Onze fotografen en partners van Fotografie-reizen.nl

Onze fotografen hebben passie voor het vak

Het team van Fotografie-reizen.nl bestaat uit enthousiaste fotografen met passie voor het vak fotografie. Ze vinden het leuk om hun fotografiekennis op andere mensen over te brengen. Zij weten vaak de leuke plekjes en zoeken de juiste lichtomstandigheden op, om jou zo bijzondere foto’s te laten maken. Zij zorgen ervoor dat je gegarandeerd met schitterende foto’s weer huiswaarts keert na een fotoreis of dat jouw fotokennis opgeschroefd wordt tijdens een kortere fotografie cursus.

Yolanda Wals

Yolanda Wals is al haar hele leven professioneel fotograaf. Ze maakte nog de tijd van de fotorolletjes en ontwikkelen en afdrukken in een donkere kamer mee, maar was er als eerste bij toen de digitale fotografie op kwam zetten. Yolanda volgde de 4-jarige opleiding vakfotografie aan de Fotovakschool. Ze werkt voor bedrijven, overheden en particulieren, waardoor ze veel ervaring op allerlei vlakken van fotografie heeft. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Yolanda weet antwoord op jouw fotografievraag.

Als geen ander kan ze op eenvoudige wijze uitleggen hoe jij betere foto’s kunt gaan maken. Ze probeert mensen uit hun comfort-zone te trekken en hen tijdens de fotoreizen foto’s met het wow-effect te laten maken. Foto’s die jij voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Ze heeft enorm veel ervaring: begeleidt al vele jaren fotoreizen en geeft fotocursussen en fotoworkshops. Op het gebied van reizen heeft ze enorm veel landen in de wereld bezocht en ze is nog steeds bezig nieuwe landen te ontdekken. “Wat is er leuker dan je hobby reizen te combineren met je beroep als fotograaf?”, stelt ze. Yolanda is mede-eigenaresse van Fotografie-reizen.nl.

Wil je foto’s van Yolanda zien? Het grootste gedeelte van de foto’s op de website van Fotografie-reizen.nl zijn door Yolanda gemaakt.

Bas Meelker

Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. In zijn stijl van fotograferen weerklinkt zijn voorliefde voor de natuur en de landschappen om ons heen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de haarscherpe composities en het gebruik van warme contrastrijke kleuren. In elke foto legt Meelker zijn eigen bewondering voor zijn onderwerpen vast. Passie loopt daarbij als een rode draad door zijn werk.

Onder zijn klanten zijn gerenommeerde merken zoals National Geographic, Wereld Natuur Fonds, Canon, Roots Magazine en verschillende bekende reclame- en communicatiebureaus. Zijn werk is regelmatig te zien in boeken, tijdschriften, kranten en internetmedia. Bas is geïnterviewd door bijna elk Nederlands natuur- en fotografietijdschrift, evenals diverse internationale media. Ook schrijft Bas zelf artikelen over fotografie. Zijn artikelen zijn gepubliceerd door verschillende toonaangevende tijdschriften als National Geographic en Practical PhotographyBas is ambassadeur van Canon Nederland, Canon grootformaat print ambassadeur en ambassadeur van Benro en Sunwayfoto.
www.basmeelker.nl

Nando Harmsen

Nando Harmsen startte met fotograferen in de jaren tachtig. Landschappen en dieren, huwelijken en concerten, zijn interesse was heel breed.
Momenteel is hij trouwfotograaf en landschapsfotograaf. Zijn passie is het delen van zijn kennis, wat hij op een hele rustige en toegankelijke manier doet. Hij werkt voor Photofacts Academy, geeft webinars, verzorgt workshops voor onder andere Staatsbosbeheer, en geeft masterclasses in landschapsfotografie. Hij is kenner van de Lofoten, waar hij dan ook een enorme voorliefde voor heeft, maar daarnaast leidt hij mensen ook graag door andere, fotografisch aantrekkelijke, landschappen rond.
Daarnaast is hij actief blogger en reviewer, niet alleen op zijn eigen informatieve blog www.nandoonline.com, maar ook in het Engels op de website van Fstoppers. Nando is ambassadeur voor Cameraland.nl en Haida filters.

Ron ter Burg

Ron is gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf. Hij brengt veel tijd door in gebieden als het Drentsche Aa, Het Dwingelderveld, het Lauwersmeergebied en de noordelijke Waddenzeekust. Deze gebieden voelen dan ook als zijn achtertuin. In 1991 in het analoge tijdperk heeft Ron zich de fotografie-techniek meester gemaakt. Hij won verschillende prijzen in nationale en internationale fotowedstrijden. Ron geeft workshops en masterclasses, waarin hij hobbyfotografen leert anders naar de natuur en het landschap te kijken. Hij probeert deelnemers vooral te inspireren en te enthousiasmeren.

Naast de workshops geeft Ron lezingen en schrijft materiaal- en portfolio reviews voor fotografie magazines. Zijn foto’s worden verkocht aan klanten als: ANWB, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Vogelbescherming. Ron is gespecialiseerd in het maken van Healing Images waarin harmonie en rust de belangrijste kenmerken zijn. Zo zijn 400 van zijn foto’s, waaronder panorama’s van 21 meter breed, te bewonderen in het Erasmus Medisch Centrum.
www.ronterburg.com

Patrick Gijsbers

Patrick Gijsbers is gespecialiseerd in natuurfotografie. Hij weet alles over het dierenleven en heeft de fauna over de hele wereld gefotografeerd. Hij weet hoe dieren zich gedragen en waar en wanneer je ze het beste kunt vinden en fotograferen. Geen dier onttrekt zich aan het speurende oog van Patrick. Tijdens een fotoreis met Patrick komt je gegarandeerd met honderden verschillende met de camera vastgelegde diersoorten weer thuis.

In 17 jaar tijd heeft hij zo’n 130 reizen begeleid in 30 verschillende landen op diverse continenten. Hij heeft een veldgids over zoogdieren in Oostelijk en Zuidelijk Afrika gepubliceerd en zijn foto’s zijn verschenen in diverse reismagazines. Het vastleggen van de natuur met zijn camera is zijn grote passie, zodat hij jou als (natuur)fotografieliefhebber optimaal kan begeleiden. Maar ook op het gebied van landschaps-, steden-, avond- en macrofotografie staat Patrick zijn mannetje. Hij is van alle markten thuis. Als hij in Nederland is, geeft hij ook diverse workshops voor Fotografie-reizen.nl.

Bekijk de foto’s van Patrick op: www.patrickgijsbers.com

Ron Buist

Tot 2010 was Ron een zelfverklaard voorstander van de automatische stand van fotocamera’s. De techniek in de camera zou er wel voor zorgen, dat hij altijd mooie foto’s kon maken. Totdat Ron een foto maakte die duidelijk beter was dan vele andere foto’s die hij had gemaakt… Hij kon het wel zien, maar niet verklaren. Waarom was dit beeld beter? Wat had de camera anders gedaan dan bij andere opnamen van hetzelfde onderwerp? Ron’s nieuwsgierigheid won het van zijn overtuiging: hij liet de automatische stand achter zich en in korte tijd werden zijn foto’s steeds beter. Hij specialiseerde zich in de landschapsfotografie en, gezien de publicaties en opdrachten die volgden, met succes! Daarnaast ontdekte Ron, dat hij het ook ontzettend leuk vindt om de kennis die hij heeft over te dragen aan anderen. Hij geeft workshops, cursussen en lezingen en krijgt iedereen mee in zijn enthousiasme. Zijn lezingen gaan vaak over de fotoreizen die hij zelf jaarlijks maakt met twee vrienden. Eén aspect komt daarbij steeds weer terug: heerlijk dagen achter elkaar alleen maar bezig zijn om mooie momenten te beleven in de natuur en daar dan ook nog mooie beelden van maken. Schotland is daarbij zijn favoriete bestemming.
www.ronbuist.nl

Johan Omlo

Johan Omlo is zeer technisch en in staat om jou als hobbyfotograaf de kneepjes van het fotograferen duidelijk uit te leggen. Heb je problemen met het vinden van de juiste knopjes op jouw camera? Geen probleem. Johan legt je precies uit waar welk knopje voor dient. Hij vindt het heerlijk om vooral de beginnende fotograaf verder op weg te helpen. Grote kans dat je als je de Basiscursus Fotografie gaat volgen Johan als je leermeester krijgt. Op het gebied van fotografie voor gevorderden geeft Johan namens Fotografie-reizen.nl workshops Avondfotografie, Straatfotografie en ‘Fotograferen met filters’.

Hij heeft reeds meerdere fotoreizen meegemaakt, zoals het Fotoweekend Ameland, Fotoreis IJsland en de stedentrip naar Valencia. Johan vind het erg fijn om zijn kennis met jou te delen. Hij is sociaal en weet de sfeer in de groep er goed in te houden.

Eveline Dekkers

Eveline Dekkers begon op haar 13e te experimenteren met fotografie. Destijds waren bloemen en insecten haar modellen, maar in de loop der jaren is haar fotografie verder geëvolueerd naar mensen, reizen en landschappen.

Voor haar gaat fotograferen en reizen hand in hand. Op haar 16e ging ze voor het eerst buiten Europa op vakantie en sindsdien is ze elk jaar voor meerdere weken op pad. Vaak naar de nog wat onbekendere bestemmingen, waar ze de cultuur en natuur probeert vast te leggen zoals deze zijn. Altijd met een sterke compositie en een goed verhaal. Want naast reizen en fotograferen schrijft Eveline ook erg graag over hetgeen ze zoal tegenkomt.

Volg de reizen van Eveline op Instagram via instagram.com/evelinedekkers.photography/ of bekijk haar website: evelinedekkers.nl

Jan Meiborg

Jan Meiborg is 3e in de generatie Meiborg die waardevolle momenten vangt in beeld, en voegt daar nog een discipline aan toe: muziek. Het dagelijkse werk als componist/musicus wisselt Jan dus af met fotograferen. De overeenkomsten zijn groot. “In beide gevallen heb ik te maken met het overbrengen van een verhaal of emotie waarbij de compositie bepalend is. In alle gevallen gaat mijn liefde uit naar details. Die kunnen mij echt ontroeren. Dus maak ik telkens de afweging een totaalbeeld te schetsen of juist minimalistisch te werk te gaan en zo de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.

Timing, ofwel kiezen van het juiste moment is in de fotografie belangrijk. De zeggingskracht van een foto wordt sterker wanneer naast de compositie ook het juiste licht wordt gekozen. In de studio kan ik dit sturen middels kunstlicht maar in de natuur heb je te maken met een continu wisselende waarde. Dus moet je extra alert zijn.” De fotografie bracht Jan Meiborg al naar verre oorden als Japan, Indonesië, Australië, Zuid en Midden Afrika en Fins Lapland.
www.meiborgfotografie.nl

Ilona van Dijk

Ilona was als kind altijd al met de camera te vinden. Inmiddels heeft ze een portretstudio aan huis, waar ze met enthousiasme kinderen fotografeert. Daarnaast gaat ze regelmatig alleen of samen met andere fotografen op pad voor landschaps- en macrofotografie. Ilona is allround, heeft technische kennis, maar is ook creatief in compositie en nabewerking. Het is voor haar altijd de uitdaging om een spannende foto te maken die anders is. Ilona heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en neemt jou graag mee in haar enthousiasme voor fotografie. Naast het delen van haar kennis houdt ze van gezelligheid en wil ze jou op je gemak stellen. Dat jij het naar je zin hebt is voor haar het belangrijkste! Positieve energie en een beetje humor kunnen daarbij zeker niet ontbreken.
Op https://www.instagram.com/ilonavandijk/ deelt Ilona haar fotografie en een stukje van haar persoonlijke leven.

 

Sarah Vendrig

Het werken in de doka in de 1e klas van de middelbare school maakte Sarah enthousiast voor fotografie. De jaren die volgden fotografeerde zij met name tijdens de vele reizen die zij maakte, destijds nog met haar compactcamera. Toen haar verjaardagscadeau in 2009 een spiegelreflexcamera was, besloot ze te starten met diverse workshops en cursussen. In 2018 heeft zij de opleiding aan de School voor Fotografie afgerond en in 2020 is zij voor zichzelf gestart als fotograaf. De focus binnen haar bedrijf ligt op Healing Art: waarbij specifieke elementen van de natuur in beeld worden gebracht. Naast de voorliefde voor natuur en de rust, houdt ze ook enorm van het bezoeken van steden en het in beeld brengen van alle facetten van een stad. “De wereld is 1 grote bucketlist voor mij: overal is iets moois te vinden en te fotograferen!”
www.healing-art.nl

Sjouke Hietkamp

Sjouke Hietkamp hield zich in de jaren tachtig (van de vorige eeuw) veel bezig met tekenen en schilderen. In de jaren negentig kwam de fotografie daar min of meer voor in de plaats. Er zijn volgens Sjouke veel overeenkomsten, denk daarbij maar eens aan kleur, licht(inval) en vooral ook compositie.

Sjouke, sinds 2008 eigenaar van een eigen fotozaak, fotografeert veel in opdracht en geeft daarnaast ook workshops. Sjouke is dan ook allround in de fotografie, maar vindt vooral het contact met de mensen in hun eigen (culturele) leef- en/of werkomgeving het meest interessant binnen zijn werk. Of dit nou tijdens een trip is naar steden als Milaan, Rome en New York of in de oerwouden en op het platteland van Jordanië, Thailand, Marokko of Vietnam, Sjouke weet altijd wel contact te krijgen met de plaatselijke bevolking.

Tijdens de fotoreizen en de workshops probeert Sjouke op enthousiaste wijze iedere deelnemer de techniek van het fotograferen bij te brengen, waarbij het plezier bij hem zeer hoog in het vaandel staat.
www.HighQ-Photo4U.nl

Henk Wals

Henk Wals zal je maar zeer sporadisch tijdens onze fotoreizen aantreffen. Henk is onze ‘man achter de schermen’. Henk onderhoudt het contact met de lokale agenten, regelt de vluchten, boekt de hotels en zorgt dat het transportmiddel klaarstaat als je op je bestemming aankomt. En moet er tijdens een fotoreis iets geregeld worden, dan is Henk de back-up, die in Nederland klaar zit om te hulp te schieten. Henk is dus onmisbaar voor een organisatie als Fotografie-reizen.nl.

Stuur je een mail naar Fotografie-reizen.nl dan zal het antwoord in 9 van de 10 keer van Henk afkomstig zijn. En bel je, ook dan krijg je meestal Henk aan de telefoon.

Reizen is een grote passie van Henk. Zijn hele leven heeft hij veel gereisd. Toen zijn kinderen kleiner waren, waren de bestemmingen tijdelijk dichter bij huis, maar toen de kids groter werden, gingen de reizen ook weer verder. Henk heeft dan ook enorm veel landen op de wereld gezien, maar zijn bucketlist bevat nog een groot aantal ‘nieuwe’ landen. Hij weet dan ook als geen ander hoe reizen en de reiswereld in elkaar steken. Henk Wals is mede-eigenaar van Fotografie-reizen.nl.

Onze partners

Camera Nu Winkel met logo
Europeesche Verzekeringen
Logo fotofabriek
Omnifoto
Logo Pixel Media - Groningen
Sky team KLM

Fotografie-reizen.nl is officieel ambassadeur van HAIDA filters.