Die Japanner danst door het beeld

Verhaal van deelnemer Hannie Joziasse

Hannie Joziasse en Margriet Rozemond

Fotoreis IJsland, november 2018
📮 Grrr…. die Japanner danst door het beeld
“Met onze groep waren we aan het eind van de middag op ‘Diamond Beach’ geland. Prachtige grote ijsformaties dreven vanuit het Jokulsarlon gletsjermeer de Noorse Zee in en ‘spoelden’ met het opkomende water aan op ‘Diamond Beach’. Deze ijsdiamanten aan de vloedlijn en met een lage bijna ondergaande zon zorgden voor fantastische fotogenieke plaatjes.
 
We waren niet de enigen op ‘Diamond Beach’. Een groep jonge Japanners dansten op het strand, vlakbij de plek waar Hannie zich geïnstalleerd had met haar fototoestel, lenzen, statief en nog meer… Hannie wachtte, met fototoestel in de aanslag, op het ultieme moment. Het moment dat wolken, zon, en een grote ijsformatie in de vloedlijn met een kleinere ijs-diamant op de voorgrond de juiste lichtinval hadden, om te klikken…..
 
En net op het moment dat Hannie klikt, danst een Japanner in het beeld.
Hannie gromt en bromt…. Waarom moest nou net die Japanner door het beeld dansen? Jammer…. Later als we de foto’s bekijken, is het juist die door het beeld dansende Japanner, die deze foto in de juiste verhoudingen en perspectieven plaats. Zo uniek maakt. Ineens zie je, hoe groot de ijsformatie is. En de dansende Japanner maakt de foto bijna perfect. Bijna…., want niets en niemand is perfect!”
 
Hannie Joziasse en Margriet Rozemond

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gdpr-image
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Wanneer je deze website gebruikt ga je akkoord met de Privacy Policy.
Lees meer
Vind je onze website leuk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!