor niets is deze woestijn dan ook vernoemd naar deze wereldberoemde Spaanse artiest, ook al is hij zelf nog nooit op deze plek geweest.

Via het eveneens schilderachtige laguna verde ga je richting laguna blanca, gelegen in het Nationale Reservaat Andina Eduardo Avarao. Bij beide schitterende bergmeren krijg je uiteraard de tijd om de mooiste foto’s te maken. Hierna arriveer je bij de grens Hito Cajon en arriveer je aan het einde van de middag in het derde land van deze reis: Chili!

In Chili overnacht je in het woestijnstadje San Pedro de Atacama, wat dezelfde naam draagt als de woestijn van dit gebied die bekend staat als droogste woestijn ter wereld. Ook staat de Atacama woestijn bekend om zijn prachtige sterrenhemel. Dus wat is er mooier om de dag af te sluiten met een heuse sterrentour bij een sterrenobservatiepunt waar je de melkweg kunt fotograferen.

Altiplano Bolivia Villamar fotoreizen
Lagina verde Bolivia fotoreizen
Altiplano Bolivia nabij Chileens Grens fotoreizen

Dag 17

Betoverende landschaps- en sterrenfotografie

Je gaat de betoverende landschappen van de Atacamawoestijn vandaag fotograferen. Ons vervoersmiddels brengt je over de Avenida de Los Volcanes, waarbij je uitzicht hebt op diverse vulkanen. De 5916 meter hoge Lincacabur is wellicht de meest indrukwekkende en hoogste. Ook staat een bezoek aan de Salar de Atacama op je programma. Het is met een oppervlakte van 3000 km2 het grootste zoutmeer van Chili met ruige zoutkristalen en roze flamingo’s. Je vervolgt je weg naar Aguas Calientes, eveneens een zoutmeer.

Melkweg in de Atacamawoestijn tijdens een van de fotoreizen door Chili
Fotoreis Chli
Fotoreis Chli

Dag 18

Stoom komt overal uit de grond

De wekker wordt vandaag vroeg gezet, om op tijd bij de Tatio geisers te zijn. Ook dit geothermisch gebied met zijn kleine geisers en stoom is in de ochtend prachtig om te fotograferen. Vervolgens krijg je een heerlijk ontbijt op deze mooie locatie. Op de terugweg richting San Pedro de Atacama stop je nog bij een van de waterplassen, waar je vogels zoals de Andes-ganzen kunt fotograferen. In de middag kan je even lekker relaxen of souvenirs proberen te scoren in het gezellige woestijnstadje San Pedro de Atacama.

Wildlife Atacamawoestijn Chili fotografiereizen
Sol de manana geisers Chili tijdens fotoreizen
Alpaca's fotoreizen Chili

Dag 19

De betovering houdt niet op

De betoverende landschappen van de Atacama woestijn houden maar niet op. Vandaag bezoek je een van de bekendste en mooiste gebieden van de Atacamawoestijn: de maanvallei, de Valle de la Luna. Dit gebied is onderdeel van het Natuur Reservaat Los Flamencos en kenmerkt zich door zijn magische rotsformaties ontstaan door wind en erosie. Slechts een paar keer per eeuw regent het hier een paar millimeter en er zijn stukken waar werkelijk geen begroeiing te vinden is. Hierdoor doet het gebied zijn naam van maanvallei absoluut eer aan.

Aan het eind van de middag brengt de chauffeur je naar het vliegveld bij Calama vanwaar je in de avond naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, vliegt. Hier verblijf je in een modern hotel op slechts enkele minuten rijden van het vliegveld.

La luna fotoreizen Chili
Deelnemer met alpaca in Chili tijdens een fotoreis

Dag 20 en 21

Duizenden wow-foto’s rijker

Helaas zit je onvergetelijke reis dwars door de mooiste landschappen van de Andes er nu echt op. Vandaag vlieg je vanuit Santiago de Chile met een rechtstreekse nachtvlucht weer richting Schiphol. Met duizenden prachtige foto’s op overvolle geheugenkaartjes en waarschijnlijk evenveel mooie herinneringen arriveer je de volgende ochtend weer in Amsterdam.

Deelnemer aan het fotograferen tijdens de fotoreis Chili
Fotoreis Boliviua
Janny met ezel tijdens de fotoreis Chili

(routewijzigingen voorbehouden)

Kaart fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili

Kaart fotoreis ABC Fotografie-reizen.nl

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Buenos Aires
 • Vlucht: Santiago de Chile – Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht: Buenos Aires – Salta
 • Binnenlandse vlucht: Calama – Santiago de Chile
 • Transfer naar hotel Buenos Aires
 • Transfer naar luchthavens Buenos Aires, Calama en Santiago de Chile
 • 18x overnachting in 2/3 persoonskamers
 • Ontbijt: 18x
 • Lunch: 8x
 • Diner: 4x
 • Gehele reis Nederlandse professionele fotograaf/reisbegeleiding
 • 2 dagen Engelstalige gids stadstour Buenos Aires
 • 6 dagen Engelstalige gids traject Salta tot aan grens Bolivia
 • 3 dagen Engelstalige gids San Pedro de Atacama
 • Privé transport Buenos Aires
 • Privé bus van Salta tot de Boliviaanse grens
 • Privé 4×4 terreinwagens vanaf de grens tot San Pedro de Atacama
 • Privétransport Chili
 • Inclusief bezoek wijnhuis/wijnproeverij Cafayate
 • Entreeprijs Pucara Tilcara
 • Entree Hornocal
 • Entreeprijs Isla Pescado
 • Entreeprijs Isla Inca Huasi
 • Entreeprijs Nationaal Reservaat Eduardo Averao
 • Entreeprijs Tatio geisers
 • Entreeprijs Maan & Marsvallei
 • Entreeprijs: Arco Iris vallei
 • Entreeprijs: Petrogliefen Hierbas Buenas
 • Alle excursies zijn privé-excursies alleen voor onze groep
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 9,00 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. € 1100.- (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien reisleiding
 • Vaccinaties
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Migratiekosten grens Argentinië naar Bolivia (+/- US$ 2)
 • Migratiekosten grens Bolivia naar Chili (+/- US$ 10)
 • Vertrekbelasting luchthaven Santiago de Chile (+/- US$ 25), indien nog van toepassing
 • Fooienpot voor chauffeurs, hotels, lokale gidsen, reisbegeleiding
 • Eventuele optionele excursies buiten het programma

Unique Palacio San Telmo – Buenos Aires

Het comfortabele hotel is gelegen in het hartje van Buenos Aires op een paar blokken van Plaza de Mayo en de wijk San Telmo. De ideale uitvalsbasis om op verkenning te gaan door de Argentijnse hoofdstad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluis, minibar en kabel televisie. Gratis internet is aanwezig in de lobby en in de kamers.

Hotel Antiguo Convento – Salta

Een sfeervol hotel aan de rand van het koloniale centrum van de Andes stad Salta op 5 minuten lopen van het centrale plein, Plaza 9 de Julio. De kamers zijn ruim van opzet en gezellig ingericht en voorzien van airconditioning. In de tuin van het hotel is een zwembad aanwezig en overal is internet.
Het hotel heeft een kleine fitnessruimte en tegen betaling zijn massages mogelijk.

Hotel ACA – Cachi

Een hotel in een mooie landelijke sfeer gelegen op een heuvel aan de rand van het prachtige plaatsje Cachi. Vanaf de patio, de tuin en de meeste kamers heb je prachtig uitzicht op het Andes-gebergte. De kamers zijn ruim van opzet. Het hotel is tevens voorzien van een prima restaurant. In de tuin is een zwembad met diverse ligbedden. Het hotel heeft internet, maar deze is niet erg snel.

Hotel Los Sauces – Cafayate

Gelegen op slechts 1 blok van het centrale plein Plaza de Cafayate. De kamers van het hotel zijn uitgerust met airconditioning en hoge ramen voor veel lichtinval. De kamers zijn voorzien van kabel TV en minibar. Gratis internet is beschikbaar in het gehele complex. De tuin van het hotel is voorzien van een zwembad.

Hostería Terrazas de la Posta – Purmamarca

Een prachtig hotel gelegen op een zeer unieke locatie aan de rand van het plaatsje Purmamarca. De moderne kamers zijn voorzien van een terras vanwaar uit je prachtig uitzicht hebt op de rondom gelegen kleurrijke bergen die op de werelderfgoedlijst staan van UNESCO. De kamers zijn voorzien van kluis en kabelTV.  Ook heeft het hotel internet beschikbaar.

Hostería Munay – Humahuaca

Hostería Munay is een kleurrijk hotel gelegen op ongeveer 10 minuten lopen van het plaatsje Humahuaca. Alle kamers zijn op eigen wijze individueel en stijlvol gedecoreerd. Er is kabeltelevisie aanwezig. Elke badkamer heeft douche met regendouche. Er is gratis internet, maar deze is niet erg snel.

Hotel La Torre – Tupiza

Het eerste hotel in Bolivia is een wat eenvoudig maar prima hotel in het centrum van Tupiza. De kamers van het hotel zijn voorzien van eigen badkamer. Het hotel beschikt tevens over gratis internet.

Hotel Tambo Aymara – Uyuni

Het hotel is gelegen op 5 minuten lopen vanaf het centrum van Uyuni. De kamers zijn eenvoudig maar wel voorzien van verwarming en eigen douche en toilet. Het hotel heeft gratis internet beschikbaar in de gezamenlijke ruimtes.

Hotel Samay Wasi – Uyuni

Een ander hotel wat gebruikt kan worden in Uyuni is Hotel Samay Wasi. Het hotel ligt op 5 minuten lopen vanaf het centrum van Uyuni. De kamers zijn eenvoudig maar wel voorzien van verwarming en eigen douche en toilet. Het hotel heeft gratis internet beschikbaar in de gezamenlijke ruimtes.

Hotel de Sal – Samarikuna

Dit in eerste opzicht eenvoudig ogend hotel is zeker bijzonder te noemen. Het hotel is in zijn geheel opgetrokken uit stenen gemaakt van zout. Niet alleen de muren maar ook de meubels zoals de tafels en de basis van het bed bestaat uit zout. Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Gratis internet is aanwezig in de gezamenlijke ruimte maar is niet snel.

Hotel Don Raul – San Pedro de Atacama

Het eerste hotel in Chili, in San Pedro de Atacama, is een leuk sfeervol hotel aan de rand van het centrum van het stadje. Het hotel is in zijn geheel opgebouwd met adobe muren, wat het een karakteristieke uitstraling geeft, die perfect past bij de omgeving. De kamers zijn comfortabel en voorzien van een airconditioning. Het hotel heeft op diverse locaties buitenzitjes, een prima restaurant en een klein zwembad. Internet is aanwezig in de gezamenlijke ruimtes.

Hotel La Quinta by Wyndham – Santiago de Chile

Het laatste hotel waar je deze fotografiereis verblijft voordat je weer terugvliegt naar Amsterdam. Het hotel is op korte afstand gelegen van de luchthaven. De kamers zijn ruim, comfortabel en luxe. Er is kabeltelevisie en internet op de kamers. Het hotel heeft tevens een kleine fitnessruimte en binnenzwembad.

Alle hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Hotels kunnen het laatste moment nog worden gewijzigd.

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Wel is een camera die behoorlijk in kan zoomen aanbevolen.
 • Voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s is het raadzaam naast een standaard/groothoeklens ook een kleine zoomlens (tot bv 200mm) en een telelens (400 of 600mm) mee te nemen. Dit laatste om dieren op enige afstand ook mooi close-up in beeld te krijgen.
 • Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. Voor deze reis zijn een polarisatiefilter, grijs (ND) en grijsverloopfilters te adviseren. Heb je geen filters, dan mag je filters van onze fotografen lenen.
 • Een stevig statief voor landschapsfotografie is sterk aan te bevelen. Een statief is eventueel ook bij ons te leen. Geef dit aan bij je aanmelding voor deze reis in het veld ‘Opmerkingen’.
 • Zorg voor voldoende geheugenkaartjes. Deze onderweg bijna nergens te verkrijgen.
 • Extra accu’s zijn raadzaam, zodat je niet onverwachts zonder zit en geen foto’s meer kan maken. In de afgelegen gebieden wordt stroom opgewekt met generators die niet altijd aan blijven staan of soms uitvallen.
 • Neem een reinigingssetje mee voor de camera. Sommige delen van de reis kunnen stoffig zijn.
 • Om de camera-apparatuur in te vervoeren wordt een camera rug- of schoudertas geadviseerd. Een rolkoffer voor de camera-apparatuur is tijdens deze reis regelmatig lastig in gebruik.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Er zijn geen lange wandelingen. Desondanks kan de reis wel zwaar aanvoelen, omdat je een gedeelte van de reis op grote hoogte zit. De reis is echter erg goed opgebouwd. Je gaat langzaam naar een steeds grotere hoogte, zodat je lichaam hier aan kan wennen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili dient betaald te zijn binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom.  Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage:

 • De bussen en de 4×4 terreinwagens hebben een beperkte bagageruimte. Daarom vragen wij een flexibele reistas of een rugtas mee te nemen. Volledig hardschalen koffers zijn niet gewenst, omdat deze slecht te stapelen zijn en veel ruimte in beslag nemen.
 • Het maximale gewicht van de ruimbagage mag met de binnenlandse vlucht maximaal 15 kg bedragen. Daarboven kan het zijn dat er voor de binnenlandse vlucht bijbetaald moet worden. Hier wordt inconsequent op gecontroleerd.
 • Handbagage mag bij binnenlandse vluchten maximaal 8 kg bedragen. Bij het inchecken adviseren we dan ook om de camera met telelens op dat moment niet in de fototas, maar los op het lichaam te houden, om het gewicht laag te houden.

Vaccinaties:

 • Vraag bij uw huisarts of de GGD na, of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl om te zien, welke vaccinaties nodig zijn voor Argentinië, Bolivia en Chili.
 • Het wordt aangeraden om je regelmatig in te smeren met een muggenmiddel met een hoog percentage DEET.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Wilde dieren:

 • Wilde dieren, ook al lijken ze soms nog zo lief,  kunnen soms gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Blijf dus te allen tijde op gepaste afstand. Luister voor uw eigen veiligheid goed naar de reisbegeleiding en lokale gids. Fotografie-reizen.nl neemt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel door wilde dieren zoals vossen of spugende lama’s tijdens de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili.

Algemene voorwaarden:

Lees de algemene voorwaarden

Kleding:

 • Tijdens de fotoreis door Argentinië, Bolivia en Chili adviseren we laagjes kleding. Overdag kunnen de temperaturen oplopen tot een aangename 20 tot 25 graden. Omdat je een deel van de reis op grote hoogte zit kunnen de temperaturen in de nacht afnemen tot onder nul. Dus ook warme kleding raden we aan.
 • Hieronder een overzichtje wat we adviseren om mee te nemen tijdens de Fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili naast de normale kleding en toiletartikelen:
  – Handschoenen (waarmee je ook kunt fotograferen)
  – Muts & Sjaal
  – Winterjas (winddicht)
  – Goede wandelschoenen
  – Zwemkleding
  – Badhanddoek
  – Zaklantaarn
  – Medicatie
  – Zonnebril (Verplicht op de zoutvlaktes!) en eventueel zonnehoed of petje
  – Insectenspray
  – Wereldstekker

Transport:

 • Tijdens de fotografie rondreis maken we gebruik van diverse soorten transport. Al het transport tijdens onze fotoreis, met uitzondering van de vluchten, is privé, dus alleen voor onze eigen groep.
 • In Buenos Aires wordt gebruik gemaakt van een minibus.
 • Van Buenos Aires naar Salta heb je een rechtstreekse binnenlandse vlucht. Vluchtduur is 2 uur en 15 minuten.
 • Van Salta tot aan de grens met Bolivia wordt gebruik gemaakt van een minibus.
 • Het transport in Bolivia geschiedt met ruime 4×4 terreinwagens.
 • In Chili wordt gebruik gemaakt van een minibus.
 • Van Calama naar Santiago de Chile heb je een rechtstreekse binnenlandse vlucht van ongeveer 2 uur.

Afstanden:

De reisafstanden tijdens de fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili zijn over het algemeen niet erg lang. Soms ben je wel de hele dag onderweg van plaats A naar plaats B. Maar daarbij maak je veel stops om rustig te kunnen fotograferen. De langste reisdag qua afstand is de route van Cafayate naar Purmarmarca in Argentinië. Maar ook dan stop je regelmatig. De vermelde tijden zijn richtlijnen en afhankelijk van verkeer, eventuele wegomleidingen en rechtstreekse ritten zonder stops.

 • Buenos Aires Airport (EZE) – Centrum Buenos Aires: 33km / 45 minuten
 • Centrum Buenos Aires –  Jorge Newbery Airport (AEP): 14km / 25 minuten
 • Luchthaven Salta – Salta: 11km/ 20 minuten
 • Salta – Cachi: 163km / 3.15 uur
 • Cachi – Cafayate: 157km / 3.30 uur
 • Cafayate – Salta: 200km / 2.40 uur
 • Salta – Tilcara: 250km / 3 uur
 • Tilcara – Tupiza: 250km / 3.15 uur
 • Tupiza – Uyuni: 197km / 3.15 uur
 • Hito Cajon (grens Chili) – San Pedro de Atacama: 60km / 1.30 uur
 • San Pedro de Atacama – Calama: 100km / 1.15 uur
 • Luchthaven Santiago de Chile – Santiago de Chile: 5km / 10 minuten

Geldzaken:

 • In Argentinië heeft men een eigen munteenheid genaamd de Argentijnse Peso (ARS). De economie in Argentinië en de waarde van de Argentijnse Pesos is zeer instabiel. In Buenos Aires komt iemand naar het hotel om geld te wisselen. Voor het Argentijnse deel van de fotografiereis moet je naar verwachting 200 Euro om te wisselen naar de Argentijnse Pesos. Pinnen en wisselen op de luchthaven of in de stad is duurder.  In Argentinië zijn alle ontbijten inclusief. Qua maaltijden en supermarkten zijn de prijzen ongeveer 40% lager dan in Nederland.
 • De munteenheid in Bolivia heet de Boliviaanse Boliviano (BOB). Op 1 lunch en 2 diners na zijn in Bolivia alle maaltijden inclusief. Heel veel geld heb je daarom voor dit land niet nodig. Met omgerekend 50 Euro voor de maaltijden en wat drankjes kan je een heel eind komen. De prijzen in Bolivia liggen ongeveer 50% lager dan in Nederland.
 • In Chili betaald met met de Chileense Peso (CLP). In Chili zijn 4 diners en 1 lunch voor eigen rekening. De andere maaltijden hier zijn inclusief. Naar verwachting heb je in totaal 150 Euro nodig voor maaltijden, drankjes en eventueel souvenirs in Chili. De prijzen in Chili liggen ongeveer 25% lager dan in Nederland.
 • De grotere restaurants accepteren ook creditcards voor betalingen. Voor wisselkoersen kijk je op de website van https://www.oanda.com
 • Voor deze fotoreis wordt een groepspot ingesteld voor het betalen van fooien aan lokale gidsen, chauffeurs en hotels. In deze landen behoren fooien tot een deel van de inkomen waarmee men complete families onderhoud. Voor deze reis is naar schatting een bijdrage voor de groepspot van ongeveer 40 Euro per persoon nodig.
 • Bij vertrek vanaf de luchthaven van Santiago de Chili wordt een bedrag gerekend van US$ 25. Deze kan ook betaald worden met creditcard.
 • Totaal aan zakgeld voor maaltijden, drankjes, souvenirs en fooienpot ligt rond de 450 Euro voor de reisduur van 3 weken.
 • Mocht het nodig zijn dan is het mogelijk om op diverse plaatsen tijdens de fotografie reis te pinnen. Dit kan in Buenos Aires, Salta, Cafayate, Grens Argentinië Bolivia, Uyuni en San Pedro de Atacama. Hiervoor moet je pas wel ingesteld staan op pinnen buiten Europa. Check dit altijd voor vertrek.

Veiligheid:

 • In de landen die je tijdens deze fotoreis bezoekt ligt de levenstandaard, maar ook het inkomen, ver onder die van Nederland en België. Bolivia behoort zelfs tot een van de armste landen van Latijns Amerika. Dit betekent dat je als Europeaan in de ogen van de lokale bevolking een rijk persoon bent. Het is dus belangrijk om goed op je spullen te letten en geen waardevolle spullen te laten rondslingeren. Een moneybelt, die op het lichaam gedragen kan worden, is een goede manier om je geld, bankzaken en paspoort op te bergen. Over het algemeen is de criminaliteit niet erg hoog maar als de gelegenheid daar is zal men daarvan wellicht gebruik maken. Controleer ook voor vertrek of o.a. je foto-apparatuur goed verzekerd is. Op locaties waar eventueel extra achtzaamheid nodig is, wordt dit door de reisbegeleiding en/of lokale gids gemeld.

Reisdocumenten:

 • Om de landen in deze fotoreis te bezoeken heb je een paspoort nodig, die bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Argentinië is geen visum nodig voor mensen met een Nederlands paspoort. Mensen uit België dienen in bezit te zijn van een internationale reispas (paspoort). Het nieuwe model paspoort is herkenbaar door het logo van de Europese Unie aan de voorzijde. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reisdocumenten. Dus controleer tijdig voorafgaande aan de fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili of je deze daadwerkelijk bezit.
 • Reis je met kinderen zorg er dan voor dat ook de kinderen een juist paspoort hebben. Als een van de ouders achterblijft dient er een verklaring toestemming vakantie én een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder overhandigd te kunnen worden. Dit geldt ook als de achternaam van de ouder die meereist anders is dan van het meereizende kind. Voor informatie hierover kan je je wenden tot de website van de Rijksoverheid. Voor Belgen geldt hiervoor de website van Buitenlandse Zaken.

Reiszwaarte:

 • De fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili is door zijn lengte en hoogte een intensieve reis. De fotografiereis is bewust ook langer, zodat je niet te snel naar grote hoogte gaat en het lichaam kan acclimatiseren en wennen aan de hoogte.
 • Je overnacht in comfortabele middenklasse hotels. De hotels in Bolivia zijn wat eenvoudiger. Ook hier heb je een eigen kamer met privé badkamer.
 • De fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili heeft enkele langere reisdagen maar met ruim voldoende stops om regelmatig de benen te strekken en uiteraard te fotografen.
 • Sommige dagen ga je vroeg op pad in verband met de zonsopgang of activiteit bij de geothermische gebieden.

Stroom:

 • In Argentinië gebruikt men stekkers van het Type C en I. Type C wordt ook in Nederland en België gebruikt. Voor Type I is een converter nodig. In sommige hotels kan het voorkomen dat men alleen een aansluiting heeft van het type I De netspanning in Argentinië is 220 Volt op een frequentie van 50 Hertz. In principe zijn alle camera apparatuur en laptops tegenwoordig geschikt voor deze stopcontacten en spanning. Ben je er niet zeker van, controleer dan van te voren of je apparatuur geschikt is voor dit spanningsnetwerk. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/argentinie/
 • In Bolivia gebruikt men stekkers van het Type A en C. Type C wordt in Nederland en België ook gebruik.  Type A zijn de stekkers met de platte polen. Hiervoor heb je een converter nodig. De netspanning in Bolivia is 115 of 230 Volt op een frequentie van 50 Hertz. Tegenwoordig geeft dit voor je foto-apparatuur geen probleem. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/bolivia/
 • In Chili gebruikt men stekkers van het Type C en L. Type C wordt in Nederland en België ook gebruikt. Voor type L heb je een converter nodig. De netspanning in Chili is 220 Volt op een frequentie van 50 Hertz. In principe is alle camera apparatuur tegenwoordig geschikt voor deze spanning. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/chili/

Tijdverschil:

 • Met deze fotoreis passeer je verschillende tijdzones.
  Tijdverschil met Argentinië is 5 uur.
  Tijdverschil met Bolivia is 6 uur.
  Tijdverschil met Chili is 5 uur.

Communicatie:

 • Bellen naar Nederland of België is duur. In principe heeft bijna elk hotel wifi beschikbaar waardoor het mogelijk is om via Skype, Messenger of Whatsapp goedkoop naar Nederland te bellen en berichten te versturen. Versturen van kaartjes duurt ongeveer 2 weken.
 • Internet is op veel locaties wel traag dus niet geschikt voor streaming of het uploaden van veel foto’s.

Hoogteziekte:

 • Met de fotoreis Argentinië, Bolivia en Chili reis ga je dwars door de Andes. Dit betekent ook dat je soms op grote hoogtes komt. De fotografiereis is bewust zo opgebouwd dat je relatief langzaam stijgt en niet meteen onvoorbereid en onverantwoord naar grote hoogtes gaat. Door de rustige opbouw is de kans op hoogteziekte minimaal.
 • Onze reisbegeleiders die deze fotoreis begeleiden hebben een speciale training gehad om reizen te begeleiden op hoogte en geven tijdens de fotografiereis alle tips waarmee je zo goed mogelijk kunt proberen te voorkomen dat je hoogteziekte krijgt.

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis Argentinië, Bolivia & Chili impressie

Fotoreis Argentinië, Bolivia, Chili

Wat onze deelnemers zeggen

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.