Mijn wens werd eindelijk vervuld

Fotoreis Japan Snowmonkey
🖍 Mijn wens werd eindelijk vervuld…
Onze fotografen vertellen; Patrick Gijsbers
 
“In alle jaren dat ik reizen heb mogen begeleiden heb ik het geluk gehad om ook Japan vele malen te mogen aandoen.
 
Een erg intrigerend en bijzonder land met een fantastische cultuur. Maar ook de natuur van Japan is er een om over naar huis te schrijven.
Niet voor niets zijn er vele bijzondere natuurdocumentaires opgenomen zoals bijvoorbeeld Wild Japan.
 
Een van mijn lang gekoesterde wensen was het kunnen fotograferen van de Japanse makaken in de sneeuw. Deze apensoort worden ook wel eens sneeuwapen genoemd en zijn de meest noordelijke apensoort ter wereld. En zoals de naam doet vermoeden zijn ze zelfs te vinden op plekken waar dat ze in de sneeuw leven. Een van de plekken welke ik regelmatig bezocht tijdens de Japan reizen was Yudanaka. Dit is de wereldberoemde plek waar dat de Japanse makaken in warm waterbronnen de koude dagen doorbrengen en voor vele documentaire opnames is gebruikt.
 
Alle keren dat ik hier was heb ik de apen rustig kunnen en fotograferen en bekijken in de warmwaterbronnen. Maar nooit in de sneeuw. Enkele jaren terug bezocht ik voor een rondreis wederom Japan. Dit was in de maand april en bij aankomst in het plaatsje Yudanaka was het regenachtig. Ik dacht geen moment aan sneeuw. De volgende ochtend, toen ik niets vermoedend de schuiven voor het raam van de Japanse herberg open gleed, maakte mijn hart een vreugdesprong… Sneeuw! Een enorm dik pak verse maagdelijk witte sneeuw.
 
Met kloppend hart ben ik die ochtend de berg opgegaan naar de plek waar de apen bij de warmwaterbron zitten. En heb daar de lang gekoesterde wens om aapjes in de sneeuw te fotograferen eindelijk kunnen vervullen.”
 
Groetjes,
Patrick Gijsbers
 
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!