Fotoreis IJsland Zomer

Papegaaiduikers en magnifieke landschappen! Boek de Fotoreis IJsland Zomer!

Datum: 24 juni t/m 1 juli 2020
Aantal boekingen: 4
(Vertrek gegarandeerd!)
(5 tot 7 deelnemers per groep)

Prijs: 2495,- p.p.

Highlights Fotoreis IJsland:

Fotografeer papegaaiduikers van dichtbij

Inclusief walvisexcursie

Kliffen, hetebronnen, lavavelden, watervallen…

 

Unieke Zomer Fotoreis naar Noord-IJsland

Doen we tijdens onze voorjaars- en najaars fotoreizen Zuid-IJsland aan, tijdens de Zomer Fotoreis IJsland staat het Noorden van dit prachtige land op het programma. Uiteraard staan hoogtepunten als de watervallen Dettifoss en Godafoss op het programma, alsmede het schitterende vulkanische gebied nabij Myvatn en Akureyri, waar de dampende rookwolken uit de grond komen. Uniek tijdens deze Zomer Fotoreis IJsland is de terugweg. Je rijdt via de hooglandenroute Kjölur dwars door het binnenland, een weg die maar 2 maanden in het jaar geopend is. Kerlingarfjöll is een prachtig gekleurd geothermisch gebied met schitterende bergtoppen en een landschap met kokende en sissende zwavelbronnen.

Papegaaiduikers en walvissen

In juni zijn de papegaaiduikers aan land om te broeden en kan je deze dieren van dichtbij zien en fotograferen. Ook zie je bij het meer Myvatn heel veel andere vogels. Verder fotografeer je een grote zeehondenkolonie bij  het schiereiland Vatnsnes en ga je vanuit Dalvik met een boot walvissen spotten en op de kiek zetten. Onze fotograaf geeft je continu adviezen hoe je de dieren het best op de foto kunt zetten.

Hoe maak je een boeiende foto?

Fotobesprekingen staan deze fotoreis ook regelmatig op het programma. Daar leer je namelijk enorm veel van. De fotografen van Fotografie-reizen.nl leren jou deze fotografiereis door IJsland vooral te ‘kijken’. Hoe maak je een mooie composite? Hoe leg je het landschap op een boeiende manier vast? Hoe maak je foto’s waar je naar blijft kijken? Foto’s met het wow-effect! Onze fotografen geven jou veel inspiratie.

Heel veel gezelligheid tijdens de fotoreizen

Je leert ontzettend veel op fotogebied tijdens onze fotoreizen. Naast technische kennis, proberen we jou ook vooral te inspireren en je beter te laten kijken naar de dingen om je heen. Niet zomaar wat kiekjes maken, maar prachtige foto’s vanuit een mooi standpunt. Boven alles staat echter gezelligheid. Je bent immers op fotovakantie en wilt naast het leren ook plezier hebben. Plezier in fotografie, maar ook daarbuiten.

Ga met een gerust hart met ons mee

Boek je bij ons de Fotoreis IJsland Zomer, dan ga je met een gerust hart op foto vakantie. Fotografie-reizen.nl is namelijk lid van de branchevereniging VvkR en het reisgarantiefonds GGTO.

‘Fantastische, gave, enerverende, coole, te gekke reis!’

‘Fantastische, gave, enerverende, coole, te gekke reis!’. Dat schrijft deelneemster Mirjam over haar Fotoreis IJsland. Lees haar  reisdagboek. En deelneemster Kitty schrijft: ‘Yolanda zorgt voor een onvergetelijke reis!’. Bekijk haar reisverslag of lees een krantenverslag uit de Ommelander Courant. En wil je helemaal overtuigd worden van deze gave fotografie reis beluister en bekijk dan hieronder de reviews.

Ook staan op onze website fotografie tips voor fotograferen op IJsland.

Liever een Noorderlicht fotoreis naar IJsland?

Wil je liever naar IJsland om ook het Noorderlicht te zien? Ook dat kan bij fotografie-reizen.nl. Je kan met ons meerdere malen per jaar mee met een Noorderlicht fotoreis in IJsland.

En wil je iets heel anders? Bekijk dan de fotografie groepsreizen naar SchotlandTanzania, Costa Rica, foto stedentrip Valencia, fotosafari Kenia-Tanzania of fotoweekend Ameland.

Dag 1 en 2

Zeehonden tijdens prachtige Fotoreis IJsland Zomer

Rijdend door een prachtig landschap -na een ruim 3 uur durende vlucht- ga je langs de westkant van IJsland op weg naar de kraters Grábrók en de waterval Glanni. Je overnacht deze eerste nacht tijdens de Fotoreis IJsland Zomer hier in de buurt. Voor de merkwaardige in zee gelegen basaltformatie Hvítserkur en een van de grootste zeehondenkolonie van IJsland maak je een omweg via het schiereiland Vatnsnes. Ook fotografeer je deze dag de mooie, kleine kloof Kolugljúfur, die 1 kilometer lang is en 50 meter diep. vervolgens kan je de prachtige waterval Kerafossar of Kolufossar desgewenst met een lange sluitertijd vastleggen. De fotografen van Fotografie-reizen.nl hebben voldoende filters hiervoor bij zich, die je mag lenen en uitproberen. En uiteraard helpen ze jou hierbij.

Dag 3

Kerst midden in de zomer! 

Vandaag brengen de fotografen van Fotografie-reizen.nl je van Varmahlíd naar Husavik. Onderweg maak je wederom heel veel fotostops, waarbij je advies van onze fotografen krijgt over hoe je de omgeving ‘spannend’ in beeld brengt. Je rijdt door deels bergachtig- en deels kustgebied. Je komt langs leuke plaatsjes met oude houten huisjes, zoals Glaumbaer. In Akureyri, ook wel de hoofdstad van het Noorden genoemd, krijg je tevens de mogelijkheid mooie foto’s te maken. Iets geks, waar je zeker een kijkje gaat nemen is Jólagardurinn (de Kersttuin). Een knalrood huis, compleet met open haardvuur, kerstliedjes en kerstversieringen. En dat midden in de zomer! Als afsluiter staat vandaag de bekende waterval Godafoss op het programma.

Dag 4

Walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers

Omdat je in een fotografisch schitterend gebied zit, overnacht je hier drie nachten in hetzelfde hotel. Vanuit hier maak je diverse uitstapjes, te beginnen met een spectaculaire walvistour vanuit Dalvik. Tijdens deze boottocht heb je kans om bultruggen, dwergvinvis, dolfijnen, bruinvissen en heel soms de blauwe vinvis te fotograferen. Ook wordt tijdens deze boottocht aan ‘birdwatching’ gedaan en zie je papegaaiduikers. Mocht je de papegaaiduikers, oftewel puffins, niet goed op de foto hebben, geen nood, want na de walvistour rijd je door naar een locatie aan de kust waar je na een wandeling de papegaaiduikers van zeer dichtbij kunt fotograferen. Echt een magnifieke locatie met heel veel papegaaiduikers, getoond met visjes in hun snavel om de pas geboren jongen te voeden.

Een bezoek aan de waterval Dettifoss is absoluut een must als je het noorden van IJsland bezoekt. Wederom krijg je de kans met filters te werken om foto’s met lange sluitertijden te maken.

Dag 5

Diamond Circle met sprookjesachtig Myvatn

Een rondje om het meer Myvatn met haar vele sprookjesachtige highlights. Dit gebied wordt ook wel aangeduid als de Diamond Circle. Hier vind je de overweldigende rots- en lavaformaties van Dimmuborgir, askegels en de pseudo kraters van Skútustadir. Kokende modderpoelen en dampende zwavelbronnen bij Námaskard/Hvérir zijn tevens een dankbaar onderwerp voor jou als fotograaf. Ook pak je de mooie grot Grotagja met haar blauwe thermale water mee. Hier zijn opnames voor Games of Thrones gemaakt. Blauwgroen water fotografeer je bij de krater Viti.

Het meer Myvatn zelf heeft welige zomerweiden en drassig terrein, waardoor een aantal bijzondere vogelsoorten te zien zijn, zoals de harlekijneenden en de IJslandse brilduiker.

Dag 6

Dwars door de hooglanden met sissende zwavelbronnen

De hooglandenroute Kjölur dwars door IJsland is slechts zo’n twee maanden per jaar open. Een unieke belevenis dus, die niet iedereen meemaakt, maar jij wel als je de Fotoreis IJsland Zomer boekt. Het eerste deel van de route is nog een vrij vruchtbaar gebied, maar dat zal snel veranderen. Je gaat het binnenland in met zijn eenzame, uitgestrekte vlaktes, waar je uiteraard meerdere fotostops gaat maken. Hveravellir is een geothermische oase in het hoogland. Hier kan je 30 (!) hetebronnen vinden en fotograferen. Ook is er een natuurlijk bassin waar gebadderd kan worden. 

Vervolgens kom je door een gebied met prachtige bergtoppen, vele gletsjers en opnieuw geothermische gebieden.  ‘s Avonds vlak voor zonsondergang wandel je door het indrukwekkende landschap met kokende en sissende zwavelbronnen om vanaf enkele mooie locaties foto’s te maken met het mooie, zachte, warmrode avondlicht. Overnachten doe je in Kerlingarfjöll, midden in de uitgestrekte hooglanden!

Dag 7

Geel gekleurd ryoliet contrasteert met restjes sneeuwvelden

Een groot deel van de dag verblijf je nog in het gebied rond Kerlingarfjöll. Je kunt in Hveradalir schitterende wandelingen langs de kokende zwavelbronnen maken, waarbij je de meest fantastische plaatjes kunt schieten. Hveradalir is een diep dal met zwavelbronnen. Heel fotogeniek vanwege het geel gekleurde ryoliet dat sterk contrasteert met de restanten van overgebleven sneeuwvelden.

Gullfoss waterval en geisers als extraatje

Op de terugweg naar jouw overnachting vlakbij het vliegveld van Keflavik kom je nog langs de beroemde Gullfoss waterval en de geisers. Beiden onderdeel van de bekende Golden Circle. Omdat je er toch langs komt, maak je hier nog een stop om leuke zomerfoto’s van deze hoogtepunten van IJsland te maken.

Dag 8

Duizenden foto’s met wow-factor!

Helaas aan alles komt een eind. Ook aan onze zeer fotogenieke en geweldige fotoreis door Noord-IJsland en de hooglanden. Maar jij hebt ongetwijfeld duizenden schitterende foto’s met de wow-factor gemaakt, waar je thuis nog heel lang van kunt nagenieten.

Ben jij na het lezen van dit dagprogramma enthousiast geworden? Ga dan mee! Schrijf je in voor de Fotoreis IJsland Zomer.

Programmawijzigingen voorbehouden.

 

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht met Icelandair Amsterdam – Reykjavik (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per 4WD-minibus
 • Walvisexcursie per boot
 • Koffie/thee onderweg
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro
 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1-persoonskamer (ca. 550 euro, alleen indien voorradig)
 • Fooien

Foto-apparatuur:

 • Omdat we tijdens de fotoreizen naar IJsland hoofdzakelijk landschappen fotograferen is een standaardlens prima, maar mooier is nog een groothoeklens. Een telelens is bij de zomerreis naar IJsland ook een must. Deze is nodig om walvissen, dolfijnen, zeehonden, papegaaiduikers en andere vogels goed close-up in beeld te krijgen. Neem de zonnekap van de lens wel mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. De meereizend fotograaf heeft ook leenfilters bij zich.
 • Een statief is tijdens deze Fotoreis IJsland onontbeerlijk. Deze is eventueel te leen van Fotografie-reizen.nl.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Omdat je met lange sluitertijden aan de gang gaat, is een infrarood ontspanner of een draadontspanner gemakkelijk. Het is echter niet noodzakelijk. De zelfontspanner van de camera werkt ook prima om trilling te voorkomen.

Aanbetaling:

 • De Fotoreis IJsland kent een aanbetaling van de gemiddelde vliegticketprijs plus 25 procent van het restant van de reissom met een minimum van 1000 euro p.p.. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw Fotoreis IJsland Zomer beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de Fotoreis IJsland Zomer. We raden een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen af, ook dat kan. Klik hier voor de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • IJsland maakt deel uit van de Schengenlanden. IJsland is echter geen lid van de EU. Je paspoort of identiteitskaart moet na afloop van de Fotoreis IJsland in ieder geval nog drie maanden geldig zijn.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • Icelandair: Ruimbagage: 23 kilo (lxbxh maximaal 158 cm). Handbagage: 40 x 20 x 55 incl. wielen en handvat, max. 10 kg.

We reizen tijdens de Fotoreis IJsland in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer! Ook verzoeken we om niet te veel mee te nemen.

Algemene voorwaarden

 

Klimaat:

 • De temperatuur op IJsland in de zomer ligt tussen de 10 en 14 graden overdag en rond de 5 graden ‘s nachts. Maar het kan er ook ruim boven de 20 graden zijn. En in de hoger gelegen delen kan het zelfs sneeuwen. Dus neem laagjes kleding mee, zodat je op alles voorbereid bent.

Kleding:

 • Een wind- en waterdichte jas en eventueel dito broek is belangrijk, maar neem niet te veel mee. Handig is om over je kleding een dun regenjasje te doen, want de watervallen hebben opspattend en ‘wegwaaiend’ water. Dus je kunt nat worden. Een goedkope wegwerpregencape, die nog geen euro kost, voldoet ook prima.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de fotografie reis.

Zwemkleding:

 • Vergeet ook vooral je zwemkleding niet!!! Sommige van onze hotels hebben een hottub.

Tijdsverschil:

 • Op IJsland is het in de zomer 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is op IJsland hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt. Wel hebben we tijdens de Fotoreis IJsland veel stopcontacten nodig voor alle telefoons en voor het opladen van de camera-accu’s. Stekkers waar meerdere telefoons tegelijk in opgeladen kunnen worden of een stekkerdoos zijn handig. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen!! Voor zowel de camera als de telefoon.

Valuta/betalen:

 • De munteenheid in IJsland is de IJslandse kroon (ISK). De Kroon is onderverdeeld in 100 eyrir en wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 50 en 100 kronen en biljetten van 500, 1.000, 2.000 en 5.000 kronen. 100 ISK is ongeveer 80 cent.
 • Je kunt in IJsland direct op het vliegveld ISK pinnen. Maar echt noodzakelijk is dat niet. Je kunt op IJsland overal met je creditcard betalen en op de meeste plaatsen ook met een bankpas/pinpas met een Cirrus- of Maestrologo.
 • Het prijsniveau ligt in IJsland behoorlijk hoger dan in Nederland en België.

Fooien:

 • Het geven van fooien is in IJsland niet gebruikelijk. De fooien zijn vaak inbegrepen.

Wat onze deelnemers zeggen

“IJsland is op zichzelf al een geweldige ervaring. Je krijgt zo’n indrukwekkend beeld van een heel andere wereld… een imposant landschap. Maar daarnaast zijn als fotovakantie de mogelijkheden onbeperkt. Elke dag kom je aan je trekken. Maar je moet wel weten, waar je naartoe moet. In Yolanda Wals hadden we een goede gids, die ons leidde naar plekken die fotografisch zeer interessant waren. Maar daarnaast was het ook heel waardevol dat we op fotografiegebied rechtstreeks input van haar als professioneel fotograaf kregen. Allemaal praktische zaken. Hoe je de camera instelt, bijvoorbeeld in de nacht of bij regen. Maar ook wat fotografeer je en hoe leg je het vast op beeld. Dat was het dubbele van de reis: aan de ene kant het schitterende landschap en aan de andere kant was deze reis een aanwinst voor je fotografiekennis. Ik kan deze reis echt iedereen aanbevelen. Je zult niet teleurgesteld worden.”

Bevalt onze website? Dan wil je vast op de hoogte blijven! Laat je gegevens achter.

We hebben regelmatig blogs met interesante fotografietips en brengen jou op de hoogte van nieuwe data van fotoreizen en fotocursussen. Dus je mist niets meer.

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!