Dronecursus: Fotograferen en filmen met een drone

Privé fotografie cursus

Dronecursus: Fotograferen en filmen met een drone

Privé fotografie cursus

Datum: In overleg te bepalen
Duur:
Maximaal 3 uren (In verband met mogelijke vlieguren)

Prijs: 249,-

Inschrijven

Highlights Dronecursus:

Privé cursus 1 op 1

Alle aandacht

Beginners: Zelf leren vliegen met een drone

Gevorderden: Speciale dronetechnieken

Of krijg montagetips

 

Cadeaubon Fotografie-reizen

Op zoek naar een cadeau met een klik?
Geef de fotografie-reizen.nl cadeaubon!

Fotografie cursus dronefotografie bourtange
Fotografie cursus dronefotografie cc polder bollenveld
Fotografie cursus dronefotografie

Privé dronecursus: een eerste kennismaking

Deze dronecursus fotograferen, filmen en vliegen met een drone is zowel bedoeld voor iemand die nog niet met een drone heeft gevlogen als voor gevorderde dronepiloten. Het programma van de droneworkshop wordt aangepast aan het niveau van de dronepiloot. Het is niet nodig een eigen drone te hebben, die kun je t van ons lenen. Je oefent dan met een drone van Fotografie-reizen.nl, maar je mag uiteraard ook je eigen drone meenemen. Het is een 1 op 1 fotografie cursus.

De privé dronecursus bestaat uit drie onderdelen

 • Theorie voor beginners

Je begint met een stukje theorie en krijgt uitleg over de werking van de drone en de controller. Belangrijk is dat je vertrouwen krijgt in je drone. Daarvoor doe je een aantal leuke oefeningen.

Onze dronepiloot vertelt over wat je allemaal in het display (jouw cockpit) ziet, wat het betekent en vooral wat je er tijdens het vliegen mee moet.

Daarnaast vertelt hij kort e.e.a. over de regelgeving. Ook het weerbericht komt voorbij en licht hij toe welke apps handig zijn om voorafgaand aan het vliegen te gebruiken om de kans op een veilige vlucht zo groot mogelijk te maken.Dit alles onder het genot van een kop koffie/thee.

 • Theorie voor gevorderden

Er komt veel kijken bij het vliegen met een drone. Als je verder gevorderd bent, wil je nieuwe en betere, rustiger moves leren maken. Ook zijn lange sluitertijden met gebruik van ND-filters en panorama’s dan een leuke uitdaging. Tevens kan indien gewenst editen van je beeldmateriaal behandeld worden. Want ook in de uiteindelijke montage schuilt een hele klus. Om dit goed te doen, heb je heel wat uitdagingen te overwinnen. Een logische montage is niet zomaar iets. Jij geeft zelf aan wat je als gevorderde tijdens deze dronecursus wilt leren. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee.

Fotografie cursus drone fotografie
Fotografie cursus dronefotografie koehool wad structuur
Fotografie cursus dronefotografie

Zelf vliegen en fotograferen met een drone

 • Beginners: Vliegen, basisbeginselen / Vertrouwd worden met de knoppen

Vervolgens ga je samen met onze dronepiloot naar buiten naar een locatie voor jouw eerste vlucht. Voordat dat zover is, demonstreert onze dronepiloot eerst zelf hoe je met een drone vliegt.

Aansluitend ga je het zelf doen. Je begint laag en langzaam, totdat je voldoende feeling krijgt met de belangrijkste knoppen en instellingen.

Je gaat nu een stapje verder en wat hoger en over een grotere afstand vliegen. Ook wordt het tijd voor de eerste foto’s. Fotograferen wordt nu het hoofdthema, het vliegen het hulpmiddel. Onze dronepiloot legt uit hoe je prachtige lijnen in je foto krijgt met foto’s vanuit vogelperspectief.

 • Gevorderden: Dronecursus die net een stapje verder gaat

Gevorderden gaan tijdens deze dronecursus uiteraard meteen een stap verder. Je gaat direct met je drone de lucht in en krijgt uitleg hoe je mooie moves kan maken, en hoe je jouw drone  in de juiste positie brengt om spannende composities te creëren.  Ook is sfeervol licht in je beeld belangrijk. Je kunt aan de slag met ND-filters en lange sluitertijden of panorama’s leren maken. Alles geheel afgestemd op jouw wensen.

 • Evaluatie

Omdat de accu’s die je gebruikt leeg zullen raken, zullen we op een bepaald moment weer moeten stoppen met vliegen en komen daarmee automatisch aan het einde van de dronecursus. Gevorderden kunnen er ook voor kiezen eerst met de drone te vliegen en vervolgens de beelden onder leiding van onze montagespecialist te monteren.

Fotografie cursus dronefotografie het wad
Fotografie cursus dronefotografie gasunie
Fotografie cursus dronefotografie aekingerzand

Enthousiast geworden? Schrijf je in.

Fotografie cursus dronefotografie
Fotografie cursus dronefotografie cc polder wad structuur
Fotografie cursus dronefotografie

Inbegrepen:

 • Theorie-uitleg door een fotograaf
 • Daadwerkelijk in de praktijk vliegen met een drone
 • Naslagwerk
 • Thee / Koffie
 • Koek
 • Lenen van een drone van Fotografie-reizen.nl indien je niet over een eigen drone beschikt.

Niet inbegrepen:

 • Kilometers en reistijd indien je de fotografie cursus op je eigen locatie wilt.
Fotografie cursus dronefotografie heveskes
Fotografie cursus dronefotografie frozen loch tulla view_
Fotografie cursus dronefotografie buachaille in de sneeuw

Fotoreizen

Wil je een stapje verder komen met fotografie en intensiever ermee aan de slag, boek dan één van onze fotoreizen. We hebben ook speciale dronereizen, zoals het droneweekend naar Terschelling. Heel leerzaam en een goede manier om in 3 dagen beter vertrouwd te raken met je drone.