IJsland vanuit de lucht

Fotoreis IJsland

📮 Niels Zandvliet – Fotoreis IJsland Noorderlicht:

IJsland vanuit de lucht

Tijdens de zeer geslaagde fotoreis naar IJsland van 16 t/m 23 oktober 2022 had ik naast mijn gewone fotoapparatuur ook mijn drone meegenomen. Ik wilde daarmee het bijzondere IJslandse landschap ook vanuit de lucht vastleggen. Helaas is het bij de erg toeristische plekken niet toegestaan om met een drone te vliegen, wat ook wel te begrijpen is. Zo ook bij de erg imposante Skógafoss. Nadat we daar foto’s gemaakt hadden, reden we naar de iets oostelijker gelegen, en veel minder toeristische Kvernufoss. Een mooie waterval waar je ook achterlangs kunt lopen. Waar je bij de Skógafoss ook naar boven kunt lopen om de waterval vanaf daar te bekijken, is dat bij de Kvernufoss niet mogelijk. Daarom heb ik daar mijn drone de lucht in gestuurd om toch de waterval van boven te zien. Hierdoor zie je ook de aanvoer van het water voor deze waterval, iets wat vanaf de grond niet te zien is. Ondanks dat ik foto’s heb gemaakt die nog wel mooier zijn dan deze, toch voor deze gekozen omdat het landschap er vanuit de lucht soms nog indrukwekkender uitziet dan vanaf de grond.

Het was voor mij de eerste keer in IJsland, maar het zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn. Als laatste nog een bedankje aan fotografie-reizen.nl en Bas en Jan voor deze geweldige reis.

Wil je alle verhalen van deelnemers lezen? Klik dan hier.

Comments are closed.

Fotoreis Japan Tokyo vogel

Helemaal gratis ons e-book 'Vogelfotografie' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!