Deze storm is fantastisch!

Saskia van Gelderen – Fotoreis IJsland

📮 Deze storm is geweldig!

“We zijn onderweg naar het zwarte strand bij Vik, waar je met een beetje mazzel prachtig strijklicht van de ochtendzon op de rotsen kunt vastleggen. We hebben allemaal de foto gezien die een eerdere deelnemer op die plek heeft gemaakt. Een prachtig plaatje! Buiten ons busje giert echter een storm in het donker, regen striemt langs de ramen en we zien het somber in.

Op de parkeerplaats kruipen we in de beschutting naast een gebouwtje en hijsen we onszelf en de camera’s in regenkleding. Johan en Ron waarschuwen ons, de golven hier zijn letterlijk levensgevaarlijk. Nooit met je rug naar het water gaan staan. Al na een paar stappen lopen zie ik de golven, ze zijn manshoog. Op het populaire strand is het rustig. De zon is amper op en nog totaal niet zichtbaar achter de dikke laag wolken. Een deel van het strand is onbegaanbaar vanwege de golven. Strijklicht is er in geen velden of wegen te bekennen maar wat dondert het. Deze storm is fantastisch! Het zwarte zand, de wind en de woeste denderende golven. De helft van de tijd is het halfblind fotograferen, door een waas van druppels op mijn bril, een beslagen zoeker en een wapperende regenhoes. Heel even breekt er een stukje zon door, voor een dramatische foto. Zelfs de reisleiding is minder met compositie bezig en meer met veilig blijven staan. Iemand redt een statief dat meegesleurd dreigt te worden door een ‘sneaker wave’.

Na een tijdje neemt het geweld wat af en wordt het wat lichter en redelijk droog. Meteen stroomt het strand vol met toeristen. Waar wij met camera’s in de weer zijn, zien we nu ineens veel mobieltjes en selfies. Het is wat lastiger nu een goed shot van de populaire rotsen te krijgen en ik draai me om. Vlakbij de vloedlijn lopen twee vrouwen in knalgele regenjassen. Het hele landschap is verder zwart-wit. Ik schiet snel wat foto’s van ze. De stormfoto’s zijn geslaagd, maar deze foto koester ik ook. Omdat het net even een iets ander moment was, en ik meestal zeer bewust mensen vermijd op mijn foto’s. Maar hier maken de mensen de foto juist af. En let ook op de driehoeken in de compositie ;)”

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!