De bewolking beloofde niet veel goeds

Fotoreis Opaalkust Nando Harmsen 1

🖍 De bewolking beloofde niet veel goeds…

Onze fotografen vertellen: Nando Harmsen

“Op een van de laatste dagen tijdens een workshop aan de Opaalkust in Frankrijk was de wens er om de zonsopkomst te fotograferen. Waar moet je dan heen, als de kustlijn grotendeels op het Westen uit kijkt? Wanneer je op het strand staat moet je van de zee af fotograferen. Daarom koos ik iets waar geen deelnemer aan dacht: het opvallende kerkje in één van de vele dorpjes langs de kust.

De ochtend begon bewolkt, met een spat regen. Dat hoeft natuurlijk niets te betekenen. Zodoende stond ik met een kleine groep een uur voor zonsopkomst met het prachtig verlichte kerkje op de plek waar de zon boven de horizon zou verschijnen. De dikke bewolking beloofde niet veel, en we waren tevreden met de mooie verlichting op het bouwwerk. Hoewel niemand het verwachtte, kleurde de hemel een half uur voor zonsopkomst langzaam dof rood. Langzaam brak de bewolking verder en verder, en opende zich als een raam in het lucht. Zo onthulde het een prachtige rode bewolking, boven het kerkje.
Tien minuten later werd de nachtverlichting van het kerkje uitgeschakeld, en veranderde het prachtige bouwwerk in een onopvallend silhouet tegen een fantastische lichter wordende ochtendschemering.

Groetjes,

Nando Harmsen

Fotoreis Opaalkust Nando Harmsen 2Fotoreis Opaalkust Nando Harmsen 3
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gdpr-image
Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring te verbeteren. Wanneer je deze website gebruikt ga je akkoord met de Privacy Policy.
Lees meer
Vind je onze website leuk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!