Alle wensenlijstjes compleet

Fotografie-reizen.nl Stefanie van Dijk

Deelneemster Stefanie van Dijk:

Fotosafari Kenia en Tanzania 2023, gewoonweg super! Van tevoren waren de wensenlijstjes al doorgenomen wat betreft welk wild we wilden zien. Mijn wens was de Big Five compleet te maken want ik miste de leeuw en het luipaard nog in het rijtje. En of we leeuwen hebben gezien, zo veel dat op het laatst bij de vraag: er zijn leeuwen gespot, of gaan we naar de olifanten, het unanieme antwoord olifant was.

Wat de Big Five betreft, die hebben we alle vijf gespot, de neushoorn helaas wel op afstand, maar toch. De rivercrossing van de gnoes stond ook op mijn lijstje en ook bij de andere deelnemers. Nadat het aan de Keniaanse kant niet was gelukt (wel de aanzet maar niet de uiteindelijke oversteek) lukte het aan de Tanzaniaanse kant zelfs 2x. Onze kundige chauffeurs wisten ons telkens weer precies op de juiste plek neer te zetten voor de mooie plaatjes. Yolanda hielp ons met fotografische vragen en aan het begin van de reis de heldere uitleg van het wild fotograferen zodat iedereen daarna volop aan de slag kon. We werden zelfs in Amboseli nog getrakteerd op het klassieke plaatje met olifanten voor de Kilimanjaro.

Op weg naar de uitgang van het park de voorlaatste dag vroeg Yolanda nog eens of er nog verzoeknummers over waren, de Gerenoek stond nog op het lijstje maar het gebied waar deze voorkomen zouden we de laatste dag doorkruisen en verder was van de oorspronkelijke lijstjes enkel de secretarisvogel nog niet gespot. Ik gooide er nog even ‘de drinkende giraffe’ tegenaan, meer als grapje omdat ik een kommetje met drinkende giraffe als souvenir had gekocht, de reactie was dan ook ‘ik acht die kans vrij klein’ maar vervolgens ging de jeep op de rem voor de secretarisvogel en even later nog eens voor … de drinkende giraffe … (ik durfde niks meer te zeggen daarna). Dan zou je haast denken dat de Gerenoek dan waarschijnlijk niet zou gaan lukken, maar ook die hebben we de volgende dag gespot en zelfs in z’n karakteristieke staande positie.

Hoewel het schema van deze reis bomvol is voelt het niet zo door alles wat je voor je lens krijgt en de rustmomentjes zijn er als je staat te wachten tot het luie luipaard een keertje opstaat, waar bij andere reizen het wachten na 5 minuten opgegeven wordt is daar op deze reis gewoon tijd voor.

Eigenwijs als ik ben had ik toch mijn reis statief meegenomen (2e extra broek thuisgelaten, we konden onderweg laten wassen) en de laatste avond heb ik mbv de instructie van Fotografie-reizen.nl (was aan het begin van de reis uitgedeeld) ook nog even de Melkweg weten vast te leggen. Dat maakte het helemaal af.

Comments are closed.

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!