Deze nijlpaarden waren zo gaaf

Jessica Blokland van Dien - nijlpaarden tijdens de fotosafari Kenia-Tanzania

Jessica Blokland van Diën

Fotosafari Kenia-Tanzania, 24 juli 2019

📮 Deze nijlpaarden waren zo gaaf!

“We stopten even voor een plaspauze midden in de Serengeti. Terwijl we bij onze auto wachtten totdat de groep weer compleet was gebaarde een local dat er achter het struikgewas iets gaande was. Hij was zo enthousiast dat we direct onze cameras uit de auto gehaald hebben en hem zijn gevolgd. Achter het primitieve toiletgebouw bleek een rivier te liggen (als ik mij niet vergis de Grumeti river of een aftakking daarvan). Door het jaargetijde, de droge periode, was het waterpeil flink gezakt en lag het grootste gedeelte van de rivierbedding droog waardoor wij ons op enkele meters boven het water bevonden.
In het laagstaande water lagen tientallen nijlpaarden op hun gemak in hun eigen uitwerpselen te drijven. Oog in oog met het gevaarlijkste dier van Afrika en dan niet 1 nijlpaard, nee minstens 50 stuks met niets anders tussen ons als de droge rivierbedding. Terwijl de adrenaline door ons lijf giert schieten we de ene na de andere plaat. De Tanzaniaan wilde de beelden nog wat spectaculairder voor ons maken en begon de nijlpaarden enigszins uit te dagen door wilde arm bewegingen te maken en roepen. Dat agiteerde de dieren dusdanig dat de grootste van het stel reageerde met een schijn aanval. Het teken voor ons om ons terug te trekken naar onze voertuigen en de vriendelijke meneer alleen te laten met zijn “huisdieren”.
groetjes Jessica

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Fotosafari Kenia Tanzania nijlpaarden in serengeti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − twee =

Fotoreis Japan Tokyo vogel

Helemaal gratis ons e-book 'Vogelfotografie' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!