Fotoreis Jordanië

Ontdek de magie van het historische en woeste Jordanië

Fotoreis Jordanië

Ontdek de magie van het historische en woeste Jordanië

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: 10 t/m 17 november 2024
Fotografen: Marlon van der Waal en Patrick Gijsbers

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 2449,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Jordanië:

Fotografeer het unieke Petra

Rijke historie en cultuur

 Geweldige en bijzondere landschappen

Overnachten in de woestijn!

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum: 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: 10 t/m 17 november 2024
Fotografen: Marlon van der Waal en Patrick Gijsbers

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 2449,- p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Jordanië:

Fotografeer het unieke Petra

Rijke historie en cultuur

 Geweldige en bijzondere landschappen

Overnachten in de woestijn!

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Fotoreis Jordanië: Fotografeer de rijke geschiedenis en landschappen!

De fotoreis Jordanië is een unieke bestemming voor fotografen die op zoek zijn naar adembenemende landschappen, culturele erfgoeden en onvergetelijke ervaringen. Dit Midden-Oosterse land is rijk aan diversiteit en heeft talloze fotogenieke locaties te bieden, waaronder het wereldberoemde Petra, de majestueuze Wadi Rum-woestijn, de Dode Zee en nog veel meer. Of je nu geïnteresseerd bent in landschapsfotografie of straatfotografie, Jordanië biedt ongekende mogelijkheden.

Petra: Historische rotsstad van de zeven wereldwonderen

Petra is een absolute must-visit voor elke fotograaf tijdens de fotoreis Jordanië. Deze oude stad, die uit de rotsen is gehouwen, biedt talloze mogelijkheden voor unieke en indrukwekkende foto’s. De kleuren van de rotsformaties veranderen gedurende de dag en dit biedt een gevarieerde reeks van fotografie mogelijkheden. Je fotografeert de Treasury bij zonsondergang en verkent de smalle kloof, beter bekend als de Siq, waar het licht op een prachtige manier doorheen schijnt.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Overnachten in de woestijn

De Wadi Rum-woestijn is een ander hoogtepunt van de fotoreis Jordanië, bekend om zijn onwerkelijke landschappen van zandstenen kliffen en woeste rotsformaties die oprijzen uit de woestijnvloer. Dit is de perfecte locatie voor avontuurlijke fotografen die op zoek zijn naar landschapsfotografie en ook voor astrofotografie tijdens de nachtelijke hemel. Je slaapt in een lokaal Bedoeïenen kamp en kun je het dagelijkse leven en cultuur op de foto zetten. Kortom, Jordanië biedt fotografen een onvergetelijke reiservaring en ongekende fotografie-mogelijkheden die de moeite waard zijn om vast te leggen. Boek nu!

Veiligheid Jordanië

Wij begrijpen dat je door de oorlog tussen Israël en Palestina twijfelt over de veiligheid in Jordanië. Jordanië zelf is echter hartstikke veilig en stabiel, zoals het dat al jaren is. Tijdens onze reis in november 2023 hebben we in Jordanië zelf dan ook geen last gehad van de oorlog in de buurlanden. Wij houden de situatie voor al onze bestemmingen altijd scherp in de gaten en volgen daarin het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het meest recente advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken over Jordanië kun je hier vinden.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 1 & 2

Het begin van jouw Fotoreis Jordanië

Op de eerste dag vlieg je samen met je mededeelnemers van Schiphol naar Queen Alia International Airport in Amman. Aangekomen op het vliegveld in de hoofdstad Amman rijd je door naar Madaba waar je gaat overnachten.

Madaba biedt enkele lokale restaurants waar je gaat genieten van de heerlijke Jordaanse keuken. Zo kunnen verse houmous en versgebakken pitabroden uiteraard niet ontbreken.

De volgende ochtend rijd je naar Jerash. Jerash is vooral bekend om zijn uitgebreide archeologische vondsten in de oude Romeinse stad Gerasa, zoals de Hadrianuspoort, het ovale forum, de tempel van Artemis en het amfitheater. Het is een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden ter wereld. Hier nemen we alle tijd om foto’s te maken en leer je om anders te kijken naar historische architectuur.

Fotoreis Jordanië

Dag 3

Het kasteel van Kerak en natuurlijk Dana

Op deze dag van de fotoreis Jordanië vertrek je vanuit het hotel in Madaba naar het kasteel van Kerak. Via de Kings Highway rijd je door ruige gebieden met geweldige vergezichten en ga je waar mogelijk stoppen om deze te fotograferen.Het kasteel van Kerak heeft fascinerende kenmerken, zoals prachtige ondergrondse gewelven, hoge torens en geheime passages die magnifieke foto’s opleveren. Om de gewelven goed te fotograferen leer je te fotograferen met bracketing (HDR). Het kasteel biedt een spectaculair panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels in de vallei.

Na het fotograferen van het kasteel in Kerak en een goede lunch rijd je langs de rand van de Wadi Dana-vallei: een indrukwekkend landschap van canyons, bergen en woestijngebieden.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 4

Fotoreis Jordanië: Natuurreservaat Dana en Little Petra

Het prachtige Dana biosfeerreservaat, een beschermd gebied met een zeer grote verscheidenheid aan planten en dieren, is de bestemming van vandaag. Als fotograaf kun je in dit natuurreservaat genieten van adembenemende landschappen, unieke flora en fauna en mooie uitzichten. Kortom, als je van natuur-, landschaps- of wildlifefotografie houdt dan is het Dana-bioreservaat voor jou een geweldige locatie! Ook voor de vogelliefhebbers is het reservaat zeer de moeite waard, maar je moet wel een beetje geluk hebben. In het Dana biosfeerreservaat zijn veel verschillende vogelsoorten te vinden, waaronder enkele bijzondere en zeldzame soorten. Enkele van de meest opvallende vogels die je kunt tegenkomen en fotograferen in het reservaat zijn onder andere de Blauwe rotslijster, de Griel, Steenpatrijs , de Steenuil en de Scharrelaar.

Vervolgens gaan we door naar misschien wel de bekendste plek tijdens de fotoreis Jordanië: Petra. Hier bezoeken we eerst de kleine versie (Little Petra). Little Petra heeft een aantal goed bewaarde eeuwenoude gebouwen die prachtig zijn om te fotograferen, waaronder de Tempel van het Leeuwenhof en het Triclinium, een groot banketgebouw dat gebruikt werd voor banketten en feesten in de oudheid. De gebouwen zijn grotendeels uitgehouwen uit rotsen en hebben vele interessante en uitdagende hoeken om te fotograferen. Omdat Little Petra minder bekend is dan Petra zelf, is het vaak minder druk en biedt het meer mogelijkheden om unieke foto’s te maken zonder al te veel mensen op de achtergrond.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 5

Uitgebreid bezoek aan Petra tijdens de fotoreis Jordanië

Vandaag gaan we terug naar het grote Petra om deze geweldige locatie gedurende de dag vast te leggen. Petra herbergt veel prachtige gebouwen en monumenten die in rotsen zijn uitgehouwen, waaronder de iconische Treasury die je de vorige avond al hebt gefotografeerd, de koninklijke tombes en het Amfitheater. Daarnaast is het Al-Deir klooster zeker de moeite waard. Deze gebouwen zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun architectuur, maar bieden ook een prachtige achtergrond voor portretfotografie.

En heb je dan nog energie over? Dan ga je op zoek naar de Romeinse muurschilderingen en volg je de High Sacrifice Trail voor geweldige uitzichten. Petra is omgeven door ruige bergen en woestijnlandschappen, en de rotsen zorgen voor prachtige contrasten en kleurschakeringen. Bij zonsopgang en zonsondergang bieden de kleuren in de lucht een prachtige achtergrond voor je foto’s tijdens de fotoreis Jordanië.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 6

Slapen onder de sterrenhemel

Vandaag ga je de natuurlijke schoonheid van de Wadi Rum-woestijn fotograferen. Overdag ga je een jeeptour doen en zie je onder andere bijzondere archeologische rotstekeningen. De woestijn van Wadi Rum is een van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het wordt gekenmerkt door hoge bergen, uitgestrekte zandvlaktes en prachtige zandstenen rotsformaties die de meest unieke vormen hebben.

Er zijn verschillende nomadische stammen en bedoeïenengemeenschappen in de Wadi Rum-woestijn. Je eet en overnacht tijdens de fotoreis Jordanië daarom in een traditioneel nomadenkamp en gaat onder hun leiding de woestijn verkennen. Ze kennen de mooiste plekjes en nemen jou daar maar al te graag mee naar toe.

Aan het einde van de dag fotografeer je de zonsondergang op een wel heel bijzondere locatie! Doordat er zeer weinig lichtvervuiling is kun je hier als de omstandigheden goed zijn prachtige foto’s maken van de Melkweg, sterrensporen en het maanlicht over de woestijn. Hoe bijzonder is dat? Boek nu!

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 7

Zweef over het water tijdens de fotoreis Jordanië

Deze ochtend ga je een magische zonsopkomst fotograferen waarna je gaat genieten van een gezellig en lokaal bedoeïenen ontbijt. Daarna ga je richting de Dode Zee. Onderweg zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om foto’s te maken van het indrukwekkende landschap.

Aangekomen bij de Dode Zee ga je ervaren hoe het is om te zweven op het zoute water. Een ‘normaal’ baantje zwemmen is hier een onmogelijke opgave. Doordat de zee een extreem hoge zoutgehalte bevat kun je op het water drijven zonder enige inspanning. Dit is een unieke ervaring die je nergens anders kunt meemaken. Het zoutgehalte in het water, het reflecterende wateroppervlak en de opgedroogde zoutkristallen aan de kustlijn zorgen hier voor geweldige foto’s.

Dag 8

Tevreden terug naar huis

Deze laatste dag heb je nog een laatste fotobespreking en geniet je van een heerlijk ontbijt. Daarna vertrek je richting Amman en vlieg je met vele mooie foto’s en geweldige herinneringen weer naar Nederland.

Kaart fotoreis Jordanië

Kaart fotoreis Jordanië Fotografie-reizen.nl

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht Amsterdam – Amman (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Geheel verzorgde woestijnovernachting in nomadenkamp
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per privé minibus
 • Excursies in Dana en Wadi Rum
 • Jeeptocht door de woestijn
 • Entree St. George Church in Madaba
 • Entree archeologische site Jerash
 • Entree kasteel Kerak
 • Entree Dana Nature Reserve
 • Entrees Petra
 • Entree Wadi Rum
 • Visum Jordanië
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotografen
 • Extra begeleiding van lokale gids
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s en video’s
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. € 300.-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien reisleiding
 • Vaccinaties
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooienpot chauffeur, hotels, gidsen, reisbegeleiding

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Jordanië niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt.
 • Groothoeklens (bv iets tussen de 10 en 24mm), standaardlens en een kleine telezoomlens tot bijvoorbeeld 200 of 300 mm.
 • Zonnekap van de lens.
 • Zorg voor voldoende (snelle) geheugenkaartjes.
 • Beschik je over filters, neem ze dan mee.
 • Externe geheugenopslag, zoals een externe HDD of SSD, kan raadzaam zijn voor back-ups, om gegarandeerd voldoende geheugenopslag te hebben.
 • Statief en afstandsbediening.
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Bij Petra zijn een aantal wandeltochten en steile klimmen. Ditzelfde geldt voor het natuurreservaat in Dana. Je kunt een deel van deze wandelingen vervangen/overslaan.

Accommodatie tijdens de fotoreis Jordanië:

 • De accommodaties in Jordanië zijn simpel en hanteren andere maatstaven dan je mogelijk in Nederland en België gewend bent.

Kleding:

 • Jordanië is een islamitisch land en hier wordt van vrouwen verwacht dat zij lange kleding (lange broek en shirt met lange mouwen) dragen. Voor mannen voldoet een lange broek en een shirt met korte mouwen, maar wordt een korte broek ook geaccepteerd.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Jordanië binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom.  Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage tijdens de fotoreis Jordanië:

 • De busjes hebben een beperkte bagageruimte. Daarom vragen wij een flexibele reistas of een rugtas mee te nemen.

Vaccinaties:

 • Vraag bij uw huisarts of de GGD na, of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl om te zien, welke vaccinaties nodig zijn voor Jordanië.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Jordanië bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Algemene voorwaarden:

Lees de algemene voorwaarden

Kleding voor de fotoreis Jordanië:

 • Het klimaat in Jordanië is warm. In de avond kan het echter flink afkoelen. Hierdoor is het verstandig om ook een dunne fleecejack of trui mee te nemen voor in de avonduren en eventueel een zomerjasje.
 • Zorg voor goed schoeisel met stevige grip. We maken op diverse plaatsen wandelingen.
 • Een zonnebril en zonnebrand zijn geen overbodige luxe.

Geldzaken:

 • De munteenheid in Jordanië is de Jordaanse dinar (JOD). Eén Jordaanse dinar is onderverdeeld in 1000 fils. De biljetten die momenteel in omloop zijn, variëren van 1 tot 50 dinar. Het is aan te raden om bij aankomst op de luchthaven van Jordanië geld te wisselen naar dinars of om geld te pinnen, omdat niet alle plaatsen in Jordanië creditcards accepteren. Daarnaast zijn er in de meeste steden en toeristische gebieden geldautomaten beschikbaar waar je geld kunt opnemen met je pinpas.

Reisdocumenten voor de fotoreis Jordanië:

 • Om Jordanië te bezoeken heb je een paspoort nodig welke bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook dien je over een visum te beschikken. Deze regelt Fotografie-reizen.nl voor jou.

Stroom:

Tijdverschil:

 • Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.

Communicatie tijdens de fotoreis Jordanië:

 • Bellen naar Nederland of België is duur. In principe heeft elk hotel wifi beschikbaar waardoor het mogelijk is om via Skype, Messenger of Whatsapp goedkoop naar Nederland te bellen en berichten te versturen.

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar Jordanië!

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Fotoreis Jordanië: Fotografeer de rijke geschiedenis en landschappen!

De fotoreis Jordanië is een unieke bestemming voor fotografen die op zoek zijn naar adembenemende landschappen, culturele erfgoeden en onvergetelijke ervaringen. Dit Midden-Oosterse land is rijk aan diversiteit en heeft talloze fotogenieke locaties te bieden, waaronder het wereldberoemde Petra, de majestueuze Wadi Rum-woestijn, de Dode Zee en nog veel meer. Of je nu geïnteresseerd bent in landschapsfotografie of straatfotografie, Jordanië biedt ongekende mogelijkheden.

Petra: Historische rotsstad van de zeven wereldwonderen

Petra is een absolute must-visit voor elke fotograaf tijdens de fotoreis Jordanië. Deze oude stad, die uit de rotsen is gehouwen, biedt talloze mogelijkheden voor unieke en indrukwekkende foto’s. De kleuren van de rotsformaties veranderen gedurende de dag en dit biedt een gevarieerde reeks van fotografie mogelijkheden. Je fotografeert de Treasury bij zonsondergang en verkent de smalle kloof, beter bekend als de Siq, waar het licht op een prachtige manier doorheen schijnt.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Overnachten in de woestijn

De Wadi Rum-woestijn is een ander hoogtepunt van de fotoreis Jordanië, bekend om zijn onwerkelijke landschappen van zandstenen kliffen en woeste rotsformaties die oprijzen uit de woestijnvloer. Dit is de perfecte locatie voor avontuurlijke fotografen die op zoek zijn naar landschapsfotografie en ook voor astrofotografie tijdens de nachtelijke hemel. Je slaapt in een lokaal Bedoeïenen kamp en kun je het dagelijkse leven en cultuur op de foto zetten. Kortom, Jordanië biedt fotografen een onvergetelijke reiservaring en ongekende fotografie-mogelijkheden die de moeite waard zijn om vast te leggen. Boek nu!

Veiligheid Jordanië

Wij begrijpen dat je door de oorlog tussen Israël en Palestina twijfelt over de veiligheid in Jordanië. Jordanië zelf is echter hartstikke veilig en stabiel, zoals het dat al jaren is. Tijdens onze reis in november 2023 hebben we in Jordanië zelf dan ook geen last gehad van de oorlog in de buurlanden. Wij houden de situatie voor al onze bestemmingen altijd scherp in de gaten en volgen daarin het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het meest recente advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken over Jordanië kun je hier vinden.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 1 & 2

Het begin van jouw Fotoreis Jordanië

Op de eerste dag vlieg je samen met je mededeelnemers van Schiphol naar Queen Alia International Airport in Amman. Aangekomen op het vliegveld in de hoofdstad Amman rijd je door naar Madaba waar je gaat overnachten.

Madaba biedt enkele lokale restaurants waar je gaat genieten van de heerlijke Jordaanse keuken. Zo kunnen verse houmous en versgebakken pitabroden uiteraard niet ontbreken.

De volgende ochtend rijd je naar Jerash. Jerash is vooral bekend om zijn uitgebreide archeologische vondsten in de oude Romeinse stad Gerasa, zoals de Hadrianuspoort, het ovale forum, de tempel van Artemis en het amfitheater. Het is een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden ter wereld. Hier nemen we alle tijd om foto’s te maken en leer je om anders te kijken naar historische architectuur.

Fotoreis Jordanië

Dag 3

Het kasteel van Kerak en natuurlijk Dana

Op deze dag van de fotoreis Jordanië vertrek je vanuit het hotel in Madaba naar het kasteel van Kerak. Via de Kings Highway rijd je door ruige gebieden met geweldige vergezichten en ga je waar mogelijk stoppen om deze te fotograferen.Het kasteel van Kerak heeft fascinerende kenmerken, zoals prachtige ondergrondse gewelven, hoge torens en geheime passages die magnifieke foto’s opleveren. Om de gewelven goed te fotograferen leer je te fotograferen met bracketing (HDR). Het kasteel biedt een spectaculair panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels in de vallei.

Na het fotograferen van het kasteel in Kerak en een goede lunch rijd je langs de rand van de Wadi Dana-vallei: een indrukwekkend landschap van canyons, bergen en woestijngebieden.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 4

Fotoreis Jordanië: Natuurreservaat Dana en Little Petra

Het prachtige Dana biosfeerreservaat, een beschermd gebied met een zeer grote verscheidenheid aan planten en dieren, is de bestemming van vandaag. Als fotograaf kun je in dit natuurreservaat genieten van adembenemende landschappen, unieke flora en fauna en mooie uitzichten. Kortom, als je van natuur-, landschaps- of wildlifefotografie houdt dan is het Dana-bioreservaat voor jou een geweldige locatie! Ook voor de vogelliefhebbers is het reservaat zeer de moeite waard, maar je moet wel een beetje geluk hebben. In het Dana biosfeerreservaat zijn veel verschillende vogelsoorten te vinden, waaronder enkele bijzondere en zeldzame soorten. Enkele van de meest opvallende vogels die je kunt tegenkomen en fotograferen in het reservaat zijn onder andere de Blauwe rotslijster, de Griel, Steenpatrijs , de Steenuil en de Scharrelaar.

Vervolgens gaan we door naar misschien wel de bekendste plek tijdens de fotoreis Jordanië: Petra. Hier bezoeken we eerst de kleine versie (Little Petra). Little Petra heeft een aantal goed bewaarde eeuwenoude gebouwen die prachtig zijn om te fotograferen, waaronder de Tempel van het Leeuwenhof en het Triclinium, een groot banketgebouw dat gebruikt werd voor banketten en feesten in de oudheid. De gebouwen zijn grotendeels uitgehouwen uit rotsen en hebben vele interessante en uitdagende hoeken om te fotograferen. Omdat Little Petra minder bekend is dan Petra zelf, is het vaak minder druk en biedt het meer mogelijkheden om unieke foto’s te maken zonder al te veel mensen op de achtergrond.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 5

Uitgebreid bezoek aan Petra tijdens de fotoreis Jordanië

Vandaag gaan we terug naar het grote Petra om deze geweldige locatie gedurende de dag vast te leggen. Petra herbergt veel prachtige gebouwen en monumenten die in rotsen zijn uitgehouwen, waaronder de iconische Treasury die je de vorige avond al hebt gefotografeerd, de koninklijke tombes en het Amfitheater. Daarnaast is het Al-Deir klooster zeker de moeite waard. Deze gebouwen zijn niet alleen indrukwekkend vanwege hun architectuur, maar bieden ook een prachtige achtergrond voor portretfotografie.

En heb je dan nog energie over? Dan ga je op zoek naar de Romeinse muurschilderingen en volg je de High Sacrifice Trail voor geweldige uitzichten. Petra is omgeven door ruige bergen en woestijnlandschappen, en de rotsen zorgen voor prachtige contrasten en kleurschakeringen. Bij zonsopgang en zonsondergang bieden de kleuren in de lucht een prachtige achtergrond voor je foto’s tijdens de fotoreis Jordanië.

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 6

Slapen onder de sterrenhemel

Vandaag ga je de natuurlijke schoonheid van de Wadi Rum-woestijn fotograferen. Overdag ga je een jeeptour doen en zie je onder andere bijzondere archeologische rotstekeningen. De woestijn van Wadi Rum is een van de meest spectaculaire landschappen ter wereld. Het wordt gekenmerkt door hoge bergen, uitgestrekte zandvlaktes en prachtige zandstenen rotsformaties die de meest unieke vormen hebben.

Er zijn verschillende nomadische stammen en bedoeïenengemeenschappen in de Wadi Rum-woestijn. Je eet en overnacht tijdens de fotoreis Jordanië daarom in een traditioneel nomadenkamp en gaat onder hun leiding de woestijn verkennen. Ze kennen de mooiste plekjes en nemen jou daar maar al te graag mee naar toe.

Aan het einde van de dag fotografeer je de zonsondergang op een wel heel bijzondere locatie! Doordat er zeer weinig lichtvervuiling is kun je hier als de omstandigheden goed zijn prachtige foto’s maken van de Melkweg, sterrensporen en het maanlicht over de woestijn. Hoe bijzonder is dat? Boek nu!

Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië
Fotoreis Jordanië

Dag 7

Zweef over het water tijdens de fotoreis Jordanië

Deze ochtend ga je een magische zonsopkomst fotograferen waarna je gaat genieten van een gezellig en lokaal bedoeïenen ontbijt. Daarna ga je richting de Dode Zee. Onderweg zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om foto’s te maken van het indrukwekkende landschap.

Aangekomen bij de Dode Zee ga je ervaren hoe het is om te zweven op het zoute water. Een ‘normaal’ baantje zwemmen is hier een onmogelijke opgave. Doordat de zee een extreem hoge zoutgehalte bevat kun je op het water drijven zonder enige inspanning. Dit is een unieke ervaring die je nergens anders kunt meemaken. Het zoutgehalte in het water, het reflecterende wateroppervlak en de opgedroogde zoutkristallen aan de kustlijn zorgen hier voor geweldige foto’s.

Dag 8

Tevreden terug naar huis

Deze laatste dag heb je nog een laatste fotobespreking en geniet je van een heerlijk ontbijt. Daarna vertrek je richting Amman en vlieg je met vele mooie foto’s en geweldige herinneringen weer naar Nederland.

Kaart fotoreis Jordanië

Kaart fotoreis Jordanië Fotografie-reizen.nl

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht Amsterdam – Amman (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in diverse hotels/guesthouses
 • Geheel verzorgde woestijnovernachting in nomadenkamp
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per privé minibus
 • Excursies in Dana en Wadi Rum
 • Jeeptocht door de woestijn
 • Entree St. George Church in Madaba
 • Entree archeologische site Jerash
 • Entree kasteel Kerak
 • Entree Dana Nature Reserve
 • Entrees Petra
 • Entree Wadi Rum
 • Visum Jordanië
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotografen
 • Extra begeleiding van lokale gids
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s en video’s
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Toeslag 1-persoonskamer ca. € 300.-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien reisleiding
 • Vaccinaties
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooienpot chauffeur, hotels, gidsen, reisbegeleiding

Foto-apparatuur:

 • Het maakt voor de Fotoreis Jordanië niet uit wat voor een camera je hebt, omdat ieder op zijn eigen niveau begeleid wordt.
 • Groothoeklens (bv iets tussen de 10 en 24mm), standaardlens en een kleine telezoomlens tot bijvoorbeeld 200 of 300 mm.
 • Zonnekap van de lens.
 • Zorg voor voldoende (snelle) geheugenkaartjes.
 • Beschik je over filters, neem ze dan mee.
 • Externe geheugenopslag, zoals een externe HDD of SSD, kan raadzaam zijn voor back-ups, om gegarandeerd voldoende geheugenopslag te hebben.
 • Statief en afstandsbediening.
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.

Fysieke zwaarte van de reis: Licht tot gemiddeld

 • Bij Petra zijn een aantal wandeltochten en steile klimmen. Ditzelfde geldt voor het natuurreservaat in Dana. Je kunt een deel van deze wandelingen vervangen/overslaan.

Accommodatie tijdens de fotoreis Jordanië:

 • De accommodaties in Jordanië zijn simpel en hanteren andere maatstaven dan je mogelijk in Nederland en België gewend bent.

Kleding:

 • Jordanië is een islamitisch land en hier wordt van vrouwen verwacht dat zij lange kleding (lange broek en shirt met lange mouwen) dragen. Voor mannen voldoet een lange broek en een shirt met korte mouwen, maar wordt een korte broek ook geaccepteerd.

Aanbetaling:

 • Aanbetaling voor de Fotoreis Jordanië binnen twee weken na boeking: 45 procent van de totale reissom.  Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Bij al onze buitenlandse reizen is het hebben van een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Fotografie-reizen.nl werkt samen met Europeesche Verzekering en kan desgewenst een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afsluiten. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je informatie wilt over een reisverzekering via ons. Ook kan je die via onze website zelf afsluiten. Klik hier voor informatie over reis- en annuleringsverzekeringen.

Bagage tijdens de fotoreis Jordanië:

 • De busjes hebben een beperkte bagageruimte. Daarom vragen wij een flexibele reistas of een rugtas mee te nemen.

Vaccinaties:

 • Vraag bij uw huisarts of de GGD na, of kijk op de website van thuisvaccinatie.nl om te zien, welke vaccinaties nodig zijn voor Jordanië.

Vliegtuigklasse:

 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je de Fotoreis Jordanië bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar zijn. Fotografie-reizen.nl dient uw vliegticket voor deze fotografie reis dan in een andere (duurdere) klasse te boeken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom.

Algemene voorwaarden:

Lees de algemene voorwaarden

Kleding voor de fotoreis Jordanië:

 • Het klimaat in Jordanië is warm. In de avond kan het echter flink afkoelen. Hierdoor is het verstandig om ook een dunne fleecejack of trui mee te nemen voor in de avonduren en eventueel een zomerjasje.
 • Zorg voor goed schoeisel met stevige grip. We maken op diverse plaatsen wandelingen.
 • Een zonnebril en zonnebrand zijn geen overbodige luxe.

Geldzaken:

 • De munteenheid in Jordanië is de Jordaanse dinar (JOD). Eén Jordaanse dinar is onderverdeeld in 1000 fils. De biljetten die momenteel in omloop zijn, variëren van 1 tot 50 dinar. Het is aan te raden om bij aankomst op de luchthaven van Jordanië geld te wisselen naar dinars of om geld te pinnen, omdat niet alle plaatsen in Jordanië creditcards accepteren. Daarnaast zijn er in de meeste steden en toeristische gebieden geldautomaten beschikbaar waar je geld kunt opnemen met je pinpas.

Reisdocumenten voor de fotoreis Jordanië:

 • Om Jordanië te bezoeken heb je een paspoort nodig welke bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook dien je over een visum te beschikken. Deze regelt Fotografie-reizen.nl voor jou.

Stroom:

Tijdverschil:

 • Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.

Communicatie tijdens de fotoreis Jordanië:

 • Bellen naar Nederland of België is duur. In principe heeft elk hotel wifi beschikbaar waardoor het mogelijk is om via Skype, Messenger of Whatsapp goedkoop naar Nederland te bellen en berichten te versturen.

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.