Op fotoreis ‘met mijn zus’

Fotografie-reizen.nl

📮 Bettie Klaassen – Fotoreis IJsland Noorderlicht:

Op fotoreis ‘met mijn zus’

Een aantal jaren geleden ben ik samen met mijn zus Diana begonnen met fotograferen. We hebben samen een fotografiecursus gevolgd en trokken er dan samen op uit. Maar lang hebben we dit helaas niet kunnen delen. Mijn zus overlijdt en ik wilde niet meer fotograferen waarna ik mijn apparatuur heb verkocht. 

Maar ergens in 2019 begint het weer te kribbelen en koop ik toch weer een camera. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik wil gaan reizen en daar mooie foto’s van wil maken. Ik ga op internet op zoek naar fotoreizen, maar wat wordt er veel aangeboden. Wat ik heel graag zou willen zien is het Noorderlicht.

Uiteindelijk kom ik op de site van Fotografie-reizen.nl terecht en boek ik voor 17 maart 2020 de Noorderlicht reis naar IJsland. Heb er veel zin in, ik kan weer aan de slag met fotograferen en mooie dingen zien. Maar helaas op 16 maart wordt vanwege Corona de reis geannuleerd. Maar van uitstel komt dit keer geen afstel. Want op 24 oktober 2021 vlieg ik alsnog naar IJsland. 

Na op Schiphol de groep ontmoet te hebben vliegen we naar IJsland, waar onze begeleiders Yolanda en Bas al op ons staan te wachten. Tijdens onze reis krijgen we veel mooie landschappen en objecten te zien en leer ik veel nieuwe fotografie vaardigheden. Maar het einde van de week komt al snel in zicht en toch heb ik het Noorderlicht nog steeds niet in het echt kunnen zien. Ik stel mij er dan al op in dat dat deze reis niet zal lukken en dat ik een nieuwe reis zal moeten boeken om het Noorderlicht op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen. Maar op onze voorlaatste avond opeens een telefoontje dat er Noorderlicht is waargenomen. Nu snel het bed uit en naar buiten, maar ik loop helemaal te stuiteren. Wat moet ik doen, hoe krijg ik het vastgelegd? 

Uiteindelijk maak ik, met hulp van Yolanda en Bas, een mooie foto. Trots stuur ik de foto door naar mijn moeder thuis. Zou mijn zus vanaf boven hier iets mee te maken kunnen hebben? Maar wat ik toen nog niet wist was dat dit slechts een oefenmomentje zou blijken te zijn om het op onze laatste avond in IJsland nog eens “dunnetjes” over te doen. Na het eten zoeken we buiten weer een mooie plek op. En dan begint het echte Noorderlicht schouwspel. Ook met het blote oog zijn de ‘groene gordijnen ‘heel goed te zien. Later bleek dat dit keer sprake was van een uitzonderlijk hoge KP waarde, waardoor het effect ook langer aanhield dan gewoonlijk.

Nadat ik al een redelijke tijd heb staan fotograferen besluit ik de camera uit te zetten en gewoon van het schouwspel te gaan genieten en opeens lopen de tranen over mijn wangen. Dit moet Diana wel voor haar “kleine” zusje hebben geregeld om te kunnen zien. Het zijn geen prijswinnende foto’s maar voor mij betekenen ze zoveel en heb ik het echte WOW gevoel erbij.

Het was een mooie, super leerzame, gezellige en zeer goed georganiseerde reis. Met een heel mooie en emotionele afsluiting voor mij. Dit heeft mij doen besluiten om aan nog meer fotoreizen deel te nemen waaronder die naar IJsland (Zomer en Westfjorden). Inmiddels staat de teller al op zes reizen allemaal georganiseerd door Fotografie-reizen.nl. Ik ben dus een zeer tevreden deelnemer. En mijn zus….. die gaat met me mee in mijn rugzak.

Wil je alle verhalen van deelnemers lezen? Klik dan hier.

Comments are closed.

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!