Onze fotografen en partners van Fotografie-reizen.nl

Onze fotografen hebben passie voor het vak

Het team van Fotografie-reizen.nl bestaat uit enthousiaste fotografen met passie voor het vak fotografie. Ze vinden het leuk om hun fotografiekennis op andere mensen over te brengen. Zij weten vaak de leuke plekjes en zoeken de juiste lichtomstandigheden op, om jou zo bijzondere foto’s te laten maken. Zij zorgen ervoor dat je gegarandeerd met schitterende foto’s weer huiswaarts keert na een fotoreis of dat jouw fotokennis opgeschroefd wordt tijdens een kortere fotografie cursus.

Yolanda Wals

Yolanda Wals is al haar hele leven professioneel fotograaf. Ze maakte nog de tijd van de fotorolletjes en ontwikkelen en afdrukken in een donkere kamer mee, maar was er als eerste bij toen de digitale fotografie op kwam zetten. Yolanda volgde de 4-jarige opleiding vakfotografie aan de Fotovakschool. Ze werkt voor bedrijven, overheden en particulieren, waardoor ze veel ervaring op allerlei vlakken van fotografie heeft. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Yolanda weet antwoord op jouw fotografievraag.

Als geen ander kan ze op eenvoudige wijze uitleggen hoe jij betere foto’s kunt gaan maken. Ze probeert mensen uit hun comfort-zone te trekken en hen tijdens de fotoreizen foto’s met het wow-effect te laten maken. Foto’s die jij voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Ze heeft enorm veel ervaring: begeleidt al vele jaren fotoreizen en geeft fotocursussen en fotoworkshops. Op het gebied van reizen heeft ze enorm veel landen in de wereld bezocht en ze is nog steeds bezig nieuwe landen te ontdekken. “Wat is er leuker dan je hobby reizen te combineren met je beroep als fotograaf?”, stelt ze. Yolanda is mede-eigenaresse van Fotografie-reizen.nl.

Bas Meelker

Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. In zijn stijl van fotograferen weerklinkt zijn voorliefde voor de natuur en de landschappen om ons heen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de haarscherpe composities en het gebruik van warme contrastrijke kleuren. In elke foto legt Meelker zijn eigen bewondering voor zijn onderwerpen vast. Passie loopt daarbij als een rode draad door zijn werk.

Onder zijn klanten zijn gerenommeerde merken zoals National Geographic, Wereld Natuur Fonds, Canon, Roots Magazine en verschillende bekende reclame- en communicatiebureaus. Zijn werk is regelmatig te zien in boeken, tijdschriften, kranten en internetmedia. Bas is geïnterviewd door bijna elk Nederlands natuur- en fotografietijdschrift, evenals diverse internationale media. Ook schrijft Bas zelf artikelen over fotografie. Zijn artikelen zijn gepubliceerd door verschillende toonaangevende tijdschriften als National Geographic en Practical PhotographyBas is ambassadeur van Canon Nederland, Canon grootformaat print ambassadeur en ambassadeur van Benro en Sunwayfoto.
www.basmeelker.nl

Ron ter Burg

Ron is gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf. Hij brengt veel tijd door in gebieden als het Drentsche Aa, Het Dwingelderveld, het Lauwersmeergebied en de noordelijke Waddenzeekust. Deze gebieden voelen dan ook als zijn achtertuin. In 1991 in het analoge tijdperk heeft Ron zich de fotografie-techniek meester gemaakt. Hij won verschillende prijzen in nationale en internationale fotowedstrijden. Ron geeft workshops en masterclasses, waarin hij hobbyfotografen leert anders naar de natuur en het landschap te kijken. Hij probeert deelnemers vooral te inspireren en te enthousiasmeren.

Naast de workshops geeft Ron lezingen en schrijft materiaal- en portfolio reviews voor fotografie magazines. Zijn foto’s worden verkocht aan klanten als: ANWB, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Vogelbescherming. Ron is gespecialiseerd in het maken van Healing Images waarin harmonie en rust de belangrijste kenmerken zijn. Zo zijn 400 van zijn foto’s, waaronder panorama’s van 21 meter breed, te bewonderen in het Erasmus Medisch Centrum.
www.ronterburg.com

Patrick Gijsbers

Patrick Gijsbers is gespecialiseerd in natuurfotografie. Hij weet alles over het dierenleven en heeft de fauna over de hele wereld gefotografeerd. Hij weet hoe dieren zich gedragen en waar en wanneer je ze het beste kunt vinden en fotograferen. Geen dier onttrekt zich aan het speurende oog van Patrick. Tijdens een fotoreis met Patrick komt je gegarandeerd met honderden verschillende met de camera vastgelegde diersoorten weer thuis.

In 14 jaar tijd heeft hij zo’n 120 reizen begeleid in 30 verschillende landen op diverse continenten. Hij heeft een veldgids over zoogdieren in Oostelijk en Zuidelijk Afrika gepubliceerd en zijn foto’s zijn verschenen in diverse reismagazines. Het vastleggen van de natuur met zijn camera is zijn grote passie, zodat hij jou als (natuur)fotografieliefhebber optimaal kan begeleiden.

Jan Meiborg

Jan Meiborg is 3e in de generatie Meiborg die waardevolle momenten vangt in beeld, en voegt daar nog een discipline aan toe: muziek. Het dagelijkse werk als componist/musicus wisselt Jan dus af met fotograferen. De overeenkomsten zijn groot. “In beide gevallen heb ik te maken met het overbrengen van een verhaal of emotie waarbij de compositie bepalend is. In alle gevallen gaat mijn liefde uit naar details. Die kunnen mij echt ontroeren. Dus maak ik telkens de afweging een totaalbeeld te schetsen of juist minimalistisch te werk te gaan en zo de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.

Timing, ofwel kiezen van het juiste moment is in de fotografie belangrijk. De zeggingskracht van een foto wordt sterker wanneer naast de compositie ook het juiste licht wordt gekozen. In de studio kan ik dit sturen middels kunstlicht maar in de natuur heb je te maken met een continu wisselende waarde. Dus moet je extra alert zijn.” De fotografie bracht Jan Meiborg al naar verre oorden als Japan, Indonesië, Australië, Zuid en Midden Afrika en Fins Lapland.
www.meiborgfotografie.nl

Johan Omlo

Johan Omlo is zeer technisch en in staat om jou als hobbyfotograaf de kneepjes van het fotograferen duidelijk uit te leggen. Heb je problemen met het vinden van de juiste knopjes op jouw camera? Geen probleem. Johan legt je precies uit waar welk knopje voor dient. Hij vindt het heerlijk om vooral de beginnende fotograaf verder op weg te helpen. Grote kans dat je als je de Basiscursus Fotografie gaat volgen Johan als je leermeester krijgt. Op het gebied van fotografie voor gevorderden geeft Johan namens Fotografie-reizen.nl workshops Avondfotografie, Straatfotografie en ‘Fotograferen met filters’.

Hij heeft reeds meerdere fotoreizen meegemaakt, zoals het Fotoweekend Ameland, Fotoreis IJsland en de stedentrip naar Valencia. Johan vind het erg fijn om zijn kennis met jou te delen. Hij is sociaal en weet de sfeer in de groep er goed in te houden.

Derk Beltman

Sinds 1997 werkt Derk Beltman als begeleider van rondreizen op verre bestemmingen. Als zodanig begeleidde jaarlijks tussen de twee en negen reizen en bezocht hij zo’n zestig landen. Hoewel hij al van jongs af met een camera in de hand zat, werd zijn passie voor natuurfotografie gewekt tijdens een bezoek aan het Amerikaanse westen, in het bijzonder Yellowstone Nationaal Park.
Inmiddels beschikt hij over een bovengemiddelde kennis van de dierenwereld en de omgeving waarin ze leven. Geen moeite is hem te veel om zich diep in de natuur te begeven en deze middels zijn prachtige natuurfoto’s op zijn mooist te tonen. Zijn kennis van natuur en fotografie wil hij graag overbrengen op deelnemers aan fotoreizen.
Zijn verhalen en foto’s zijn onder meer gepubliceerd in bergbladen als Limits and Hoogtelijn, reisbladen als Ontdek Afrika en natuurtijdschriften als Wildlife Magazine.
www.prettyplanetproject.com

Ton Drijfhamer

Ton zijn passie en expertise liggen in de landschap- en natuurfotografie. Ook in het traject ná het maken van de foto, zoals de nabewerking en het printen, kan hij zich helemaal verliezen. Woeste en ruige landschappen hebben zijn voorkeur en slecht weer houdt hem niet binnen. Samen met twee gelijkgestemde vrienden reist hij regelmatig af naar Schotland voor een paar dagen die volledig in het teken staan van de fotografie. “Alleen, maar samen met weer en wind, aan de randen van de dag buiten met fotografie bezig zijn vind ik één van de mooiste dingen om te doen.” 

Eind 2018 kocht hij een drone. Nieuwe perspectieven op bekende landschappen geven hem alweer een nieuwe uitdaging.
www.tondrijfhamerphoto.com

Ron Buist

Tot 2010 was Ron een zelfverklaard voorstander van de automatische stand van fotocamera’s. De techniek in de camera zou er wel voor zorgen, dat hij altijd mooie foto’s kon maken. Totdat Ron een foto maakte die duidelijk beter was dan vele andere foto’s die hij had gemaakt… Hij kon het wel zien, maar niet verklaren. Waarom was dit beeld beter? Wat had de camera anders gedaan dan bij andere opnamen van hetzelfde onderwerp? Ron’s nieuwsgierigheid won het van zijn overtuiging: hij liet de automatische stand achter zich en in korte tijd werden zijn foto’s steeds beter. Hij specialiseerde zich in de landschapsfotografie en, gezien de publicaties en opdrachten die volgden, met succes! Daarnaast ontdekte Ron, dat hij het ook ontzettend leuk vindt om de kennis die hij heeft over te dragen aan anderen. Hij geeft workshops, cursussen en lezingen en krijgt iedereen mee in zijn enthousiasme. Zijn lezingen gaan vaak over de fotoreizen die hij zelf jaarlijks maakt met twee vrienden. Eén aspect komt daarbij steeds weer terug: heerlijk dagen achter elkaar alleen maar bezig zijn om mooie momenten te beleven in de natuur en daar dan ook nog mooie beelden van maken. Schotland is daarbij zijn favoriete bestemming.
www.ronbuist.nl

Nando Harmsen

Nando Harmsen startte met fotograferen in de jaren tachtig. Landschappen en dieren, huwelijken en concerten, zijn interesse was heel breed.
Momenteel is hij trouwfotograaf en landschapsfotograaf. Zijn passie is het delen van zijn kennis, wat hij op een hele rustige en toegankelijke manier doet. Hij werkt voor Photofacts Academy, geeft webinars, verzorgt workshops voor onder andere Staatsbosbeheer, en geeft masterclasses in landschapsfotografie. Hij is kenner van de Lofoten, waar hij dan ook een enorme voorliefde voor heeft, maar daarnaast leidt hij mensen ook graag door andere, fotografisch aantrekkelijke, landschappen rond.
Daarnaast is hij actief blogger en reviewer, niet alleen op zijn eigen informatieve blog www.nandoonline.com, maar ook in het Engels op de website van Fstoppers. Nando is ambassadeur voor Cameraland.nl en Haida filters.

Henk Wals

Henk Wals zal je maar zeer sporadisch tijdens onze fotoreizen aantreffen. Henk is onze ‘man achter de schermen’. Henk onderhoudt het contact met de lokale agenten, regelt de vluchten, boekt de hotels en zorgt dat het transportmiddel klaarstaat als je op je bestemming aankomt. En moet er tijdens een fotoreis iets geregeld worden, dan is Henk de back-up, die in Nederland klaar zit om te hulp te schieten. Henk is dus onmisbaar voor een organisatie als Fotografie-reizen.nl.

Stuur je een mail naar Fotografie-reizen.nl dan zal het antwoord in 9 van de 10 keer van Henk afkomstig zijn. En bel je, ook dan krijg je meestal Henk aan de telefoon.

Reizen is een grote passie van Henk. Zijn hele leven heeft hij veel gereisd. Toen zijn kinderen kleiner waren, waren de bestemmingen tijdelijk dichter bij huis, maar toen de kids groter werden, gingen de reizen ook weer verder. Henk heeft dan ook enorm veel landen op de wereld gezien, maar zijn bucketlist bevat nog een groot aantal ‘nieuwe’ landen. Hij weet dan ook als geen ander hoe reizen en de reiswereld in elkaar steken. Henk Wals is mede-eigenaar van Fotografie-reizen.nl.

Onze partners

Camera Nu Winkel met logo
Europeesche Verzekeringen
Logo fotofabriek
Omnifoto
Logo Pixel Media - Groningen
Sky team KLM

Fotografie-reizen.nl is officieel ambassadeur van HAIDA filters.

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Paddenstoelen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!