Fotoreis Opaalkust
Het verborgen juweel van de Franse kust
Fotoreis Opaalkust
Het verborgen juweel van de Franse kust
Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum 1 tot 2 fotografen: 6-8 deelnemers per fotograaf
Datum: 12 t/m 16 oktober 2024
Aantal deelnemers: 7
Fotografen: René Kuipers en Kimo Grashuis
Gegarandeerd vertrek!
Datum: 2 t/m 6 mei 2025
Highlights Fotoreis Opaalkust:
Vervoer vanuit Nederland en België mogelijk!
Gratis gebruik van Haida-filters
Masterclass lange sluitertijdenfotografie
Betoverende kustlijnen
Fotoreis naar Opaalkust met betoverende kustlijnen
In het noordwesten van Frankrijk ligt de Opaalkust, een gebied met werkelijk betoverende kustlijnen waar je tijdens deze fotoreis de ene na de andere verbluffende foto kunt maken. Dit prachtige gebied durven wij met recht een must te noemen voor liefhebbers van landschapsfotografie. Tijdens de vaak kleurrijke zonsondergangen en zonsopgangen kan je jezelf helemaal uitleven met filters en lange sluitertijdenfotografie. Onze professionele fotografen geven je daarbij vele bruikbare tips om je kennis van fotografie op een nog hoger niveau te brengen.
Rustieke kustplaatsjes, kliffen en wildlife
De Opaalkust is gelegen op slechts enkele uren rijden vanaf Nederland, maar lijkt toch een compleet andere wereld. In de rustieke kustplaatsjes lijkt de tijd soms stil te blijven staan. Op de hoge kliffen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez kijken de vuurtorens uit over het kanaal helemaal tot aan de Engelse kust, die je bij helder weer eenvoudig kunt zien liggen. Over de hele kustlijn verspreid zijn de restanten van de tweede wereldoorlog te vinden in de vorm van bunkers en forten. En ook voor de liefhebbers van wildlife is er deze fotografiereis naar de Opaalkust zeker voldoende te genieten. Grote aantallen soorten vogels struinen de vloedlijn af op zoek naar een maaltje en met regelmaat laten ook gewone en grijze zeehonden hun nieuwsgierige kopjes even zien.
Voor iedere fotograaf
Deze fantastische fotoreis Opaalkust is geschikt voor deelnemers van elk niveau. Onze fotograferen zorgen ervoor dat je op je eigen niveau begeleid wordt. En of je nou gevorderd fotograaf bent of voor je gevoel een beginner, je gaat altijd weer naar huis met nieuwe kennis over fotografie en natuurlijk met prachtige foto’s. Deze reis is dus geschikt voor iedere fotograaf. Ga jij mee? Vul dan het inschrijfformulier in.
Dag 1
Masterclass langesluitertijden
Als je inclusief vervoer hebt geboekt, word je opgehaald bij een van onze ophaalpunten in Nederland en België om vervolgens te vertrekken richting de Opaalkust, waar je halverwege de middag arriveert. Na het inchecken in het hotel rond 15.00 uur volgt er een masterclass filterfotografie, waarbij jou alle ins en outs van het fotograferen met diverse soorten filters tot in de puntjes wordt uitgelegd. Heb je zelf geen filters dan mag je deze fotoreis een setje Haida-filters lenen van onze fotografen.
De theorie ga je vervolgens met zonsondergang in de praktijk brengen bij het al meer dan honderd jaar oude Lord Grey scheepswrak aan de kust van Tardinghen. Het roestige wrak met zijn groene algen en ontelbare mosselen zorgt voor een perfect decor voor schitterende foto’s. En als het water zich verder de zee in terug trekt worden ook de duizenden palen van de mosselbanken zichtbaar. Ook deze lenen zich natuurlijk uitstekend voor kunstzinnige foto’s met langesluitertijdenfotografie.
Dag 2 t/m 4
Fotogenieke kleurrijke stranden
Wij laten ons bij deze fotoreis leiden door zowel het getijde als het weer. Daarom is er geen vast programma, maar lees je bij dag 2 t/m 4 de locaties die je gaat bezoeken. In welke volgorde wordt door de reisbegeleiders/fotografen ter plekke besloten. In deze landschapsfotografie reis maak je uiteraard zo veel mogelijk gebruik van het mooie ochtend- en avondlicht. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De locaties bij dag 2 t/m 4 zijn ook geschikt om overdag naartoe te gaan, mocht het weer wat minder zijn.
Gouden licht over scheepswrak Lord Grey
Het scheepswrak van Lord Grey is niet alleen in de avond fotogeniek, maar ook op andere momenten van de dag. Daarom ga je deze reis nog een keer terug naar deze locatie om hier bijvoorbeeld ook tijdens de zonsopkomst te fotograferen. Als de zon langzaam opkomt werpt deze goudkleurig licht op de kliffen van Cap Gris-Nez. Het terugtrekkende water laat een klein laagje water staan, waardoor je prachtige foto’s met reflectie kunt maken. En met een beetje geluk hangt er op het heuvellandschap verderop nog wat mist wat de omgeving een sprookjesachtige sfeer geeft.
Witte kliffen en kustfotografie
Cap Blanc-Nez is ook een mooie plek voor de zonsopkomst. Sterker, er zijn hier twee verschillende locaties die prachtig zijn en je gaat deze fotoreis bij goed weer uiteraard beide op verschillende dagen bezoeken.
Als je bij het strand aankomt zie je ook meteen weer een van de vele bunkers uit het gebied. Vanaf het brede zandstrand kleurt heel langzaam de lucht achter de witte kliffen oranje en geel. Overal zijn kleine stroompjes met water die vanaf de kliffen naar de zee toe lopen en mooie patronen achterlaten in het zand. Ideaal voor jouw voorgrondcompositie in landschapsfotografie.
Cap Blanc-Nez is ook een uitstekende plek om wildlife te fotograferen na de zonsopkomst, dus neem ook zeker je telelens mee. Diverse soorten vogels die aan de kust voorkomen zijn driftig op zoek naar hun ontbijt. Verschillende meeuwen en sternen vliegen rond, op zee zwemmen her en der aalscholvers en soms een duiker. Boven zee kan je soms de genten duikvluchten zien maken op zoek naar vis. En een enkele nieuwsgierige zeehond laat hier ook regelmatig zijn kopje boven water zien.
De kliffen van Blanc-Nez zijn overigens ook de plek waar grote aantallen fossielen gevonden worden in het witte krijt. Wellicht vind jij er ook nog wel een tijdens de fotoreis Opaalkust.
Cap Blanc-Nez vanaf de top
Vandaag fotografeer je niet de zonsopkomst vanaf het strand maar vanaf de top van de Cap Blanc-Nez. Vanaf het hoogste punt van de omgeving heb je hier een prachtig uitzicht over het gehele gebied. De mooie glooiende landschappen in het achterland van de Opaalkust zijn, zeker met een deken van mist en een opkomende zon, meer dan het fotograferen waard.
Fort Mahon in alle omstandigheden mooi
Fort Mahon bij het dromerige plaatsje Ambleteuse wacht in de ochtend al op je. Je zoekt hier het perfecte plekje op om je foto’s te maken en ziet, terwijl de wereld om je heen langzaam ontwaakt, de eerste kleuren in de lucht achter het fort uit de 17e eeuw verschijnen. Terwijl het eb wordt, verschijnen er steeds meer mooie steenformaties op het strand waar je met lange sluitertijden fotografie aan de slag kunt.
Ook een mooie panoramafoto vanaf het strand van het dan nog slaperige dorpje boven op de kade is een aanrader. Hoe je een panoramafoto uit een serie beelden maakt en in de computer samenvoegt laten wij je deze fotoreis Opaalkust zien. Deze locatie is zowel mooi met hoog water als met laag water. Je bezoekt Fort Mahon dus meerdere malen.
Pak je macrolens erbij
Met laag water kan je mooi aan de slag met een macrolens. Kleine krabbetjes, schelpen en andere zeedieren openbaren zich als het water laag is. Detail- ofwel abstracte fotografie kan je uitstekend doen als je een bezoek brengt aan een van de in de omgeving gelegen stranden. Als je goed om je heen kijkt zie je op het strand vele interessante kleine objecten om te fotograferen. De stranden van de Opaalkust herbergen bijvoorbeeld miljoenen mosselen, die door de inwoners van de streek bij eb worden geoogst voor eigen gebruik.Prachtige groene stroken van algen draperen zich over de grillige rotspartijen en in de achtergebleven plasjes zie je kleine visjes, slakjes en schelpen. En met een beetje geluk zie je hier ook nog een zeester of platvis. Mocht je een macrolens of standaardlens hebben neem deze dan ook zeker mee. Mooie gedetailleerde foto’s maken het beeld van kustfotografie natuurlijk alleen maar completer.
Met terugtrekkend water maak je juist mooie foto’s met lange sluitertijden, waarbij je filters gebruikt.
Boulogne-sur-mer en een 17e-eeuws fort
Even iets heel anders is het plaatsje Boulogne-sur-Mer. Een stad van ongeveer 43.000 inwoners en een stad met de grootste vissershaven van Frankrijk. Je bezoekt hier het oude ommuurde stadsdeel waar het Château d’Amont ligt en waar het historisch monument, de Basilique Notre-Dame te vinden is. Het binnenwerk van de 19e-eeuwse basiliek is erg fotogeniek en de crypte onder de Basiliek behoort tot een van de grootste van Frankrijk met een oppervlakte van maar liefst 1400 vierkante meter. Een perfecte plek om belichtingsbracketing toe te passen. Weet je niet hoe dit moet? Geen punt, wij helpen jou er graag mee.
Vang de gouden avondgloed in je foto’s
Met zonsondergang ga je richting het strand van Ambleteuse. Ook hier vind je veel verschillende prachtige rotspartijen in zee. Deze zijn uitermate geschikt voor lange sluitertijden fotografie.
Een andere prachtige locatie voor zonsondergang is bij het mooie kleurrijke strand van Pointe du Nid de Corbet. Allerlei stenen en rotsformaties in verschillende tinten en vormen zijn hier te vinden en bieden je de uitgelezen mogelijkheid om een grote diversiteit aan landschapsfoto’s te maken vanaf dezelfde locatie.
Als laatste, maar zeker niet de minste ga je naar Pointe de vue de la Digue. Een superplek voor de zonsondergang, maar ook voor overdag. Hier staan prachtige serie paaltjes op het strand en bij afgaand tij, staan er laagjes water tussen de ribbels, wat weerkaatst in het ondergaande zonlicht.
Dag 5
Geheugenkaarten vol wow-foto’s
Er staan deze fotoreis Opaalkust ook een aantal leerzame fotobesprekingen op het programma. Je doet hierbij ongetwijfeld weer veel leuke ideeën op voor nieuwe foto’s en krijgt daarbij ook nog meer tips en trucs waar je tijdens het fotograferen profijt van hebt.
We proberen vandaag nog een keer een prachtige zonsopkomst mee te pakken. Het liefst uiteraard een locatie die we nog niet gehad hebben de afgelopen dagen. Je kunt nog de laatste blik op deze prachtige Franse kust werpen, die niet voor niets ‘Opaalkust’ genoemd wordt, voordat je terug gaat naar het hotel voor nog een laatste lekker ontbijt.
Na het ontbijt blijft er helaas niets anders meer over dan uitchecken uit het hotel en begint de terugreis naar Nederland. Na een enerverende en uiterst leerzame week keer je met een groot aantal wow-foto’s en een tevreden gevoel terug naar Nederland of België.
Wil jij ook deze geweldige fotoreis naar de Opaalkust meemaken? Boek dan nu!
Programmawijzigingen voorbehouden.
Klimaat:
- Het klimaat is hetzelfde als in Nederland en België. Wel kan het aan de kust en op de kliffen flink waaien, waardoor het kouder aanvoelt. Zorg dus voor warme kleding.
Tijdsverschil:
- Opaalkust valt onder dezelfde tijdzone als Nederland en België. Zowel in de winter als in de zomer is de tijd gelijk aan Nederland en België.
Elektriciteit:
- Het voltage is in Frankrijk hetzelfde als bij ons. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt.
- Wel heb je tijdens de Fotoreis Opaalkust veel stopcontacten nodig voor het opladen van je telefoon en de camera-accu’s. Heb je veel oplaadpunten nodig, dan kan een stekkerdoos handig zijn.
- Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen!! Voor zowel de camera als de telefoon.
Valuta/betalen:
- Pinpassen worden bijna overal geaccepteerd.
- Lokale uitgaven zal je deze fotoreis Opaalkust doen in de supermarkten en restaurants voor lunch en diner. Ook verdere persoonlijk uitgaven zoals drankjes en souvenirs kan je overal betalen met pinpas.
Paspoort/ID-kaart
- De Opaalkust behoort tot Frankrijk. Frankrijk is een EU/Schengenland en kan je zowel in met een ID-kaart als met een paspoort. Zorg er wel voor dat je identiteitsbewijs nog minstens 3 maanden geldig is.
Klik op de foto om een galerij te openen.
Opaalkust 2021
Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar de Opaalkust!
Fotoreis naar Opaalkust met betoverende kustlijnen
In het noordwesten van Frankrijk ligt de Opaalkust, een gebied met werkelijk betoverende kustlijnen waar je tijdens deze fotoreis de ene na de andere verbluffende foto kunt maken. Dit prachtige gebied durven wij met recht een must te noemen voor liefhebbers van landschapsfotografie. Tijdens de vaak kleurrijke zonsondergangen en zonsopgangen kan je jezelf helemaal uitleven met filters en lange sluitertijdenfotografie. Onze professionele fotografen geven je daarbij vele bruikbare tips om je kennis van fotografie op een nog hoger niveau te brengen.
Rustieke kustplaatsjes, kliffen en wildlife
De Opaalkust is gelegen op slechts enkele uren rijden vanaf Nederland, maar lijkt toch een compleet andere wereld. In de rustieke kustplaatsjes lijkt de tijd soms stil te blijven staan. Op de hoge kliffen van Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez kijken de vuurtorens uit over het kanaal helemaal tot aan de Engelse kust, die je bij helder weer eenvoudig kunt zien liggen. Over de hele kustlijn verspreid zijn de restanten van de tweede wereldoorlog te vinden in de vorm van bunkers en forten. En ook voor de liefhebbers van wildlife is er deze fotografiereis naar de Opaalkust zeker voldoende te genieten. Grote aantallen soorten vogels struinen de vloedlijn af op zoek naar een maaltje en met regelmaat laten ook gewone en grijze zeehonden hun nieuwsgierige kopjes even zien.
Voor iedere fotograaf
Deze fantastische fotoreis Opaalkust is geschikt voor deelnemers van elk niveau. Onze fotograferen zorgen ervoor dat je op je eigen niveau begeleid wordt. En of je nou gevorderd fotograaf bent of voor je gevoel een beginner, je gaat altijd weer naar huis met nieuwe kennis over fotografie en natuurlijk met prachtige foto’s. Deze reis is dus geschikt voor iedere fotograaf. Ga jij mee? Vul dan het inschrijfformulier in.
Dag 1
Masterclass langesluitertijden
Als je inclusief vervoer hebt geboekt, word je opgehaald bij een van onze ophaalpunten in Nederland en België om vervolgens te vertrekken richting de Opaalkust, waar je halverwege de middag arriveert. Na het inchecken in het hotel rond 15.00 uur volgt er een masterclass filterfotografie, waarbij jou alle ins en outs van het fotograferen met diverse soorten filters tot in de puntjes wordt uitgelegd. Heb je zelf geen filters dan mag je deze fotoreis een setje Haida-filters lenen van onze fotografen.
De theorie ga je vervolgens met zonsondergang in de praktijk brengen bij het al meer dan honderd jaar oude Lord Grey scheepswrak aan de kust van Tardinghen. Het roestige wrak met zijn groene algen en ontelbare mosselen zorgt voor een perfect decor voor schitterende foto’s. En als het water zich verder de zee in terug trekt worden ook de duizenden palen van de mosselbanken zichtbaar. Ook deze lenen zich natuurlijk uitstekend voor kunstzinnige foto’s met langesluitertijdenfotografie.
Dag 2 t/m 4
Fotogenieke kleurrijke stranden
Wij laten ons bij deze fotoreis leiden door zowel het getijde als het weer. Daarom is er geen vast programma, maar lees je bij dag 2 t/m 4 de locaties die je gaat bezoeken. In welke volgorde wordt door de reisbegeleiders/fotografen ter plekke besloten. In deze landschapsfotografie reis maak je uiteraard zo veel mogelijk gebruik van het mooie ochtend- en avondlicht. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De locaties bij dag 2 t/m 4 zijn ook geschikt om overdag naartoe te gaan, mocht het weer wat minder zijn.
Gouden licht over scheepswrak Lord Grey
Het scheepswrak van Lord Grey is niet alleen in de avond fotogeniek, maar ook op andere momenten van de dag. Daarom ga je deze reis nog een keer terug naar deze locatie om hier bijvoorbeeld ook tijdens de zonsopkomst te fotograferen. Als de zon langzaam opkomt werpt deze goudkleurig licht op de kliffen van Cap Gris-Nez. Het terugtrekkende water laat een klein laagje water staan, waardoor je prachtige foto’s met reflectie kunt maken. En met een beetje geluk hangt er op het heuvellandschap verderop nog wat mist wat de omgeving een sprookjesachtige sfeer geeft.
Witte kliffen en kustfotografie
Cap Blanc-Nez is ook een mooie plek voor de zonsopkomst. Sterker, er zijn hier twee verschillende locaties die prachtig zijn en je gaat deze fotoreis bij goed weer uiteraard beide op verschillende dagen bezoeken.
Als je bij het strand aankomt zie je ook meteen weer een van de vele bunkers uit het gebied. Vanaf het brede zandstrand kleurt heel langzaam de lucht achter de witte kliffen oranje en geel. Overal zijn kleine stroompjes met water die vanaf de kliffen naar de zee toe lopen en mooie patronen achterlaten in het zand. Ideaal voor jouw voorgrondcompositie in landschapsfotografie.
Cap Blanc-Nez is ook een uitstekende plek om wildlife te fotograferen na de zonsopkomst, dus neem ook zeker je telelens mee. Diverse soorten vogels die aan de kust voorkomen zijn driftig op zoek naar hun ontbijt. Verschillende meeuwen en sternen vliegen rond, op zee zwemmen her en der aalscholvers en soms een duiker. Boven zee kan je soms de genten duikvluchten zien maken op zoek naar vis. En een enkele nieuwsgierige zeehond laat hier ook regelmatig zijn kopje boven water zien.
De kliffen van Blanc-Nez zijn overigens ook de plek waar grote aantallen fossielen gevonden worden in het witte krijt. Wellicht vind jij er ook nog wel een tijdens de fotoreis Opaalkust.
Cap Blanc-Nez vanaf de top
Vandaag fotografeer je niet de zonsopkomst vanaf het strand maar vanaf de top van de Cap Blanc-Nez. Vanaf het hoogste punt van de omgeving heb je hier een prachtig uitzicht over het gehele gebied. De mooie glooiende landschappen in het achterland van de Opaalkust zijn, zeker met een deken van mist en een opkomende zon, meer dan het fotograferen waard.
Fort Mahon in alle omstandigheden mooi
Fort Mahon bij het dromerige plaatsje Ambleteuse wacht in de ochtend al op je. Je zoekt hier het perfecte plekje op om je foto’s te maken en ziet, terwijl de wereld om je heen langzaam ontwaakt, de eerste kleuren in de lucht achter het fort uit de 17e eeuw verschijnen. Terwijl het eb wordt, verschijnen er steeds meer mooie steenformaties op het strand waar je met lange sluitertijden fotografie aan de slag kunt.
Ook een mooie panoramafoto vanaf het strand van het dan nog slaperige dorpje boven op de kade is een aanrader. Hoe je een panoramafoto uit een serie beelden maakt en in de computer samenvoegt laten wij je deze fotoreis Opaalkust zien. Deze locatie is zowel mooi met hoog water als met laag water. Je bezoekt Fort Mahon dus meerdere malen.
Pak je macrolens erbij
Met laag water kan je mooi aan de slag met een macrolens. Kleine krabbetjes, schelpen en andere zeedieren openbaren zich als het water laag is. Detail- ofwel abstracte fotografie kan je uitstekend doen als je een bezoek brengt aan een van de in de omgeving gelegen stranden. Als je goed om je heen kijkt zie je op het strand vele interessante kleine objecten om te fotograferen. De stranden van de Opaalkust herbergen bijvoorbeeld miljoenen mosselen, die door de inwoners van de streek bij eb worden geoogst voor eigen gebruik.Prachtige groene stroken van algen draperen zich over de grillige rotspartijen en in de achtergebleven plasjes zie je kleine visjes, slakjes en schelpen. En met een beetje geluk zie je hier ook nog een zeester of platvis. Mocht je een macrolens of standaardlens hebben neem deze dan ook zeker mee. Mooie gedetailleerde foto’s maken het beeld van kustfotografie natuurlijk alleen maar completer.
Met terugtrekkend water maak je juist mooie foto’s met lange sluitertijden, waarbij je filters gebruikt.
Boulogne-sur-mer en een 17e-eeuws fort
Even iets heel anders is het plaatsje Boulogne-sur-Mer. Een stad van ongeveer 43.000 inwoners en een stad met de grootste vissershaven van Frankrijk. Je bezoekt hier het oude ommuurde stadsdeel waar het Château d’Amont ligt en waar het historisch monument, de Basilique Notre-Dame te vinden is. Het binnenwerk van de 19e-eeuwse basiliek is erg fotogeniek en de crypte onder de Basiliek behoort tot een van de grootste van Frankrijk met een oppervlakte van maar liefst 1400 vierkante meter. Een perfecte plek om belichtingsbracketing toe te passen. Weet je niet hoe dit moet? Geen punt, wij helpen jou er graag mee.
Vang de gouden avondgloed in je foto’s
Met zonsondergang ga je richting het strand van Ambleteuse. Ook hier vind je veel verschillende prachtige rotspartijen in zee. Deze zijn uitermate geschikt voor lange sluitertijden fotografie.
Een andere prachtige locatie voor zonsondergang is bij het mooie kleurrijke strand van Pointe du Nid de Corbet. Allerlei stenen en rotsformaties in verschillende tinten en vormen zijn hier te vinden en bieden je de uitgelezen mogelijkheid om een grote diversiteit aan landschapsfoto’s te maken vanaf dezelfde locatie.
Als laatste, maar zeker niet de minste ga je naar Pointe de vue de la Digue. Een superplek voor de zonsondergang, maar ook voor overdag. Hier staan prachtige serie paaltjes op het strand en bij afgaand tij, staan er laagjes water tussen de ribbels, wat weerkaatst in het ondergaande zonlicht.
Dag 5
Geheugenkaarten vol wow-foto’s
Er staan deze fotoreis Opaalkust ook een aantal leerzame fotobesprekingen op het programma. Je doet hierbij ongetwijfeld weer veel leuke ideeën op voor nieuwe foto’s en krijgt daarbij ook nog meer tips en trucs waar je tijdens het fotograferen profijt van hebt.
We proberen vandaag nog een keer een prachtige zonsopkomst mee te pakken. Het liefst uiteraard een locatie die we nog niet gehad hebben de afgelopen dagen. Je kunt nog de laatste blik op deze prachtige Franse kust werpen, die niet voor niets ‘Opaalkust’ genoemd wordt, voordat je terug gaat naar het hotel voor nog een laatste lekker ontbijt.
Na het ontbijt blijft er helaas niets anders meer over dan uitchecken uit het hotel en begint de terugreis naar Nederland. Na een enerverende en uiterst leerzame week keer je met een groot aantal wow-foto’s en een tevreden gevoel terug naar Nederland of België.
Wil jij ook deze geweldige fotoreis naar de Opaalkust meemaken? Boek dan nu!
Programmawijzigingen voorbehouden.
Klimaat:
- Het klimaat is hetzelfde als in Nederland en België. Wel kan het aan de kust en op de kliffen flink waaien, waardoor het kouder aanvoelt. Zorg dus voor warme kleding.
Tijdsverschil:
- Opaalkust valt onder dezelfde tijdzone als Nederland en België. Zowel in de winter als in de zomer is de tijd gelijk aan Nederland en België.
Elektriciteit:
- Het voltage is in Frankrijk hetzelfde als bij ons. De stopcontacten zijn ook hetzelfde, zodat je geen verloopstekker nodig hebt.
- Wel heb je tijdens de Fotoreis Opaalkust veel stopcontacten nodig voor het opladen van je telefoon en de camera-accu’s. Heb je veel oplaadpunten nodig, dan kan een stekkerdoos handig zijn.
- Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen!! Voor zowel de camera als de telefoon.
Valuta/betalen:
- Pinpassen worden bijna overal geaccepteerd.
- Lokale uitgaven zal je deze fotoreis Opaalkust doen in de supermarkten en restaurants voor lunch en diner. Ook verdere persoonlijk uitgaven zoals drankjes en souvenirs kan je overal betalen met pinpas.
Paspoort/ID-kaart
- De Opaalkust behoort tot Frankrijk. Frankrijk is een EU/Schengenland en kan je zowel in met een ID-kaart als met een paspoort. Zorg er wel voor dat je identiteitsbewijs nog minstens 3 maanden geldig is.
Klik op de foto om een galerij te openen.
Opaalkust 2021
Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Suriname, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, Albanië, Madagaskar, Costa Rica, Brazilië Pantanal, IJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, Valencia, Kenia-Tanzania, Boedapest, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.