De familie was weer wat groter geworden.

Rob Prinzen – Fotoreis Tanzania

📮 De familie was weer wat groter geworden

Nadat de reis een paar keer uitgesteld was gingen we met een groep van 6 deelnemers, onder begeleiding van Yolanda, naar Tanzania.

Een erg indrukwekkende reis. Ik heb heel veel indrukken opgedaan. Het leven op straat, de kleine, arme dorpjes met uitsluitend huisjes van golfplaat en leem. Zo totaal anders dan wij gewend zijn. Een belangrijk onderdeel van de reis was het bezoek aan een aantal natuurparken. Een ervan was het Tarangire National Park, zo’n 100 km vanaf Arusha.

Gedurende de dag hebben we vele diersoorten gezien: grootoorvos, zadeljakhals, waterbok, impala’s, zebra’s, giraffen en 5 leeuwen. Prachtig om deze van zo dichtbij te zien. Aan het eind van de middag zagen we een groep van een stuk of 20 olifanten.

We namen ruim de tijd om te zien hoe de jongen werden gevoed en dergelijke. We wilden net wegrijden toen voor ons een grote olifant-moeder met een piepklein jong de straat overstak (foto 1). Wij allemaal een foto maken. Vanuit de groep olifanten klonk opeens een luid gegrom; er was duidelijk wat aan de hand. We twijfelden of de groep de olifant wilde wegjagen. De groep kwam naar de olifant-moeder. Het jong schuilde onder zijn moeder.

 

 

 

Even later stond de hele groep om moeder met kind en ging het gegrom nog even door. (foto 2) Het was het ritueel, waarmee het nieuwe jong verwelkomd werd, wist onze chauffeur Alli te vertellen. We waren onder de indruk dat we zo’n ritueel onverwacht en live konden meemaken.

 

 

 

 

 

 

Na een tijdje liet het jong zich weer zien (foto 3) en ging de groep weer verder. De familie was weer wat groter geworden.

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!