Fotoreis Costa Rica

Een ‘must’ voor elke natuurliefhebber is de fotoreis Costa Rica.

Fotoreis Costa Rica

Een ‘must’ voor elke natuurliefhebber is de fotoreis Costa Rica.

Datum: november 2021
Minimum aantal deelnemers: 6
Fotograaf: Derk Beltman

CORONA-ACTIE:
Boek nu, betaal later.
Lees de voorwaarden

Prijs: 3795,- p.p.

Inschrijven

Highlights Fotoreis Costa Rica:

Inclusief 17 natuurexcursies en entrees nationale parken!

Vlucht met KLM inclusief

Inclusief 3 boottochten en 2 nachttours

Zoek met een natuurgids het bekende Costaricaanse kikkertje

Fotografeer spitssnuitkrokodillen van heel dichtbij

Groepsfoto gemaakt tijdens de fotoreis Costa Rica in november 2019.
Fotoreis Costa Rica kolibri
Fotoreis Costa Rica Roodoogmakikikker

Zeventien excursies en vier Nationale Parken inclusief!

Ongekend! Dat is onze Fotoreis Costa Rica. De fotografie reis zit boordevol natuurexcursies die begeleid worden door gidsen met kennis van de natuurwereld. Elke dag trek je erop uit om weer nieuwe diersoorten te bewonderen. Zoveel verschillende dieren heb je nog niet eerder in zo’n korte tijd kunnen spotten. Van de bijzondere Costa Ricaanse kikkers tot apen en van vogels tot krokodillen. Soms trek je er in de avond op uit, soms ga je per boot en een andere keer wandelend door het regenwoud. En het mooie is: alle beschreven excursies zijn inclusief bij de Fotoreis Costa Rica! Zeventien natuurtours maar liefst. Ook de entrees van vier Nationale Parken zitten in de prijs van de fotografie reis. En daarnaast nog onze eigen georganiseerde natuurwandelingen onder leiding van natuurfotograaf Patrick Gijsbers. Hij is een kei in het spotten van dieren. Je zult deze reis honderden verschillende diersoorten met jouw camera vastleggen. We beloven dat je met duizenden schitterende foto’s weer huiswaarts keert. Dat vind je nergens, alleen bij Fotografie-reizen.nl.

Fotoreis Costa Rica op de vulkaan
Fotografie reis Costa Rica zonsondergang
Krokodillen spotten op de boot tijdens de fotoreis Costa Rica

Op fotoreis met topfotografen

De Fotoreis Costa Rica wordt begeleid door meerdere topnatuurfotografen afhankelijk van de groepsgrootte. Ze hebben over de hele wereld de flora en fauna heeft vastgelegd met hun camera en zijn een kei in het spotten van dieren. Enthousiast? Boek de Fotoreis Costa Rica!

Fotoreis Costa Rica een must voor natuurliefhebber

Costa Rica is een waar natuurparadijs. Meer dan 5 procent van alle flora en fauna in de wereld komt voor in dit kleine land gelegen in Centraal Amerika. Costa Rica is hiermee dan ook een absolute must voor elke fervente fotograaf en natuurliefhebber. Tijdens onze Fotoreis Costa Rica kom je op de meest bijzondere en diverse locaties, waarbij je dagelijks een overvloed aan tijd hebt om te fotograferen. Deze fotografie reis biedt alle mogelijkheden om jouw fotografiekennis en -vaardigheden verder te ontwikkelen. Je telelens komt bijvoorbeeld van pas om de meer dan 800 soorten vogels te fotograferen die Costa Rica rijk is. De macrolens is perfect voor de intrigerende insecten en kleurrijke bloemen. Maar ook prachtige landschappen, zonsondergangen en watervallen kunnen worden gefotografeerd met je groothoeklens. We maken geregeld gebruik van het mooie ochtend- en avondlicht.

Fotoreis Costa Rica Ineke
Fotoreis Costa Rica - vulkaan Poas
Fotoreis Costa Rica - fotograferen lichtstralen
Fotoreis Costa Rica Leguaan van onderen
In de jungle tijdens de fotografiereis Costa Rica
Fotograferen vanaf een boot Fotoreis Costa Rica
Close-up van een jonge capucijneraap.

Dag 1

Jouw geweldige Fotoreis Costa Rica begint…

Je vliegt samen met jouw mede-fotoreisdeelnemers van Amsterdam naar San José.

Dag 2

Prachtig uitzicht op Arenal-vulkaan

Na de eerste overnachting vertrek je in de ochtend richting La Fortuna wat is gelegen aan de voet van de Arenal vulkaan. Na de lunch breng je een bezoek aan het Arenal National Park waar je een wandeling maakt door het regenwoud. Onderweg heb je kans om witschoudercapucijnapen en mantelbrulapen te zien. Veel geziene vogels in het park zijn de relatief zeldzame bruine hokko en toekans. Na een korte beklimming over gestold lava van een recente uitbarsting kom je op een uitzichtpunt waar je de Arenal-vulkaan kunt zien en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het grootste meer van Costa Rica, Lake Arenal. Na het bezoek aan het Nationale Park ga je richting jouw mooie hotel.

Rood met gele bloem.
Groene Leguaan - Fotoreis Costa Rica
De roodoogmakikker is het symbool van Costa Rica.
Vrolijk gekleurde kolibri in Costa Rica.

Dag 3

Caño Negro: Fotografeer rivierleven vanaf een boot en macrofotografie met kikkertjes

Vroeg in de ochtend ga je op weg naar Los Chiles, gelegen aan de grens met Nicaragua. In Los Chiles breng je een bezoek aan het Caño Negro reservaat wat een must is voor natuurliefhebbers en fotografen. Door het Caño Negro reservaat ligt de Río Frío rivier waarop je een mooie boottocht gaat maken op zoek naar de grote aantallen dieren die hier voorkomen. Onderweg heb je hele grote kans om brilkaaimannen, groene leguanen, kroonbasilisken, mantelbrulapen, witschoudercapucijnapen, zwarthandslingerapen, 6 soorten ijsvogels, slangenhalsvogels en tal van andere dieren te zien. Je krijgt ruim de tijd om de dieren rustig te fotograferen. Tussen het fotograferen en spotten van dieren door geniet je van een heerlijke lunch op de boot.

Bij deze excursie hebben we onze eigen privéboot. Een ruime boot, waar je heen en weer kunt lopen, waardoor je alle ruimte hebt om te fotograferen. In de avond ga je samen met een lokale gids op zoek naar de beroemde kikkers met de oranje oogjes en poten. Naast deze kikker kan je nog veel andere soorten kikkers spotten die ‘s avonds actief zijn, zoals doorzichtige glaskikkers en boomkikkers.

Fotoreis Costa Rica - kiekeboe basilisk
Fotoreis Costa Rica Tukan op tak
Fotoreis Costa Rica - Ineke en Anke

Dag 4

La Fortuna – Birdwatching en watervallen fotograferen

Voordat je op weg gaat naar Rincón de la Vieja ga je onder begeleiding al voor het ontbijt, een birdwatchingtour doen. Rondom La Fortuna en de Arenal Vulkaan komen meer dan 400 soorten vogels voor waarvan sommige zeer kleurrijk zijn, zoals de verschillende tangara soorten. Ook is de kans groot dat je toekans en verschillende papegaai-achtigen met jouw camera vast kunt leggen. Onderweg naar Rincón de la Vieja passeer je Lake Arenal. Vanaf hier heb je vanaf diverse plekken prachtige uitzichten op het meer en soms op de Arenal-vulkaan. Uiteraard maak je onderweg diverse fotostops om de mooie landschappen in beeld te brengen.

Als je Lake Arenal verlaat, kom je al snel in het drogere deel van Costa Rica: de provincie Guanacaste, waarin ook onze eindbestemming gelegen is. Maar onderweg ga je eerst nog langs de schitterende Llanos de Cortez watervallen. Als je daar zin in hebt kan je een duik wagen. Lange sluitertijdenfotografie is hier ook een goede optie.

Na het bezoek aan de watervallen rijd je door naar Cañon de la Vieja Lodge. Op het terrein van de lodge komen diverse dieren voor zoals vele eekhoorns, motmots en andere prachtige vogels die je in alle rust kunt fotograferen. Onze lodge is gelegen aan een kleine maar mooie kloof en deze kan je uiteraard onder leiding van onze landschapsfotograaf Bas Meelker prachtig op de gevoelige plaat vastleggen.

Fotoreis Costa Rica - waterval llanos de cortez
Uitleg op het strand van Matapalo Costa Rica
Twee vleermuizen hangend aan een tak in Costa Rica

Dag 5

Rincon de la Vieja – Vulkaan, landschapsfotografie en apen fotograferen

Vandaag besteed je in het Rincón de la Vieja National Park, een van de mooiste parken van Costa Rica. Het park ligt rondom de 1916 meter hoge gelijknamige vulkaan. Je maakt in het nationale park een wandeling over de Las Pailas route. Deze wandeling is een mooie en zeer afwisselende route die je brengt langs mooie riviertjes, een waterval en diverse vulkanische activiteiten zoals kokend grondwater, kokende modderpotten en prachtig gekleurde zwavelmeren.

Ook in dit park komen diverse soorten dieren voor zoals het neusbeertje, zwarthandslingerapen maar ook prachtige gekleurde vlinders. Natuurfotograaf Patrick Gijsbers zal je op het dierenleven wijzen en erover vertellen.

In de middag rijden we door naar de La Ensenada Lodge, een mooie landelijke accommodatie die haar eigen privé reservaat heeft. Het verblijf heeft prachtige bloemen en biedt een thuis aan talloze soorten vogels. Hier heb je mooie uitzichten over de golf van Nicoya en de mangrove bossen. Aan het einde van de middag is er de mogelijkheid om vanaf het terras, onder het genot van een cocktail, de zonsondergang op de foto te zetten.
Oog met bloed van een leguaan - Fotoreis Costa Rica
Leguaan in een tak tijdens Costa Rica
Costa Rica - Aapje snoept blaadje van de boom

Dag 6

Palo Verde National Park – Watervogelfotografie en krokodillen spotten tijdens boottocht

Het Palo Verde National Park herbergt de grootste wetlands van Costa Rica waar veel vogels naar toe trekken vanuit Noord Amerika om te overwinteren. Dit is het park waar je naast diverse eendensoorten, roze lepelaars en de zeldzame maar bijzondere ooievaar soort, de Jabiroe, kan vinden. Tijdens jouw bezoek aan het nationale park maak je een boottocht op de Tempisque rivier, die  in het nationale park ligt.

Ook heb je vandaag de mogelijkheid om gebruik te maken van de wandelpaden van de lodge. Hierbij maak je kans om naast allerlei vogelsoorten neusbeertjes tegen het lijf te lopen. Doordat in het gebied rondom jouw verblijf zowel bebossing, open gebieden, mangrove en zelfs een zoutwinningsgebied is, komt er op het terrein een grote diversiteit aan dieren voor. Tussen al het fotograferen door vind je zelfs vast nog wel een momentje om even lekker te ontspannen bij het verfrissende zwembad.

Fotografie reizen Costa Rica deelnemers Rincon de la Vieja
Fotografiereis Costa Rica beekje
Fotografiereis Costa Rica basilisk kiekeboe
Fotografie reis Costa Rica vulkanisch

Dag 7

Nevelwouden Monteverde – Macrofotografie in vlindertuin en nightwalk met tarantula’s en slangen

In de ochtend is er de mogelijkheid om onder begeleiding van onze eigen gids nog voor het ontbijt een birdwatching tour te doen op het terrein van het hotel. Je gaat op zoek naar motmots en trogons en wellicht tref je bij de waterrand ook nog wel een visarend aan die op jacht is naar zijn visontbijt.

Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar de beroemde nevelwouden van Monteverde met onderweg spectaculaire vergezichten met uitzichten tot aan de Stille Oceaan. Uiteraard maken we regelmatig een fotostop, zodat je de vergezichten vast kunt leggen. Rond lunchtijd kom je aan in Monteverde waarbij je in de middag een bezoek brengt aan de vlindertuin waar de meest kleurrijke vlindersoorten, zoals de blauwe morpho, rondvliegen. Een perfecte plek om deze kleurrijke insecten vast te leggen.

In de avond staat er tenslotte nog een nightwalk staat op het programma. Samen met een lokale gids, een zaklamp en jouw camera trek je de jungle in bij Monteverde op zoek naar het nachtleven. Tijdens de wandeling heb je kans om o.a. tarantula’s en slangen te zien en op de gevoelige plaat vast te leggen.
Zeer kleurige Kolibrie op een tak
Vlinder op roze bloem - fotografie-reizen.nl
Spinneweb Costa Rica

Dag 8

Skywalktour boven regenwoud en supersnelle kolibries fotograferen

De nevelwouden van Monteverde zijn adembenemend en mysterieus en behoren wellicht tot de meest groene plekken ter wereld. Er zijn diverse manieren om de nevelwouden te verkennen. Zo is er de mogelijkheid om als een vogel tussen en over de boomtoppen te zweven met een spectaculaire canopytour. Dit is optioneel. Een andere manier is via de loopbruggen waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt over de nevelwouden, die je op deze manier fantastisch kunt fotograferen. Deze bijzondere Skywalktour in Selvatura is in de prijs inclusief, evenals de kolibrituin. In Monteverde komen een groot aantal soorten zeer kleurrijke kolibries voor. Kolibri’s zijn niet gemakkelijk te fotograferen, want het zijn razendsnelle vogeltjes. Je gaat met de tips van de fotograaf echter deze uitdaging aan.

Selvatura Monteverde fotoreis Costa Rica.
Hangende loopbruggen in Monteverde Selvatura Costa Rica.
Boa constrictor - fotoreis Costa Rica Monteverde
Hercules tor op een boom

Dag 9

Curichancha – Leg de quetzal met je fotocamera vast!

Curicancha is een ander locatie in Monteverde die we in de ochtend bezoeken. Hier ga je samen met de gids rustig op zoek naar allerlei soorten vogels zoals de bijzondere drielelklokvogel, de elegante quetzal en de dansende manakins. Ook kan je hier weer oefenen op het fotograferen van de supersnelle kolibrie.

In de middag kan je weer zelf op stap met je camera. Bijvoorbeeld omde slangentuin van Monteverde te bezoeken. Hier zijn veel slangensoorten uit Costa Rica te vinden. Hier is het mogelijk om rustig de bekende boa constrictor, maar ook de gevaarlijkste slang van Costa Rica, de lanspuntslang, van dichtbij en veilig te fotograferen. In Monteverde is tevens een kikkeronderkomen. Is het je nog niet gelukt om het symbool van Costa Rica, de roodoogkikker, te fotograferen, dan lukt het je hier zeker. Monteverde is een plaats waar veel te fotograferen is. Zo kan je ook naar de lokale orchideeëntuin. Het is verbazingwekkend hoeveel soorten en maten orchideeën er bestaan. De kleinste zo klein als een speldenknop, terwijl anderen de heerlijk geur hebben van chocolade. Wist je dat vanille ook gewonnen wordt uit een orchideeënsoort?

Leguaan gefotografeerd tijdens de Fotoreis Costa Rica.
Fotografie reizen Jeanskikker, een rode kikker met ene 'blauw' broekje aan op een groen blad.
Crocodylus acutus Country: Costa Rica

Dag 10

Pacifische kust – Tarcoles – Spectaculaire boottocht met spitssnuitkrokodillen van zeer dichtbij!

Manuel Antonio ligt aan de Pacifische kust. Onderweg stop je echter eerst voor een spectaculaire boottocht tussen de spitssnuitkrokodillen door. Je ziet ze hier in Tarcoles van zeer dichtbij. Met de boot vaar je onder andere langs mangrove. Hier kan je verschillende vogelsoorten zien zoals de lepelaar een bijzondere vogel met zijn opvallende snavel en zijn roze veren. Daarnaast heb je ook kans om visarenden, gieren, caracara’s en ibissen te spotten.

Fotoreis Costa Rica - Ara
Geel met blauw vogeltje tijdens fotoreis Costa Rica
Close-up van de kop van een salamander.

Dag 11

Manuel Antonio – Van wasbeertjes in close-up tot tropische stranden en magische zonsondergang

Het nationale park van Manuel Antonio staat vandaag op de planning. Het is een van de kleinere nationale parken van Costa Rica, maar ook een plek waar veel dieren van dichtbij kunnen worden gezien. Ook is Manuel Antonio voorzien van mooie tropische stranden. Je gaat met onze natuurgids het park in. De gids zal je wijzen op de bijzondere dieren die je hier vindt. Zo kunnen doodshoofdaapjes, luiaards, witstaartherten, wasbeertjes en zwarte leguanen worden gevonden.

Het strand in het nationale park is het eindpunt van de tour. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen in een tropische baai. Je kan er ook voor kiezen om zelf op pad te gaan en te lopen naar de mirador, het uitzichtpunt of over de punta cathedral. Aan het einde van de dag kan je hier genieten van een prachtige zonsondergang. Ook is er een optionele ontspannen boottocht met kans op het zien van dolfijnen, snorkelen en een diner aan boord, gevolgd door een zonsondergang op zee.

Vrolijk gekleurde vlinder in Costa Rica.
Costa Rica kolibri
Jesus Christ tijdens Fotoreis Costa Rica.

Dag 12

Quetzal National Park – San Gerardo de Dota – Vogelfotografie

Je verlaat de kust en rijdt via het hoogste punt van deze fotoreis op meer dan 3200 meter naar een van de mooiste valleien: Quetzal vallei. Hier overnacht je in een prachtige groene en vogelrijke omgeving in een klein plaatsje genaamd San Gerardo de Dota.
In de omgeving kan je rustig wandelingen maken langs de mooie Savegre rivier die door de vallei loopt, op zoek naar de meer dan 200 soorten vogels, die voorkomen in dit gebied.

Costa Rica - Eekhoorn met nootje
Fotoreis Costa Rica op het strand van Matapalo
Op de boot tijdens de fotografiereis Costa Rica
Modder bubbel - Fotoreis Costa Rica

Dag 13

Cartago – Kerk- en straatfotografie en de Irazú vulkaan

De omgeving van San Gerardo de Dota behoort bij het Parque Nacional de Los Quetales, het Quetzal National Park. Wil je deze adembenemende quetzal vinden, dan is dit één van de beste locaties van Costa Rica. Het prachtige metaalgroene met rode verenkleed van deze vogel en de sierlijke lange staart zorgde er voor dat deze vogel heilig was voor de Maya’s en de vogel verkozen is als nationale vogel van Guatemala. In de ochtend, voor het ontbijt, ga je samen met de gids op zoek naar deze majestueuze vogel.

Na het ontbijt ga je op weg richting Cartago, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Rond lunchtijd arriveren we in deze stad, waar je de mogelijkheid hebt om de mooiste, en meest bijzondere basiliek van het land te bezoeken. Veel gelovige tico’s gaan hiernaartoe op bedevaart. Soms zelfs kruipend. Vanaf hier rijden we in de middag door naar de Irazú vulkaan. Met onze bus kunnen we bijna tot aan de krater rijden. Vanaf diverse mooie uitzichtpunten kan je in de krater van de vulkaan kijken en zie je het prachtige blauwgroene kratermeer.

Uiteindelijk vervolgen we onze weg naar het nationale luchthaven om vervolgens laat in de avond te beginnen aan de terugvlucht naar Amsterdam.

Fotoreis Costa Rica - Irazu vulkaan
Blik op een schitterend berglandschap met op de achtergrond de oceaan.
Fotoreizen Costa Rica Rincon de la Vieja

Dag 14

De Fotoreis Costa Rica eindigt met duizenden schitterende natuurfoto’s!

In de loop van de middag arriveer je op de luchthaven van Amsterdam. Je hebt dan ongetwijfeld honderden, zo niet duizenden, schitterende natuurfoto’s op jouw geheugenkaartje staan. Tevens ben je een topervaring rijker. Zie jij deze fotografie reis ook zitten na het lezen van dit mooie dagprogramma? Schrijf je dan nu in voor de Fotoreis Costa Rica.

(routewijzigingen voorbehouden)

Kaart fotoreis Costa Rica

Kaart van Costa Rica - Fotografie-reizen.nl

Inbegrepen:

 • KLM-vlucht: Amsterdam – San Jose (Costa Rica) (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Transfer naar hotel
 • Transfer naar luchthaven
 • Overnachtingen en ontbijt in diverse hotels/lodges
 • Lunch tijdens Cano Negro en Palo Verde boottochten
 • Vervoer gedurende de reis
 • Begeleiding van Nederlandstalige professionele (natuur)fotografen
 • Spaanstalige chauffeur
 • Entree Arenal National Park
 • Entree Manuel Antonio National Park
 • Entree Rincon de la Vieja National Park
 • Watervallen en zwemmen Llanos de Cortez
 • Kikkertour La Fortuna incl. gids
 • Excursie Arenal
 • Birdwatching Tour La Fortuna
 • Boottocht Cano Negro incl. lunch
 • Excursie Rincon de la Vieja
 • Boottocht Palo Verde, incl lunch
 • Birdwatching tour bij Ensanada Lodge
 • Skywalk Tour Selvatura
 • Kolibrituin Monteverde
 • Vlindertuin Monteverde
 • Nighttour Monteverde incl. gids
 • Excursie Curicancha Monteverde
 • Krokodillentour Tarcoles boottocht
 • Excursie Manuel Antonio
 • Quetzal tour San Gerardo de Dota
 • Irazu vulkaan

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. 575 euro
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinaties
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooienpot chauffeur, hotels, gidsen, reisbegeleiding
 • Eventuele optionele excursies buiten het programma
 • Op aanvraag kan vanaf Antwerpen of Brussel worden gereisd
Fotoreis Costa Rica - Hotel met zwembad

Hotel Country Inn and Suites

De Country Inn & Suites San Jose Aeropuerto ligt in San José en biedt gratis WiFi, 2 luxe buitenzwembaden, een fitnesscentrum en een cadeauwinkel.

De kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van airconditioning en kabel-tv. Het hotel biedt roomservice en een wasservice.

Fotoreis Costa Rica - Montana de Fuego

Montaña De Fuego Resort & Spa

Dit zeer mooie, stijlvolle complex met eigentijdse bungalows ligt tussen meren en bossen en heeft een fantastisch uitzicht op de Arenal-vulkaan. Er zijn mooie wandelpaden rond het park.

Het complex beschikt over binnen- en buitenzwembaden, een eigen avonturenpark, een sauna en een spa.

Fotoreis Costa Rica - Canyon Lodge

Canyon Lodge

The Canyon Lodge ligt op een prachtige locatie midden in de natuur. Vanaf de open ontbijtruimte heb je zicht op de kloof naast de lodge, waar de rivier Colorado doorheen stroomt. Hierin kan zelfs gezwommen worden.

De accommodatie beschikt over een zwembad.

Fotoreis Costa Rica - La Ensenada

Hacienda La Ensanada

Hacienda La Ensenada` is een nationaal wild & fauna reservaat. De wilde dieren lopen en vliegen rond jouw villa. De onderkomens hebben allemaal een mooi uitzicht over de golf van Nicoya, met warm water in de privé-badkamers en een ruim terras, vanwaar je prachtige zonsondergangen kunt zien.

Ook hebben alle villa`s een hangmat voor de deur. Het zwembad en restaurant zijn dicht bij de villa`s te vinden.

Fotoreis Costa Rica - Hotel Poco a Poco

Poco a Poco

Gelegen in Monteverde, Costa Rica. Hotel Poco a Poco ligt in een geweldige omgeving en heeft ruime, mooie kamers van alle gemakken voorzien, waaronder een koffiezetapparaat.

Het zwembad is verwarmd en overdekt. Ook heeft het hotel een gezellig terras.

Fotoreis Costa Rica - Pacific Paradise Resort

Pacific Paradise Resort

Pacific Paradise is een mooi hotel met een luxe uitstraling. Het beschikt over een mooie verzorgde tuin met een zwembad.

Het ligt 8 kilometer van Manuel Antonio Park in een rustige omgeving.

Savegre Lodge - Fotoreis Costa Rica

Hotel Trogon Lodge

Trogon Lodge ligt op 1,5 km van het centrum van San Gerardo de Dota en op 9 km van Los Quetzales Nationaal Park. Het beschikt over een grote tuin, een terras en een barbecue.

De kamers zijn voorzien van een terras en een eigen badkamer met een douche. U kunt genieten van uitzicht op de bergen en de tuin vanuit de kamer.

(Alle hotels zijn onder voorbehoud)

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Costa Rica niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt. Wel is een camera die behoorlijk in kan zoomen aanbevolen.
 • Voor spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s is het raadzaam naast een standaard/groothoeklens ook een telelens mee te nemen. Dit om dieren op enige afstand ook mooi close-up in beeld te krijgen. Ook een macrolens voor de kleine dieren is aan te raden. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. Daarnaast is een statief of monopod handig.
 • Zorg voor voldoende geheugenkaartjes, deze zijn niet altijd overal te verkrijgen.
 • Ook een extra accu is raadzaam zodat je niet onverwachts zonder zit en geen foto’s meer kan maken.
 • In verband met de mogelijkheid op regen tijdens de Fotoreis Costa Rica is het eveneens aan te raden om een beschermingshoes voor de camera en lens mee te nemen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Costa Rica binnen twee weken na boeking: de gemiddelde vliegticketprijs plus 25 procent van het restant van de reissom met een minimum van 1750 euro per persoon.  Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage:

 • De bus heeft een beperkte bagageruimte. Daarom vragen wij een flexibele reistas of een rugtas mee te nemen.

Vaccinaties:

 • Vraag bij uw huisarts of de GGD na welke vaccinaties voor Costa Rica aanbevolen worden. Het wordt aangeraden om je regelmatig in te smeren met een muggenmiddel met een hoog percentage DEET.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Costa Rica bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.
Wilde dieren:
 • Kijk uit met de wilde dieren, want al lijken ze soms nog zo lief, ze kunnen erg gevaarlijk zijn. Blijf dus te allen tijde op gepaste afstand. Luister voor uw eigen veiligheid goed naar de reisbegeleiding en lokale gids. Fotografie-reizen.nl neemt geen aansprakelijkheid voor schade of letsel door wilde dieren tijdens de Fotoreis Costa Rica.

Algemene voorwaarden:

Lees de algemene voorwaarden

Kleding:

 • Het klimaat in Costa Rica is over het algemeen warm en vochtig. In de bergen van Monteverde en San Gerardo de Dota kan het echter in de avond flink afkoelen. Hierdoor is het verstandig om ook een warme fleecejack of trui mee te nemen voor in de avonduren. In Costa Rica kan het vaak veel en hard regenen. Regenkleding is daarom te adviseren. Zorg voor goed schoeisel met stevige grip. We maken op diverse plaatsen wandelingen door nationale parken. Onderweg zijn tijdens de Fotoreis Costa Rica er op enkele locaties mogelijkheden om kleding te laten wassen. Dit is overigens niet altijd heel goedkoop.
 • Hieronder een overzichtje wat we adviseren om mee te nemen tijdens de Fotoreis Costa Rica naast de normale kleding en toiletartikelen:
  – Regenkleding
  – Goede wandelschoenen
  – Zwemkleding
  – Badhanddoek
  – Zaklantaarn
  – Medicatie
  – Zonnebril, hoofdbescherming
  – Insectenspray
  – Wereldstekker

Transport:

 • Tijdens de fotografie rondreis maken we gebruik van een zogeheten Coaster Bus. Dit is een kleine bus. Onze bagage zal bij een kleine groep worden geplaatst op de achterbanken zodat dit eenvoudiger is met het inladen.

Geldzaken:

 • In Costa Rica heeft men een eigen munteenheid genaamd de Colon. Je kunt echter overal waar je komt ook betalen met de Amerikaanse Dollar. Omdat er tijdens deze reis van Fotografie-reizen.nl maar liefst 14 excursies, 4 nationale parken, 1 lunch en alle ontbijten inclusief zijn heb je ter plaatsen niet erg veel extra kosten meer. Ter plaatse betaal je dus nog de lunches, diners, drankjes en eventueel souvenirs en eventueel extra, optionele excursies. Qua maaltijden en supermarkten moet je rekening houden met Nederlandse prijzen.
 • Costa Rica is een duur land, zeker qua excursies. Omdat de genoemde excursies in de reissom al zijn inbegrepen komt u niet meer voor onaangename financiële verrassingen te staan. Betalen met Euro’s is vaak niet mogelijk. Wisselen van Euro’s kan eventueel op de luchthaven. Het handigst is om ongeveer 300 Dollar aan contanten al bij je te hebben. Gedurende de Fotoreis Costa Rica is het dan mogelijk om nog bij te pinnen.Op diverse locaties kan je pinnen met de Maestro pinpas. Vergeet deze echter niet op ‘wereldpas’ in te stellen anders is pinnen in Costa Rica niet mogelijk. Verder kan je pinnen met Mastercard en Visa. Bij de meeste plaatsen waar we stoppen om eventueel geld te pinnen kan je zowel Colon als Dollars opnemen.
 • De grotere restaurants accepteren ook creditcards voor betalingen.Voor wisselkoersen kijk je op de website van www.oanda.com

Veiligheid:

 • Costa Rica is een relatief veilig land. Uiteraard is het ook hier belangrijk om goed op je spullen te letten en geen waardevolle spullen te laten rondslingeren. Een moneybelt welke op het lichaam gedragen kan worden is een goede manier om je geld, bankzaken en paspoort op te bergen. Controleer ook voor vertrek of o.a. je apparatuur goed verzekerd is.

Reisdocumenten:

 • Om Costa Rica te bezoeken heb je een paspoort nodig welke bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Costa Rica is geen Visum nodig voor mensen met een Nederlands paspoort. Mensen uit België die in het bezit zijn van een nieuw model paspoort hebben eveneens geen Visum nodig. Het nieuwe model paspoort is herkenbaar door het logo van de Europese Unie aan de voorzijde. U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste reisdocumenten. Dus controleer tijdig voorafgaande aan de reis of u deze daadwerkelijk bezit.
 • Reist u met kinderen zorg er dan voor dat ook de kinderen een juist paspoort hebben. Als een van de ouders achterblijft dient er een verklaring toestemming vakantie én een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder overhandigd te kunnen worden. Dit geld ook als de achternaam van de ouder die meereist anders is dan van het meereizende kind. Voor informatie hierover kunt u zich wenden tot de website van de Rijksoverheid. Voor Belgen geldt hiervoor de website van Buitenlandse Zaken.

Reiszwaarte:

 • De Fotoreis Costa Rica is geen zware fotografie reis. We overnachten in comfortabele middenklasse hotels waarvan meerdere voorzien zijn van een zwembad. De reisafstanden in Costa Rica zijn niet lang waardoor we meer tijd hebben om te fotograferen en relatief weinig tijd kwijt zijn aan reistijden. Sommige dagen kunnen relatief lang zijn, omdat we op tijd vertrekken met excursies aangezien veel dieren vroeg in de ochtend actief zijn.

Stroom:

 • In Costa Rica gebruikt men stekkers van het Type A en B. Simpel gezegd. Je hebt een converter nodig met rechte platte polen. De netspanning in Costa Rica is 120 Volt op een frequentie van 60 Hertz. In principe zijn alle camera apparatuur en laptops tegenwoordig geschikt voor deze stopcontacten en spanning. Ben je er niet zeker van controleer dan van te voren even of je apparatuur geschikt is voor dit spanningsnetwerk. Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/costa-rica/

Tijdverschil:

 • Tijdens onze wintertijd is het 7 uur vroeger in Costa Rica. Tijdens onze zomertijd is dit verschil 8 uur.

Communicatie:

 • Bellen naar Nederland of België is duur. In principe heeft elk hotel wifi beschikbaar waardoor het mogelijk is om via Skype, Messenger of Whatsapp goedkoop naar Nederland te bellen en berichten te versturen. Versturen van kaartjes duurt ongeveer 2 weken.

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Helgoland, SchotlandIJsland Noorderlicht, LofotenAlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, TanzaniaValenciaKenia-Tanzania, New York. Drenthe, Groninger Waddenkust , Veluwe of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Wat onze deelnemers zeggen

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!