Workshop HDR – Panoramafoto’s

Fotografeer zowel lichte als donkere partijen op professionele manier

Workshop HDR – Panoramafoto’s

Fotografeer zowel lichte als donkere partijen op professionele manier

Datum: in overleg
Duur:
3 uur

Prijs: 79,- per persoon

Cadeaubon Fotografie-reizen

Op zoek naar een cadeau met een klik?
Geef de fotografie-reizen.nl cadeaubon!

Highlights HDR en Panorama:

Fotograferen met verschillende belichtingen

Maken van HDR en Panoramafoto’s

Samenvoegen van meerdere foto’s

Workshop Panorama gebruikte foto's
Workshop panorama Kerlingarfjoll samengevoegd

‘Goh. dat wist ik niet’

Weet je dat je veel meer met belichtingsbracketing en panorama kunt doen, dan jij denkt? Alle deelnemers die deze workshop tot nu toe gevolgd hebben, is de ogen echt open gegaan. “Goh, dat wist ik niet” is een kreet die regelmatig geslaakt wordt tijdens deze leuke workshop. Deze fotografie cursus is een perfecte voorbereiding op een fotoreis of op een door jouzelf te ondernemen reis. Je staat versteld wat er allemaal mogelijk is. En dat zonder extra apparatuur aan te hoeven schaffen. Gewoon met jouw eigen camera-equipment.

P.S. Als je naar beneden scrollt lees je de tekst van de fysieke workshop, waarin de mogelijkheden van de technieken worden uitgelegd.

Fotografie cursus HDR- samengevoegde foto
Workshop HDR Panorama verschillende belichtingen

Combi-workshop HDR en Panorama

Een leuke gecombineerde workshop, waarin je zowel aan de slag gaat met het maken van panoramafoto’s als met het maken van HDR-foto’s middels verschillende belichtingen. En je gaat zelfs HDR-panorama’s maken. De combinatie van HDR en panorama lijkt misschien wat vreemd, maar beiden vereisen een bepaalde techniek in de nabewerking die veel op elkaar lijkt. Je gaat bij deze workshop zowel in de praktijk fotograferen als de foto’s daarna in de computer samenvoegen tot een HDR, panorama of HDR-panorama.

Belichtingen samenvoegen

Het gebruik maken van verschillende belichtingen van hetzelfde onderwerp en deze in de computer over elkaar heen leggen, zodat je een goed uitgebalanceerde foto krijgt, is de basisgedachte achter de HDR-techniek. Vooral bij foto’s met een hoog contrast, is het een ideale techniek. Pas HDR op velerlei wijze toe. Uitermate geschikt bijvoorbeeld bij het fotograferen van een interieur, zoals een kerk van binnen. Maar ook in de landschapsfotografie is het een veel toegepaste techniek. In landschapsfotografie zorg je met verschillende belichting dat het verschil tussen jouw voorgrond en de lucht minder groot wordt.

Workshop HDR - Panorama alle foto's
Workshop HDR Panorama Westfjorden samengevoegde foto

We doen alles in de praktijk voor

Tijdens deze workshop ga je zowel in het veld fotograferen om een mooie landschapsfoto te maken als een interieur fotograferen, afhankelijk van de locatie waar de workshop gehouden wordt. Bijvoorbeeld een kerkinterieur. Daarnaast word jou in Lightroom en Photoshop in de praktijk voorgedaan, hoe je de foto’s met verschillende belichtingen uiteindelijk samenvoegt. En hoe je foto’s samenvoegt tot een goede panoramafoto. Neem een eigen laptop met Lightroom of Photoshop mee en probeer het direct met je even daarvoor gemaakte foto’s uit. Heb je geen laptop mee, ook geen punt. Dan wordt het gedaan op de laptop van de begeleidende fotograaf. Lijkt deze workshop HDR en Panorama jou wat?

Workshop HDR gebrandschilderd raam Valencia
Deelneemster maakt HDR foto bij Zaanse Schans - Fotografie-reizen
HDR Foto Zaanse Schans

Inbegrepen bij online fotografie cursus:

 • 1x online cursusavond: Uitleg HDR/bracketing en panorama
 • 1x online cursusavond: Foto’s samenvoegen in Lightroom of Photoshop tot een HDR-foto, tot een panorama-foto of tot een HDR-panorama-foto
 • Praktijkopdrachten met uitleg
 • Handleiding Workshop HDR/Bracketing en Panorama
 • Handleiding camera-instellingen

Inbegrepen bij fysieke fotografie cursus:

 • Theorie-uitleg en begeleiding door een fotograaf
 • Praktijkgedeelte
 • Onder begeleiding foto’s samenvoegen in Lightroom of Photoshop tot een HDR-foto, tot een panorama-foto of tot een HDR-panorama-foto
 • Handleiding Workshop HDR/Bracketing en Panorama
 • Handleiding camera-instellingen
 • Thee / Koffie
 • Koek of luxe broodje

De Workshop HDR en Panorama sluit goed aan op de basiscursus fotografie.

Fotoreizen

Wil je een stapje verder komen met fotografie en intensiever ermee aan de slag, boek dan één van onze fotoreizen.