Wat ga ik zien in Madagaskar?

Fotoreis Madagaskar

Deelnemer Bennie Krajenbrink:

Naar Madagaskar is de 3e keer dat ik meega met Fotografie-reizen.nl. De eerste keer was in 2022 naar Kenia-Tanzania en de 2e keer in maart 2023 naar IJsland. Naar Kenia-Tanzania en naar IJsland wist ik wel wat mij zo ongeveer te wachten stond, maar naar Madagaskar had ik geen enkel idee. Ja, de Lemuren zien en dorpjes bezoeken en landschap, maar wat precies?

Nou hetgeen wat ik allemaal gezien heb is niet tegengevallen. Mijn fotocamera staat nu nog af te koelen. Die is een beetje oververhit geraakt van de vele foto’s.

Je kan je hart ophalen met een diversiteit aan foto momenten. Je kijkt je ogen uit in de dorpjes om leuke portretfoto’s te maken en de Lemuren in de jungle gaan bijna boven op je objectief zitten.

Ook landschapsfoto’s (rijstvelden, Baobab bomen, rotspartijen enz) komt aan de orde.

Zelfs de Melkweg wordt op het geheugenkaartje vastgelegd.
We hebben ons dus niet verveeld en kijken terug naar een hele mooie foto vakantie die goed verzorgd was en waar wij niets te kort zijn gekomen en de mooiste plekjes hebben gezien en mogen fotograferen.

Madagaskar is een arm land en het is wel treurig om te zien dat er zoveel kinderen zijn die niet naar school gaan en dus geen toekomst hebben, maar ze zijn allemaal zo vrolijk en vriendelijk.

Gelukkig hebben we ook kinderen gezien die wel naar school gaan en dat er zelfs een Universiteit op het eiland is. Madagaskar heeft  dus voor elk wat wils, van landschapsfoto, wildlife, straatfotografie tot portretten.
Heel bijzonder was het ook om te zien hoe een kameleon een sprinkhaan dmv zijn super lange tong verorberd en ook dit proberen te fotograferen.

De dagen na de reis moest ik maar wat foto’s uitzoeken, maar dat viel niet mee uit de duizenden exemplaren.

Ik moest wel opschieten, want de reis naar Costa Rica zat er toen ook al weer aan te komen!

Comments are closed.

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!