Fascinerende rivercrossing gnoes

Fotosafari Kenia Tanzania rivercrossing gnoes
🖍 Fascinerende rivercrossing gnoes
Onze fotografen vertellen: Yolanda Wals
 

Fotosafari Kenia-Tanzania, juli 2019

Rivercrossing van de gnoes….
Ik blijf het een van de meest fascinerende natuurwonderen vinden: de rivercrossing van de gnoes. Twee maal per jaar steken de gnoes de Mara-rivier tussen Kenia en Tanzania over op zoek naar mals gras: eenmaal op de heenweg en eenmaal op de terugweg.
Dat oversteken gebeurt niet zomaar. De gnoes sturen zebra’s vooruit om te verkennen of de oversteek veilig is en of er geen krokodillen of katachtigen op de loer liggen. Regelmatig loopt de kudde naar de rand van de rivier om de overtocht vervolgens toch weer af te blazen. Uren, soms dagen, kunnen eroverheen gaan voordat ze daadwerkelijk het water letterlijk instorten.
Als één dappere gnoe de sprong waagt, is het hek van de dam. Duizenden gnoes volgen hem. Het is een ongelooflijk schouwspel, want van heinde en verre komen de gnoes aanrennen om ook hun geluk te beproeven. Fascinerend hoe zij allen zo gauw weten, dat het moment suprême daar is. Van kilometers ver, komen ze aangerend en als een dolle storten ze zich in de rivier.
Een deel redt de overkant niet. Bijzonder is te zien, dat het gnoe-gezin terugkeert naar de waterkant om het achtergebleven gezinslid te zoeken. Sommigen maken zelfs weer de overtocht terug naar de andere kant om hun familielid op te sporen. En dat terwijl ze zelf net één van de gevaarlijkste klussen uit hun leven hebben ondernomen.”
Groetjes,
Yolanda Wals
Vind je het leuk meer verhalen van onze fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen
Fotosafari Kenia Tanzania rivercrossing gnoesFotosafari Kenia Tanzania rivercrossing gnoesFotosafari Kenia Tanzania rivercrossing gnoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!