De camera schoot spontaan in diverse standen…

Kerkje bij Vik
Onze fotografen vertellen: Jan Meiborg
Terugreis vanuit Jökulsárlón, IJsland Oost, Februari 2020
“De weersvoorspelling: toenemende wind en sneeuw op komst!
Bijna op het eind van de lange autorit en het avondeten merkten we er weinig van. Maar toen we een paar uur later buiten kwamen des te meer!
Er lag inmiddels meer dan 30 cm sneeuw; de verkeersregelaars plaatsten grote hekken in de richting die wij juist op moesten.
Het hotel voor die nacht lag 5 kilometer in de verboden richting. “Nou vooruit dan maar”, was het antwoord van de vrijwillige verkeersbrigade.
Die avond werd duidelijk dat we in een heftige sneeuwstorm waren terecht gekomen die inmiddels het verkeer had plat gelegd in heel IJsland. Dat gebeurt hier met enige regelmaat. De ochtend erop reden we naar het nabijgelegen kerkje voor een fotosessie. De sneeuw en wind maakten het moeilijk foto’s te maken.
Er lag inmiddels 5 cm dik sneeuw op de handdoeken die we over onze camera’s hadden gelegd. Mijn camera haperde en schoot spontaan in diverse standen.
We reden stapvoets terug naar het hotel en waren genoodzaakt hier nog zes uur te blijven alvorens we ons dagprogramma konden vervolgen
omdat de wegen gedeeltelijk waren schoongeveegd. De zon brak door. Met hier en daar een donkere wolk verzorgde de lucht ons werkelijk een prachtig schouwspel.
Dit extreme weertype hoort bij dit prachtige land. We kunnen niets anders dan hier flexibel op reageren en anticiperen. Dat maakt de fotografiereizen hiernaar toe voor mij extra leuk! Gelukkig kon ik dit enthousiasme overbrengen op de groep deelnemers. We hebben allemaal enorm genoten. Zelfs van dit moment.”
Groetjes,
Jan Meiborg
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!