Wat een heerlijke middag!

Foto Bas Meelker - Onze fotografen vertellen

Onze fotografen vertellen….
Vandaag: Bas Meelker

Wekelijks vertellen de fotografen van Fotografie-reizen.nl het verhaal achter een voor hen bijzondere foto. Bas Meelker geeft de aftrap in deze nieuwe serie.

IJsselmeer, Workum
vrijdag 2 december 2011, 16:02 uur

Wat een heerlijke middag. Ik loop in mijn laarzen door het ondiepe water van het IJsselmeer aan de Friese IJsselmeerkust ter hoogte van Workum.

Het water staat extra laag waardoor er verschillende zandbanken droog zijn komen te liggen. Voor me trekt een prachtige wolkenlucht voorbij. De laaghangende zon zorgt voor waanzinnig mooi licht. Dit is één van die dagen. Dagen waarop je op het goede moment op de goede plek bent.

Ik weet dat het vanaf nu vanzelf zal gaan. Vertrouwen op je gevoel. De connectie met wat ik zie is er. De fascinatie. De bewondering. En als die er is komt de rest vanzelf.

Ik zet mijn spullen klaar, pak mijn vertrouwde 16-35mm f2.8 L lens, ND9 hard grijs verloop filter, statief en draadontspanner. Mijn ogen scannen het landschap op details en al gauw zie ik overal geschikte composities opdoemen. Nu is het een kwestie van keuzes maken en wachten op het licht.

Meestal is landschapsfotografie een frustrerende en tijdrovende bezigheid, waarbij teleurstelling soms een vast onderdeel lijkt te zijn. Maar af en toe zijn er momenten dat het kinderspel is. Ik heb ondertussen geleerd om extra van die momenten te genieten. Zoals nu.

Bas Meelker, www.basmeelker.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gdpr-image
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Wanneer je deze website gebruikt ga je akkoord met de Privacy Policy.
Lees meer
Vind je onze website leuk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!