Wat een contrast met het leven hier

Straatleven in Same tijdens de Fotoreis Tanzania van Astrid Buys.
Astrid Buys
Fotoreis Tanzania, februari 2020
“Vorig jaar heb ik een fantastische fotoreis gemaakt door IJsland. Wat een prachtig, indrukwekkend en ruig land is dat. Niet normaal! IJsland heeft iets in mij losgemaakt, een onbedwingbare drang om nog eens een fotoreis te gaan maken. En dat kwam zomaar op mijn pad. Er was een plekje vrij gekomen en ik moest ineens heel snel besluiten om deel te nemen aan de fotoreis naar Tanzania. Grensverleggend voor mij, want ik was eerder nooit zo’n reiziger en al helemaal nog nooit buiten de grenzen van Europa geweest. Yolanda ‘waarschuwde’ mij al, dat dit een geweldige indrukwekkende ervaring voor mij zou worden. En dat was het! En hoe!

Afrika, wat een prachtig land, is onder mijn huid gaan zitten. Twee weken lang heb ik genoten, ben ik onder de indruk geweest en probeerde ik alle overweldigende indrukken vast te leggen in foto’s. Het dagelijkse leven daar, hoeveel jaar terug in de tijd (?!). Het contrast met ons leven hier is nauwelijks in woorden uit te drukken. Natuurlijk ook prachtige landschappen, de wildlife, de bomen en planten, honderden verschillende tinten groen, de kleuren, de rode aarde, de zon, de warmte. En dan 1 foto uitkiezen om dit verhaal te onderbouwen, terwijl ik zoooooveel mooie foto’s heb.

Pffffff…..ik kies voor deze, omdat dit het dichtst bij mij ligt, straatfotografie. In Same. Het contrast van het leven zoals wij – althans ik – nooit gekend hebben. Je spullen vervoeren op handkarren, nauwelijks geasfalteerde wegen, drinkwater niet uit de kraan, de ‘architectuur’, het hergebruiken van spullen … wonderbaarlijk, want dat ondertussen de tijd daar niet heeft stilgestaan blijkt wel. Ook daar waar men zooo weinig heeft, zie je mensen voorovergebogen turen in hun mobiele telefoon!! Over contrast gesproken????”

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − zeven =

Fotoreis Japan Tokyo vogel

Helemaal gratis ons e-book 'Vogelfotografie' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!