Datum: 14-16 september 2018
(nog 1 plaats op indeling)
Datum: 21-23 september 2018
(alleen nog op indeling)

Prijs: € 350,-- p.p.

Highlights

 • Fotografeer de gouden zonsondergang op Sunset Beach
 • Ontdek de flora en fauna samen met een natuurgids
 • Krijg continu fotografietips van onze meereizende fotografen
 • Voor beginners: Leer wat een diafragma en sluitertijd is
 • Voor gevorderden: Leer werken met diverse filters
 • Ga creatief aan de slag met diverse fotothema's

Fotoweekend Ameland

Fotograferen met een professioneel fotograaf én een natuurgids!

Bos, duin, kwelder, strand en wad. Het waddeneiland Ameland biedt veel verschillende landschappen. Maak onder leiding van een natuurgids en een professioneel fotograaf kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op het mooie eiland Ameland. Deze natuurgids is ook nog eens een enthousiast amateurfotograaf, dus hij weet alle mooie plekjes van het eiland voor jou te vinden. Voor dag en dauw staat hij normaliter op om de natuur in al haar schoonheid te fotograferen. Ook wij plukken de dag tijdens het Fotoweekend Ameland.

Fotografietips op jouw eigen niveau

Je gaat de zonsopkomst fotograferen, maar ook de schitterende zonsondergang op ‘Sunset Beach’. Tevens wordt middels landschaps- en macrofotografie de flora en fauna in de duinen en op het strand gefotografeerd. Daarnaast doen je aan detail- en straatfotografie in het pittoreske plaatsje Nes en staat avondfotografie op het programma. Zo kom je in drie dagen tijd met zeer veel verschillende facetten van fotografie in aanraking. Gedurende het hele Fotoweekend Ameland krijg je professionele fotografietips. Ieder uiteraard op zijn eigen fotografieniveau. Spiegelreflex- of compactcamera, dat maakt niet uit. We maken er een gezellig, ontspannen en zeer leerzaam weekend van, waarbij fotografie op de eerste plaats staat. En dat allemaal gezond op de fiets.

Minimum aantal deelnemers: 6 personen.
Fotografie-reizen.nl is lid van de branchevereniging VvkR en het reisgarantiefonds GGTO.

Zonsondergang bij de haven van Nes - Fotoweekend AmelandEchtpaar op bankje op strand Ameland tijdens FotoweekendAmateurfotografen bezig op het strand bij Hollum - Fotoweekend Ameland

Dag 1 (vrijdag)

Fotografeer een gouden zonsondergang op Sunset Beach

Je vertrekt samen met de andere deelnemers en de professionele fotograaf voor het Fotoweekend Ameland met de boot vanaf Holwerd naar Ameland. De overtocht duurt 45 minuten, waarbij je de eerste mooie foto’s al kan schieten. Bij ons hotel staan de fietsen klaar. Daar volgt ook een eerste briefing, zodat je de eerste fototips van dit Fotoweekend Ameland krijgt. We maken foto’s op het strand, waarbij de beginnende fotograaf intensief begeleid wordt. Je krijgt in de praktijk uitgebreid uitleg over diafragma’s en sluitertijden en wanneer wat te gebruiken. Ben je gevorderd fotograaf, dan ga je creatief aan de slag met thema's. Via de duinen met tussenstops bij het strand en de vogelkijkhut, fiets je naar Hollum, om later op de avond op ‘Sunset Beach’ de schitterende zonsondergang te kunnen fotograferen. Gevorderden kunnen hiervoor gebruik maken van aanwezige filters of krijgen uitleg over HDR-fotografie.

Honderden fietssturen bij aankomst met de boot in de haven van Nes Ameland Paarden op het strand van Nes Ameland Rode bolder in de haven van Nes Ameland

Dag 2 (zaterdag)

Natuur- en landschapsfoto's maken samen met een natuurgids

Vroeg opstaan tijdens het Fotoweekend Ameland om de zonsopkomst te fotograferen. Camera’s op statief en dan die mooie rode ochtendgloed op de foto zetten. Het gouden uurtje voor zonsopkomst. Na het ontbijt worden jouw eerste gemaakte foto's besproken en wacht een natuurgids op je, om samen met de andere deelnemers de flora en fauna van de mooie oostkant van het eiland te laten zien. De wandeling geschiedt rond de Kooiplaats. Na de natuurwandeling fiets je door de duinen en stap je geregeld van jouw vervoersmiddel om mooie opnamen van het strand, de zee en de duinen te maken. ’s Avonds heb je een nieuwe kans om de ondergaande zon te fotograferen. Ook leer je hoe je 's avonds het best foto's van verlichte objecten kunt maken tijdens een mini-workshop avondfotografie.

Paarse zonsopkomst met paaltjes - Fotoweekend AmelandFotohobbyisten in de duinen - Fotoweekend Ameland Groene kikker in het gras - Fotoweekend Ameland

Dag 3 (zondag)

Detail- en straatfotografie in het pittoreske Nes

Als de zon gisteren niet mooi opkwam, heb je vandaag een nieuwe kans tijdens het 3-daagse Fotoweekend Ameland. Ook is na het ontbijt weer een fotobespreking. Je fietst vervolgens langs de waddenzeekant met haar vogelkolonies naar het beeld De Dijkwachters bij Ballum om een aantal bijzondere foto's te maken. Vervolgens splitsen we in Nes de deelnemers in kleine groepjes en ga jij met jouw groepje in dit pittoreske dorpje aan de slag met thema's op het gebied van detail- en straatfotografie. Echt een vak apart binnen de fotografie. Aan het eind van de middag neem je de boot terug naar het vasteland. Met een schat aan nieuwe fotografiekennis en een berg mooie foto's eindigt hier jouw Fotoweekend Ameland.

Deelnemers op een duin - fotoweekend Ameland Deelnemer Fotoweekend Ameland fotografeert met telelens - fotografie-reizen.nlRood wit gestreepte vuurtoren tijdens het Fotoweekend Ameland

Inbegrepen:
 • 2x Logies met ontbijt (incl. toeristenbelasting)
 • Indeling op 2 persoonskamer
 • Bootticket Holwerd-Ameland v.v.
 • Transfer naar het hotel
 • 3 Dagen fietshuur
 • Begeleiding door een professionele fotograaf
 • Natuurgids
Bijkomende kosten:
 • Bijdrage reisgarantiefonds GGTO 15,- euro per boeking
Niet inbegrepen:
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1 persoonskamer (niet meer beschikbaar voor 14 september)
 • Elektrische fiets 10 euro per dag extra
Fotoapparatuur:
 • Tijdens dit Fotoweekend Ameland komen we allerlei situaties tegen. Ben je in het bezit van meerdere lenzen, neem deze dan mee. Naast een standaardlens, groothoeklens en telelens, kan ook een macrolens van pas komen. Een zonnekap helpt niet alleen tegen zonnevlekken, maar ook tegen regenspetters. Tevens zijn filters leuk om uit te proberen, mocht je hierover beschikken. De fotograaf heeft ook wat filters bij zich, die je mag proberen.
 • Een statief is noodzakelijk bij het fotograferen van zonsondergangen en zonsopkomsten en bij avondfotografie. Heb je geen statief, dan kan je eentje lenen. Geef dit aan bij je opgave. Ook een infrarood of draadontspanner is handig. Heb je dit niet, dan is het geen probleem, want je kunt ook werken met de ingebouwde zelfontspanner van de camera.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg, want het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Het instructieboekje van jouw camera.
Kleding:
 • Het kan ’s avonds afkoelen, dus neem ook warme kleding mee. Laagjes kleding is aan te raden, maar ook een regenjas of een wind- en waterdichte jas en goede wandelschoenen horen bij de uitrusting.
Aanbetaling:
 • Aanbetaling binnen twee weken na boeking. 25 procent van de reissom met een minimum van 150 euro p.p. Zodra de aanbetaling is voldaan, is de boeking definitief. Je gaat een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht.
Algemene voorwaarden:
 • Klik hier voor de algemene voorwaarden:

Wat onze deelnemers zeggen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Carla Eggens Ten Boer

Deze fototrip naar Ameland was helemaal te gek! Ik vond het een heel leuke ervaring om met andere foto-enthousiastelingen een weekend lang een gezamenlijke hobby te beleven.  De sfeer was uiterst relaxed, het eiland zeer fotogeniek en bij thuiskomst een schat aan mooie foto’s!

Cobie Pimmelaar Appingedam

Een heel weekend met gelijkgestemden op pad én genieten van de prachtige natuur op Ameland. Geleerd hoe je gebruik kunt maken van het licht of de omgeving, de spiegeling in het water, zonsopkomst en –ondergang, etc. Een combinatie van natuur, sport (heerlijk gefietst en gewandeld), hobby uitoefenen en leren; en dat alles in de relaxte setting van een weekendje weg op Ameland.

Jaap Bruintjes Delfzijl

Het fotoweekend naar Ameland heb ik als zeer leerzaam ervaren. Alle facetten van andere cursussen komen aan de orde: zonsondergang, zonsopkomst, natuurfotografie, avondfotografie. Met de praktische tips en begeleiding van Yolanda maak je in no-time waanzinnige foto’s. Na afloop stond ik versteld van het resultaat. De verzorging en begeleiding waren goed geregeld, wat er in heeft geresulteerd, dat we dit jaar nogmaals met Yolanda mee gaan met de workshop Ameland.

%d bloggers liken dit: