Fotoreis New York – fotostedentrip

Alle topattracties van New York ga je bezoeken tijdens deze fotografie reis naar the big city: New York.

Fotoreis New York – fotostedentrip

Alle topattracties van New York ga je bezoeken tijdens deze fotografie reis naar the big city: New York.

Minimum aantal deelnemers: 6

Datum: 27 april t/m 4 mei 2024
Fotograaf: Erwin Kessing
Gegarandeerd vertrek!

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 3195,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotostedentrip New York:

Avondfoto’s vanaf Top of the Rock

 Brooklyn Bridge bij zonsondergang

 Boottocht Vrijheidsbeeld en skyline Manhattan

 Incl. New York City Pass met alle topattracties gratis

 Incl. vlucht, 7-dagen metrokaart, treinretour vliegveld en overnachtingen

Minimum aantal deelnemers: 6

Datum: 27 april t/m 4 mei 2024
Fotograaf: Erwin Kessing
Gegarandeerd vertrek!

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 3195,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotostedentrip New York:

Avondfoto’s vanaf Top of the Rock

 Brooklyn Bridge bij zonsondergang

 Boottocht Vrijheidsbeeld en skyline Manhattan

 Incl. New York City Pass met alle topattracties gratis

 Incl. vlucht, 7-dagen metrokaart, treinretour vliegveld en overnachtingen

Fotoreis New York Brooklyn Bridge bij avond
Fotoreis New York
Fotoreizen New York Times Square met dreigende zwarte lucht

Alle hoogtepunten van New York in één fotoreis

Empire State Building, Top of the Rock, 9/11 Memorial & Museum, Brooklyn Bridge, Vrijheidsbeeld… het zijn slechts enkele van de vele topattracties die je bezoekt tijdens deze 8-daagse fotoreis naar New York. Suis in een paar seconden tientallen verdiepingen omhoog om vanaf Top of the Rock de zon onder te zien gaan en de lampen van New York langzaam te zien ontsteken. Of sta op het dak van het Empire State Building op de 86ste verdieping om een schitterend stadsgezicht te fotograferen. Natuurlijk worden tijdens deze fotografiereis de felle neonverlichting van Times Square en Broadway ook niet overgeslagen. Eigenlijk te veel hoogtepunten om in een paar zinnen te noemen. Denk je nu ook: ”Ik wil fotograferen in New York”? Lees dan het hele dagprogramma van de Fotoreis New York.

Fotoreis New York
Fotoreis New York
Fotoreizen New York Ground Zero herinneringsmonument

Fotoreis New York: van architectuur- tot avondfotografie

Tijdens de Fotoreis New York kom je veel verschillende facetten van fotografie tegen. Uiteraard architectuurfotografie, maar daarnaast ook avondfotografie en het fotograferen van stadsgezichten bij zonsondergang. Daarnaast is de felle neonverlichting op Broadway en Times Square een echte uitdaging voor elke fotograaf. Het contrast is namelijk onoverbrugbaar groot voor jouw camera. En ook het fotograferen vanaf een varend schip vergt de juiste instellingen, om met prachtige foto’s weer huiswaarts te keren. Kortom, deze Fotoreis New York is een uitdaging voor jou als (amateur)fotograaf. Uiteraard hoef je niet zelf alles uit te vinden. Onze meereizende fotograaf helpt jou met de juiste camera-instellingen en de juiste beeldposities. Dus geschikt voor zowel beginner als gevorderde.

Avondfoto met Empire State Building
Fotoreis New York vrijheidsbeeld bij ondergaande zon
Fotoreis New York skyline in zwartwit
Fotoreis New York Brooklyn Bridge bij ondergaande zon
Fotoreis New York avondfoto vanaf Top of the Rocks
Fotoreis New York spiegeling op Times Square

Dag 1

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Divers. Zo kan je de Fotoreis New York wel noemen. Je gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt. Je zit op het ene moment in de drukte van Times Square en Broadway en het andere moment in de rust van Central Park. Een reis met uitersten. Daardoor zijn de fototechnieken die je tijdens deze fotoreis gebruikt ook zeer uiteenlopend. En dat maakt het juist leuk. Omdat jouw hotel in het hartje van Manhattan gesitueerd is, en daarnaast metrostations om de hoek liggen, ben je in een mum van tijd op alle belangrijke plekken die je tijdens deze fotografiereis gaat bezoeken. Meteen al de eerste avond pak je een stukje avondfotografie mee. Althans, als je na de lange vlucht de energie nog hebt. En anders geen nood, want je hebt ruim de tijd om tijdens deze 7-daagse foto stedentrip New York alle prachtige attracties bij langs te gaan met jouw fotocamera. Met de New York pas die je van ons krijgt, bezoek je vele attracties gratis.

Fotoreis New York - Vrijheidsbeeld
Fotoreizen New York World Trade Center
Fotoreizen New York Times Square met dreigende zwarte lucht
Avondfoto Manhattan vanaf Top of the Rock

Dag 2

Laat je creativiteit los op fotogenieke gebouwen

Eén van de meest indrukwekkende zaken die je in New York te zien krijgt, is het 9/11 Memorial en het bijbehorende museum. Een ‘must’ als je in New York bent en dit hoort zeker in jouw fotoreis te zitten. Het metrostation naast het nieuwe World Trade Centre is uiterst fotogeniek. Je creativiteit wordt hier helemaal uitgedaagd. Vervolgens maak je een wandeling over Wall Street met haar imposante, markante bouwwerken.

In de avonduren worden Broadway en Times Square bezocht. Felle neonverlichting probeert het publiek te interesseren voor de aankoop van allerlei luxeproducten of het bezoeken van een Broadway musical. De enorme lichtbakken op de gevels zorgen voor een fotografische uitdaging. Tel daarbij op het langsrijdende verkeer, die voor mooie lichtstrepen in onze foto zorgen, en je maakt vanavond beauty’s van foto’s.

Fotreis New York - Grand Central Station loketten
Manhattan in het avondlicht met ontstoken verlichting
Yellow cab in Manhattan - Fotoreis New York

Dag 3

Maak jouw topplaat van de Brooklyn Bridge

Tijdens de wandeling over High Line Park, een uitgestrekt park op een verhoogde treinrails, heb je een geweldig uitzicht op Manhattan. Een aangename afwisseling met de drukke straten van de stad. Ook in en rondom Chelsea Market kun je lekker aan de slag met straatfotografie.

Brooklyn Bridge is één van de hoogtepunten van New York. Het is al een hele belevenis om erover te lopen, maar het is bijna nog imposanter om eronder te staan aan de overkant van het water en dan de zonsondergang te fotograferen met de skyline van New York op de achtergrond. Om vervolgens als de lampen op de brug aan gaan, prachtige avondfoto’s in het blauwe kwartiertje te maken. Het zal één van de topplaten zijn, die je deze Fotoreis New York maakt.

Fotoreis New York
Fotoreis New York

Dag 4

Chinatown, Little Italy en Empire State Building

Chinatown is dé plek waar jij je ogen uit zal kijken. Om de paar meter wordt muziek gemaakt en dansen mensen in het park. Dat het allemaal dwars door elkaar heen gaat, maakt niet uit. Er wordt gesport en met bierdoppen als pionnen worden bordspelen gedaan. Verse vis ligt op straat en er is een drukke handel bij de groentekramen. Ook de Italiaanse wijk, Little Italy, die vlak naast Chinatown ligt is een kleurrijk geheel en zeer fotogeniek.

Fotoreis New York - Overzicht Manhattan vanaf Empire State Building
Fotoreis New York - Staalkabel van Brooklyn Bridge Manhattan
Fotoreis New York - Avondfoto Manhattan vanaf Top of the Rock
kerkinterieur New York fotoreis

Bovenop de 86ste etage van het Empire State Building staan, is een belevenis op zich. De wolkenkrabber is 381 meter hoog en dat geeft je een fantastisch panoramabeeld van de stad om te fotograferen. Er is zoveel te zien van bovenaf, dat je niet uitgekeken en uitgefotografeerd raakt. Je gaat hier met daglicht naartoe, zodat je foto’s van daglicht, maar bij goed weer ook van de zonsondergang en in het blauwe kwartiertje kunt maken.

Fotoreis New York stadsgezicht vanaf Empire State Building zwart-wit
Fotoreizen New York World Trade Center
Fotoreis New York monument bij Ground Zero

Dag 5

Per boot naar het Vrijheidsbeeld

Met de boot vaar je vandaag in de avonduren naar het Statue of Liberty, oftewel het Vrijheidsbeeld. Onderweg krijg je een prachtige skyline van New York voor je lens. Het vrijheidsbeeld zelf is imposant en daagt uit om creatief op de foto vast te leggen. Zowel in het gouden als in het blauwe uurtje komt de skyline van Manhattan voor je lens.

Andere markante bouwwerken die je tijdens deze fotografiereis vastlegt met je camera zijn het oude Treinstation Grand Central, Washington Arch en de Manhattan Bridge om er maar een paar te noemen. Eigenlijk zijn er ontelbare fotogenieke gebouwen, variërend van monumentale tot supermoderne. Genoeg om te fotograferen en te veel om allemaal op te noemen.

Fotoreis New York stadsgezicht vanaf Empire State Building zwart-wit
Fotoreis New York vrijheidsbeeld bij ondergaande zon staand
Fotoreis New York metrostation hoge zuilen
Fotoreis New York muurschildering

Dag 6

Avondfotografie vanaf Top of the Rock

Je verwacht het niet in een drukke stad als New York, maar er zijn ook zeker plekken waar je ‘rust’ kunt vinden. Eentje daarvan is Central Park. Na alle hectiek van de afgelopen dagen een heerlijke plek om even op adem te komen en op een relaxte manier aan het fotograferen te gaan.

Tevens kan je tijdens de Fotoreis New York een bezoek brengen aan het American Museum of Natural History en The Metropolitan Museum of Art. Beide toegangsprijzen zitten bij jouw New York City Pass in. Je hebt vanmiddag vrij ter besteding, dus kunt een aantal leuke musea bezoeken, lekker winkelen of gewoon even rusten in je hotel.

In de avonduren word je weer verwacht voor een van de hoogtepunten van deze fotoreis: fotograferen vanaf de 70ste verdieping van het Rockefeller Center. Top of the Rock is één van de hoogste gebouwen van New York. Vanaf het observatiedek heb je een schitterend uitzicht over de stad én op het Empire State Building, die in de avonduren prachtig verlicht is. Je gaat hier al voor zonsondergang naartoe, zodat je zowel het mooie rode avondlicht als het blauwe kwartiertje meemaakt. Twee prachtige momenten van de dag om te fotograferen.

Fotoreis New York Brooklyn Bridge abstract
Fotoreis New York metrostation zwartwit
Fotoreis New York stationshal

Dag 7 en 8

Vele gigabytes aan foto’s

Je hebt nog bijna een hele dag in New York, voordat je met een nachtvlucht terugreist naar Schiphol. In overleg met de groep wordt bekeken welke hoogtepunten er nogmaals bezocht worden of wat nog op het wensenlijstje staat en nog niet gedaan is. Opties zijn bijvoorbeeld het Museum of Modern Art (Moma), het fotografiemuseum of Guggenheim.

Je keert vandaag met vele gigabytes aan foto’s op je geheugenkaartjes huiswaarts. Je hebt prachtige lokaties gefotografeerd en fantastische herinneringen overgehouden aan een prachtige stad waar het altijd bruist.

Denk je nu: ”Ik wil op fotoreis naar New York!”? Boek dan nu!

Programmawijzigingen voorbehouden.

Fotoreizen New York Chinatown
Fotoreizen New York kasteel in Central Park
Fotoreizen New York kerkinterieur
Fotoreizen New York Central Park

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-New York (retour)
 • Ruimbagage
 • Treinkaart luchthaven-metro (retour)
 • 7-Daagse metropas
 • New York Flex Pass met toegang tot zes topattracties waaronder b.v. Top of the Rock, Empire State Building, Boottocht met skyline en Statue of Liberty.
 • 6x Logies in hotel in hartje Manhattan
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Fotobesprekingen
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien reisleiding
 • Esta-visum ca. 29,95 per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer (€ 130.- p.p.p.n.)
 • Op aanvraag kan de reis in Brussel of Antwerpen beginnen

Fotoapparatuur:

 • Een fotocamera met een groothoek en standaardlens. Een kleine telelens kan ook prettig zijn.
 • Klein, licht statief (reisstatief).
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Filters, indien je deze hebt.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Er wordt in New York veel gelopen. Langere afstanden worden met de metro gedaan. Fietsend wordt er kennis gemaakt met Central Park.

Kleding:

 • Trek laagjes kleding aan en vergeet vooral ook niet een warme trui en regenjas.

Esta visum:

 • Om de Verenigde Staten in te kunnen heb je een ESTA-visum nodig. Deze kan je heel gemakkelijk online aanvragen. Weet je niet hoe het moet, dan helpen wij je. Kom je er helemaal niet uit, dan vragen wij hem voor je aan.

Geldzaken:

 • In New York betaal je met de Amerikaanse dollar.
 • Pinnen met je bankpas kan bij vele geldautomaten. Let er wel op dat je jouw pinpas op ‘wereld’ hebt staan.
 • Betalen met een creditcard is ook bijna overal mogelijk.

Elektriciteit:

 • Amerikaanse stekker met 2 platte polen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis New York. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis New York 2019

Fotoreis New York - Brooklyn Bridge bij avond

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar New York!

Fotoreis New York Brooklyn Bridge bij avond
Fotoreis New York
Fotoreizen New York Times Square met dreigende zwarte lucht

Alle hoogtepunten van New York in één fotoreis

Empire State Building, Top of the Rock, 9/11 Memorial & Museum, Brooklyn Bridge, Vrijheidsbeeld… het zijn slechts enkele van de vele topattracties die je bezoekt tijdens deze 8-daagse fotoreis naar New York. Suis in een paar seconden tientallen verdiepingen omhoog om vanaf Top of the Rock de zon onder te zien gaan en de lampen van New York langzaam te zien ontsteken. Of sta op het dak van het Empire State Building op de 86ste verdieping om een schitterend stadsgezicht te fotograferen. Natuurlijk worden tijdens deze fotografiereis de felle neonverlichting van Times Square en Broadway ook niet overgeslagen. Eigenlijk te veel hoogtepunten om in een paar zinnen te noemen. Denk je nu ook: ”Ik wil fotograferen in New York”? Lees dan het hele dagprogramma van de Fotoreis New York.

Fotoreis New York
Fotoreis New York
Fotoreizen New York Ground Zero herinneringsmonument

Fotoreis New York: van architectuur- tot avondfotografie

Tijdens de Fotoreis New York kom je veel verschillende facetten van fotografie tegen. Uiteraard architectuurfotografie, maar daarnaast ook avondfotografie en het fotograferen van stadsgezichten bij zonsondergang. Daarnaast is de felle neonverlichting op Broadway en Times Square een echte uitdaging voor elke fotograaf. Het contrast is namelijk onoverbrugbaar groot voor jouw camera. En ook het fotograferen vanaf een varend schip vergt de juiste instellingen, om met prachtige foto’s weer huiswaarts te keren. Kortom, deze Fotoreis New York is een uitdaging voor jou als (amateur)fotograaf. Uiteraard hoef je niet zelf alles uit te vinden. Onze meereizende fotograaf helpt jou met de juiste camera-instellingen en de juiste beeldposities. Dus geschikt voor zowel beginner als gevorderde.

Avondfoto met Empire State Building
Fotoreis New York vrijheidsbeeld bij ondergaande zon
Fotoreis New York skyline in zwartwit
Fotoreis New York Brooklyn Bridge bij ondergaande zon
Fotoreis New York avondfoto vanaf Top of the Rocks
Fotoreis New York spiegeling op Times Square

Dag 1

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Divers. Zo kan je de Fotoreis New York wel noemen. Je gaat van hoogtepunt naar hoogtepunt. Je zit op het ene moment in de drukte van Times Square en Broadway en het andere moment in de rust van Central Park. Een reis met uitersten. Daardoor zijn de fototechnieken die je tijdens deze fotoreis gebruikt ook zeer uiteenlopend. En dat maakt het juist leuk. Omdat jouw hotel in het hartje van Manhattan gesitueerd is, en daarnaast metrostations om de hoek liggen, ben je in een mum van tijd op alle belangrijke plekken die je tijdens deze fotografiereis gaat bezoeken. Meteen al de eerste avond pak je een stukje avondfotografie mee. Althans, als je na de lange vlucht de energie nog hebt. En anders geen nood, want je hebt ruim de tijd om tijdens deze 7-daagse foto stedentrip New York alle prachtige attracties bij langs te gaan met jouw fotocamera. Met de New York pas die je van ons krijgt, bezoek je vele attracties gratis.

Fotoreis New York - Vrijheidsbeeld
Fotoreizen New York World Trade Center
Fotoreizen New York Times Square met dreigende zwarte lucht
Avondfoto Manhattan vanaf Top of the Rock

Dag 2

Laat je creativiteit los op fotogenieke gebouwen

Eén van de meest indrukwekkende zaken die je in New York te zien krijgt, is het 9/11 Memorial en het bijbehorende museum. Een ‘must’ als je in New York bent en dit hoort zeker in jouw fotoreis te zitten. Het metrostation naast het nieuwe World Trade Centre is uiterst fotogeniek. Je creativiteit wordt hier helemaal uitgedaagd. Vervolgens maak je een wandeling over Wall Street met haar imposante, markante bouwwerken.

In de avonduren worden Broadway en Times Square bezocht. Felle neonverlichting probeert het publiek te interesseren voor de aankoop van allerlei luxeproducten of het bezoeken van een Broadway musical. De enorme lichtbakken op de gevels zorgen voor een fotografische uitdaging. Tel daarbij op het langsrijdende verkeer, die voor mooie lichtstrepen in onze foto zorgen, en je maakt vanavond beauty’s van foto’s.

Fotreis New York - Grand Central Station loketten
Manhattan in het avondlicht met ontstoken verlichting
Yellow cab in Manhattan - Fotoreis New York

Dag 3

Maak jouw topplaat van de Brooklyn Bridge

Tijdens de wandeling over High Line Park, een uitgestrekt park op een verhoogde treinrails, heb je een geweldig uitzicht op Manhattan. Een aangename afwisseling met de drukke straten van de stad. Ook in en rondom Chelsea Market kun je lekker aan de slag met straatfotografie.

Brooklyn Bridge is één van de hoogtepunten van New York. Het is al een hele belevenis om erover te lopen, maar het is bijna nog imposanter om eronder te staan aan de overkant van het water en dan de zonsondergang te fotograferen met de skyline van New York op de achtergrond. Om vervolgens als de lampen op de brug aan gaan, prachtige avondfoto’s in het blauwe kwartiertje te maken. Het zal één van de topplaten zijn, die je deze Fotoreis New York maakt.

Fotoreis New York
Fotoreis New York

Dag 4

Chinatown, Little Italy en Empire State Building

Chinatown is dé plek waar jij je ogen uit zal kijken. Om de paar meter wordt muziek gemaakt en dansen mensen in het park. Dat het allemaal dwars door elkaar heen gaat, maakt niet uit. Er wordt gesport en met bierdoppen als pionnen worden bordspelen gedaan. Verse vis ligt op straat en er is een drukke handel bij de groentekramen. Ook de Italiaanse wijk, Little Italy, die vlak naast Chinatown ligt is een kleurrijk geheel en zeer fotogeniek.

Fotoreis New York - Overzicht Manhattan vanaf Empire State Building
Fotoreis New York - Staalkabel van Brooklyn Bridge Manhattan
Fotoreis New York - Avondfoto Manhattan vanaf Top of the Rock
kerkinterieur New York fotoreis

Bovenop de 86ste etage van het Empire State Building staan, is een belevenis op zich. De wolkenkrabber is 381 meter hoog en dat geeft je een fantastisch panoramabeeld van de stad om te fotograferen. Er is zoveel te zien van bovenaf, dat je niet uitgekeken en uitgefotografeerd raakt. Je gaat hier met daglicht naartoe, zodat je foto’s van daglicht, maar bij goed weer ook van de zonsondergang en in het blauwe kwartiertje kunt maken.

Fotoreis New York stadsgezicht vanaf Empire State Building zwart-wit
Fotoreizen New York World Trade Center
Fotoreis New York monument bij Ground Zero

Dag 5

Per boot naar het Vrijheidsbeeld

Met de boot vaar je vandaag in de avonduren naar het Statue of Liberty, oftewel het Vrijheidsbeeld. Onderweg krijg je een prachtige skyline van New York voor je lens. Het vrijheidsbeeld zelf is imposant en daagt uit om creatief op de foto vast te leggen. Zowel in het gouden als in het blauwe uurtje komt de skyline van Manhattan voor je lens.

Andere markante bouwwerken die je tijdens deze fotografiereis vastlegt met je camera zijn het oude Treinstation Grand Central, Washington Arch en de Manhattan Bridge om er maar een paar te noemen. Eigenlijk zijn er ontelbare fotogenieke gebouwen, variërend van monumentale tot supermoderne. Genoeg om te fotograferen en te veel om allemaal op te noemen.

Fotoreis New York stadsgezicht vanaf Empire State Building zwart-wit
Fotoreis New York vrijheidsbeeld bij ondergaande zon staand
Fotoreis New York metrostation hoge zuilen
Fotoreis New York muurschildering

Dag 6

Avondfotografie vanaf Top of the Rock

Je verwacht het niet in een drukke stad als New York, maar er zijn ook zeker plekken waar je ‘rust’ kunt vinden. Eentje daarvan is Central Park. Na alle hectiek van de afgelopen dagen een heerlijke plek om even op adem te komen en op een relaxte manier aan het fotograferen te gaan.

Tevens kan je tijdens de Fotoreis New York een bezoek brengen aan het American Museum of Natural History en The Metropolitan Museum of Art. Beide toegangsprijzen zitten bij jouw New York City Pass in. Je hebt vanmiddag vrij ter besteding, dus kunt een aantal leuke musea bezoeken, lekker winkelen of gewoon even rusten in je hotel.

In de avonduren word je weer verwacht voor een van de hoogtepunten van deze fotoreis: fotograferen vanaf de 70ste verdieping van het Rockefeller Center. Top of the Rock is één van de hoogste gebouwen van New York. Vanaf het observatiedek heb je een schitterend uitzicht over de stad én op het Empire State Building, die in de avonduren prachtig verlicht is. Je gaat hier al voor zonsondergang naartoe, zodat je zowel het mooie rode avondlicht als het blauwe kwartiertje meemaakt. Twee prachtige momenten van de dag om te fotograferen.

Fotoreis New York Brooklyn Bridge abstract
Fotoreis New York metrostation zwartwit
Fotoreis New York stationshal

Dag 7 en 8

Vele gigabytes aan foto’s

Je hebt nog bijna een hele dag in New York, voordat je met een nachtvlucht terugreist naar Schiphol. In overleg met de groep wordt bekeken welke hoogtepunten er nogmaals bezocht worden of wat nog op het wensenlijstje staat en nog niet gedaan is. Opties zijn bijvoorbeeld het Museum of Modern Art (Moma), het fotografiemuseum of Guggenheim.

Je keert vandaag met vele gigabytes aan foto’s op je geheugenkaartjes huiswaarts. Je hebt prachtige lokaties gefotografeerd en fantastische herinneringen overgehouden aan een prachtige stad waar het altijd bruist.

Denk je nu: ”Ik wil op fotoreis naar New York!”? Boek dan nu!

Programmawijzigingen voorbehouden.

Fotoreizen New York Chinatown
Fotoreizen New York kasteel in Central Park
Fotoreizen New York kerkinterieur
Fotoreizen New York Central Park

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam-New York (retour)
 • Ruimbagage
 • Treinkaart luchthaven-metro (retour)
 • 7-Daagse metropas
 • New York Flex Pass met toegang tot zes topattracties waaronder b.v. Top of the Rock, Empire State Building, 9/11 Memorial & Museum, Boottocht met skyline en Stature of Liberty.
 • 6x Logies in hotel in hartje Manhattan
 • Indeling op 2-persoonskamer
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Fotobesprekingen
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten 30,- euro per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO 9,00 p.p.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien reisleiding
 • Esta-visum ca. 29,95 per persoon
 • Toeslag 1-persoonskamer (130 euro p.p.p.n.)
 • Op aanvraag kan de reis in Brussel of Antwerpen beginnen

Fotoapparatuur:

 • Een fotocamera met een groothoek en standaardlens. Een kleine telelens kan ook prettig zijn.
 • Klein, licht statief (reisstatief).
 • Afstandsbediening of draadontspanner. Maar dit kan ook met de zelfontspanner van de camera.
 • Genoeg geheugenkaartjes.
 • Extra camera-accu.
 • Filters, indien je deze hebt.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Er wordt in New York veel gelopen. Langere afstanden worden met de metro gedaan. Fietsend wordt er kennis gemaakt met Central Park.

Kleding:

 • Trek laagjes kleding aan en vergeet vooral ook niet een warme trui en regenjas.

Esta visum:

 • Om de Verenigde Staten in te kunnen heb je een ESTA-visum nodig. Deze kan je heel gemakkelijk online aanvragen. Weet je niet hoe het moet, dan helpen wij je. Kom je er helemaal niet uit, dan vragen wij hem voor je aan.

Geldzaken:

 • In New York betaal je met de Amerikaanse dollar.
 • Pinnen met je bankpas kan bij vele geldautomaten. Let er wel op dat je jouw pinpas op ‘wereld’ hebt staan.
 • Betalen met een creditcard is ook bijna overal mogelijk.

Elektriciteit:

 • Amerikaanse stekker met 2 platte polen.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom. Zodra jouw aanbetaling is voldaan, ben je deelnemer aan de Fotoreis New York. Door het invullen van het inschrijfformulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Klik op de foto om een fotogalerij te openen.

Fotoreis New York 2019

Fotoreis New York - Brooklyn Bridge bij avond

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.