Het leesbrilletje voor priegelwerk…

Marjon Meiders – Fotoreis Tanzania

📮 Het leesbrilletje…

Tijdens onze fotoreis door Tanzania bezochten we een klein Masai dorp. We werden hartelijk ontvangen door de dorpsbewoners die het geen probleem vonden dat wij met onze camera’s en (soms wel hele) grote lenzen het dorp en de mensen fotografeerden.

Wandelend door het dorpje zag ik een oudere vrouw op de grond voor haar hutje zitten. Ze was een hoofdtooi aan het maken van hele kleine witte kraaltjes. Nu moet ik al enkele jaren een leesbrilletje gebruiken, zeker als ik priegelwerk moet doen. Ik kon mij dan ook voorstellen dat deze vrouw zo’n leesbrilletje ook wel eens zou kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik goedkope leesbrilletjes waarvan ik er altijd een paar van meeneem als ik op vakantie ga. Op deze dag had ik er ook eentje in mijn cameratas zitten en gaf deze aan de vrouw. En dit brilletje bleek haar goed te helpen. Met een blij gezicht leek ze de mensen om haar heen te vertellen dat ze hiermee inderdaad veel beter haar werk kon zien. En toen ik veel later nog eens langs liep zat ze met de bril op nog steeds te werken aan haar hoofdtooi.

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!