Basiscursus fotografie

Leer je camera kennen en betere foto’s maken

Datum: 5 of 6 september 2020
Tijd: 9.00-16.00 uur

Lokatie: Omgeving Rotterdam

Datum: Zaterdag 5 september 2020
Tijd: 9.00-16.00 uur
Lokatie: Stadspark, Groningen

Prijs: 120,- per persoon

Leer over sluitertijd, diafragma en ISO

Leer je camera veel beter kennen

Leer over compositie

Oefen alles in de praktijk

Onder begeleiding van een fotograaf

Gezellige, uiterst leerzame basiscursus fotografie

Een spiegelreflexcamera is tegenwoordig binnen ieders handbereik gekomen. De mogelijkheden zijn ontelbaar, maar je moet ze wel kunnen benutten. Daarom organiseren wij regelmatig een Basiscursus Fotografie in Groningen. Natuurlijk kan je een spiegelreflexcamera op automaat zetten, dan krijg je vanzelf bruikbare foto’s, maar dan haal je niet uit de camera wat erin zit. Als je na een fotografie cursus weet wat zaken als scherptediepte en sluitertijden zijn, kun je zelf aan het spelen. Je zult zien dat na deze basiscursus fotografie de foto’s ineens tien keer mooier worden dan op de automaatstand. Mensen die de basiscursus fotografie gevolgd hebben, zijn super enthousiast en vinden het een gezellige, uiterst leerzame praktijkdag.

Onderwerpen als scherp en onscherp, sluitertijden, beeldopbouw en compositie en belichting komen tijdens deze fotografie cursus aan de orde. Ook ga je aan de slag met continu-opnamen, enkelvoudig scherpstellen en handmatig de belichting plussen en minnen.

Camera heeft na afloop geen geheimen meer

De basiscursus fotografie duurt van 9.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor als je in de praktijk de basisprincipes van fotograferen met een spiegelreflexcamera onder de knie wilt krijgen. Er gaat een model mee, waarop je verschillende diafragma’s en sluitertijden kunt oefenen. Gedurende de dag worden constant aanwijzingen gegeven naar aanleiding van de beelden op je cameraschermpje, zodat je al tijdens de dag zelf steeds beter gaat fotograferen. Het laatste uur van de dag worden de gemaakte foto’s gezamenlijk besproken. Daar leer je enorm veel van. Na afloop van deze fotografie cursus heeft de camera geen geheimen meer voor jou.

Heb je een compact- of systeemcamera en wil je betere vakantiefoto’s leren maken? Ook jij kunt meedoen. Schrijf je in voor de basiscursus fotografie.
Heb je de basiskennis al goed onder de knie? Schrijf je dan in voor één van onze workshops fotografie: workshop avondfotografieworkshop filtersworkshop herfstfotografieworkshop winterfotografie of de cursus fotobewerking Photoshop Eelments.

Fotoreizen

Vind je één praktijkdag te kort en wil je graag intensiever met fotografie bezig zijn, boek dan één van onze fotoreizen.

Inbegrepen:

  • Handleiding Basiscursus Fotografie
  • Thee / Koffie / Chocolademelk
  • Lunch
  • Borrelhapjes tijdens fotobespreking

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!