Fotoreis Japan

Altijd al naar het land van de rijzende zon gewild? Boek dan de Fotoreis Japan!

Fotoreis Japan

Altijd al naar het land van de rijzende zon gewild? Boek dan de Fotoreis Japan!

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-8 deelnemers

Datum: 24 maart – 11 april 2025 (18 dagen)
Onder voorbehoud van vluchten
Fotografen: Patrick Gijsbers

Elke reis is boekbaar tot uiterlijk 5 weken voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 5895,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Japan:

Maar liefst 23 excursies inbegrepen in reissom

Inclusief vluchten en railpas t.w.v. 520 euro

 Fotografeer in alle rust de Japanse cultuur

Breng een bezoek aan de sneeuwapen

 Tempels waar je uren kunt blijven fotograferen

 Overnachting in een tempel in Koyasan

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-8 deelnemers

Datum: 24 maart – 11 april 2025 (18 dagen)
Onder voorbehoud van vluchten
Fotografen: Patrick Gijsbers

Elke reis is boekbaar tot uiterlijk 5 weken voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 5895,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Japan:

Maar liefst 23 excursies inbegrepen in reissom

Inclusief vluchten en railpas t.w.v. 520 euro

 Fotografeer in alle rust de Japanse cultuur

Breng een bezoek aan de sneeuwapen

 Tempels waar je uren kunt blijven fotograferen

 Overnachting in een tempel in Koyasan

Fotoreis Japan Kyoto 07
Fotoreizen Japan Yudanaka apen 02
Fotoreizen Japan Miyajima 01

Fotoreis Japan vol hoogtepunten

Bij veel hobbyfotografen staat Japan op de bucketlist. En terecht, want het land van de rijzende zon is een pareltje om te fotograferen. Je raakt niet uitgekeken en dus ook niet uitgefotografeerd. Onder leiding van onze fotografen bezoek je een aantal schitterende hoogtepunten van het land tijdens de Fotoreis Japan. Wat te denken van de vele tempels en kastelen met hun echt schitterend aangelegde tuinen. De geisha’s en cosplayspelers, leuke markten, de vele neonreclames in de grote steden en het natuurgebied rond Mount Fiji. Natuurlijk ontbreken ook de sneeuwapen van Yudanaka niet in het programma. En dat alles in de periode van het jaar dat de kersenbloesem volop bloeit.

Fotoreizen Japan Magome en Tsumago 02
Fotoreizen Japan Magome en Tsumago 06
Fotoreis Japan Kamakura bamboebos
Fotoreis Japan Tokyo in de avond

We nemen de tijd voor fotografie

Je gaat deze fotoreis van hoogtepunt naar hoogtepunt. Neem historische plaatsen als Hiroshima, of het nachtleven van Osaka en Tokyo. Maar ook de natuur van Japan komt aan bod tijdens deze Fotoreis Japan. Je krijgt deze fotografiereis ruim de tijd om alles op een rustige wijze te fotograferen. Niets geen gehaast, omdat een volgende hotspot alweer wacht. We nemen onze tijd, zodat jij met schitterende foto’s weer naar Nederland terugkeert. Daarbij helpen onze fotografen jou, om de meest waanzinnige foto’s te maken. Ze helpen je met de instellingen van de camera, maar ook laten ze je zien hoe je een mooie compositie maakt. Want alles valt en staat natuurlijk met een aantrekkelijke compositie, zodat jouw blik de foto ingetrokken wordt.

Fotoreis Japan Kyoto 08
Fotoreizen Japan Miyajima 07
Fotoreis Japan Himeji

Maar liefst 24 excursies bij de prijs inbegrepen

We hebben even voor je geteld, maar er zijn maar liefst 24 excursies/entrees bij de prijs inbegrepen, waaronder 3 boottochten, een ritje met een kabelbaan en de entree van het sneeuwapenpark. Ook de railpas ter waarde van 400 euro is inclusief bij de reissom. Uiteraard is net als bij alle andere fotoreizen van Fotografie-reizen.nl de internationale vlucht van Amsterdam naar Osaka en terug van Tokyo naar Amsterdam bij de prijs inbegrepen. Ook zorgen we voor goede middenklasse hotels met ontbijt voor de overnachtingen. Vergelijk dat maar eens met anderen.

Enthousiast geworden? Dat kunnen we ons voorstellen. Schrijf je dan nu in en zorg dat je niet te laat bent. Onze fotoreizen zijn altijd snel volgeboekt.

Fotoreis Japan Japanse vrouw
Fotoreizen Japan Yudanaka apen 03
Fotografiereis Japanse tempel

Dag 1, 2 en 3

Bruisend nachtleven in Osaka

Op Schiphol ontmoet je de andere deelnemers aan de Fotoreis Japan. Je vliegt met zijn allen naar de miljoenenstad Osaka in het land van de rijzende zon voor de start van een mooie fotografie reis. Je krijgt de hele fotoreis voldoende tijd uit om samen met onze fotografen het bijzondere leven van dit land te fotograferen.

Het kasteel van Osaka is het eerste onderwerp wat voor jouw lens komt. De mooi aangelegde kasteeltuinen komen in de lente mooi tot bloei. De sakura kersenbloesems zijn een lust voor je oog en je camera. Dotonbori, de hoofdstraat van het centrum van Osaka hangt vol met levensgrote licht- en neonreclames. In de avond ga je het avondleven van deze bruisende stad op de foto vastleggen.

Fotografiereis Japan Koyasan
Fotoreizen Japan Miyajima 02
Begraafplaats Kyosan Fotoreis Japan

Dag 4

Avondfotografie op begraafplaats

Vanuit Osaka maak je vandaag een uitstap met de trein via een prachtige route richting Mount Koyasan. Naast alle prachtige tempelcomplexen en pagodes is Koyasan vooral beroemd om zijn begraafplaats. De grondlegger van het Boeddhisme in Japan, Kūkai, heeft zijn mausoleum hier.

De torenhoge grote ceder sparren met zijn mooie grove basten en de eeuwenoude stenen lantaarns met de dikke lagen groene mossen maken dit een mooie fotogenieke en bijzondere plek om te fotograferen. Iets dat je zeker gaat doen! En ooit gedacht dat je in de avond zou gaan fotograferen op een begraafplaats? Met alle lampjes en de mysterieuze achtergronden een echte must. In de avond keer je weer terug voor je laatste nacht in Osaka.

Fotoreis Japan Hiroshima
Fotoreis Japan Hiroshima bij nacht
Avondshow in Hiroshima

Dag 5

Hiroshima maakt een onvergetelijke indruk

Na het uitgebreide ontbijt ga je op weg richting je volgende bestemming Hiroshima. Een groot deel van het traject zit je in de bullet train die met een snelheid van bijna 300 km/uur over het spoor richting Hiroshima raast. De 14-daagse railpass om gebruik te maken van deze trein is inclusief in de reissom. Op weg naar Hiroshima passeer je het plaatsje stad waar je een tussenstop maakt om het wellicht allermooiste kasteel van Japan, het witte kasteel, te bezoeken. Je krijgt ruim de tijd om het kasteel en de bijbehorende tuinen te fotograferen. Het kasteel werd gebruikt als decorstuk voor verschillende films. De beroemdste is wellicht de James Bond film ‘You Only Live Twice’ met Sean Connery. Wandel door de verschillende etages van het kasteel, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, en zet de vernuftige bouwstijl op de foto.

Probeer tijdens het diner een lokale specialiteit: Okonomiyaki. Dit gerecht is misschien wel het beste te vergelijken met een hartige pannenkoek.

Miyajima oranje gebouw
Fotoreis Japan Kyoto 06
Fotoreizen Japan Miyajima 06
Fotoreizen Japan Miyajima 05

Dag 6

Uitstap naar Miyajima tijdens de Fotoreis Japan

Op kleine afstand vanaf Hiroshima ligt het prachtige eiland van Miyajima voor de kust. Tijdens de overtocht met de veerpont passeer je  diverse oesterbanken en zie je in de verte in het water de beroemde ‘drijvende’ torii van Miyajima opdoemen. Deze fel rode torii siert menig cover van reisgidsen. Op het eiland vind je enkele prachtige tempelcomplexen met mooie Japanse tuinen. Er staat een prachtige pagode die boven het dorp uittorent. De Japanse sikaherten lopen vreedzaam rond door de straten. Achter het dorp ligt een mooi aangelegd park en er zijn kabelbanen om je naar de top van de Mount Misen te brengen vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de hele streek. Als dat geen mooie foto’s oplevert?

Overigens heeft het eiland ook een grote diversiteit aan culinaire versnaperingen, om te proberen. Bijvoorbeeld gebakken oesters of spiesen met zeegerechten. Of probeer de gevulde cakejes in de vorm van esdoornblaadjes, een warm broodje ijs of een smakelijk ijsje met ‘hertenkeutels’. Een bijzonder eiland waar het verboden is kinderen te baren of er te overlijden…

Fotoreis Japan Kyoto 04
Fotoreis Japan Kyoto by night
Fotoreis Japan Kyoto 02
Fotoreis Japan Kyoto 03

Dag 7

Fotografeer de culturele hoofdstad Kyoto

Voordat je doorgaat naar Kyoto heb je in de ochtend nog ruim tijd om rustig het indrukwekkende peace memorial park te bezoeken. Hiroshima werd tijdens de 2e wereldoorlog bijna in zijn geheel weggevaagd door de allereerste atoombom. In Hiroshima bezoek je het park, dat is opgericht ter nagedachtenis aan deze historische, dramatische gebeurtenis. De Genbaku Koepel, ook bekend als de Hiroshima Dome, is als ruïne nog de enige stille getuige uit die periode. Uiteraard krijg je tijdens deze Fotografiereis Japan alle tijd om dit op de foto te zetten. Ook al heeft het niet direct met fotografie te maken, een optioneel bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum is gezien de geschiedenis een absolute must, waarvoor je dan ook zeker de tijd krijgt.

Aan het begin van de middag ga je terug richting het station om de bullettrein te nemen naar Kyoto. Deze stad met de oneindige aantal tempels is een van de voormalige hoofdsteden van Japan en staat bekend als de culturele hoofdstad van Japan. Je blijft meerdere dagen in Kyoto. In de avond breng je een bezoek aan de wijk Gion waar vele restaurantjes zitten en je heerlijk met avondfotografie aan de slag gaat. Dit is ook de wijk waar je de beroemde Japanse Geisha’s tegen het lijf kunt lopen. Ook uiterst fotogeniek natuurlijk.

Fotoreis Japan dame met paraplu
Fotoreis Japan Kyoto 05
Kyoto fotoreizen Japan

Dag 8 en 9

Adembenemende kersenbloesems

Fotografeer vandaag diverse mooie locaties in het westelijke deel van de stad, zoals Nijo-jo het kasteel van Kyoto. Een tempel die je niet mag missen, is de Kinkaku-ji. Het beroemdste deel van dit complex is het gouden paviljoen in de tuin bij de tempel. Het met bladgoud bedekte gebouw reflecteert mooi in het water van de spiegelende vijver. Natuurlijk prachtig om te fotograferen.

Een bezoek aan de Ryoan-ji tempel met zijn beroemde en een van ‘s werelds oudste zentuinen staat tevens op het programma van de Fotoreis Japan. De tuin heeft eilanden bestaande uit 15 grotere stenen. De tuin is zo aangelegd dat je vanuit elk punt in de tuin maximaal 14 van de 15 stenen kunt zien. Pas bij het bereiken van totale rust en verlichting zie je alle stenen tegelijk. Krijg jij ze wel allemaal op 1 foto?

De fototour gaat ook langs het tegen de heuvel opgebouwde Kiyomizudera tempelcomplex met een prachtig uitzicht over Kyoto en op de mooie aangelegde Japanse tuin die zeker in het voorjaar met de kersenbloesems adembenemend is. Natuurlijk ga je deze bloemenweelde fotograferen. De Nanzen-Ji Tempel is een prachtige zen tempel met dito zen tuin. Ook de grote toegangspoort is indrukwekkend. Vlak bij deze tempel ligt de fotogenieke bakstenen aquaduct. Dit is ook de plek waar het beroemde 2 kilometer lange filosofenpad van Kyoto begint. Dit smalle pad loopt door een buitenwijk van Kyoto langs een kanaaltje dat vol staat met kersenbloesembomen. Langs het pad liggen diverse kleinere tempelcomplexen. Het eindigt bij de Ginkaku-ji tempel met een prachtige Japanse tuin met waterpartijen en een mooie mostuin.

Moderne treinstation en Kyoto tower

De stad in badend avondlicht fotograferen doe je vanaf de Kyoto tower, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. Dit kan zowel op dag 7 als dag 8 van de Fotoreis Japan. Ook het centrale station van Kyoto dat aangemerkt staat als een van de meest bijzondere, moderne gebouwen van de stad, is mooi om in de avond op de foto te zetten. In de top van het gebouw zijn loopbruggen met uitzichten op de grote hallen en op de treinen. Leuk voor fotograferen met lange sluitertijden.

Ook kan je optioneel een bezoek te brengen aan een culturele show in de wijk Gion. Deze voorstelling duurt ongeveer 50 minuten en geeft je meer inzicht in de Japanse cultuur. Je ziet onder meer de bekende Japanse thee ceremonie, geisha dans en een voorstelling met bunraku poppen.

Tempelcomplex in Nara
Sikaherten in Nara
Nara Fotoreizen Japan

Dag 10

Uitstap naar Nara

Vandaag een uitstap naar Nara. In Nara fotografeer je de Oostelijke Grote Tempel, Toda-ji, met het grootste houten gebouw ter wereld: de hal van de grote Boeddha Vairocana. Dit indrukwekkende beeld staat midden in de hal en heeft een hoogte van maar liefst 16 meter. Een andere bijzondere plek is de Kasuga Taisha schrijn met duizenden bronzen en stenen lantaarns. Tussen al deze tempels in ligt een groot park waar honderden Japanse sikaherten rondstruinen en zich vrij eenvoudig laten fotograferen. Wil je even iets anders als tempels? Optioneel is een bezoek aan het Nationale Museum van Nara, die tot de top 4 musea van Japan behoort. 

Op de terugweg naar Kyoto stap je uit bij Fushimi Inari-taisha. Het meest bekend is deze tempel vanwege de lange galerijen van rode Torii poorten die dicht achter elkaar staan en een soort tunnel de berg op lijken.

Dag 11

Sushi eten in Kyoto

De overdekte Nishiki Market bestaat uit meer dan honderd kleine shopjes en stalletjes met duizenden producten die je kent, vaag weet wat ze zijn, of waarvan je gewoon geen flauw idee hebt wat het is. Maar zeker is dat al die mooie producten en hun verkopers erg mooie foto’s opleveren. Vanaf de markt ga je naar Sanjusangendo, de tempel met de 1001 mensgrote beelden. Deze beelden staan in een 120 meter lange houten tempelhal en is daarmee het langste houten gebouw van Japan. In het centrale deel van het gebouw staat een groot houten beeld van de 1000-armige kannon met zowel links 500 als rechts 500 andere mensengrote beelden. Dit tempelcomplex is gelegen vlakbij het interessante Nationale Museum van Kyoto. Deze is optioneel te bezoeken. Ook dit museum behoort tot de 4 topmusea van Japan.

Probeer in de avond eens een typisch Japans sushi-maal. Op een lopend bandje trekken allerlei verse sushi-gerechten aan je voorbij op gekleurde bordjes. De kleur van de bordjes representeren de prijs. Een fantastische manier om op deze wijze allerlei soorten sushi te proeven.

Kasteel Matsumoto
Kasteel Matsumoto in avondlicht
Fotoreizen Japan Miyajima 04

Dag 12

De sneeuwapen van Yudanaka fotograferen

Wie wil niet de sneeuwapen fotograferen? Op slechts enkele kilometers buiten Yudanaka ligt het Yigokudani Monkey Park waar de sneeuwapen zichzelf heerlijk onderdompelen in warmwaterbronnen. Deze bronnen, die door Japanners ‘onsen’ worden genoemd zijn een populaire plek voor de Japanse makaken. Hier zijn vele filmopnames gemaakt voor beroemde natuurdocumentaires zoals Planet Earth, Wild Japan en diverse andere National Geographic programma’s. Uiteraard krijg je alle tijd om de apen rustig op de foto te zetten. En als je een beetje oplet, zie je ook de Japanse bosgemsen tegen de steile wanden.

Heb je zelf ook zin gekregen om in een warmwaterbron te gaan zitten. badder dan gratis in een van de vele publieke onsen van Yudanaka of van het hotel. Fotograferen mag uiteraard niet in de onsen, maar soms is het ook wel lekker om zelf even te ontspannen. We overnachten in een typisch Japans hotel met tatami matten en futon bed.

Fotoreizen Japan Yudanaka apen 04
Fotoreizen Japan Yudanaka apen 01
Yudanaka Fotories Japan zwart wit aap

Dag 13 – Shibuya Crossing in Tokyo

Tokyo heeft meer dan 13 miljoen inwoners. Aan het eind van de middag ga je richting de plek die wordt beschouwd als het drukste kruispunt ter wereld, de Shibuya Crossing. Gemiddeld 2500 mensen steken per keer als het verkeerslicht groen kleurt het kruispunt over, niet alleen rechts of links maar ook diagonaal. Een drukte van jewelste die je vanuit diverse invalshoeken prachtig vastlegt met je camera. Probeer hier ook eens fotografietechnieken zoals panning. Ook kan je naar de achter de Shibuya crossing gelegen winkelstraat Center Gai. Dit is de geboorteplaats van veel Japanse mode. De voetgangerszone zit vol met winkels, boetiekjes, gamecenters en lichtreclames. Perfect voor stadsfotografie van de bovenste plank. 

Fiji door de bomen gefotografeerd
Japanse schoolmeisjes op de foto
Fotografiereizen Japanse tempel

Dag 14

Foto’s van Mount Fiji vanuit alle hoeken 

De beroemde berg Mount Fuji ga je in de omgeving van Hakone vanaf diverse plekken fotograferen. Mount Fuji, ook bekend als Fujisan is met zijn 3776 meter de hoogste berg van het land. Op heldere dagen laat de vulkaan zich prachtig zien. Hoog torent hij met zijn besneeuwde toppen uit boven alle landschappen. 

Met een sfeervolle boot maak je een tocht over het Ashi meer. Je vaart door een fotogenieke omgeving en onderweg zie je vanaf de boot enkele kleinere tempels en torii die in het water staan. Bij mooi weer torent Mount Fuji boven het meer en de heuvels uit. Aan de overkant van het meer ga je van boord en pak je de Hakone Ropeway die je naar boven op Mount Kami brengt. Ook dit is een actieve vulkaan waarbij je uiteindelijk uitkomt bij de Owakudani’s zwavelvelden. De gele met zwavel doordrenkte grond in combinatie met de stoom maken het een bijzonder mysterieus gebied en natuurlijk prachtig voor abstracte fotografie. In dit gebied doe je wat korte wandelingen om deze landschappen te fotograferen.

Cosplay zie je veel in Japan tijdens de fotografiereis
Cosplay tijdens de fotoreis Japan
Japans marktkoopman
Treinmachinist van de bullet train in Japan

Dag 15

Je camera maakt overuren in Tokyo

Tsukiji Outer Market is een nog bestaand deel van de oude Tsukiji vismarkt waarbij je door smalle straatjes vol koopwaar en restaurantjes loopt. Een leuke markt die veel foto’s oplevert. Na een bezoek aan de markt loop je naar het nabij gelegen Hamarikyu garden. Een kleine maar mooie tuin omringd met wolkenkrabbers. 

Vanuit het park vertrekt de watertaxi richting de wijk Asakusa. Fotografeer vanaf de boot de grote wolkenkrabbers aan de rand van het water. Asakusa is direct herkenbaar aan de maar liefst 634 meter hoge toren Tokyo Skytree, die een observatiedek heeft op 350 meter en nog een op 450 meter, de hoogste is van Japan. Vanaf hier zie je bij helder weer ook de Mount Fuji in de verte liggen.

Vanaf de Skytree loop je terug richting Asakusa waar je een van de oudste tempels van Japan in beeld vangt, de Senso-ji. In het Ueno park zijn enkele interessante musea gevestigd waarvan je er optioneel een kan bezoeken. De meest interessante is het Tokyo National Museum. In de avond staat er een bezoek aan Akihabara, electric city op het programma. Dit district staat vooral bekend om zijn grote aantallen elektronica winkels. Ook zijn er diverse automatenhallen. De straten worden verlicht door neon- en lichtreclames, terwijl op straat veelal jonge dames in mangakleding pamfletten uitdelen. Je kijkt hier je ogen uit en je camera maakt overuren.

Fotoreis Japan Tokyo vogel
Fotoreis Japan Kamakura beeldenleger
Fotoreizen Japan Miyajima 08

Dag 16

Enorme boedha en een bamboebos

Kamakura is een kustplaats op een uur van Tokyo met enkele prachtige tempelcomplexen, zoals de Hasedera tempel met een beeld van de godin Kannon met 11 hoofden en een prachtig uitzicht over Kamakura en de zee. Kamakura Daibutsu herbergt de grote Boeddha van Kamakura. Dit 11.4 meter hoge beeld van Boeddha is in zijn geheel gemaakt van brons. Vandaar de groenige kleur. Het beeld is te betreden.

De Hokoku-ji tempel is relatief klein maar staat bekend om zijn mooie bamboebos en het bijbehorende theehuis. Daarna ga je richting de meest belangrijke Schrijn van Kamakura, Tsurugaoka Hachiango. En als er nog tijd over is dan maak je een korte wandeling naar de Zeniarai Benten Shrine. Deze plek is een goed voorbeeld van hoe het Shinto geloof en Boeddhisme in Japan hand in hand samen gaan. 

Fotoreis Japan Kamakura tempel
Fotoreis Japan Kamakura gekleurd beeld
Fotoreis Japan Kamakura Budhabeeld
Fotoreis Japan Tokyo in de avond

Dag 17 

Cosplayers vastleggen in Tokyo

Japan staat bekend om zijn cosplayers. Hoewel het aantal cosplayers afneemt is er nog steeds de mogelijkheid om bijzonder uitgedoste mensen tegen te komen in bijvoorbeeld Takashita Dori. Een winkelstraat waar dat ook de meest bijzondere dingen verkocht worden. Neem zeker een kijkje in de winkels hier in de straat. In de middag loop je bij de entree van Yoyogi Park de Rockabilly’s tegen het lijf die op jaren 50 rock en roll hun danskunsten laten zien. Yoyogi park is ook de plek waar mensen naar toekomen om te pronken met hun hondjes die zijn aangekleed in stijlvolle mode en bijpassend wandelwagentje, je kijkt hier je ogen uit. Naast het park ligt Meiji Jingu schrijn in het Meiji bos, een groot bos midden in Tokyo waardoor je jezelf niet in een grote stad waant. Deze tempel met haar bos met 100.000 bomen wordt door veel jonge stellen die gaan trouwen ook gebruikt voor mooie trouwfoto’s, dus de fotogroep van de Fotoreis Japan maakt hier zeker mooie foto’s.

Fotogeniek is Shinjuku Gyoen National Garden. Het is de mooiste tuin van Tokyo. De wolkenkrabbers aan de rand van het park geven een groot contrast met de rust van de tuin zelf. De tuin heeft grote aantallen meertjes, vijvers en een prachtige collectie planten en uiteraard een groot aantal kersenbloesembomen.

Aan het einde van de middag gaan we door naar ons laatste hotel bij Narita op enkele minuten vanaf de luchthaven.

Dag 18

Afhankelijk van de vluchttijden van deze dag heb je in de ochtend nog de mogelijkheid om de Naritasan Shinsho-ji tempel te bezoeken. Het is een prachtig tempelcomplex gelegen in het Naritasan park met enkele mooie kleurrijke pagodes en een prachtige tuin. Ook kunnen nog de laatste souvenirs worden ingekocht in Naritasan Omotesando een winkelstraat met diverse fotogenieke traditionele winkeltjes.

Helaas zit daarna de mooie Fotoreis Japan door het land van de rijzende zon er echt op. Je hebt duizenden bijzondere en vooral ook prachtige foto’s gemaakt en jouw kennis van fotografie is dankzij onze fotografen weer een stukje hoger komen te liggen.

 

 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Zie jij deze fotografiereis zitten? Boek dan deze Fotoreis Japan en schrijf je in!

Kaart Fotoreis Japan

Inbegrepen:

 • Vlucht: Amsterdam – Osaka
 • Vlucht: Tokyo – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Transfer naar hotel
 • Transfer naar luchthaven Tokyo
 • Overnachtingen en ontbijt in diverse hotels op 2/3-persoonskamer
 • Japan Railpass voor 14 dagen (t.w.v. 520 Euro)
 • Begeleiding van Nederlandstalige professionele fotografen
 • Entree kasteel Osaka
 • Boottocht naar Miyajima
 • Kabelbaan Miyajima
 • Entree Witte kasteel van Himeji
 • Entree Kyoto Kasteel Kyoto
 • Entree Kyoto Gouden Paviljoen
 • Entree Kyoto Ryoin Tempel
 • Entree Kyoto Ginkaku-ji tempel
 • Entree Kyoto Tower
 • Entree Kyoto Kiomizu-dera
 • Entree Kyoto Sanjusangen-do
 • Entree Nara Toda-ji
 • Entree Nara Kasukataisha
 • Entree sneeuwapen park
 • Boottocht Hakone Ashimeer
 • Excursie Hakone met o.a. Hakone kabelbaan
 • Bustocht bij Hakone
 • Entree Kamakura Hasadera tempel
 • Entree Kamakura Daibatsu
 • Entree Kamakura Hokokuji
 • Entree Tokyo Hamarikju garden
 • Boottocht Tokyo
 • Entree Tokyo Shinjuku Gyoen Japanse tuin

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 9,00 p.p.
 • Bijdrage calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. 975,- euro
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden, drankjes en souvenirs: ca. 250 euro per week.
 • Fooien reisleiding
 • Optionele excursies en entrees buiten het programma

Op aanvraag kan vanaf Antwerpen of Brussel worden gereisd.

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Japan niet uit wat voor type camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Heb je losse lenzen? Omdat je veel verschillende foto-onderwerpen voor de lens krijgt, is het handig verschillende brandpuntsafstanden mee te nemen.
 • Vergeet je statief (en afstandsbediening) niet voor de avondopnamen.
 • Zorg voor voldoende snelle geheugenkaartjes.
 • Ook een extra accu is raadzaam zodat je niet onverwachts zonder zit en geen foto’s meer kunt maken.
 • In verband met de mogelijkheid op regen tijdens de Fotoreis Japan is het eveneens aan te raden om een beschermingshoes voor de camera en lens mee te nemen.

Reiszwaarte en comfort van de reis:

 • De reisafstanden in Japan zijn door het gebruik van de snelle bullet treinen ondanks de grote afstanden vaak niet lang waardoor ruim voldoende tijd is om te fotograferen. 
 • In Japan wandel je veel bij tempelcomplexen, kastelen en tuinen.
 • Omdat je met het openbaar vervoer reist en je niet altijd direct voor de te bezoeken lokatie afgezet wordt, moet je er rekening mee houden dat er stukken gewandeld worden.
 • Er zitten in deze fotoreis veel trappen op de stations en bij de tempels en kastelen. Soms zijn er ook roltrappen of liften. 
 • We vragen van onze deelnemers een gemiddelde conditie.
 • Je overnacht in comfortabele middenklasse hotels.
 • In Yudanaka overnacht je in een typische Japans hotel, wat betekent dat het matras op de grond op tatami matten ligt.
 • Je verblijft in Osaka, Kyoto en Tokyo meerdere dagen, wat zorgt voor extra rust in de reis.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Japan binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage:

 • Tijdens onze fotografiereis door Japan maken we voornamelijk gebruik van openbaar vervoer. Hierbij draag je zelf zorg voor de verplaatsing van je bagage. Zorg er dus voor dat je bagage bij je hebt die je eenvoudig kan meenemen. In diverse hotels zijn wasmachines en drogers aanwezig waardoor het niet nodig is om erg veel kleding mee te nemen. Vanaf enkele locaties is het ook mogelijk om je bagage eventueel, tegen betaling te laten versturen naar het volgende hotel. 

Vaccinaties:

 • Momenteel zijn er voor Japan geen vaccinaties vereist. Controleer echter ook altijd zelf even bij de GGD of hier mogelijke wijzigingen in zijn gekomen.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Japan bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Dieren

 • Kijk uit met de wilde dieren, want al lijken ze soms nog zo lief, ze kunnen erg gevaarlijk zijn. Blijf dus te allen tijde op gepaste afstand. Luister voor uw eigen veiligheid goed naar de reisbegeleiding. Fotografie-reizen.nl neemt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel door wilde dieren zoals herten en apen tijdens de Fotoreis Japan.

Kleding:

 • Het klimaat in de regio van Japan waar wij verblijven is over het algemeen redelijk vergelijkbaar met het klimaat zoals wij die kennen in Nederland. Neem daarom voldoende warme kleding mee. Zeker in de bergen van Koyasan en Yudanaka kan het behoorlijk afkoelen. In Japan regent het ook regelmatig dus zorg voor regenkleding en eventueel een paraplu. Draag goed schoeisel met stevige grip. Tijdens alle uitstapjes leg je toch nog redelijke afstanden af. Onderweg zijn er tijdens de Fotoreis Japan op enkele locaties mogelijkheden om zelf kleding te wassen door middel van muntjes machines.
 • Tijdens bezoeken aan tempels, kastelen e.d. is het zeer gebruikelijk en vaak ook verplicht om de schoenen bij de entree achter te laten. Zorg er dus voor dat je goede sokken zonder gaten draagt. In Japan staat men afkeurend tegenover sokken met gaten, dit staat gelijk aan armoede en onverzorgdheid.
 • Mocht je tijdens het verblijf in Japan gebruik willen maken van Onsen en heb je een tatoeage zorg er dan voor dat je iets bij je hebt om deze tatoeage af te plakken. Tatoeages in Japan worden sterk geassocieerd aan het stereotype asociale criminelen. Ook ligt er een sterke associatie met de Yakuza, de Japanse maffia. Op diverse plekken geldt dan ook het verbod op entree met zichtbare tatoeages. 
 • Hieronder een overzichtje wat we adviseren om mee te nemen tijdens de Fotoreis Japan naast de normale kleding en toiletartikelen:
  • Regenkleding – Paraplu
  • Goede wandelschoenen
  • Zaklantaarn
  • Medicatie
  • Zonnebril, hoofdbescherming
  • Wereldstekker
  • Mondkapjes

Transport:

 • Tijdens de Fotoreis Japan wordt er vaak gebruik gemaakt van treinen, metro’s, bussen en soms zelfs de boot. Houd er rekening mee dat het in Japan gebruikelijk is om een mondkapje te dragen in publiek transport. Zorg er dus voor dat je meerdere mondkapjes bij je hebt om deze op te zetten wanneer nodig. 
 • In publiek transport hebben Japanners vaak even een moment om bij te komen van hun drukke werkzaamheden. Daarom is het ook niet gewenst om luid te spreken op deze plekken. 

Geldzaken:

 • In Japan heeft men een eigen munteenheid genaamd de Yen. Andere munteenheden zoals de Euro of Dollar worden met uitzondering van de wisselkantoren nergens geaccepteerd. Wisselen van Euro’s kan bij aankomst op de luchthaven. 
 • Japan is een duur land, zeker vergeleken met veel andere Aziatische bestemmingen. Omdat de genoemde excursies in de reissom al zijn inbegrepen komt u niet meer voor onaangename financiële verrassingen te staan.  
 • De economie in Japan is veelal nog steeds gebaseerd op cash. De meeste mensen lopen hier vaak met veel cash geld op zak. Omdat Japan zeer veilig is en berovingen niet plaatsvinden is dit geen probleem. 
 • Pinnen in Japan is tegenwoordig goed mogelijk in diverse supermarkten met ATM’s. 
 • De grotere restaurants en winkels accepteren vaak ook creditcards voor betalingen. De Visa Kaart is de meest geaccepteerde. Op veel plekken kan je ook met MasterCard en American Express terecht. Als je wilt betalen met Credit Card check vooraf altijd even of dit inderdaad mogelijk is. 
 • Bij aankomst in Japan adviseren we een bedrag op te nemen van 30.000 Yen, ongeveer 250 Euro voor maaltijden, optionele excursies en eventueel souvenirs.
 • In Japan is het niet gebruikelijk om fooien in restaurants, hotels of taxi’s achter te laten. 
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van www.oanda.com

Veiligheid:

 • Japan is wellicht het veiligste land ter wereld. Uiteraard is het zelfs ook hier belangrijk om goed op je spullen te letten en geen waardevolle spullen te laten rondslingeren. Controleer ook voor vertrek of o.a. je apparatuur goed verzekerd is.

Reisdocumenten:

 • Om Japan te bezoeken heb je een paspoort nodig die bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Japan is geen visum nodig voor mensen met een Nederlands paspoort. Mensen uit België die in het bezit zijn van een nieuw model paspoort hebben eveneens geen visum nodig. Het nieuwe model paspoort is herkenbaar aan het logo van de Europese Unie aan de voorzijde. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reisdocumenten. Dus controleer tijdig voorafgaande aan de reis of je deze daadwerkelijk bezit.
 • Reis je met kinderen zorg er dan voor dat ook de kinderen een juist paspoort hebben. Als een van de ouders achterblijft dient er een verklaring toestemming vakantie én een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder overhandigd te kunnen worden. Dit geld ook als de achternaam van de ouder die meereist anders is dan van het meereizende kind. Voor informatie hierover kan je je wenden tot de website van de Rijksoverheid. Voor Belgen geldt hiervoor de website van Buitenlandse Zaken.
 • Controleer bij aankomst in Japan altijd even of de douanebeambte een stempel heeft geplaatst in jouw paspoort. Bij vertrek moet deze weer getoond worden. 

Stroom:

 • In Japan gebruikt men stekkers van het Type A en B. Simpel gezegd. Je hebt een convertor nodig met rechte platte polen. De netspanning in Japan is 100 Volt op een frequentie van 50/60 Hertz. In principe zijn alle camera-apparatuur en laptops tegenwoordig geschikt voor deze stopcontacten en spanning. Ben je er niet zeker van controleer dan van te voren even of je apparatuur geschikt is voor dit spanningsnetwerk. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/japan/

Tijdverschil:

 • Tijdens onze wintertijd is het 8 uur later in Japan. Tijdens onze zomertijd is dit verschil 7 uur.

Communicatie:

 • In Japan is Japans de officiële taal. Engels wordt relatief weinig gesproken maar verbetert langzaam. In hotels is meestal wel iemand aanwezig die een paar woordjes Engels spreekt. De meeste Japanners zijn echter ondanks gebrek aan kennis van Engels altijd bereid om te helpen. Het enige nadeel… men durft ook geen nee te zeggen, ondanks dat men je niet helemaal begrijpt.
 • De hotels tijdens onze Fotoreis Japan hebben allemaal wifi. Op grotere stations, warenhuizen en verschillende restaurants is het ook aanwezig. 
 • In Japan zijn telefoonkaartjes voor toeristen verkrijgbaar waarmee je op internet kunt. Bellen is met deze kaartjes niet mogelijk. Het is namelijk niet erg beleefd om op openbare plekken, en zeker niet in het openbaar vervoer te bellen. Om deze reden is die functie met telefoonkaartjes uitgeschakeld. De beste vorm van communicatie is in dit geval dus via bijvoorbeeld WhatsApp. 
 • Laat mensen van huis uit ook niet contact opnemen met je via het hotel. Veel Japanners weten zich geen raad met een buitenlands persoon aan de telefoon en gooien de hoorn vaak direct weer op de haak. 

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar Japan!

Fotoreis Japan Kyoto 07
Fotoreizen Japan Yudanaka apen 02
Fotoreizen Japan Miyajima 01

Fotoreis Japan vol hoogtepunten

Bij veel hobbyfotografen staat Japan op de bucketlist. En terecht, want het land van de rijzende zon is een pareltje om te fotograferen. Je raakt niet uitgekeken en dus ook niet uitgefotografeerd. Onder leiding van onze fotografen bezoek je een aantal schitterende hoogtepunten van het land tijdens de Fotoreis Japan. Wat te denken van de vele tempels en kastelen met hun echt schitterend aangelegde tuinen. De geisha’s en cosplayspelers, leuke markten, de vele neonreclames in de grote steden en het natuurgebied rond Mount Fiji. Natuurlijk ontbreken ook de sneeuwapen van Yudanaka niet in het programma. En dat alles in de periode van het jaar dat de kersenbloesem volop bloeit.

Fotoreizen Japan Magome en Tsumago 02
Fotoreizen Japan Magome en Tsumago 06
Fotoreis Japan Kamakura bamboebos
Fotoreis Japan Tokyo in de avond

We nemen de tijd voor fotografie

Je gaat deze fotoreis van hoogtepunt naar hoogtepunt. Neem historische plaatsen als Hiroshima, of het nachtleven van Osaka en Tokyo. Maar ook de natuur van Japan komt aan bod tijdens deze Fotoreis Japan. Je krijgt deze fotografiereis ruim de tijd om alles op een rustige wijze te fotograferen. Niets geen gehaast, omdat een volgende hotspot alweer wacht. We nemen onze tijd, zodat jij met schitterende foto’s weer naar Nederland terugkeert. Daarbij helpen onze fotografen jou, om de meest waanzinnige foto’s te maken. Ze helpen je met de instellingen van de camera, maar ook laten ze je zien hoe je een mooie compositie maakt. Want alles valt en staat natuurlijk met een aantrekkelijke compositie, zodat jouw blik de foto ingetrokken wordt.

Fotoreis Japan Kyoto 08
Fotoreizen Japan Miyajima 07
Fotoreis Japan Himeji

Maar liefst 24 excursies bij de prijs inbegrepen

We hebben even voor je geteld, maar er zijn maar liefst 24 excursies/entrees bij de prijs inbegrepen, waaronder 3 boottochten, een ritje met een kabelbaan en de entree van het sneeuwapenpark. Ook de railpas ter waarde van 400 euro is inclusief bij de reissom. Uiteraard is net als bij alle andere fotoreizen van Fotografie-reizen.nl de internationale vlucht van Amsterdam naar Osaka en terug van Tokyo naar Amsterdam bij de prijs inbegrepen. Ook zorgen we voor goede middenklasse hotels met ontbijt voor de overnachtingen. Vergelijk dat maar eens met anderen.

Enthousiast geworden? Dat kunnen we ons voorstellen. Schrijf je dan nu in en zorg dat je niet te laat bent. Onze fotoreizen zijn altijd snel volgeboekt.

Fotoreis Japan Japanse vrouw
Fotoreizen Japan Yudanaka apen 03
Fotografiereis Japanse tempel

Dag 1, 2 en 3

Bruisend nachtleven in Osaka

Op Schiphol ontmoet je de andere deelnemers aan de Fotoreis Japan. Je vliegt met zijn allen naar de miljoenenstad Osaka in het land van de rijzende zon voor de start van een mooie fotografie reis. Je krijgt de hele fotoreis voldoende tijd uit om samen met onze fotografen het bijzondere leven van dit land te fotograferen.

Het kasteel van Osaka is het eerste onderwerp wat voor jouw lens komt. De mooi aangelegde kasteeltuinen komen in de lente mooi tot bloei. De sakura kersenbloesems zijn een lust voor je oog en je camera. Optioneel is een bezoek aan een van de grootste aquaria van de wereld. De hoofdstraat van Osaka hangt het vol met levensgrote licht- en neonreclames. Na het diner in deze bruisende stad ga je dit avondleven op de foto vastleggen.

Fotografiereis Japan Koyasan
Fotoreizen Japan Miyajima 02
Begraafplaats Kyosan Fotoreis Japan

Dag 4

Nachtfotografie op begraafplaats

Via een prachtige route ga je met de trein richting Mount Koyasan. Naast alle prachtige tempelcomplexen en pagodes is Koyasan vooral beroemd om zijn begraafplaats. De grondlegger van het Boeddhisme in Japan, Kūkai, heeft zijn mausoleum hier.

De torenhoge grote ceder sparren met zijn mooie grove basten en de eeuwenoude stenen lantaarns met de dikke lagen groene mossen maken dit een mooie fotogenieke en bijzondere plek om te fotograferen. Iets dat je zeker gaat doen! En ooit gedacht dat je in de avond zou gaan fotograferen op een begraafplaats? Met alle lampjes en de mysterieuze achtergronden een echte must.

Fotoreis Japan Hiroshima
Fotoreis Japan Hiroshima bij nacht
Avondshow in Hiroshima

Dag 5

Hiroshima maakt een onvergetelijke indruk

Nog voor het ontbijt woon je een typische boeddhistische ceremonie bij. Helaas staan de monniken niet toe om deze te fotograferen, omdat men in alle rust wil kunnen bidden en mediteren, maar gelukkig mag je hier wel bij zijn en levert dit zeker een bijzondere ervaring op. Daarna ga je op weg richting Hiroshima. Het laatste deel van het traject zit je in de bullet train die met een snelheid van bijna 300 km/uur over het spoor richting Hiroshima raast. De 14-daagse railpass om gebruik te maken van deze trein is inclusief in de reissom.

Hiroshima werd tijdens de 2e wereldoorlog bijna in zijn geheel weggevaagd door de allereerste atoombom. In Hiroshima bezoek je het peace memorial park, dat is opgericht ter nagedachtenis aan deze historische, dramatische gebeurtenis. De Genbaku Koepel, ook bekend als de Hiroshima Dome, is als ruïne nog de enige stille getuige uit die periode. Uiteraard krijg je tijdens deze Fotografiereis Japan alle tijd om dit op de foto te zetten. Ook al heeft het niet direct met fotografie te maken, een optioneel bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum is gezien de geschiedenis een absolute must, waarvoor je dan ook zeker de tijd krijgt. Probeer tijdens het diner een lokale specialiteit: Okonomiyaki. Dit gerecht is misschien wel het beste te vergelijken met een hartige pannenkoek.

Miyajima oranje gebouw
Fotoreis Japan Kyoto 06
Fotoreizen Japan Miyajima 06
Fotoreizen Japan Miyajima 05

Dag 6

Uitstap naar Miyajima tijdens de Fotoreis Japan

Op kleine afstand vanaf Hiroshima ligt het prachtige eiland van Miyajima voor de kust. Tijdens de overtocht met de veerpont passeer je  diverse oesterbanken en zie je in de verte in het water de beroemde ‘drijvende’ torii van Miyajima opdoemen. Deze fel rode torii siert menig cover van reisgidsen. Op het eiland vind je enkele prachtige tempelcomplexen met mooie Japanse tuinen. Er staat een prachtige pagode die boven het dorp uittorent. De Japanse sikaherten lopen vreedzaam rond door de straten. Achter het dorp ligt een mooi aangelegd park en er zijn kabelbanen om je naar de top van de Mount Misen te brengen vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de hele streek. Als dat geen mooie foto’s oplevert?

Overigens heeft het eiland ook een grote diversiteit aan culinaire versnaperingen, om te proberen. Bijvoorbeeld gebakken oesters of spiesen met zeegerechten. Of probeer de gevulde cakejes in de vorm van esdoornblaadjes, een warm broodje ijs of een smakelijk ijsje met ‘hertenkeutels’. Een bijzonder eiland waar het verboden is kinderen te baren of er te overlijden…

Fotoreis Japan Kyoto 04
Fotoreis Japan Kyoto by night
Fotoreis Japan Kyoto 02
Fotoreis Japan Kyoto 03

Dag 7

Fotografeer de culturele hoofdstad Kyoto

Op weg naar Kyoto passeer je het plaatsje Himeji waar je een tussenstop maakt om het wellicht allermooiste kasteel van Japan, het witte kasteel, te bezoeken. Je krijgt ruim de tijd om het kasteel en de bijbehorende tuinen te fotograferen. Het kasteel werd gebruikt als decorstuk voor verschillende films. De beroemdste is wellicht de James Bond film ‘You Only Live Twice’ met Sean Connery. Wandel door de verschillende etages van het kasteel, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, en zet de vernuftige bouwstijl op de foto.

Kyoto is een van de voormalige hoofdsteden van Japan en staat bekend als de culturele hoofdstad van Japan. Je blijft meerdere dagen in Kyoto. In de avond breng je een bezoek aan de wijk Gion waar vele restaurantjes zitten en je heerlijk met avondfotografie aan de slag gaat. Dit is ook de wijk waar je de beroemde Japanse Geisha’s tegen het lijf loopt. Ook uiterst fotogeniek natuurlijk.

Fotoreis Japan dame met paraplu
Fotoreis Japan Kyoto 05
Kyoto fotoreizen Japan

Dag 8 en 9

Adembenemende kersenbloesems

Fotografeer vandaag diverse mooie locaties in het westelijke deel van de stad, zoals Nijo-jo het kasteel van Kyoto. Een tempel die je niet mag missen, is de Kinkaku-ji. Het beroemdste deel van dit complex is het gouden paviljoen in de tuin bij de tempel. Het met bladgoud bedekte gebouw reflecteert mooi in het water van de spiegelende vijver. Natuurlijk prachtig om te fotograferen.

Een bezoek aan de Ryoan-ji tempel met zijn beroemde en een van ‘s werelds oudste zentuinen staat tevens op het programma van de Fotoreis Japan. De tuin heeft eilanden bestaande uit 15 grotere stenen. De tuin is zo aangelegd dat je vanuit elk punt in de tuin maximaal 14 van de 15 stenen kunt zien. Pas bij het bereiken van totale rust en verlichting zie je alle stenen tegelijk. Krijg jij ze wel allemaal op 1 foto?

De fototour gaat ook langs het tegen de heuvel opgebouwde Kiyomizudera tempelcomplex met een prachtig uitzicht over Kyoto en op de mooie aangelegde Japanse tuin die zeker in het voorjaar met de kersenbloesems adembenemend is. Natuurlijk ga je deze bloemenweelde fotograferen. De Nanzen-Ji Tempel is een prachtige zen tempel met dito zen tuin. Ook de grote toegangspoort is indrukwekkend. Vlak bij deze tempel ligt de fotogenieke bakstenen aquaduct. Dit is ook de plek waar het beroemde 2 kilometer lange filosofenpad van Kyoto begint. Dit smalle pad loopt door een buitenwijk van Kyoto langs een kanaaltje dat vol staat met kersenbloesembomen. Langs het pad liggen diverse kleinere tempelcomplexen. Het eindigt bij de Ginkaku-ji tempel met een prachtige Japanse tuin met waterpartijen en een mooie mostuin.

Grootste camerawinkel van Japan

De stad in badend avondlicht fotograferen doe je vanaf de Kyoto tower, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. Dit kan zowel op dag 7 als dag 8 van de Fotoreis Japan. Ook het centrale station van Kyoto dat aangemerkt staat als een van de meest bijzondere, moderne gebouwen van de stad, is mooi om in de avond op de foto te zetten. In de top van het gebouw zijn loopbruggen met uitzichten op de grote hallen en op de treinen. Leuk voor fotograferen met lange sluitertijden. Naast het station zit een van de grootste winkels van de Japanse winkelketen BIC Camera. Een bezoek aan deze camerawinkel moet je tijdens een Fotoreis Japan natuurlijk zeker gedaan hebben.

Ook kan je optioneel een bezoek te brengen aan een Geisha show in de wijk Gion. Deze voorstelling duurt ongeveer 50 minuten en geeft je meer inzicht in de Japanse cultuur.

Tempelcomplex in Nara
Sikaherten in Nara
Nara Fotoreizen Japan

Dag 10

Uitstap naar Nara

Vandaag een uitstap naar Nara. In Nara fotografeer je de Oostelijke Grote Tempel  met het grootste houten gebouw ter wereld: de hal van de grote Boeddha Vairocana. Dit indrukwekkende beeld staat midden in de hal en heeft een hoogte van maar liefst 16 meter. Een andere bijzondere plek is de Kasuga Taisha schrijn met duizenden bronzen en stenen lantaarns. Ook passeer je het Kofuku-ji tempelcomplex met daarin de 2e hoogste pagode van Japan met een hoogte van 50 meter. Tussen al deze tempels in ligt een groot park waar honderden Japanse sikaherten rondstruinen en zich vrij eenvoudig laten fotograferen. Optioneel is een bezoek aan het Nationale Museum van Nara, die tot de top 4 musea van Japan behoort. 

Op de terugweg naar Kyoto stap je uit bij Fushimi Inari-taisha. Het meest bekend is deze tempel vanwege de lange galerijen van rode Torii poorten die dicht achter elkaar staan en een soort tunnel de berg op lijken.

Dag 11

Sushi eten in Kyoto

De overdekte Nishiki Market bestaat uit meer dan honderd kleine shopjes en stalletjes met duizenden producten die je kent, vaag weet wat ze zijn, of waarvan je gewoon geen flauw idee hebt wat het is. Maar zeker is dat al die mooie producten en hun verkopers erg mooie foto’s opleveren. Vanaf de markt ga je naar het centrale deel van Kyoto waar de oude keizerlijke paleizen liggen en naar Sanjusangendo, de tempel met de 1001 mensgrote beelden. Deze beelden staan in een 120 meter lange houten tempelhal en is daarmee het langste houten gebouw van Japan. In het centrale deel van het gebouw staat een groot houten beeld van de 1000-armige kannon met zowel links 500 als rechts 500 andere mensengrote beelden. Dit tempelcomplex is gelegen vlakbij het interessante Nationale Museum van Kyoto. Deze is optioneel te bezoeken. Ook dit museum behoort tot de 4 topmusea van Japan.

Probeer in de avond eens een typisch Japans sushi-maal. Op een lopend bandje trekken allerlei verse sushi-gerechten aan je voorbij op gekleurde bordjes. De kleur van de bordjes representeren de prijs. Een fantastische manier om op deze wijze allerlei soorten sushi te proeven.

Kasteel Matsumoto
Kasteel Matsumoto in avondlicht
Fotoreizen Japan Miyajima 04

Dag 12

De sneeuwapen van Yudanaka fotograferen

Wie wil niet de sneeuwapen fotograferen? Op slechts enkele kilometers buiten Yudanaka ligt het Yigokudani Monkey Park waar de sneeuwapen zichzelf heerlijk onderdompelen in warmwaterbronnen. Deze bronnen, die door Japanners ‘onsen’ worden genoemd zijn een populaire plek voor de Japanse makaken. Hier zijn vele filmopnames gemaakt voor beroemde natuurdocumentaires zoals Planet Earth, Wild Japan en diverse andere National Geographic programma’s. Uiteraard krijg je alle tijd om de apen rustig op de foto te zetten. En als je een beetje oplet, zie je ook de Japanse bosgemsen tegen de steile wanden.

Heb je zelf ook zin gekregen om in een warmwaterbron te gaan zitten. badder dan gratis in een van de vele publieke onsen van Yudanaka. Fotograferen mag uiteraard niet in de onsen, maar soms is het ook wel lekker om zelf even te ontspannen.

Fotoreizen Japan Yudanaka apen 04
Fotoreizen Japan Yudanaka apen 01
Yudanaka Fotories Japan zwart wit aap

Dag 13 – Shibuya Crossing in Tokyo

Tokyo heeft meer dan 13 miljoen inwoners. Aan het eind van de middag ga je richting de plek die wordt beschouwd als het drukste kruispunt ter wereld, de Shibuya Crossing. Gemiddeld 2500 mensen steken per keer als het verkeerslicht groen kleurt het kruispunt over, niet alleen rechts of links maar ook diagonaal. Een drukte van jewelste die je vanuit diverse invalshoeken prachtig vastlegt met je camera. Ook ga je naar de winkelstraat Center Gai. Dit is de geboorteplaats van veel Japanse mode. De voetgangerszone zit vol met winkels, boetiekjes, gamecenters en lichtreclames. Perfect voor stadsfotografie van de bovenste plank. 

Fiji door de bomen gefotografeerd
Japanse schoolmeisjes op de foto
Fotografiereizen Japanse tempel

Dag 14

Foto’s van Mount Fiji vanuit alle hoeken 

De beroemde berg Mount Fuji ga je in de omgeving van Hakone vanaf diverse plekken fotograferen. Mount Fuji, ook bekend als Fujisan is met zijn 3776 meter de hoogste berg van het land. Op heldere dagen laat de vulkaan zich prachtig zien. Hoog torent hij met zijn besneeuwde toppen uit boven alle landschappen. 

Met een sfeervolle boot maak je een tocht over het Ashi meer. Je vaart door een fotogenieke omgeving en onderweg zie je vanaf de boot enkele kleinere tempels en torii die in het water staan. Bij mooi weer torent Mount Fuji boven het meer en de heuvels uit. Aan de overkant van het meer ga je van boord en pak je de Hakone Ropeway die je naar boven op Mount Kami brengt. Ook dit is een actieve vulkaan waarbij je uiteindelijk uitkomt bij de Owakudani’s zwavelvelden. De gele met zwavel doordrenkte grond in combinatie met de stoom maken het een bijzonder mysterieus gebied en natuurlijk prachtig voor abstracte fotografie. In dit gebied doe je wat korte wandelingen om deze landschappen te fotograferen.

Cosplay zie je veel in Japan tijdens de fotografiereis
Cosplay tijdens de fotoreis Japan
Japans marktkoopman
Treinmachinist van de bullet train in Japan

Dag 15

Je camera maakt overuren in Tokyo

Tsukiji Outer Market is een nog bestaand deel van de oude Tsukiji vismarkt waarbij je door smalle straatjes vol koopwaar en restaurantjes loopt. Een leuke markt die veel foto’s oplevert. Na een bezoek aan de markt loop je naar het nabij gelegen Hamarikyu garden. Een kleine maar mooie tuin omringd met wolkenkrabbers. 

Vanuit het park vertrekt de watertaxi richting de wijk Asakusa. Fotografeer vanaf de boot de grote wolkenkrabbers aan de rand van het water. Asakusa is direct herkenbaar aan de maar liefst 634 meter hoge toren Tokyo Skytree, die een observatiedek heeft op 350 meter en nog een op 450 meter, de hoogste is van Japan. Vanaf hier zie je bij helder weer ook de Mount Fuji in de verte liggen.

Vanaf de Skytree loop je terug richting Asakusa waar je een van de oudste tempels van Japan in beeld vangt, de Senso-ji. In het Ueno park zijn enkele interessante musea gevestigd waarvan je er optioneel een kan bezoeken. De meest interessante is het Tokyo National Museum. In de avond staat er een bezoek aan Akihabara, electric city op het programma. Dit district staat vooral bekend om zijn grote aantallen elektronica winkels. Ook zijn er diverse automatenhallen. De straten worden verlicht door neon- en lichtreclames, terwijl op straat veelal jonge dames in mangakleding pamfletten uitdelen. Je kijkt hier je ogen uit en je camera maakt overuren.

Fotoreis Japan Tokyo vogel
Fotoreis Japan Kamakura beeldenleger
Fotoreizen Japan Miyajima 08

Dag 16

Enorme boedha en een bamboebos

Kamakura is een kustplaats op een uur van Tokyo met enkele prachtige tempelcomplexen, zoals de Hasedera tempel met een beeld van de godin Kannon met 11 hoofden en een prachtig uitzicht over Kamakura en de zee. Kamakura Daibutsu herbergt de grote Boeddha van Kamakura. Dit 11.4 meter hoge beeld van Boeddha is in zijn geheel gemaakt van brons. Vandaar de groenige kleur. Het beeld is te betreden.

De Hokoku-ji tempel is relatief klein maar staat bekend om zijn mooie bamboebos en het bijbehorende theehuis. Daarna ga je richting de meest belangrijke Schrijn van Kamakura, Tsurugaoka Hachiango. En als er nog tijd over is dan maak je een korte wandeling naar de Zeniarai Benten Shrine. Deze plek is een goed voorbeeld van hoe het Shinto geloof en Boeddhisme in Japan hand in hand samen gaan. 

Fotoreis Japan Kamakura tempel
Fotoreis Japan Kamakura gekleurd beeld
Fotoreis Japan Kamakura Budhabeeld
Fotoreis Japan Tokyo in de avond

Dag 17 

Cosplayers vastleggen in Tokyo

Japan staat bekend om zijn cosplayers. Mensen die zich in allerlei kostuums kleden en dan op zondag ochtend naar Yoyogi Park trekken om daar samen te komen. Een prima plek dus om je fotografie-ochtend in Tokyo te beginnen. Naast het park ligt Meiji Jingu schrijn in het Meiji bos, een groot bos midden in Tokyo waardoor je jezelf niet in een grote stad waant. Deze tempel met haar bos met 100.000 bomen wordt door veel jonge stellen die gaan trouwen ook gebruikt voor mooie trouwfoto’s, dus de fotogroep van de Fotoreis Japan maakt hier zeker mooie foto’s.

Takeshita Dori is een van de drukste winkelstraten van Japan met een heleboel bijzondere winkeltjes waar ook Cosplaykleding verkocht wordt. Fotogeniek is Shinjuku Gyoen National Garden. Het is de mooiste tuin van Tokyo. De wolkenkrabbers aan de rand van het park geven een groot contrast met de rust van de tuin zelf. De tuin heeft grote aantallen meertjes, vijvers en een prachtige collectie planten. Mocht de tijd het toelaten dan ga je nog naar de oostelijke keizerlijke tuinen bij het keizerlijke paleis waar de huidige keizer van Japan woonachtig is. 

Dag 18

Helaas zit de mooie Fotoreis Japan door het land van de rijzende zon er op. Je hebt duizenden bijzondere en vooral ook prachtige foto’s gemaakt en jouw kennis van fotografie is dankzij onze fotografen weer een stukje hoger komen te liggen.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Zie jij deze fotografiereis zitten? Boek dan deze Fotoreis Japan en schrijf je in!

Kaart Fotoreis Japan

Inbegrepen:

 • Vlucht: Amsterdam – Osaka
 • Vlucht: Tokyo – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Transfer naar hotel
 • Transfer naar luchthaven Tokyo
 • Overnachtingen en ontbijt in diverse hotels op 2/3-persoonskamer
 • Japan Railpass voor 14 dagen (t.w.v. 600 Euro)
 • Begeleiding van Nederlandstalige professionele fotografen
 • Entree kasteel Osaka
 • Boottocht naar Miyajima
 • Kabelbaan Miyajima
 • Entree Witte kasteel van Himeji
 • Entree Kyoto Kasteel Kyoto
 • Entree Kyoto Gouden Paviljoen
 • Entree Kyoto Ryoin Tempel
 • Entree Kyoto Ginkaku-ji tempel
 • Entree Kyoto Tower
 • Entree Kyoto Kiomisedera
 • Entree Kyoto Nanzen-ji
 • Entree Kyoto Sanjusangendo
 • Entree Nara Toda-ji
 • Entree Nara Kasukataisha
 • Entree sneeuwapen park
 • Boottocht Hakone Ashimeer
 • Excursie Hakone met o.a. Hakone kabelbaan
 • Entree Kamakura Hasadera tempel
 • Entree Kamakura Daibatsu
 • Entree Kamakura Hokokuji
 • Entree Tokyo Hamarikju garden
 • Boottocht Tokyo
 • Entree Tokyo Shinjuku Gyoen Japanse tuin

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 7,50 p.p.
 • Bijdrage calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. 975,- euro
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden, drankjes en souvenirs: ca. 250 euro per week.
 • Fooien reisleiding
 • Optionele excursies buiten het programma

Op aanvraag kan vanaf Antwerpen of Brussel worden gereisd.

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Japan niet uit wat voor type camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Heb je losse lenzen? Omdat je veel verschillende foto-onderwerpen voor de lens krijgt, is het handig verschillende brandpuntsafstanden mee te nemen.
 • Vergeet je statief (en afstandsbediening) niet voor de avondopnamen.
 • Zorg voor voldoende snelle geheugenkaartjes.
 • Ook een extra accu is raadzaam zodat je niet onverwachts zonder zit en geen foto’s meer kunt maken.
 • In verband met de mogelijkheid op regen tijdens de Fotoreis Japan is het eveneens aan te raden om een beschermingshoes voor de camera en lens mee te nemen.

Reiszwaarte en comfort van de reis:

 • De reisafstanden in Japan zijn door het gebruik van de snelle bullet treinen ondanks de grote afstanden vaak niet lang waardoor ruim voldoende tijd is om te fotograferen. 
 • In Japan wandel je veel bij tempelcomplexen, kastelen en tuinen.
 • Omdat je met het openbaar vervoer reist en je niet altijd direct voor de te bezoeken lokatie afgezet wordt, moet je er rekening mee houden dat er stukken gewandeld worden.
 • Er zitten in deze fotoreis veel trappen op de stations en bij de tempels en kastelen. Soms zijn er ook roltrappen of liften. 
 • We vragen van onze deelnemers een gemiddelde conditie.
 • Je overnacht in comfortabele middenklasse hotels.
 • In Yudanaka overnacht je in een typische Japans hotel, wat betekent dat het matras op de grond op tatami matten ligt.
 • Je verblijft in Osaka, Kyoto en Tokyo meerdere dagen, wat zorgt voor extra rust in de reis.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Japan binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage:

 • Tijdens onze fotografiereis door Japan maken we voornamelijk gebruik van openbaar vervoer. Hierbij draag je zelf zorg voor de verplaatsing van je bagage. Zorg er dus voor dat je bagage bij je hebt die je eenvoudig kan meenemen. In diverse hotels zijn wasmachines en drogers aanwezig waardoor het niet nodig is om erg veel kleding mee te nemen. Vanaf enkele locaties is het ook mogelijk om je bagage eventueel, tegen betaling te laten versturen naar het volgende hotel. 

Vaccinaties:

 • Momenteel zijn er voor Japan geen vaccinaties vereist. Controleer echter ook altijd zelf even bij de GGD of hier mogelijke wijzigingen in zijn gekomen.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Japan bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Dieren

 • Kijk uit met de wilde dieren, want al lijken ze soms nog zo lief, ze kunnen erg gevaarlijk zijn. Blijf dus te allen tijde op gepaste afstand. Luister voor uw eigen veiligheid goed naar de reisbegeleiding. Fotografie-reizen.nl neemt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel door wilde dieren zoals herten en apen tijdens de Fotoreis Japan.

Kleding:

 • Het klimaat in de regio van Japan waar wij verblijven is over het algemeen redelijk vergelijkbaar met het klimaat zoals wij die kennen in Nederland. Neem daarom voldoende warme kleding mee. Zeker in de bergen van Koyasan en Yudanaka kan het behoorlijk afkoelen. In Japan regent het ook regelmatig dus zorg voor regenkleding en eventueel een paraplu. Draag goed schoeisel met stevige grip. Tijdens alle uitstapjes leg je toch nog redelijke afstanden af. Onderweg zijn er tijdens de Fotoreis Japan op enkele locaties mogelijkheden om zelf kleding te wassen door middel van muntjes machines.
 • Tijdens bezoeken aan tempels, kastelen e.d. is het zeer gebruikelijk en vaak ook verplicht om de schoenen bij de entree achter te laten. Zorg er dus voor dat je goede sokken zonder gaten draagt. In Japan staat men afkeurend tegenover sokken met gaten, dit staat gelijk aan armoede en onverzorgdheid.
 • Mocht je tijdens het verblijf in Japan gebruik willen maken van Onsen en heb je een tatoeage zorg er dan voor dat je iets bij je hebt om deze tatoeage af te plakken. Tatoeages in Japan worden sterk geassocieerd aan het stereotype asociale criminelen. Ook ligt er een sterke associatie met de Yakuza, de Japanse maffia. Op diverse plekken geldt dan ook het verbod op entree met zichtbare tatoeages. 
 • Hieronder een overzichtje wat we adviseren om mee te nemen tijdens de Fotoreis Japan naast de normale kleding en toiletartikelen:
  • Regenkleding – Paraplu
  • Goede wandelschoenen
  • Zaklantaarn
  • Medicatie
  • Zonnebril, hoofdbescherming
  • Wereldstekker
  • Mondkapjes

Transport:

 • Tijdens de Fotoreis Japan wordt er vaak gebruik gemaakt van treinen, metro’s, bussen en soms zelfs de boot. Houd er rekening mee dat het in Japan gebruikelijk is om een mondkapje te dragen in publiek transport. Zorg er dus voor dat je meerdere mondkapjes bij je hebt om deze op te zetten wanneer nodig. 
 • In publiek transport hebben Japanners vaak even een moment om bij te komen van hun drukke werkzaamheden. Daarom is het ook niet gewenst om luid te spreken op deze plekken. 

Geldzaken:

 • In Japan heeft men een eigen munteenheid genaamd de Yen. Andere munteenheden zoals de Euro of Dollar worden met uitzondering van de wisselkantoren nergens geaccepteerd. Wisselen van Euro’s kan bij aankomst op de luchthaven. 
 • Japan is een duur land, zeker vergeleken met veel andere Aziatische bestemmingen. Omdat de genoemde excursies in de reissom al zijn inbegrepen komt u niet meer voor onaangename financiële verrassingen te staan.  
 • De economie in Japan is veelal nog steeds gebaseerd op cash. De meeste mensen lopen hier vaak met veel cash geld op zak. Omdat Japan zeer veilig is en berovingen niet plaatsvinden is dit geen probleem. 
 • Pinnen in Japan is tegenwoordig goed mogelijk in diverse supermarkten met ATM’s. 
 • De grotere restaurants en winkels accepteren vaak ook creditcards voor betalingen. De Visa Kaart is de meest geaccepteerde. Op veel plekken kan je ook met MasterCard en American Express terecht. Als je wilt betalen met Credit Card check vooraf altijd even of dit inderdaad mogelijk is. 
 • Bij aankomst in Japan adviseren we een bedrag op te nemen van 30.000 Yen, ongeveer 250 Euro voor maaltijden, optionele excursies en eventueel souvenirs.
 • In Japan is het niet gebruikelijk om fooien in restaurants, hotels of taxi’s achter te laten. 
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van www.oanda.com

Veiligheid:

 • Japan is wellicht het veiligste land ter wereld. Uiteraard is het zelfs ook hier belangrijk om goed op je spullen te letten en geen waardevolle spullen te laten rondslingeren. Controleer ook voor vertrek of o.a. je apparatuur goed verzekerd is.

Reisdocumenten:

 • Om Japan te bezoeken heb je een paspoort nodig die bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Japan is geen visum nodig voor mensen met een Nederlands paspoort. Mensen uit België die in het bezit zijn van een nieuw model paspoort hebben eveneens geen visum nodig. Het nieuwe model paspoort is herkenbaar aan het logo van de Europese Unie aan de voorzijde. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reisdocumenten. Dus controleer tijdig voorafgaande aan de reis of je deze daadwerkelijk bezit.
 • Reis je met kinderen zorg er dan voor dat ook de kinderen een juist paspoort hebben. Als een van de ouders achterblijft dient er een verklaring toestemming vakantie én een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder overhandigd te kunnen worden. Dit geld ook als de achternaam van de ouder die meereist anders is dan van het meereizende kind. Voor informatie hierover kan je je wenden tot de website van de Rijksoverheid. Voor Belgen geldt hiervoor de website van Buitenlandse Zaken.
 • Controleer bij aankomst in Japan altijd even of de douanebeambte een stempel heeft geplaatst in jouw paspoort. Bij vertrek moet deze weer getoond worden. 

Stroom:

 • In Japan gebruikt men stekkers van het Type A en B. Simpel gezegd. Je hebt een convertor nodig met rechte platte polen. De netspanning in Japan is 100 Volt op een frequentie van 50/60 Hertz. In principe zijn alle camera-apparatuur en laptops tegenwoordig geschikt voor deze stopcontacten en spanning. Ben je er niet zeker van controleer dan van te voren even of je apparatuur geschikt is voor dit spanningsnetwerk. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/japan/

Tijdverschil:

 • Tijdens onze wintertijd is het 8 uur later in Japan. Tijdens onze zomertijd is dit verschil 7 uur.

Communicatie:

 • In Japan is Japans de officiële taal. Engels wordt relatief weinig gesproken maar verbetert langzaam. In hotels is meestal wel iemand aanwezig die een paar woordjes Engels spreekt. De meeste Japanners zijn echter ondanks gebrek aan kennis van Engels altijd bereid om te helpen. Het enige nadeel… men durft ook geen nee te zeggen, ondanks dat men je niet helemaal begrijpt.
 • De hotels tijdens onze Fotoreis Japan hebben allemaal wifi. Op grotere stations, warenhuizen en verschillende restaurants is het ook aanwezig. 
 • In Japan zijn telefoonkaartjes voor toeristen verkrijgbaar waarmee je op internet kunt. Bellen is met deze kaartjes niet mogelijk. Het is namelijk niet erg beleefd om op openbare plekken, en zeker niet in het openbaar vervoer te bellen. Om deze reden is die functie met telefoonkaartjes uitgeschakeld. De beste vorm van communicatie is in dit geval dus via bijvoorbeeld WhatsApp. 
 • Laat mensen van huis uit ook niet contact opnemen met je via het hotel. Veel Japanners weten zich geen raad met een buitenlands persoon aan de telefoon en gooien de hoorn vaak direct weer op de haak. 

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.