Veel opgestoken over dierenfotografie

Zebra oog Kenia Tanzania rondreis
Richard Martens
Fotoreis Tanzania, maart 2020

“Met de groep reisden we naar het eerste natuurpark. In de trucks gedroegen we ons allemaal als kleine schoolkinderen. We waren zo opgewonden toen we de dieren vlak voor onze neus zagen. En zeker de vogels. Je hoorde constant het geklik van de camera’s. Na het eerste natuurpark keek ik naar mijn foto’s. Helaas waren ze niet scherp of duidelijk. Dat vond ik jammer. ’s Avonds ging ik naar Yolanda om dat te vertellen. Ik vertelde ook welke instellingen ik gebruikt had. Ze antwoordde dat de snelheid omhoog moest en zeker ook de iso. Ze voorzag mij nog van enige tips. Ze sprak mij moed in dat we nog naar 3 natuurparken zouden gaan, dus er zouden zeker nieuwe kansen komen voor mij.

Na een paar dagen gingen we met de groep naar een nieuw natuurpark. Tijdens de rit gaf iemand in de truck mij nog paar goede tips voor dierenfotografie. Na anderhalf uur een heleboel verschillende dieren gefotografeerd te hebben, keek ik naar mijn foto’s. Ze zagen er nu veel beter en mooier uit. Ik was blij en schreef alle tips op. Hèhè dacht ik. Ook stak ik nog wat op van de foto nabespreking met de groep ‘s avonds.

Yolanda vroeg ons; “Zoek een verhaal achter een foto die je maakt. Waarom? Wat is de betekenis van de foto?” Aan het eind van de reis maakte ik deze foto. Oogcontact met de zebra, de lichtinval was prima en de compositie klopte. Bovendien was de zebra aan het eten. Dat vond ik een mooie foto.

Wat nog belangrijker was; geniet ook van de reis. Tijdens een safaritocht ben ik opeens gestopt met fotograferen. Ik keek naar de olifanten. Het was fascinerend om te zien hoe een olifant van dichtbij gras at met zijn slurf.

Je kon steeds met je vragen bij Yolanda terecht. Met geduld hielp ze je, waar dan ook. Het voelde zo vertrouwd aan, de reis en de organisatie. En ik heb ook wat opgestoken van een aantal mensen van de groep. Dat maakte deze reis voor mij heel bijzonder.”

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!