Fotoweekend Groninger Waddenkust

De Groninger Waddenkust is zeer fotogeniek.

Datum: 17, 18 en 19 juli 2020
Aantal deelnemers: 13 (VOL!)
Fotografen: Ron Buist en Yolanda Wals

Datum: 7, 8 en 9 augustus 2020
Aantal deelnemers: 14 (VOL!)
Fotografen: Jan Meiborg en Yolanda Wals

Datum: 21, 22 en 23 augustus 2020
Aantal deelnemers: 8
Fotografen: Jan Meiborg en Johan Omlo

Extra datum: 11, 12 en 13 september 2020
Aantal deelnemers: 8
Fotografen: Ron Buist

Datum: 30 april, 1 en 2 mei 2021
Fotografen: Ron Buist en Ton Drijfhamer

Datum: 2, 3 en 4 juli 2021
Fotografen: Ron ter Burg en Jan Meiborg
Minimum aantal deelnemers: 5

 

Prijs: 325,- p.p.
(In verband met corona adviseren we alleenboekers een 1-persoonskamer te boeken)

Highlights Fotoweekend Groninger Waddenkust:

Gouden zonsondergang boven Wad

Landschapsfotografie in de polders

Fotograferen in het blauwe kwartiertje

Werken met filters en HDR

Inclusief 2x LO en 2x 3-gangendiner

Inclusief 2x lunch (alleen in coronatijd)

 

 

Ontdek de Groninger Waddenkust met een professioneel fotograaf!

Een ontdekkingstocht van drie dagen langs de Noordgroninger Waddenkust. En dat onder leiding van een professionele fotograaf, die jou schitterende zonsopkomsten en zonsondergangen boven het Wad leert te fotograferen. Maar ook het goudgele graan in de polders, de dijken, de zeehondenkolonie, de molens, de haventjes en in het voorjaar de bloembollen- en koolzaadvelden, maken dit stukje Groningen uniek.

Fotografiereis rond landschapsfotografie

Landschapsfotografie staat centraal tijdens deze fotografiereis langs de Groninger Waddenkust. Hoe maakt je zo’n landschapsfoto nou spannend? Welke factoren komen erbij kijken? Dat zijn zaken die je tijdens deze drie dagen durende fotoreis leert. Een deel van onze fotografen komt uit de provincie Groningen en kent het Waddengebied op zijn duimpje. Ze zijn er veelvuldig te vinden en weten voor jou dan ook de mooiste fotogenieke plekjes. Niet alleen tijdens de gouden uurtjes, maar natuurlijk ook overdag.

Slapen in haven Delfzijl

Slapen doe je op een unieke locatie op de havenboulevard van Delfzijl: Hotel De Boegschroef. Ontwaak ‘s morgens en kijk vanuit je hotelkamer op de jachthaven en geniet van de grote handelsschepen, die in de haven geladen en gelost worden. Er staat dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ‘s avonds wordt een heerlijk 3-gangen keuzemenu voor je geserveerd. En dat is allemaal inclusief de reissom. Het terras is gedeeltelijk overdekt met glas, dus je kunt tot laat in het jaar ‘buiten’ zitten.

Dag 1

Mini-masterclass landschapsfotografie

In het uniek gelegen hotel De Boegschroef in de haven van Delfzijl word je in de loop van de ochtend met een drankje en een hapje hartelijk verwelkomd door onze fotografen. Er wordt begonnen met een kennismaking met de andere deelnemers en je krijgt in groepjes jouw eerste fotografietips, afhankelijk van jouw fotografieniveau. Voor beginners zijn dat de basisprincipes en voor gevorderden is er een ‘mini-masterclass’ landschapsfotografie. Zo helpen we je alvast op weg om in de middag meteen met de juiste fotografiekennis aan de slag te kunnen. In en om de haven en de dijk van Delfzijl zijn voldoende mooie locaties om in de praktijk te oefenen. Vervolgens keer je terug naar het hotel voor een heerlijk 3-gangen keuzemenu.

Zet in de avond je driepoot maar uit op het Groninger Wad boven Uithuizen. Of het nou een schitterende zonsondergang wordt, of er hangen dreigende regenwolken boven de Waddenkust, in beide gevallen kan je hier prachtige foto’s maken. Het gebruik van filters helpt je met een gelijkmatige belichting in je foto. Heb je zelf geen filters? Geen nood, de fotografen hebben meerdere setjes bij zich, die je mag lenen en uitproberen. Van ND-filters en polarisatiefilters tot grijsverloop- en reversefilters. Ook kan je aan de slag met verschillende belichtingen om uiteindelijk in de computer te komen tot een HDR-foto.

Dag 2

Goudgele velden fotograferen

Vroeg op, want je gaat de zonsopkomst boven de Eems bij Bierum fotograferen. Een heel speciale plek met een strand en kleine groene paaltjes. De schapen kijken toe, terwijl jij vroeg in de ochtend jouw foto’s maakt. Mocht er ochtendmist voorspeld worden, dan wijzigt het plan en ga je naar de Kloostermolen in Garrelsweer voor een sfeervol mistplaatje met de priemende zon erdoorheen.

Bij Heveskes staat een kerkje moederziel alleen in het landschap met op de achtergrond de industrie. De dorpen Oterdoom, Weiwerd en Heveskes moesten ooit wijken voor de industrie. Het kerkje is als enige overgebleven. Vervolgens gaat de rit het naar het pittoreske plaatsje Termunterzijl met een haventje en haar bijzondere oude boogbrug, De Boog van Ziel uit 1725. Het gemaal heeft bij windstil weer een mooie spiegeling in het water. Ook zijn hier in de polder diverse vogelsoorten te spotten (waaronder de lepelaar) en liggen de zeehonden bij hoog water onder aan de dijk.

Een rit door de wijdse Breebaartpolder, de Reiderwolderpolder en de Johannes Kerkhovenplolder brengt je langs dijkdoorgangen, velden met graan of andere gewassen (in het voorjaar koolzaad en tulpen). Een bezoek aan poldermolen Kloostermolen in Garrelsweer staat vandaag ook op het programma.  Je wordt door molenaar Jaap, zelf een fervent amateur-fotograaf, rondgeleid en krijgt uiteraard de tijd veel prachtige foto’s zowel binnen als buiten de molen te maken.

Na een heerlijk 3-gangen keuzemenu (inclusief bij de reissom), gaat de rit naar het Schildmeer of het Dannemeer om te genieten van een mooie zonsondergang boven het water. Op beide locaties kan je in je foto gebruik maken van een steiger. Daarna zijn er veel mogelijkheden in Appingedam of Delfzijl om in het blauwe kwartiertje foto’s te maken. Uiteraard vertellen de fotografen hoe je dit het beste kunt doen.

Ook is er eventueel de optie om opnieuw naar de Waddenkust boven Uithuizen te gaan om in de Emmapolder een  sunset boven het Wad te fotograferen.

Dag 3

Bezoek aan het noordelijkste puntje

Nog een keer vroeg op. Nu voor een zonsopkomst bij Delfzijl zelf met haar strekdammen in de Eems of voor een sunrise boven de Dollard bij Termunterzijl. We laten alles van het weer afhangen. De landschapsfotografie begint nu al aardig in je vingers te zitten.

Je trekt vandaag wederom richting Noordpolderzijl, maar nu om de Waddenkust bij daglicht te fotograferen. Eerst ga je echter langs Molen Goliath in de Eemshaven. Een molen die je in een wijds landschap zowel van een hoog standpunt vanaf de dijk als van een laag standpunt aan de voet van de molen kunt fotograferen. Als de wieken draaien is het leuk om de beweging in de wieken te zien. De Noordgroninger Waddenkust biedt zowel het unieke haventje van Noordpolderzijl als het monument De Noordkaap (het noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland) als prachtige fotografie-onderwerpen. De Noordkaap is volgens onderzoeken in de nacht het donkerste plekje van Nederland.

Aan het einde van de middag nemen we afscheid van elkaar en we hopen als fotografen van Fotografie-reizen.nl dat je veel hebt opgestoken over landschapsfotografie.

Wil jij ook zo’n leerzaam en bovenal supergezellig Fotoweekend aan de Groninger Waddenkust meemaken? Boek dan nu!

Programmawijzigingen voorbehouden.

Fotografiereis Groninger Waddenkust overnacht in Hotel De BoegschroefHotel De Boegschroef

Hotel De Boegschroef zit op een unieke locatie op de havenboulevard van Delfzijl. Het terras is gedeeltelijk overdekt met glas, dus je kunt tot laat in het jaar ‘buiten’ zitten en genieten van de havenactiviteiten die zich voor je neus afspelen.

Je wordt in Hotel De Boegschroef ontvangen met een drankje en hapje. Er staat dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ‘s avonds wordt een heerlijk 3-gangen keuzemenu voor je geserveerd. Op de kamer zijn koffie- en theefaciliteiten. En dat is allemaal inclusief de reissom.

Het moderne hotel bevindt zich op loopafstand van het centrum van Delfzijl en van het trein- en busstation. Om de hoek ligt het strand en het vogelbroedgebied.
Hotel De Boegschroef beschikt over wifi.Fotografiereis Groninger Waddenkust hotel bij avond

Inbegrepen:

 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • 2x 3-Gangen Keuzemenu
 • 2x Lunch (alleen in coronatijd)
 • Welkomstdrankje met hapje
 • Koffie- en theefaciliteiten op de kamer
 • Indeling op 2 persoonskamer (in coronatijd wordt een 1-persoonskamer aangeraden)
 • Begeleiding door een of meerdere professionele fotografen

Bijkomende kosten:

 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
 • Boekingskosten 15,- euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Toeslag 1-persoonskamer 30,- p.p.p.n.
 • Verlenging met 1 of meerdere nachten mogelijk
 • We maken gebruik van eigen auto’s, waarbij we zoveel mogelijk met elkaar meerijden. (In coronatijd wordt geadviseerd ieder zijn eigen vervoersmiddel te gebruiken)

Fotoapparatuur:

 • Tijdens dit Fotoweekend Groninger Waddenkust komen we allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Vooral een groothoeklens is belangrijk bij landschapsfotografie, maar daarnaast kunnen je andere lenzen ook van pas komen. Een zonnekap helpt niet alleen tegen lensflair, maar ook tegen regenspetters. Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken. De fotograaf heeft ook wat filters bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave. Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Vergeet niet een extra accu mee te nemen. Het zou zonde zijn als je niet verder kunt verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is, terwijl je net lekker bezig bent.
 • Een regenhoes voor je camera is soms ook handig.
 • Het instructieboekje van jouw camera.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Voor een binnenlandse reis is het hebben van een reisverzekering niet verplicht. Toch kan het misschien interessant zijn om wel een reisverzekering af te sluiten, om zo de dure foto-apparatuur voldoende gedekt te hebben bij schade of verlies. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Kleding:

 • Aan de Groninger kust waait het vaak meer dan elders in het land. Een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen dan ook zeker tot je uitrusting. Ook laarzen kunnen van pas komen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 25 procent van de reissom met een minimum van 175 euro p.p. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar SchotlandIJsland Noorderlicht, Costa Rica, Brazilië Pantanal, IJsland Zomer, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York. Drenthe of Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!